Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Πρόκειται για το βυζαντινό Ναό της Θεσσαλονίκης "Παναγία των Χαλκέων"katerinak είπε:ποια εκκλησια ειναι αυτη στην οποια τελειται ο "γαμος" του Σπυρου Φωκα και της Εφης Οικονομου στην ταινια "εκεινοι που ξερουν ν αγαπουν";νομιζω οτι δεν την εχουμε ξαναδει σε αλλη ελληνικη ταινια
Προβολή συνημμένου 104185
super. Κάποιες άλλες ;katerinak είπε:βεβαιως και υπηρξαν!η πρωτη που μου ηρθε στο μυαλο ειναι η "Μια ζωη την εχουμε",στην Εμποροπιστωτικη τραπεζα
Προβολή συνημμένου 104633Προβολή συνημμένου 104634Προβολή συνημμένου 104635
Νομίζω εννοείς την Έξοδο Κινδύνου του Φώσκολου με την θεά Καρλάτου και τον εξαιρετικό Εσκενάζυ. Η σκηνή της ληστείας με τον Φούντα εξελίσεται σε υποκατάστημα της ΕΤ.ΦΖΠ1 είπε:Σε κάποια ταινία του Δαλιανίδη (Στροφή ή Τσακάλια) γίνεται μια ληστεία τράπεζας.
Στα "Τσακάλια" , στο δρόμο λίγο πριν πάει ο Σπύρος Καλογήρου να καταθέσει τα χρήματα στην τράπεζαΦΖΠ1 είπε:Σε κάποια ταινία του Δαλιανίδη (Στροφή ή Τσακάλια) γίνεται μια ληστεία τράπεζας.
Η Εμποροπιστωτική υπήρχε και στην πραγματικότητα σαν τραπεζα?katerinak είπε:η πρωτη που μου ηρθε στο μυαλο ειναι η "Μια ζωη την εχουμε",στην Εμποροπιστωτικη τραπεζα
Προβολή συνημμένου 104633Προβολή συνημμένου 104634Προβολή συνημμένου 104635
spyrosd είπε:Στα "Τσακάλια" , στο δρόμο λίγο πριν πάει ο Σπύρος Καλογήρου να καταθέσει τα χρήματα στην τράπεζα
δηλαδη λες οτι υπαρχει περιπτωση να αλλαξαν και την ονομασια που φαινεται στο κτιριο;hannele είπε:Η Εμποροπιστωτική υπήρχε και στην πραγματικότητα σαν τραπεζα? Η Εμπορική (http://el.wikipedia.org/wiki/Εμπορική_Τράπεζα_της_Ελλάδος) ιδρύθηκε το 1907 αλλα για την Εμποροπιστωτική που συμφωνα με την ταινία ιδρύθηκε το 1908 οπως βλεπουμε στη φωτο, δεν εχω ακούσει ποτε. Ουτε καν σαν ονομασία τραπεζης.
Μήπως η <Εμποροπιστωτική> ήταν "δημιουργημα" του σεναριογραφου της ταινίας Γιώργου Τζαβέλλα?
Αν τελικά η "Εμποροπιστωτική" ειναι δημιουργημα του συγγραφεα και δεν ήταν υπαρκτή τραπεζα, γιατι οχι?katerinak είπε:δηλαδη λες οτι υπαρχει περιπτωση να αλλαξαν και την ονομασια που φαινεται στο κτιριο;
Προβολή συνημμένου 106566
Είναι παλιά Εθνική Τράπεζα στη γωνία Νηρηϊδων και Πρατίνου (ο κάθετος δρόμος), που έχει φύγει πάνω από 10 χρόνια. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι σήμερα κομμωτήριο.katerinak είπε:Προβολή συνημμένου 106564Προβολή συνημμένου 106565 απ οτι βλεπουμε ειναι η τραπεζα εθνικης πινακοθηκηςομως δε νομιζω να γινονται γυρισματα μεσα στην τραπεζα σε καποια αλλη σκηνη