Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
kyrbill είπε:
Θα επανέλθω με φωτογραφίες των παλιών στούντιο της Φίνος.. είναι αποκαρδιωτικές.. τώρα το ξανασκέφτομαι.. μάλλον θα μελαγχολήσουμε όλοι παρέα. Να τις βάλω? :precry:
*****************************************************************************************************************************

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ************* Ε Ν Ν Ο Ε Ι Τ Α Ι **************** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*****************************************************************************************************************************
 
ok Teacher! θα το κάνω.. σίγουρα θα πληγώσουν πολλούς.. εγώ είχα μείνει κάνα 2ωρο στον χώρο με ανάμεικτα συναισθήματα..

Ο χώρος χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ τώρα.. σίγουρα λειτούργησε και ως κάτι άλλο μετά το '70 που η Φίνος μεταφέρθηκε στα Σπάτα. Το οίκημα έχει γκρεμιστεί σχεδόν ολοσχερώς.. η πρόσοψη υπάρχει και μέρος του πλαϊνού τοίχου..

Πρόσοψη

finos film prosopsi.jpgfinos film apopsi.jpgfinos film.jpg 

Πίσω από την πρόσοψη (εξωτερικός χώρος) και πλαϊνός τοίχος

finos film eisodos.jpgfinos film avli1.jpgfinos film eswterika.jpgfinos film plainos toihos.jpg

Εσωτερικοί χώροι

finos film room1.jpg

finos film room.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
kyrbill είπε:
ok Teacher! θα το κάνω.. σίγουρα θα πληγώσουν πολλούς.. εγώ είχα μείνει κάνα 2ωρο στον χώρο με ανάμεικτα συναισθήματα.. Ο χώρος χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ τώρα.. σίγουρα λειτούργησε και ως κάτι άλλο μετά το '70 που η Φίνος μεταφέρθηκε στα Σπάτα. Το οίκημα έχει γκρεμιστεί σχεδόν ολοσχερώς.. η πρόσοψη υπάρχει και μέρος του πλαϊνού τοίχου..
ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ !! ΜΠΡΑΒΟ !! ΜΠΡΑΒΟ !!

Εσύ που πήγες κατάλαβες καθόλου χωροταξία ? Να μας τη δείξεις σε google map (πού πιθανώς ήταν τα πλατό, πού ήταν ο περίβολος, πού τα καμαρίνια κλπ κλπ)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Teacher είπε:
ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ !! ΜΠΡΑΒΟ !! ΜΠΡΑΒΟ !!Εσύ που πήγες κατάλαβες καθόλου χωροταξία ? Να μας τη δείξεις σε google map (πού πιθανώς ήταν τα πλατό, πού ήταν ο περίβολος, πού τα καμαρίνια κλπ κλπ)
Τι να σου πω πραγματικά? Είναι κατεστραμένος όλος ο χώρος. Θα προσπαθήσω να περιγράψω και να πω και την προσωπική μου εκτίμηση.

Μετά την πρόσοψη (φωτό από το εσωτερικό) Προβολή συνημμένου 128890 υπάρχει δεξιά ένας χώρος σαν γραφείο κι αριστερά όπως βλέπουμε την φωτό 2-3 μικρά δωμάτια.. ήταν τελείως σκοτεινά και δεν μπόρεσα να διακρίνω και πολλά. Μόνο κάποια κομμάτια οροφής που είχαν πέσει έδιναν ένα αμυδρό φως... ήταν τελείως σκοτεινά και στις φωτογραφίες δεν φαίνεται τίποτα.

Μετά ακριβώς είναι αυτός ο τοίχος Προβολή συνημμένου 128891 . Δηλαδή πίσω από το 'Parking..' για να καταλάβεις ήταν τα μικρά δωμάτια που ανέφερα. Από το σημείο αυτό και πέρα πιστεύω ότι ήταν τα στούντιος.. μέχρι κάποιο σημείο όπου υπήρχε ο εξωτερικός χώρος τον οποίο χρησιμοποιούσαν όπου χρειαζόταν. Στην φωτό από το google map με κίτρινο είναι το οικόπεδο όπως είναι σήμερα.. με κόκκινο βελάκι είναι η απόσταση των στούντιος.. στο κόκκινο τετράγωνο είναι περίπου τα όρια του οικοπέδου εκείνη την εποχή..μπορεί να κάνω και λάθος αλλά κάτοικοι της περιοχής μου είπαν ότι γκρέμιστηκε μέρος του κτιρίου κατά την διάρκεια ανέγερσης του μεγάλου γωνιακού κτιρίου.

finos film google.jpg

Επίσης παρατήρησα μικρά ανοίγματα και ίχνη από σκαλωσιές στον τοίχο που θεωρώ ότι ξεκινούσαν τα στούντιος.. βάζω και την φωτό αυτήν σε μεγέθυνση μήπως βοηθήσει εσένα και τους υπόλοιπους. Παρατήρησε τα μικρά ΄παράξενα' ανοίγματα στον τοίχο..

finos film toihos.jpg

επίσης στον τοίχο (ότι έχει απομείνει) ο οποίος εφάπτεται με το νεόδμητο γωνιακό κτίσμα υπάρχει κι εκεί κάποιο κλειστό παράθυρο

finos film parathyro.jpg

το αριστερό κομμάτι του τοίχου 'parking' αυτό δηλαδή που εγώ θεωρώ ότι ξεκίναγαν τα στούντιος υπάρχει ακόμα η γωνία του η οποία δεν φτάνει μέχρι το τέλος του οικοπέδου.

finos toihos me skalwsies.jpg

αυτό που προσπαθώ να πω για να βοηθήσω για να έχετε καλύτερη εικόνα, είναι ότι το δεξιό μέρος της πρόσοψης (όπως το βλέπουμε από τον δρόμο) είναι με διαφορετική είσοδο και χωρίς άμεση πρόσβαση στο στούντιο. Βάζω άλλες δύο φωτός με το σημείο που αναφέρω ως διαφορετική δεξιά είσοδο.

finos eisodos ektos.jpg

τέλος αναρτώ άλλη μια φωτό από το σημείο του γκρεμισμένου φράκτη (δηλαδή δεξιά κι απέναντι από το γωνιακό κτίριο.. προέκταση της δεξιάς εισόδου) ώστε να φανεί όσο είναι δυνατόν το μέγεθος των στούντιο και των χώρων.. μετά τον φράχτη ξεκινάει ένα σχολείο όπως φαίνεται σε προηγούμενη φωτό με τον πλαϊνό τοίχο.. δεν το γνωρίζω αλλά διόλου απίθανο, ακόμα κι αυτός ο χώρος να ανήκε στην Φίνος Φίλμς.

finos film proavlio.jpg

Δυστυχώς δεν είχα σκεφτεί τότε το ενδεχόμενο του πηγαδιού (τις φωτός της τράβηξα τον περασμένο Οκτώβριο).. αν και δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιο ίχνος του σήμερα, ακόμα κι αν υπήρχε κανονικά.

finos film eisodos.jpg

finos film avli1.jpg
 
kyrbill είπε:
Τι να σου πω πραγματικά? Είναι κατεστραμένος όλος ο χώρος. Θα προσπαθήσω να περιγράψω και να πω και την προσωπική μου εκτίμηση.Μετά την πρόσοψη (φωτό από το εσω.
ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΥΦΗ. Το έβλεπα από τη google και είχα πολύ φτωχή εικόνα. Σ' ευχαριστώ για τη θαυμάσια δουλειά. ΜΠΡΑΒΟ - ΜΠΡΑΒΟ - ΜΠΡΑΒΟ :clap: :clap: :clap:

Αναρωτιέμαι ποιός να έχει καμιά φωτο από την τότε εποχή και από γυρίσματα από τα συγκεκριμένα studios και γιατί δεν έχουν δοθει στη δημοσιότητα.

Έχεις διαμορφώσει και κάποια άποψη για την επίμαχη αυλή που συζητάμε (Ζήκος - κάτι να καίει), για το πού βρισκόταν ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
Teacher ετσι οπως βλεπω τις φωτο μπορεί να χεις δίκιο....αλλα ειναι ευκολο να το σιγουρεψουμε αν δουμε αλλες ταινίες που δειχνουν την Αγια Μαρίνα εκεινη την εποχή που δεν ειναι και λίγες. Οπότε δώσε μου λίγο χρόνο να το τσεκάρω.....
Εχεις δίκιο.....βιάστηκα...Δεν ειναι η Αγια Μαρίνα στο Θησείο.

Η Αγία Μαρίνα ειναι μια τεράστια εκκλησία με πολλά επίπεδα κάτω απο τον τρουλο και οντως το διακοσμητικό στο παραθυρο δεν εχει καμμία σχέση με τις κλασσικες οριζόντιες γραμμές της Αγιας Μαρίνας.

Επισης οντως η εκκλησία της ταινίας ειναι σχεδόν μεσοτοιχία με τα σπίτια.
Τελικά με αφορμή την εκκλησία πισω απο το σπίτι στην ταινία ο Φανούρης και το σόι του κατάλαβα για άλλη μια φορά οτι δεν πρέπει να βγαζεις βιαστικά και εύκολα συμπεράσματα.

Η εκκλησία που με σιγουριά υπέθετα και έγραψα στον teacher οτι είναι η Aγία Μαρίνα στο Θησείο για το σπίτι του Φανούρη τελικά ήταν η Κοίμηση Θεοτόκου στο Μαρούσι.

Βρίσκοντας αυτή την παλία φωτογραφία είδα οτι ταίριαζε το μοτίβο στο παραθυρο οπως και στην εκκλησία που φαίνεται στον Φανούρη.

New Movie (42).Movie_Snapshot.jpg

Απο το google Earth φαινόταν οτι υπάρχει ένα παλιό σπίτι που ταίριαζε με του Φανούρη αλλά με το street view δεν μπορούσα να πλησιάσω κοντά για να σιγουρευτώ.

Παρόλαυτά καταλάβαινα οτι κατα 99% τόσο η εκκλησία οσο και το σπίτι ηταν αυτά που ψάχνω .Χθές το βράδυ ομως βλέποντας μία αλλη αγαπημένη μου ταινία του Φωτόπουλου

το Σωφεράκι σε μία σκηνη οπου πήγαινε για βενζίνη στον "φιλόσοφο" παρατηρώ μια εκκλησία με παρόμοιο μοτίβο με του "Φανούρη" η οποία σίγουρα δεν ήταν στο Μαρούσι

οπότε ο μόνος τρόπος για ασφαλή συμπεράσματα ήταν η επιτόπου αυτοψία

Ετσι σήμερα αποφάσισα να πάω στο Μαρούσι για να δώ απο κοντά αν πράγματι ηταν εκεί.

New Movie (49).Movie_Snapshot.jpg

Τελικά το σπίτι του Φανούρη ειναι στο Μαρουσι, πισω απο την Κοιμηση της Θεοτόκου στο Μαρούσι βρίσκεται στο 38 03 16.78 23 48 34.73 στο τετραγωνο που σχηματίζεται απο τους δρόμους ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ,ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ,ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ,ΙΕΡ.ΔΟΥΣΗ σε ενα περιεργο αδιεξοδο σύμπλεγμα οικοπέδων μάλιστα είναι πολύ κοντά στο σπίτι του Βέγγου στο "Θα σε κάνω Βασίλισσα".

fanoyrhs air view 2.jpg

Το σπίτι έχει κάποιες αλλαγές( εχει κλείσει η πάνω βεράντα τόσο στον πάνω όροφο οσο και κάτω απο την σκάλα ) αλλά η σκάλα και η αυλή σε γυρίζουν κατευθείαν στην ατμόσφαιρα της ταινίας. Δυστυχώς ηταν κλειδωμένα και η πυκνή βλάστηση δεν μου επέτρεπε να βγάλω πιο λεπτομερείς φωτογραφίες της αυλής με το πηγάδι.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν εμφανίσθηκε κάποιος κύριος απο ενα διπλανό σπιτι για να μάθει γιατί τραβάω φωτογραφίες ο οποίος επιβεβαίωσε οτι σε αυτό το σπίτι έχει γυρισθεί η ταινία με τον Φωτόπουλο .

Στην παραπάνω φωτό απο το google earth στον ένα κόκκινο κύκλο είναι του "Φανούρη" και στον αλλο ειναι του Βέγγου οπως εχει προαναφερθεί σε παλiότερο post στο" θα σε κάνω Βασίλισσα".

467.jpg

DSC06258.jpg

DSC06259.jpg

DSC06260.jpg

DSC06264.jpg

DSC06266.jpg

fanoyrhs air view.jpg

DSC06263.jpg

DSC06265.jpg
 
antonovar είπε:
Τελικά με αφορμή την εκκλησία πισω απο το σπίτι στην ταινία ο Φανούρης και το σόι του κατάλαβα για άλλη μια φορά οτι δεν πρέπει να βγαζεις βιαστικά και εύκολα συμπεράσματα.Η εκκλησία που με σιγουριά υπέθετα και έγραψα στον teacher οτι είναι η Aγία Μαρίνα στο Θησείο για το σπίτι του Φανούρη τελικά ήταν η Κοίμηση Θεοτόκου στο Μαρούσι.

Βρίσκοντας αυτή την παλία φωτογραφία είδα οτι ταίριαζε το μοτίβο στο παραθυρο οπως και στην εκκλησία που φαίνεται στον Φανούρη.
Τι να σου πω ρε φίλε έχω Κ Α Τ Α Σ Υ Γ Κ Ι Ν Η Θ Ε Ι . Μπράβο Μπράβο Μπράβο :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

:award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

antonovar είσαι τεράστιος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το διπλανό μαγαζί, το ξυλουργείο του Φανούρη ? Δεν υπάρχει ? Δεν έβγαλες το διπλανό μαγαζί φωτος ?

Περίεργη η επιλογή της τοποθεσίας του σπιτιού για ΑΝΖΕΡΒΟΣ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τeacher ευχαριστω πολύ.....αλλα χαρη στην παρατήρηση σου με το μοτίβο του παραθύρου πήρα μπρός...Εγώ ειλικρινά χρόνια πιστευα οτι ειναι η Αγια Μαρίνα στο Θησείο...εβλεπα και τα σπιτια γύρω απο την εκκλησία και ελεγα τι να ψάξω ?....αφού το σπίτι δεν υπάρχει.

Τωρα..για το σπιτι...Απο αυτά που βλέπουμε στην ταινία σήμερα υπάρχει μόνο το σπίτι του Φανούρη και η Εκκλησία.

Το ξυλουργείο του τότε ειναι ενα αλλο σπιτι και η γωνία της εξωπορτας εχει αλλαξει επίσης τόσο η επάνω βεράντα οσο και η αλλη κάτω απο την σκάλα εχουν γίνει δωμάτια.....αλλα παρόλα αυτά πραγματικά νομίζεις οτι θα κατέβει ο Φωτόπουλος απο την σκάλα...στεναχωρήθηκα που ηταν κλειδωμένα και δεν μπορούσα να μπώ
 
Teacher είπε:
Έχεις διαμορφώσει και κάποια άποψη για την επίμαχη αυλή που συζητάμε (Ζήκος - κάτι να καίει), για το πού βρισκόταν ?
Δυστυχώς Δάσκαλε δεν έχω!.. ένα αχανές οικόπεδο αντίκρυσα κι ομολογώ ότι με κυρίευσε το συναίσθημα κι η λύπη για την κατάσταση του χώρου.. κατά συνέπεια το κομμάτι ' έρευνα ' πέρασε σε δεύτερη μοίρα! Θα ξαναπεράσω όμως και θα βγάλω κι άλλες φωτογραφίες.. αν τις δούμε όλοι μπορούμε να βγάλουμε ίσως κάποια συμπεράσματα.. θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.. θα δώσω κι έμφαση στο έδαφος μήπως υπάρχουν κάποια ίχνη χωρισμάτων κλπ.

Antonovar!!! ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ!!! :thumbup: Τέλεια η ανακάλυψη και το ρεπορτάζ!! Πολλά πολλά ευχαριστώ !! :happyjump:

Teacher με την αναφορά στα στούντιο του Φίνου, θυμήθηκα κι άλλο ένα μέρος που ανακάλυψα εκείνη την μέρα.. τελικά οι κάτοικοι των περιοχών είναι θησαυρός.. αυτό το 2ωρο στην περιοχή έφερε αποτελέσματα. Επεξεργάζομαι τις φωτός κι επανέρχομαι!! :cool:
 
kyrbill είπε:
Δυστυχώς Δάσκαλε δεν έχω!.. ένα αχανές οικόπεδο αντίκρυσα κι ομολογώ ότι με κυρίευσε το συναίσθημα κι η λύπη για την κατάσταση του χώρου.. κατά συνέπεια το κομμάτι ' έρευνα ' πέρασε σε δεύτερη μοίρα! Θα ξαναπεράσω όμως και θα βγάλω κι άλλες φωτογραφίες.. αν τις δούμε όλοι μπορούμε να βγάλουμε ίσως κάποια συμπεράσματα.. θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.. θα δώσω κι έμφαση στο έδαφος μήπως υπάρχουν κάποια ίχνη χωρισμάτων κλπ.
Antonovar!!! ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ!!! :thumbup: Τέλεια η ανακάλυψη και το ρεπορτάζ!! Πολλά πολλά ευχαριστώ !! :happyjump:

Teacher με την αναφορά στα στούντιο του Φίνου, θυμήθηκα κι άλλο ένα μέρος που ανακάλυψα εκείνη την μέρα.. τελικά οι κάτοικοι των περιοχών είναι θησαυρός.. αυτό το 2ωρο στην περιοχή έφερε αποτελέσματα. Επεξεργάζομαι τις φωτός κι επανέρχομαι!! :cool:
Ευχαριστω kyrbill....αλλα και εσένα αυτο με τα studio ειναι εξαιρετικό......Mου κάνει μεγάλη εντυπωση που δεν υπαρχει ουτε μία φωτογραφία με τα studio των Αγ.Αναργύρων εκείνη την εποχή.....πολλή κρίμα ρε γαμώτο...Ασε που ετσι οπως τα βλεπω μου δίνουν την εντυπωση οτι εχουν καταπατήθει οπως ναναι....
 
antonovar είπε:
Ευχαριστω kyrbill....αλλα και εσένα αυτο με τα studio ειναι εξαιρετικό......Mου κάνει μεγάλη εντυπωση που δεν υπαρχει ουτε μία φωτογραφία με τα studio των Αγ.Αναργύρων εκείνη την εποχή.....πολλή κρίμα ρε γαμώτο...Ασε που ετσι οπως τα βλεπω μου δίνουν την εντυπωση οτι εχουν καταπατήθει οπως ναναι....
το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ..κι ο Teacher εξέφρασε αυτήν την απορία, όπως κι οι περισσότεροι φαντάζομαι! Να έχουν καταπατηθεί και να μην έχει πάρει χαμπάρι ο Δήμος? αν συμβαίνει κι αυτό δεν νομίζω ότι θα κρατήσω το επίπεδο που διαθέτω. Ξέρεις εκείνο το 2ωρο ούτε που κατάλαβα πως πέρασε.. το μυαλό μου είχε φύγει κι ήταν απ' τις σπάνιες φορές που οι σκέψεις μου δεν είχαν καμία συνοχή και τα συναισθήματα εναλλάσονταν μεταξύ λύπης, οργής, συγκίνησης, απορίας.. ποιος εγκατέλειψε έτσι αυτό το κτίριο? σε ποιον ανήκε/ει? στους κληρονόμους της Φίνος? στο Υπουργείο Πολιτισμού? στο Δήμο Αγίων Αναργύρων ? Μόνο απορίες κι απογοήτευση.. δηλαδή μόνο εγώ θεωρώ αυτόν τον τόπο σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς μας?.. της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας?..των γενιών που δεν ζήσαμε αλλά μας δίδαξαν και μας οδήγησαν στο σήμερα? και δεν εννοώ φυσικά μόνο τεχνολογικά...

Επίσης υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες απ' τα γυρίσματα των ταινιών απ' τα στούντιο των Σπάτων αλλά ελάχιστες από τους Αγίους Αναργύρους (ή ούτε μία όπως λες κι εσύ). Μήπως υπάρχουν στα αρχεία της Φίνος Φιλμς και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί?

Γνωρίζει κανείς ποιός διαχειρίζεται την official web page της Φίνος Φιλμς?.. Το κτίριο επί της Χίου? ανήκει στον Δήμο Αθηναίων ή σε κληρονόμους. Αν γνωρίζουν κάτι σχετικό στο Υπουργείο Πολιτισμού? Αν γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο ας μας ενημερώσει.

Στεφανία (1966)

Επανέρχομαι με τις φωτογραφίες που ανέφερα πριν.. Είχα ακούσει λοιπόν ότι το 'Αναμορφωτήριο Θηλέων' της ταινίας ήταν ένα παλιό εργοστάσιο στους Αγίους Αναργύρους. Στην επίσκεψή μου λοιπόν στην περιοχή και ρωτώντας αρκετούς κατοίκους μου ανέφεραν ότι τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν όντως σε ένα εργοστάσιο κατασκευής τυριού που υπήρχε εκείνη την εποχή εκεί. Στο σημείο που μου υπέδειξαν σήμερα υπάρχει ένα σχολείο. Βρίσκεται στην Πλατεία Κοκκινοπούλου.

stefania google.jpg

Άποψη του σχολείου από μπροστά

stefania now2.jpg

στην πίσω μεριά του σχολείου διέκρινα αυτό το πηγάδι (τουλάχιστον αυτό πιστεύω ότι είναι)..κλειστό με τσιμέντο από πάνω για την ασφάλεια των μαθητών.

Βρίσκεται μέσα στον χώρο του σχολείου και σίγουρα εκτός του ότι δεν εξυπηρετεί σε κάτι σήμερα, σίγουρα εμποδίζει.. πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι εσκεμμένα κρατήθηκε, ίσως ως ενθύμιο από την εποχή του εργοστασίου.

stefania now back.jpg

Επειδή η έρευνα αυτή είναι βασισμένη σε πληροφορίες κατοίκων, αν γνωρίζει κάποιος άλλος κάτι περισσότερο ας το αναφέρει.

stefania now.jpg

stefania now1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar - kyrbill - RESPECT

παίδες έχετε κάνει φοβερή δουλειά, με προσωπικές επισκέψεις και έρευνα που απαιτεί χρόνο και πολύ κόπο. Προσωπικά σας ευχαριστώ πολύ για το sharing αυτών των απίστευτων φωτογραφιών.

:award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award: :award:
 
ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (1963)

Teacher είπε:

Να 'σαι καλά Δάσκαλε.. όλοι νιώθουμε μεγάλη χαρά και την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όποιον δίνει έστω και το παραμικρό στοιχείο για τα μέρη των γυρισμάτων. Για αυτό και προτρέπω πάντα να γράφουν όλοι και την πιο μικρή πληροφορία ή υποψία έχουν για κάποιο μέρος. Άλλωστε όλοι εδώ πιστεύουμε στη συλλογική δουλειά κι αυτό το φόρουμ είναι η απόδειξη του τι μπορούμε να καταφέρουμε όλοι μαζί!! :beer:

Επί τη ευκαιρία, άλλο ένα σπίτι που βρήκα.. είναι απ' την ταινία 'Χωρίς ταυτότητα'. Βρίσκεται επί της Κεφαλληνίας στην γωνία με την Φυλής.

hwris taftotita kefalinias fylis.jpg

Ο Γιάννης (Αλέκος Αλεξανδράκης) μπαίνει στο σπίτι της Τζένης (Κατερίνα Χέλμη). Και πάλι σε υπόγειο πολυκατοικίας όπως και στον 'Νόμο 4000'. Υπάρχει κι άλλο υπόγειο που έμενε σε ταινία η Κατερίνα Χέλμη?.. τώρα μόνο αυτές οι δύο ταινίες μου έρχονται στο μυαλό.. έχει δουλέψει κι υπερωρίες τελευταία! χαχα
 
Teacher είπε:
by the way, αυτό το διακοσμητικό στο παραθυράκι της εκκλησίας δίπλα στην καμινάδα της σκεπής το βλέπεις να το έχει η Αγ. Μαρίνα ?
teacher δεν ξέρεις πόσο σε ευχαριστώ για αυτή την παρατήρηση.

New Movie (51).Movie_Snapshot.jpg

Μετά τον "Φανουρή" λοιπόν ενα παρόμοιο διακοσμητικό σε εκκλησία φαίνεται

και στο σωφεράκι στο βενζινάδικο του "φιλοσοφου"....αλλο ενα μέρος που αναρωτιόμουν χρόνια που μπορεί να βρίσκεται.

perigrama.jpg

Χαρη σ' αυτήν την μικρή λεπτομέρεια επιτέλους ξεκαθάρισα και αυτό το μυστήριο.

Το βενζινάδικο του φιλόσοφου βρίσκόταν Βασ. Κων/νου & Ερατοσθένους δίπλα στο

Παναθηναικό σταδιο στο 37 58 14.69 23 44 30.49 και η εκκλησία που φαίνεται πίσω ειναι ο Αγιος Σπυρίδωνας η οποία έτσι για την ιστορία ειναι η εκκλησία που παντρευονται ο Παπαμιχαηλ και η Βουγιουκλακη στο "Αλικη στο Ναυτικό" και η εκκλησία που βγαινουν μετά την Κυριακάτικη λειτουργία ο Βεγγος με την γυναίκα του στο "θα σε κάνω Βασίλισσα".

Παρόλο που οι αλλαγές στην περιοχή είναι κοσμογονικές ευτυχώς η εκκλησία και μια χαρακτηριστική πολυκατοικία δίνουν το στίγμα.

mobil soferaki 2.jpg

Στην αεροφωτογραφία η οποία ειναι μεταγενέστερη της χρονιας που γυρίσθηκε το σωφεράκι το βενζινάδικο υπαρχει ακόμη.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαινεται η περιοχή προς Παναθηναικο Σταδιο και Ηρώδου του Αττικου New Movie (48).Movie_Snapshot.jpg

mobil sogeraki.jpg

New Movie (43).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (44).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (45).Movie_Snapshot.jpg

panathinaiko stadio.jpg

soferaki.jpg

New Movie (47).Movie_Snapshot.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
Μετά τον "Φανουρή" λοιπόν ενα παρόμοιο διακοσμητικό σε εκκλησία φαίνεται και στο σωφεράκι στο βενζινάδικο του "φιλοσοφου"....αλλο ενα μέρος που αναρωτιόμουν χρόνια που μπορεί να βρίσκεται.

antonovar!!!! :clap: :clap: :award: :clap: :clap: Πετάει η ομάδα.. πετάειιιιιι!!!!! :cheers:

να δείτε που στο τέλος τα μισά απ' τα ποστς θα είναι συγχαρητηρίων! χαχα :thanx2:
 
kyrbill είπε:
να δείτε που στο τέλος τα μισά απ' τα ποστς θα είναι συγχαρητηρίων! χαχα :thanx2:
:biglaugh:Ναι βρε Kyrbill εχεις δίκιο....ασε που τα συγχαρητήρια που βάζετε ειναι full extra..με πολλα αξεσουάρ. :D

Πάντως εγω το εχω ξαναγραψει και νομίζω φαινεται στα περισσότερα posts σε αυτη την ενότητα του forum....ειναι σαν puzzle...καθένας βάζει το κομμάτι του.

Εγώ ειλικρινά τόσο με την παρατήρητικότητα του teacher,..αλλά και παλιότερα, με καποιο post του makism...πραγματικά "πηρα μπρός" .Ειναι πολύ συλλογικό αυτό που γίνεται εδώ και καθε τί που παραθετει καποιος μπορεί να συμπληρώνει την αναζήτηση καποιου αλλου.Οπως και αυτα που ανέβασες εσύ με τα ερείπια της finos film...μπορεί να βοηθήσουν σε καποια λεπτομέρεια που την βλεπουμε σε μια ταινία αλλα δεν μπορουμε να την εξηγήσουμε
 
Παιδιά έχω κάποιες απορίες σχετικά με το παρακάτω απόσπασμα από τη wikipedia:

'...Το 1958 ξεκινά η λειτουργία των'νέων πλατό της εταιρείας στους Αγίους Αναργύρους στην περιοχή Μυκονιάτικα. Ήταν τα παλιά Βουστάσια του Ιωάννη Μέρλα. Η ανακατασκευή τους κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια. Υπήρχαν δύο πλατό, ένα μεγάλο και ένα μικρό, καθώς και αποθήκη, ξυλουργείο, καμαρίνια και ένας μεγάλος περίβολος που εξυπηρετούσε την δυνατότητα κατασκευής ντεκόρ πόλης, όπως συμβαίνει στην ταινία Λόλα όπου όλη η τρούμπα έχει κατασκευαστεί στον περίβολο των πλατό. Τα studio, ήταν κοντά στον αστικό ιστό και ταυτόχρονα απομονωμένα. Το μεγαλύτερο μέρος των ταινιών της Χρυσής περιόδου της εταιρείας γυρίστηκαν στα πλατό των Αγίων Αναργύρων. Όταν οι ταινίες ήταν πολλές και το γκρουπάρισμα δεν έβγαινε τότε χρησιμοποιούσαν και το στούντιο του Ανζέρβος στην Φιλοθέη το οποίο κατεδαφίστηκε πριν το 2004 κι ήταν ένα από τα πρώτα στούντιο της χώρας με δάνειο από την εθνική τράπεζα. Όλα αυτά μέχρι το 1970 όπου εγκαινιάστηκαν τα νέα στούντιο της εταιρείας στα Σπάτα.'

1) τι ακριβώς εννοούν με την πρόταση: "Όταν οι ταινίες ήταν πολλές και το γκρουπάρισμα δεν έβγαινε τότε χρησιμοποιούσαν και το στούντιο του Ανζέρβος στην Φιλοθέη "? Αναρωτιέμαι αν γνωρίζει κάποιος ποιες ταινίες της Φίνος γυρίστηκαν εκεί.

2) Γνωρίζει κάποιος που βρίσκονταν ακριβώς τα στούντιο της Ανζέρβος στην Φιλοθέη?

Κάθε σκέψη και πληροφορία θα βοηθήσει.. :cool:
 
"Ζήκος" ή "της Κακομοίρας" 1963 (συνέχεια...)

Νομίζω ότι με τις παρακάτω εικόνες επιβεβαιώνεται αυτό που έγραφα για το σπίτι της ΚΙΜΩΝΟΣ στο #1388

καθώς και το σχεδιάγραμμα στο ίδιο post

zikos_final_Kimonos_2.JPG

Το σπίτι της "Λίτσας" ήταν επί της Κίμωνος παλιό αρχοντικό - νεοκλασσικό

και δίπλα ήταν το οινοπαντοπωλείο το οποίο έπιανε τη γωνία Κίμωνος και Κερατσινίου.

Επί της Κερατσινίου όπως έγραψα και στο πιο πάνω post προσπαθεί να διαφύγει η τετράδα

Από την παραπάνω εικόνα επίσης φαίνεται ότι η πόρτα που υποτίθεται ότι ήταν το σπίτι της Λίτσας δεν

ανήκει στο σπίτι της ΚΙΜΩΝΟΣ

krisimes_photos_9913.jpg

πιστεύω ότι το παραπάνω είναι το γνωστό με την αυλή στα studio των Αγ. Αναργύρων (όπως μπορούμε να το λέμε πλέον)

Ένα μυστήριο με το οποίο μπορούμε να ασχοληθούμε είναι γιατί πήγαν στην ΚΙΜΩΝΟΣ να γυρίσουν τις σκηνές

με την Λίτσα (#1388) και με την πλατεία (#1392)

zikos_final_Kimonos_3.JPG

zikos_final_Kimonos.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Teacher..

Οχι απλά επιβεβαιώνεται....επιβεβαιώνεται ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!!!!!!..που την ανακάλυψες βρε θηρίο αυτή την photo??....μπράβο..μπράβο...μπράβο!!!!!!!!!!

@kyrbill

Aν δεις την ταινία "Τα τεσσερα σκαλοπατια.." η οποία ειναι η πρώτη ταινία της Ανζερβος στα καινουργια της studio στην φιλοθέη.....εχει κάποια πλάνα σε μια εισοδο..που επάνω στις καγκελόπορτες εχει ενα τεράστιο Α το οποίο εχω την εντύπωση οτι αποτυπώνει το λογότυπο της Aνζερβός.Μια υποθεση κάνω προς διερευνηση μηπως λέω μήπως αυτα ειναι τα studio???
 
antonovar είπε:
@Teacher..Οχι απλά επιβεβαιώνεται....επιβεβαιώνεται ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!!!!!!..που την ανακάλυψες βρε θηρίο αυτή την photo??....μπράβο..μπράβο...μπράβο!!!!!!!!!!

@kyrbill

Aν δεις την ταινία "Τα τεσσερα σκαλοπατια.." η οποία ειναι η πρώτη ταινία της Ανζερβος στα καινουργια της studio στην φιλοθέη.....εχει κάποια πλάνα σε μια εισοδο..που επάνω στις καγκελόπορτες εχει ενα τεράστιο Α το οποίο εχω την εντύπωση οτι αποτυπώνει το λογότυπο της Aνζερβός.Μια υποθεση κάνω προς διερευνηση μηπως λέω μήπως αυτα ειναι τα studio???

Να συμπληρώσω για τον kyrbill ότι γκρουπάρισμα είναι το μάζεμα των σκηνών που μπορούν να γυριστούν μαζί.

Δηλαδή έχεις δύο ταινίας οι οποίες εκείνη την ημέρα πρέπει να γυρίσουν από 10 σκηνές, γιατί .... έτσι πρέπει (συνθήκες, cast, προσωπικό, ο ηθοποιός φίρμα δεν μπορεί άλλη μέρα, γιατί έχει συνεντεύξεις, άλλη ταινία, κάνει νάζια κλπ κλπ)

Αν το σύνολο των σκηνών είναι μεγάλο να γυριστεί και για τις δύο ταινίες, κάνει τα γυρίσματα της μιας σε άλλο στούντιο για να προλάβει τη μία

Παίδες το "Ένας Ήρωας με παντούφλες" το έχουμε βρει ? Τέλος πάντων δε βλέπω κάτι στον κατάλογο της πρώτης σελίδας

τα βάζω και αν κάποιος έχει γράψει γι'αυτό ας το θεωρήσει επικουρικό

"Ένας Ήρωας με παντούφλες" (1958)

το σπίτι ήταν ακριβώς εδώ 38.012638, 23.731332

009.jpg

η πλατεία είναι της Αγίας Παρασκευής και το εκκλησάκι υπάρχει και σήμερα

001.jpg

και μάρτυρας η διπλανή (απέναντι στο ίδιο δρόμο) πολυκατοικία

004.jpg

και ένας χάρτης που τα δείχνει όλα :

http://oi60.tinypic.com/2motfra.jpg (admin ενσωμάτωσέ την full size να μην την χάσουμε)

map.jpg

002.jpg

007.jpg

008.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα