Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
katerinak είπε:
left δεν το διευκρινισες και στα λεπτα που εδωσες βρηκα το εξωτερικο του σπιτιου γι αυτο εβαλα και τα στιγμιοτυπα..Μακαρι να βρεθει καποιος να απαντησει στην ερωτηση σου αν και το βλεπω λιγο χλωμο γιατι δεν ειναι τοσο διασημο οσο "το σπιτι με τα πιατα"

τα νεα στιγμιοτυπα

Προβολή συνημμένου 89770Προβολή συνημμένου 89771Προβολή συνημμένου 89772Προβολή συνημμένου 89773Προβολή συνημμένου 89774
η ερωτηση μου ηταν αν γνωριζει καποιος το χωριο που εχουν γυριστει αυτες οι ταινιες.

ευχαριστω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εδω ειναι η απαντηση :) [video=youtube_share;awa8olZAM6U]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χτες, βλέποντας την "Κόρη μου τη σοσιαλίστρια", έχει μια σκηνή στο -υποτιθέμενο- Πικέρμι, πριν η Αλίκη ανεβεί στο κάρο που περνάει με το Δημήτρη. Είναι μια πλατεία με ένα ηρώο και μια εκκλησία στο βάθος, και η Αλίκη ρωτάει δυο περαστικούς πώς να πάει στην Αθήνα. Μήπως ξέρουμε πού είναι αυτή η πλατεία;
 
Λενα είπε:
εδω ειναι η απαντηση :)
ΦΖΠ1 ετοιμο το στιγμιοτυπο,φανταζομαι οτι θα βοηθησει να απαντηθει το ερωτημα σου

attachment.php


kori.JPG
 
Aκριβώς ! Μου μοιάζει με μια πλατεία στη Νέα Φιλαδέλφεια, βγαίνοντας στην Εθνικη, αλλά δε θυμάμαι αν έχει εκκλησία. Ηρώο έχει σίγουρα.
 
Ελπιζω

021E6E20D465D7ECEA0C690ADC9AF6BE.jpg

Εκεί γυρίστηκε μία από τις καλύτερες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Το σπίτι του Αντωνάκη από την διάσημη ασπρόμαυρη ελληνική ταινία, που βρίσκεται στην Πλάκα, στην οδό Τριπόδων 32, είναι ανάμεσα στα δεκαπέντε ακίνητα νεοκλασικά και διατηρητέα που παίρνουν τον δρόμο της αξιοποίησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

 


Το κτίριο είναι γνωστό από την κινηματογραφική του ιστορία, καθώς σε αυτό γυρίστηκε η διάσημη ταινία: «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τη Μάρω Κοντού.


 


Όλοι θυμούνται την κλασική ατάκα του Αντωνάκη (Γιώργος Κωνσταντίνου) να απειλεί την Ελενίτσα (Μάρω Κοντού) ότι θα την εγκαταλείψει στην ασπρόμαυρη ελληνική κινηματογραφική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».



Το κινηματογραφικό σπίτι του ζεύγους Κοκοβίκου, στον αριθμό 32 της οδού Τριπόδων, παίρνει τώρα τον δρόμο της αξιοποίησης.


 


Σύμφωνα με «Τα Νέα», στην αυλή του σπιτιού (κτίσθηκε στις αρχές του 1800 και στέγαζε την τουρκική στρατιωτική διοίκηση) καθώς και στο οικόπεδο έχουν γίνει εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές. Στη νοτιοδυτική γωνία η σκαπάνη ανακάλυψε ότι παλιά λειτουργούσαν δημόσια ουρητήρια.


 


Το ενδιαφέρον είναι ότι στο ίδιο ακριβώς σημείο, αλλά πιο βαθιά, ανακαλύφθηκε ότι λειτουργούσαν αρχαίες βεσπασιανές (δημόσιες τουαλέτες). Επί αιώνες δηλαδή γινόταν η ίδια χρήση, όπως αποδεικνύουν τα κανάλια αποχέτευσης που διασχίζουν το οικόπεδο.





tainia_1.jpg

Προέλευση : http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/583259/poleitai-to-spiti-tou-zeugous-kokovikou/

hdegyni.jpg

H χωρα "κατεδαφιζεται" και τα "υληκα" της πωλουνται οσο οσο.

Πολυ φοβαμαι οτι θα χουν καλυτερη τυχη απο εκεινα της ταινιας .

Υ.Γ.Μολις τωρα επεσε στην αντιληψη μου . Ελπιζω να μην εχει γινει ηδη αναφορα στην πωληση

γιατι στο σπιτι εχουν γινει δυο : 1) και 2) στο παρων thread/νημα μαλιστα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
katerinak είπε:
Το λιμανάκι στην 3η φωτό είναι το Ηραίο στην Περαχώρα Λουτρακίου. Το έχω επισκευτεί δεκάδες φορές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
outegata.jpg

Από την ταινία "Ουτε γάτα ουτε ζημιά"

Ο σταθμός "Θυμαριά" είναι ο σταθμός του Αγίου Στεφάνου. Οποιος βρεθεί εκεί, θα δει και το πράσινο πηγάδι που φαίνεται και στη παραπάνω σκηνή αριστερά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γνωρίζει κανείς που βρίσκεται το σπίτι όπου γυρίστηκαν τα εξωτερικά πλάνα(ο εσωτερικός χώρος είναι στουντιο φαντάζομαι)για το σπίτι της Καρέζη κ του Παπαγιαννόπουλου στο Δεσποινίς Διευθυντής?

δδ2.jpg

δδ.jpg
 
απίστευτης αισθητικής αρχιτεκτονική εσωτερική και εξωτερική ,μακάρι όλα να ήταν έτσι ακόμα και τώρα

στην πρώτη φωτογραφία στο βάθος φαίνεται σχετικά κοντά η θάλασσα,και στην δεύτερη φωτογραφία φαίνεται από τον δρόμο πως έχει κλήση άρα κάποιος λόφος
 
fab είπε:
απίστευτης αισθητικής αρχιτεκτονική εσωτερική και εξωτερική ,μακάρι όλα να ήταν έτσι ακόμα και τώρα στην πρώτη φωτογραφία στο βάθος φαίνεται σχετικά κοντά η θάλασσα,και στην δεύτερη φωτογραφία φαίνεται από τον δρόμο πως έχει κλήση άρα κάποιος λόφος
επισης φαινεται κι ενα δασακι ή παρκο στις παρακατω φωτογραφιες

attachment.php
attachment.php


des4.JPG

des5.JPG
 
Στρογγυλό δρόμο βλέπω, Ψυχικό μου μυρίζεται...Κι επειδή σε μια προηγούμενη φωτογραφία φαίνεται μεγάλη στέγη με κεραμίδια και φεγγίτες(όχι θάλασσα), μήπως είναι κάπου στην ακτίνα του Κολλεγίου Ψυχικού;

Για να ψάξουμε...

untitled.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται στην Πολιτεία. Στους πρόποδες της Πεντέλης.

Το γνωρίζω επειδή είχα ασχοληθεί επαγγελματικά με το ακίνητο κάπου το 2005. Οταν είχα πρωτοπάει μου θύμιζε κάτι αλλά το αντιλήφθηκα αργότερα.

Ο ιδιοκτήτης τότε (το '05) μου το επιβεβαίωσε ότι εκεί είχαν γίνει τα γυρίσματα όταν ήταν νεόδμητο ακόμα.

Εχω φωτο κάπου που πρέπει να σκανάρω για να την δείξω.

Βέβαια, οι εκάστοτε ιδιοκτήτες από εκείνη την εποχή και δώθε έχουν κάνει τις παρεμβάσεις τους που έχουν αλλοιώσει λίγο την αρχική εικόνα..
 
Στη σκηνή με το Παπαγιαννόπουλο & Καρέζη διακρίνεται η ταμπέλα της οδού, που κατά πάσα πιθανότητα έχει 6 γράμματα, όμως δε μπορώ να ξεχωρίσω τι λέει....
 
Βρίσκεται σχεδόν πάνω στην συμβολή τριών οδών. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφερθούν οι οδοί με τόση ακρίβεια.
 
ntsmrtz είπε:
Βρίσκεται σχεδόν πάνω στην συμβολή τριών οδών. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφερθούν οι οδοί με τόση ακρίβεια.
Καλά, ίσως να μην έχει και σημασία (αν φαινόταν καθαρά η ταμπέλα ΟΚ). Ωραίο σπίτι πάντως... άραγε έχουν γυριστεί και άλλες ταινίες εκεί?
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα