Makism συγχαρητήρια......βλέπω την οδο τιτάνων στο Google earth ...και εκει που ειναι ειναι σαν να βρήκες ψυλλο στα άχυρα....μπράβο και πάλι μπραβοmakism είπε:Η ωραία των Αθηνών.
Τελικά teacher είχες δίκιο ότι έχει ανέβει και πάνω από τις γραμμές τρένου του λόφου Σκουζέ.
Ύστερα από πολλές ώρες έρευνα, ηλεκτρονικά για την χαρτογράφηση των δρόμων και από κοντά με πολλές βόλτες (ευτυχώς έχω πετρέλαιο), κατέληξα ότι τα πλάνα δεν μπορεί να είναι εκεί κοντά.
Με το ''σκούντημα'' του teacher (πάνω από τις γραμμές τρένου ), και με τις άλλες ταινίες του Τσιφόρου κοντά χρονολογικά που έχουν γυριστεί γύρω από το κέντρο, άρχισα να ψάχνω λίγο παραπάνω και έφτασα στην κυψέλη που βρήκα κατα λάθος το σπίτι του - Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός- (θα βάλω Φώτο σε επόμενο) και εκεί κοντά στην οδό Τιτάνων 7 ήταν το σπίτι της Βασιλειάδου.
Έχει μείνει μόνο το διπλανό Τιτάνων 9 με λίγες αλλαγές και το απέναντι Τιτάνων 4 όπως ήταν τότε.
Δείτε το σίδερο (λασπωτήρας) στην εξώπορτα έχει μείνει όχι απλώς ίδιος, είναι ο ίδιος μαζί με φρεάτιο ΕΥΔΑΠ, λούκια, και το σχέδιο στον τοίχο.
Τιτάνων 9
Προβολή συνημμένου 128462Προβολή συνημμένου 128463Προβολή συνημμένου 128464Προβολή συνημμένου 128465Προβολή συνημμένου 128466
Τιτάνων4
Προβολή συνημμένου 128467Προβολή συνημμένου 128468
Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός.
κάπου είχαμε αναφέρει για τα πλάνα στα καμένα βούρλα.
Συμπληρώνω,
Το σπίτι που έμενε ο Κλέαρχος είναι το ίδιο από το δόλωμα με Βουγιουκλάκη.
Ευελπίδων 18.
Προβολή συνημμένου 128469Προβολή συνημμένου 128470Προβολή συνημμένου 128471
Προβολή συνημμένου 128472Προβολή συνημμένου 128473
Κατι υποψιαζομουν για την Λευκωσιας. Ποσο κριμα που χαθηκαν αυτα τα κτιρια. Οσο για το γωνιακο που απεμεινε, ελπιζω καποια στιγμη οι ιδιοκτητες να το ξανασκεφτουν για το χρωμα...makism είπε:Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962)
Bajar σωστές οι πληροφορίες σου.
το σπίτι του Φωτόπουλου ήταν στην Λευκωσίας 51-53.
Εκεί έχει μείνει μόνο το γωνιακό κτίριο Λευκωσίας και Κύπρου.
Μήπως μπορείς εσύ Bajar (ή ο makism) να ρωτήσετε εκεί στη γειτονιά της ΩΡΑΙΑΣ αν έχει κανένας παλιός υπόψη του αυτό το σπίτι με το ζωγραφισμένο κούτελο (πάνω από το κεφάλι της Μαυροπούλου) τι ήταν ?Bajar είπε:Μπράβο Makism! Ήμουν έτοιμη να πεταχτώ αυτές τις μερες να το ψάξω λίγο μια που έφτιαξε ο καιρός αλλά με πρόλαβες. Είχα κάνει μια μικρή αναφορά στο #1304 για κάποια εξωτερικά της ταινίας επειδή περνώ συνέχεια από εκεί αλλά είναι αρκετά παλιό το ποστ και μάλλον ξεχάστηκε. Κρίμα για τα καύσιμά σου δηλαδή. Θα μπορούσα να είχα βοηθήσει περισσότερο. Πάντως ότι έχει να κάνει με Κυψέλη ή Κάτω Πατήσια ανα πάσα στιγμή μη διστάσετε να το ζητήσετε. Τα ψαχνω κι εγώ αλλά μερικές φορές με τρώνε οι υποχρεώσεις και ξεχνιέμαι. Εννοείται ότι αύριο θα περάσω από κει να το δω και live. Μια που λέμε για την περιοχή έχω βάλει στο πρόγραμμα να ψάξω τον Θόδωρο με το Δίκανο. Οι πληροφορίες μου λένε κάτι για την πλατεία Καραμανλάκη κοντά στην Κνωσσού. Θα δούμε.
Και πάλι ευχαριστούμε για τον κόπο!
Ποιός να ήταν άραγε ? thanks a lot.makism είπε:Η ωραία των Αθηνών.δεν θυμάμαι ποιος ζήτησε μια νεότερη φωτο από την Λεχόβου 7 όπως είναι σήμερα.
Λεχόβου 7.
Bajar είπε:Teacher, πειραζει να κανω την αναζητηση την Τεταρτη; δυσκολο για αυριο αλλα θα το κανω οπωσδηποτε το συντομοτερο. Ειναι στο στοιχειο μου αλλωστε.
Οαου όπως λέει και ο Γιάνης!!!Teacher είπε:Εννοείται Bajar !! Hobby κάνουμε, όχι επάγγελμα. Όποτε μπορέσεις. Thanks
Ολγα Αγάπη μου (1968)
Το σπίτι και η πλατεία : Κωστή Παλαμά και Λασκαράτου (38.019268, 23.736754)
makism είπε:Οαου όπως λέει και ο Γιάνης!!!Μπράβο Teacher.
Είμαι σίγουρος ότι κάποια σχέση έχεις με τα συνεργεία που γυρίζουν ταινίες.
Μα τόσο γρήγορα!!!! ΤΟΣΟ άμεσα!!!
Λοιπόν από δω και πέρα θα λειτουργώ με καθυστέρηση !!! Θα περιμένω κανά μήνα και μετά θα αποκαλύπτω !!!makism είπε:Και τώρα τι θα ψάχνουμε; χα χα χα θα τα βρούμε όλα και δεν θα έχουμε με τι να ασχοληθούμε.
Καλέ ναι, εννοείται ότι κάνουμε hobby. Απλώς καμιά φορά με συνεπαίρνει η ιδέα μιας αναζήτησης και αντιδρώ άμεσα. Άσε που εδώ που τα λέμε το εν λόγω hobby άπτεται εν μερει και της δουλειάς μου, οπότε ο ενθουσιασμός είναι δεδομένος. Μόνο που τώρα που διάβασα το ερώτημα του Makism μελαγχόλησα κάπως....Teacher είπε:Εννοείται Bajar !! Hobby κάνουμε, όχι επάγγελμα. Όποτε μπορέσεις. Thanks
--------------------------------------------------------------------------------------------
Teacher είπε:Με κατάλαβες εεε ??
Λοιπόν από δω και πέρα θα λειτουργώ με καθυστέρηση !!! Θα περιμένω κανά μήνα και μετά θα αποκαλύπτω !!!
θες να σου πω πού είναι ? ή θα το βρεις μόνος σου ?makism είπε:Teacher .....Σε θελουμε έτσι γρήγορο όπως είσαι .Για την ίδια ταινία ΟΛΓΑ αγάπη μου είχα διαβάσει ότι το πρώτο σπίτι του Γεωργίτση ειναι κάπου στην πλάκα οδο Διογένους και Μνησικλέους, και στο υπόγειο ήταν η μπουάτ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ.
Teacher είπε:θες να σου πω πού είναι ? ή θα το βρεις μόνος σου ?