Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
makism είπε:
teacher, kyrbill Το νέο σπίτι Μπειζάνη τελικά που είναι; Εξάρχεια η Κυψέλη.
ομολογώ ότι πριν περίπου 2-3 χρόνια κάπου είχα διαβάσει το που γυρίστηκε η συγκεκριμένη σκηνή λίγο πριν το τέλος της ταινίας που μετακομίζει στο νέο σπίτι και το τσέκαρα, αλλά δεν το συγκράτησα και έχει φύγει τελείως από το μυαλό μου.
Κι εγώ θέλω πολύ να το βρούμε makism.. ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα την περιοχή.. απ' όσο μπορώ να παρατηρήσω το σπίτι είναι μπροστά σε πλατεία.. μπορεί να υπάρχει κι εκκλησία η οποία δεν φαίνεται στο πλάνο.. ο δρόμος ακριβώς πίσω από τις πλάτες των ηθοποιών, βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο.. παρατήρησε τους περαστικούς που ανεβαίνουν/κατεβαίνουν σκαλιά.

tha se kanw vasilisa skalia.jpg

Επίσης διακρίνω στο βάθος (πάνω στην πλάτεια/ύψωμα) ένα μαγαζί με τέντα (μάλλον καφετέρια) και κάποια τραπεζάκια μπροστά του στο άνοιγμα της πλατείας. Δεξιά, δίπλα απ' τα σκαλιά υπάρχει κι ένα περίπτερο. Εδώ ακριβώς είναι και το ιδιαίτερο αυτής της τοποθεσίας.. στο σημείο που εμφανίζεται ο Κωνσταντάρας, φαίνεται δρόμος με κυκλική πορεία προς το σπίτι του Βέγγου.. κάπου εκεί λογικά σταματάει γιατί μετά ακριβώς είναι το σημείο που θεωρώ ότι υπάρχουν σκαλάκια.. παρόλα αυτά, σπίτια, μαγαζιά συνεχίζουν και μετά την πολυκατοικία του Βέγγου. Ίσως να συνεχίζει αριστερά προς την πλατεία ακριβώς μετά το τελείωμα του πέτρινου τοιχώματος. Το λέω γιατί εκεί ακριβώς τελειώνει και το πεζοδρόμιο.

tha se kanw vasilisa pezouli.jpg

Παρατηρείτε εσείς κάτι διαφορετικό?.. κάτι που να σας θυμίζει αυτό το μέρος? δεν μπορεί.. θα το βρούμε κι αυτό! :cool:
 
kirbiil αυτό που είχα διαβάσει ήταν για την Λινάρδου που έλεγε κάπως έτσι <όταν η Λινάρδου ερχόταν με το σπορ αυτοκίνητο στην οδό ;;;;;;;;; για να βρει τον Βέγγο γινόταν χαμός για το πόσο όμορφη ήταν κλπ) , αλλά πραγματικά αρχίζω να ανησυχώ με εμένα. Δεν μπορώ να θυμηθώ.

Εγώ το βλέπω για μικρό δρόμο που μπ0ορει τώρα να είναι πεζόδρομος.

Στο μυαλό μου έχω 3 περιοχές Εξάρχεια, Κυψέλη, Κολωνάκι/Λυκαβηττός.

kirbill ξέρω ποιος θα το βρει. :cool: :cool:

kyrbill είπε:
Κι εγώ θέλω πολύ να το βρούμε makism.. ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα την περιοχή.. απ' όσο μπορώ να παρατηρήσω το σπίτι είναι μπροστά σε πλατεία.. μπορεί να υπάρχει κι εκκλησία η οποία δεν φαίνεται στο πλάνο.. ο δρόμος ακριβώς πίσω από τις πλάτες των ηθοποιών, βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο.. παρατήρησε τους περαστικούς που ανεβαίνουν/κατεβαίνουν σκαλιά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
makism είπε:
...Στο μυαλό μου έχω 3 περιοχές Εξάρχεια, Κυψέλη, Κολωνάκι/Λυκαβηττός.kirbill ξέρω ποιος θα το βρει. :cool: :cool:
χαχα ναι ναι makism.. το ΛΑΓΩΝΙΚΟ!! :cool: μακάρι!!! Ο Teacher παρατηρεί τα πάντα!!

μην στεναχωριέσαι εσύ..ίσως σου έρθει.. καμιά φορά μας έρχεται εκεί που δεν το περιμένουμε (ουπς σαν εγκεφαλικό φαίνεται έτσι που το έγραψα) χαχα.. φυσικά κι εννοώ τα ονόματα κι οι λέξεις! Κι εγώ πιο πολύ για Εξάρχεια και Κυψέλη το έχω.. είχα και το Κολωνάκι/Λυκαβηττό, αλλά νομίζω ότι εκεί είναι πιο ανηφορικά τα μέρη. Λέω να εστιάσω στην Κυψέλη..
 
Διαβάζοντας ένα απόσπασμα απο το βιβλίο του Ντ.Δημόπουλου σχετικά με τον Γ.Φούντα στα γυρίσματα του "Πυρετός στην ασφαλτο" αποφάσισα να χαζέψω αυτή την ξεχασμένη ταινία, και πραγματικά παιδιά ,δεν ξέρω πόσοι εχουν ασχοληθεί, αλλά εχει πολύ ψωμί.

Το πιο βασικό ομως για μένα ειναι οτι αυτη η ταινία της Φινος ΦΙΛΜ εχει την ιδια γωνία που βλέπουμε και στον Ζήκο και αυτό ειμαι σίγουρος οτι θα αρέσει στον Τeacher.

Βλέποντας αυτή την σκηνή και βλέποντας και τις υπόλοιπες σκηνές που θα βάλω παρακάτω καταλαβαίνεις οτι ο Ζήκος ,Πυρετός στην Ασφαλτο,η Θεια μου η χιπισσα, και το κάτι να καιει, έχουν ενα κοινό χαρακτηριστικό ,τους Αγιους Αναργύρους και τα studio της φινος. Εκανα μία υπόθεση οτι η γωνία του Ζήκου που δεν εχουμε βρεί ακόμα μαλλον καπου εκεί πρέπει να ναι .Και μάλιστα εκτός studio σε φυσικό χώρο. Το γιατι κατα την γνώμη μου προκύπτει απο το γεγονός οτι τόσο στην σκηνή της καντάδας οσο και στην σκηνή της μπουνιάς είναι φανερό οτι Χατζηχρήστος αντί να βρίσκεται στον Κολωνό με τους υπόλοιπους την γυρίζει κάπου αλλού μόνος του όπως μόνος του είναι στην ίδια γωνία ο ΦΕΡΜΑΣ αλλα και η Νέζερ. Οπότε εκανα ενα σενάριο οτι μαζί με τα γυρίσματα της αυλής εκαναν και αυτές τις σκηνές κάπου στους Αγιους Αναργύρους .Δυστυχώς παρόλο που μου βγήκαν τα ματια στο street view γύρω απο τα παλία studio της Φινος Φιλμ δεν κατάφερα να το βρώ. Βεβαια μπορεί το σεναριο μου να ειναι λάθος αλλα μπορεί και κάτι να μου ξεφεύγει που τα "γατιά" αυτού του thread να το βρούν και να ανακαλύψουμε αυτή την γωνία.

Εχουμε και λέμε Πυρετός στην Ασφαλτο και Ζήκος

New Movie.Movie_Snapshot.jpg

Μαλιστα στην ταινία φαινεται και μία οδος Διαγόρα η οποία μάλλον παραπλανητική πρεπει να ναι γιατι απο οσες Διαγόρα υπάρχουν στον Νομό Αττικής καμμία δεν φαινεται να ταιριάζει αλλα και παλι μπορει να κάνω λάθος .

Πυρετός στην Ασφαλτο και η Θεία μου η χιπισσα.

New Movie (6).Movie_Snapshot.jpg

Ειναι το σπίτι της Βλαχοπούλου στην Νικολάου Πλαστήρα σε ασπρομαυρη εκδοση .Τα παραπάνω δεν θα καταλαβαινα ποτέ οτι ηταν στην Νικ.Πλαστήρα στους Αγίους Αναργύρους αν δεν υπήρχαν τα #1078 #1079 post του Κyrbill,και του Μakism.

New Movie (2).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (7).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (8).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (12).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (3).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (4).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (5).Movie_Snapshot.jpg
 
παιδιά γεια σας! να ρωτήσω: η ταινία Στουρνάρη 288 του Ντίνου Δημόπουλου είναι πράγματι γυρισμένη στη Στουρνάρη? Έχει μέχρι 288 η Στουρνάρη ή είναι κάποιος υπαινιγμός για κάτι?

marou είπε:
παιδιά γεια σας! να ρωτήσω: η ταινία Στουρνάρη 288 του Ντίνου Δημόπουλου είναι πράγματι γυρισμένη στη Στουρνάρη? Έχει μέχρι 288 η Στουρνάρη ή είναι κάποιος υπαινιγμός για κάτι?
Συμπληρώνω στο ποστ μου ότι διάβασα ότι δεν υπάρχει το νούμερο 288 αλλά ότι η αρίθμηση σταματάει στο 77. Τότε ξέρει κανείς που έχει γυριστεί? Είναι σε πολυκατοικία, όχι σε στούντιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γειά σου marou.

Δές την λίστα στην αρχή του θρεντ και για άλλες ταινίες.

Στουρνάρα 288 ποστ # 1038

marou είπε:
Συμπληρώνω στο ποστ μου ότι διάβασα ότι δεν υπάρχει το νούμερο 288 αλλά ότι η αρίθμηση σταματάει στο 77. Τότε ξέρει κανείς που έχει γυριστεί? Είναι σε πολυκατοικία, όχι σε στούντιο.
 
dimi16 είπε:
Στην ταινία "Σ'αγαπώ" (1971) με πρωταγωνιστές τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Άγγελο Αντωνόπουλο και Νίκο Γαλανό, η πολυκατοικία στην οποία πηγαίνει στην αρχή ο Αντωνόπουλος, έχοντας κάνει λάθος στη διεύθυνση, είναι στην πραγματικότητα η είσοδος της πολυκατοικίας όπου έμενε η Αλίκη στην Στησιχόρου 3!
Προβολή συνημμένου 102206 Προβολή συνημμένου 102207 Προβολή συνημμένου 102208




Το link με το video με το απόσπασμα της εκπομπής από όπου προέρχεται η τελευταία εικόνα, για όποιον ενδιαφέρεται ;)

Άρα το σπίτι που τραγουδάει η Αλίκη το Άσπρο περιστέρι είναι σπίτι της
 
Παπαφλέσσας

 


Βλέποντας -για μια ακομη φορά- ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην tv την ταινία, προσεξα κάτι σχετικά με μια τοποθεσία, η οποία αρχικά νόμιζα πως ήταν η ιδεα μου (.."μπα! αποκλειεται να είναι εκεί...λάθος θα κάνω"...)


Την επόμενη μέρα ομως, επειδη ήταν συνεχεια στο μυαλό μου, εβαλα να δω την ταινια ξανα απο το dvd για να παρατήρησω καλυτερα την εν λόγω τοποθεσία που μου κίνησε την περιεργεια. Και τελικά όντως αυτο που πρόσεξα ήταν σωστό!!! Τι ήταν αυτό???


 


Η σκηνή όπου ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης (Δ. Ιωακειμίδης) ειναι κρυμμένος στο μοναστήρι και πηγαίνει να τον συναντήσει ο Πετρόμπεης (Γρ. Βαφειάς) και εν συνεχεια μαζί με τον Παπαφλέσσα (Δ.Παπαμιχαηλ) συζητούν για να ορίσουν τον ξεσηκωμο του γένους, είναι γυρισμένη στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτοκου στην Μακρινίτσα του Πηλίου.



Στην ίδια εκκλησία, 3 χρονια πριν τον <<Παπαφλέσσα>> (1971) είχαν γίνει τα γυρίσματα της ταινίας <<η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά>> (1968).



Είναι η εκκλησία όπου γίνεται ο γαμος της Μυρτώς (Α.Βουγιουκλακη) με τον Στέφανο (Δ.Παπαμιχαήλ)!! Στο ίδιο ακριβώς σημείο.


 


Πίσω από τον Κολοκοτρώνη (Δ. Ιωακειμίδη) βλέπουμε το ναό της Κοιμήσεως με το χαρακτηριστικό ξύλινο υπόστεγο.



koimiseos_theotokou_makrinitsis.jpg

 


και εδω ο ίδιος ναός, το ίδιο σημείο απο την <<Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά>>



Προβολή συνημμένου 130109


 

 


Πίσω απο τον Παπαφλέσσα (Δ. Παπαμιχαήλ) στο βαθος βλέπουμε την καμάρα, δηλαδη τη
μεγαλη πύλη με τις σκάλες που οδηγεί στο προαυλιο της εκκλησίας. Οι ηθοποιοί ειναι καθισμένοι κατω απο το υπόστεγο της εκκλησίας. Κάτω απο αυτό το υπόστεγο, στο σημειο όπου καθονται οι τρεις οπλαρχηγοί, είχαν στηθεί τα τραπέζια για το γαμήλιο γλέντι στη <<Δασκάλα>> οπως βλέπουμε και στην πάνω ακριβώς φωτογραφία.

 


καμαρα.jpg

 


και εδω η καμάρα στη <<Δασκάλα>> από όπου ο Κοινοτάρχης (Π.Ζερβός) ανακοινωσε τους συγχωριανούς του οτι γινεται πολεμος



Προβολή συνημμένου 130112





Παπαφλέσσας 1.JPG

εκκλησία γάμου.jpg

Παπαφλέσσας 2.JPG

γαμήλιο γλέντι.jpg
 
Χμμμ... πού έγινε αυτή η συνάντηση, υποτίθεται? Οι συμμετέχοντες δείχνουν Πελοπόννησο, αλλά αν ναι γιατί διαλέξανε εκκλησία Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία?
 
antonovar είπε:
......Το πιο βασικό ομως για μένα ειναι οτι αυτη η ταινία της Φινος ΦΙΛΜ εχει την ιδια γωνία που βλέπουμε και στον Ζήκο και αυτό ειμαι σίγουρος οτι θα αρέσει στον Τeacher.
Βλέποντας αυτή την σκηνή και βλέποντας και τις υπόλοιπες σκηνές που θα βάλω παρακάτω καταλαβαίνεις οτι ο Ζήκος ,Πυρετός στην Ασφαλτο,η Θεια μου η χιπισσα, και το κάτι να καιει, έχουν ενα κοινό χαρακτηριστικό ,τους Αγιους Αναργύρους και τα studio της φινος....
 


Πολύ καλή δουλειά Antonovar!
:thumbup: Και το σκεπτικό σου έχει πολύ γερές βάσεις. :cool: όντως θα μπορούσαν να έχουν γίνει εκεί κοντά κι αυτά τα γυρίσματα.. μοιάζουν αρκετά τα σπίτια αλλά βλέπω και κάποιες διαφορές.. δεν μπορώ να πω με σιγουριά..θα δω κι εγώ τις ταινιές κι αν διακρίνω κάτι, θα επανέλθω!! θα 'θελα πολύ να ακούσω και τις γνώμες των υπολοίπων..

 

 




hannele είπε:
Παπαφλέσσας
Βλέποντας -για μια ακομη φορά- ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην tv την ταινία, προσεξα κάτι σχετικά με μια τοποθεσία, η οποία αρχικά νόμιζα πως ήταν η ιδεα μου (.."μπα! αποκλειεται να είναι εκεί...λάθος θα κάνω"...)
ΜΠΡΑΒΟ HANNELE !!! Τέλεια ανακάλυψη!! Απίστευτη παρατηρητικότητα! Κι αν την έχουμε δει τόσες φορές την ταινία... #) Τελικά ίσως βόλευε το μέρος για το γύρισμα κι άλλων ταινιών.. λες να υπάρχει κι άλλη ταινία γυρισμένη στην Μακρυνίτσα?
 
kyrbill είπε:
 


Πολύ καλή δουλειά Antonovar!
:thumbup: Και το σκεπτικό σου έχει πολύ γερές βάσεις. :cool: όντως θα μπορούσαν να έχουν γίνει εκεί κοντά κι αυτά τα γυρίσματα.. μοιάζουν αρκετά τα σπίτια αλλά βλέπω και κάποιες διαφορές.. δεν μπορώ να πω με σιγουριά..θα δω κι εγώ τις ταινιές κι αν διακρίνω κάτι, θα επανέλθω!! θα 'θελα πολύ να ακούσω και τις γνώμες των υπολοίπων..

 

 




ΜΠΡΑΒΟ HANNELE !!! Τέλεια ανακάλυψη!! Απίστευτη παρατηρητικότητα! Κι αν την έχουμε δει τόσες φορές την ταινία... #) Τελικά ίσως βόλευε το μέρος για το γύρισμα κι άλλων ταινιών.. λες να υπάρχει κι άλλη ταινία γυρισμένη στην Μακρυνίτσα?
Καταρχήν ελπίζω να εγινε κατανοητό το σκεπτικό της συνδεσης των παραπάνω ταινιών. Η θεία μου η χιπισσα, ο πυρετός στην άσφαλτο,και το κατι να καίει...ειναι λογικό να εχουν σχεση με τους Αγίους Αναργύρους είτε γυρίζοντας στoν χώρο των studio είτε σε μέρη κοντα σε αυτό γιατί και οι τρεις ταινίες είναι της Finos film, αλλα η ταινία "της κακομοίρας " ειναι παραγωγή του Χατζηχρήστου οπότε γιαυτό μου εκανε εντυπωση το κοινό μέρος με τον ΠΥΡΕΤΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ.΄Τα σπιτια που λέω οτι μοιαζουν ειναι α) η γωνία του Ζήκου,και η γωνία στον πυρετό της Ασφάλτου, και β) ο χώρος του σπιτιου της Βλαχοπουλου με το σπιτι που πηγαίνει το πληρωμα του περιπολικου για να βρει ενα μεθυστακα αιμοδότη.Ειναι δύο ξεχωριστά σημεια ,το μεν πρώτο ΙΣΩΣ καπου στους Αγ.Αναργύρους το δε δευτερο ειναι αυτό που εχεις βρει εσύ στην Νικ.Πλαστηρα και Γράμμου περίπου.

Τελος παντων, επειδή τωρα δεν εχω χρόνο ...και επειδή μπηκα για τα καλα στην μπρίζα με τους Αγίους Αναργύρους το απογευμα θα ανεβάσω και καποια αλλα πράγματα απο αλλες 4 ταινίες οπότε τα ξαναλέμε.

@hanelle

Δεν ξέρω αν εχεις σχεση με το Πήλιο.....αλλα η παρατηρητικότητα σου ειναι καταπληκτική...μπράβο σου....
 
elephadas είπε:
Χμμμ... πού έγινε αυτή η συνάντηση, υποτίθεται? Οι συμμετέχοντες δείχνουν Πελοπόννησο, αλλά αν ναι γιατί διαλέξανε εκκλησία Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία?
Η συναντηση αυτή elephadas, πάντα συμφωνα με το σενάριο της ταινίας, υποτιθεται οτι γίνεται σε καποιο μοναστήρι της Μάνης, χωρίς ομως να αναφέρεται ονομασία έστω και ψευτικη. Το έχουν αφήσει "φλου" σεναριάκα, δηλαδη γενικά και αόριστα κάπου στη Μάνη σε κάποιο μανιάτικο μοναστήρι.

Η εν λόγω σκηνή, είναι χρονικά τοποθετημένη στις αρχές Μαρτίου 1821, οπου ο Θ.Κολοκοτρώνης (Δ.Ιωακειμίδης) μόλις εχει επιστρεψει στο Μωριά απο τη Ζάκυνθο όπου βρισκοταν απο το 1810. Οι Τούρκοι τον ψάχνουν στο αρχοντικο του Πετρομπεη Μαυρομιχάλη και στο αρχοντικό του Μουρτζινου στη Μάνη. Εκείνος όμως ειναι κρυμμένος σε μοναστήρι στη περιοχή. Τον βλεπουμε -υποτίθεται- μεσα στην εκκλησια του μοναστηριου να προσευχεται και να μπαινει μεσα ο Μουρτζινος.

- Συλλογισμένο σε βλεπω κουμπάρε Μουρτζινε


- Ηρθε ενας μαντατοφορος του πασα για σενα. Πήγε και στου Πετρομπεη. Τους εσωσαν τα φιδια με τον ερχομο σου...


Εκείνη την ώρα, φτανει και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης.

- Ελαβα σήμερα μηνυμα του πασα. Λεει να σε δεσω και να σε στειλω στην Τριπολιτσα, αλλιως θα μου παρει το κεφαλι. Διαλεξα ομως κιολας!


και σκίζει το φιρμάνι.

Κρυβεται και αυτός μαζί με τον Κολοκοτρώνη στο μοναστήρι, και στην πορεία της ταινίας, τους επισκεπτεται εκεί ο Παπαφλέσσας (Δ.Παπαμιχαηλ) όπου συζητούν οι 3 τους για την ημερα του ξεσηκωμου.

Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας γυριστηκε στα Αμπελάκια της Λάρισας (οι σκηνες των μαχων) και σε περιοχές γύρω απο το Βόλο. Προφανως τους βολευε η περιοχή επειδη ειναι κοντά στο Βολο και η αρχιτεκτονική θυμίζει πολυ την την εποχη του 1800.

Δεν ειναι η πρωτη φορά που συμβαίνει αυτό. Οι περιοχές όπου γινονταν τα γυρισματα στις παλιες ελληνικες ταινίες, δεν "ακολουθούσαν" παντα το σενάριο. Τα γυρισματα γινονται εκεί που βολευε και διευκολυνε στη ροη της ταινίας.

antonovar είπε:
@hanelle

Δεν ξέρω αν εχεις σχεση με το Πήλιο.....αλλα η παρατηρητικότητα σου ειναι καταπληκτική...μπράβο σου....
Φιλε antonovar, ουτε που εχω παει ποτέ μου στο Πήλιο.

Απλά, το ειχα "εξερευνήσει" παλιά, μεσω ιντερνετ, που προσπαθούσα να βρω τα μερη της Μακρινίτσας όπου γυριστηκε η "Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά" και ετσι το "εμαθα". Για να πω την αληθεια, μου χτυπησε στο ματι η καμάρα (εκεί φωναζε ο Ζερβος "χωριανοί εχουμε πολεμο") και ετσι το καταλαβα.

Παντως παιδια, επειδη τον "εψαξα" τον Παπαφλέσσα, με αφορμη την Μακρινίτσα, αυτο που ανακαλυψα σε αυτη την ταινια, δεν νομιζω να εχει γινει σε αλλη ταινια. Θα το ετοιμασω και θα το ανεβασω το βραδυ, μολις γυρισω σπιτι.

:D
 
hannele είπε:
.....Παντως παιδια, επειδη τον "εψαξα" τον Παπαφλέσσα, με αφορμη την Μακρινίτσα, αυτο που ανακαλυψα σε αυτη την ταινια, δεν νομιζω να εχει γινει σε αλλη ταινια. Θα το ετοιμασω και θα το ανεβασω το βραδυ, μολις γυρισω σπιτι. :D
Τι ανακάλυψες πάλι βρε θηρίο? :cool: άντε, άντε.. ανυπομονώ!!!!!!
 
Αγίων Αναργύρων η συνέχεια.....

Μία άλλη ταινία που μας μεταφέρει κατά πάσα πιθανότητα στον περίβολο των studio στους Αγίους Αναργύρους είναι τα "5000 ψέματα" . Δυστυχώς η ταινία απο το Youtube δεν εχει καλή ανάλυση...αλλα ακόμα και ετσι βλέπουμε ένα περίβολο με καθε λογής υλικά

που εχουν σχέση με σκηνικά αλλά επίσης υπάρχουν και οι παρακάτω λεπτομέρειες που με κάνουν να πιστευω οτι βρισκόμαστε εκεί.
attachment.php
attachment.php
attachment.php


Το πρώτο ειναι ενα διώροφο σπιτι στην Μαυρομιχάλη
attachment.php
attachment.php


και το δεύτερο είναι η μεγάλη πολυκατοικία στο βάθος που βρίσκεται Νικ.Πλαστήρα και Γράμμου η οποία στα 5000 ψέματα ειναι στο χτίσιμο ενώ στην θεία μου την χίπισσα εχει τελείωσει (φαίνεται στην πλάτη του Πουλόπουλου- αφου το σπίτι της Βλαχοπούλου βρισκόταν διπλα σε αυτή την πολυκατοικία)

attachment.php
attachment.php


Είμαι σίγουρος οτι σε μία κόπια με καλυτερη ανάλυση αν ψειρίσουμε λίγο λεπτομερέστερα αυτα που βρισκονται στο οικόπεδο ολο και κάποιο γνώριμο υλικό άπο κάποιο σκηνικό θα βρούμε. Και επ'ευκαιρία να αναφέρω οτι λίγο πρίν απο αυτές τις σκηνές παιρνάνε απο την κλασσικη διασταυρωση με τις γραμμές τραίνου Αγιων Αναργύρων και Λ.Δημοκρατίας
attachment.php
attachment.php


Πάμε τώρα στην "Στεφανία" όπου ακριβώς όπως τα έγραψες kyrbill χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις ενός παλιού τυράδικου Α.Ε.Β.Ε.Τ (Ετσι αναφερεται σε ενα site του δήμου Αγίων Αναργύρων) και είναι λίγο πιο δίπλα στην σημερινή πλατεία Κοκκινόπουλου στο 38,011612 23,430863

Εχουμε λοιπον το προαυλιο του αναμορφωτηρίου

attachment.php
attachment.php
attachment.php
και προσεξτε στο κτηριο δεξιά ενα μπουρί

και ενα μαλλον χτισμένο παράθυρο.

Ειναι το ιδιο σκηνικό που συνανταμε στο "Κοινωνία ωρα μηδέν" με τον Νικο Κουρκουλο

attachment.php
attachment.php


αλλα.....!!!!!! εδω ειναι το κουφό και σε μια αλλη ταινία "το ΘΥΜΑ" με τον Κωστα Βουτσά οπου αρχικά χρησιμοποιείται σαν τον σταθμό του Κτελ οπου φθάνει το Λεωφορείο.
attachment.php
αλλα και σαν δρόμος που περπατάει ο Βουτσας με την Σαπουτζακη λιγο πριν το σπιτι της που η πόρτα του βρισκεται στον ιδιο χώρο
attachment.php
attachment.php


Ασχετο με τους Αγίους Αναργύρους αλλα σχετικό με το Θύμα είναι το σπίτι στο υποτιθεμενο χωριό του Βουτσα που βρισκεται στο κτημα Καμπά οπου εχουν γυρισθεί ,Ο τρομοκράτης , το υπαρχει και φιλοτιμο, και ο Τσαρλατάνος (post #1032 του georgee.p)
attachment.php
attachment.php
αλλα και εξω απο αυτό στην οδό Λεονταρίου οπου στο Θύμα κανει σταση στο πουλμαν του κτελ
attachment.php
attachment.php
(στο υπαρχει και φιλοτιμο λίγο πιο πίσω ο Γκρουεζας κρεμαει τα πανω του Μαυρογυαλουρου).

ΤΟ ΤΗΥΜΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΑ.jpg

New Movie (16).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (17).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (18).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (14).Movie_Snapshot.jpg

FINOS 5000 PSEMATA.jpg

New Movie (19).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (21).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (13).Movie_Snapshot.jpg

φινοσ 5000 διασταυρωση.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar βάλε πάλι τις φωτο γιατί δεν φαίνονται.

antonovar είπε:
Αγίων Αναργύρων η συνέχεια.....Μία άλλη ταινία που μας μεταφέρει κατά πάσα πιθανότητα στον περίβολο των studio στους Αγίους Αναργύρους είναι τα "5000 ψέματα" . Δυστυχώς η ταινία απο το Youtube δεν εχει καλή ανάλυση...αλλα ακόμα και ετσι βλέπουμε ένα περίβολο με καθε λογής υλικά

που εχουν σχέση με σκηνικά αλλά επίσης υπάρχουν και οι παρακάτω λεπτομέρειες που με κάνουν να πιστευω οτι βρισκόμαστε εκεί.
[/QUOTE]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
makism είπε:
antonovar βάλε πάλι τις φωτο γιατί δεν φαίνονται.

antonovar είπε:
Αγίων Αναργύρων η συνέχεια.....Μία άλλη ταινία που μας μεταφέρει κατά πάσα πιθανότητα στον περίβολο των studio στους Αγίους Αναργύρους είναι τα "5000 ψέματα" . Δυστυχώς η ταινία απο το Youtube δεν εχει καλή ανάλυση...αλλα ακόμα και ετσι βλέπουμε ένα περίβολο με καθε λογής υλικά

που εχουν σχέση με σκηνικά αλλά επίσης υπάρχουν και οι παρακάτω λεπτομέρειες που με κάνουν να πιστευω οτι βρισκόμαστε εκεί.
Τώρα ελπίζω να δουλευει.........
 
antonovar είπε:
...Πάμε τώρα στην "Στεφανία" όπου ακριβώς όπως τα έγραψες kyrbill χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις ενός παλιού τυράδικου Α.Ε.Β.Ε.Τ (Ετσι αναφερεται σε ενα site του δήμου Αγίων Αναργύρων) και είναι λίγο πιο δίπλα στην σημερινή πλατεία Κοκκινόπουλου...
Antonovar ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!! Φοβερή παρατηρητικότητα! :acoustic: Επιβεβαιώνεται λοιπόν το τυράδικο αλλά και και η χρήση του χώρου και σε πάρα πολλές άλλες ταινίες! Ίσως να βρούμε κι άλλες... και βόλευε ως επι το πλείστον και για τα νυχτερινά/απόμερα γυρίσματα !

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ/ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Μπράβο!!!

Τώρα όσον αφορά την πολυκατοικία/γιαπί δεν μπορώ να διακρίνω καθαρά.. ίσως όπως είπες αν βρούμε καλύτερη ανάλυση... θα το κοιτάξω κι εγώ με την πρώτη ευκαιρία. Το σπίτι της Μαυρομιχάλη μοιάζει αρκετά.. είναι δίπλα στα στούντιο.. αυτό πρέπει να 'ναι!! Τελικά οι Αγιοι Ανάργυροι, έχουν πολύ ζουμί..!! :cool:
 
Λοιπόν σήμερα αποκαλύπτουμε αρκετά πράγματα

τη γειτονιά του Ζήκου (και κλείνουμε με τον Ζήκο)

η οποία είναι η ίδια με τη γειτονιά της Βαλσάμη στο "Πυρετός στην Άσφαλτο" (thanks to great antonovar again)

τη γειτονιά του εφιάλτη Γεωργίτση στο "Πυρετός στην Άσφαλτο"

τη γειτονά του τελευταίου σπιτιού του Μπειζάνη και όλα σ'ένα για να μην ανεβάζουμε και τον post counter.

"της κακομοίρας" ή "Ζήκος" 1963 και το σπίτι Βαλσάμη στο "Πυρετός στην Άσφαλτο" (1967)

είναι στη γωνία Βασιλέως Αλεξάνδρου και Σαρανταπόρου (38.021138, 23.721554)

127.jpg

(φτάσαμε στο τέλος του Ζήκου makism)

Η γωνία είναι εμφανής, αλλά όλα έχουν αλλάξει εκτός από το σπίτι της Βαλσάμη το οποίο δε φαίνεται

(αν μπορεί κάποιος ας πάει και ας τραβήξει φωτογραφίες από την πόρτα που δε φαίνεται).

Αναγνωρίζεται μόνο από το κάγκελο και από το απέναντι σπίτι το οποίο μόλις φαίνεται στο "Πυρετός στην Άσφαλτο"

120.jpg

Σε κάποια στιγμή που ανεβαίνει ο Γεωργίτσης στο σπίτι Βαλσάμη, είναι αναγνωρίσιμο και το σπίτι της γωνίας στο οποίο στρίβει ο Γεωργίτσης

στον εφιάλτη του

004.jpg

άρα ο δρόμος του Ζήκου και ο δρόμος του εφιάλτη Γεωργίτση ήταν διασταύρωση, όπως και ήταν τελικά

Σχετικά με τον εφιάλτη του Γεωργίτση στο "Πυρετός στην Άσφαλτο" (1967)

να πούμε το ωραίο, ότι ο Γεωργίτσης εμφανίζεται από πάνω, του την πέφτουν τα παιδιά,

τρομάζει, φεύγει προς τα πάνω και στη συνέχεια ξαναεμφανίζεται από την κάτω γωνία !!!

(προφανώς γυρίζαν στο ίδιο σημείο - γκρουπάρισμα σκηνών kyrbill)

ο δρόμος είναι η οδός Μπενάκη και στο βάθος είναι η Πλαστήρα

125.jpg

Όλα γύρω γύρω από τα studios των Αγίων Αναργύρων

τελευταίο σπίτι Μπειζάνη στο "θα σε κάνω Βασίλισσα" (1964)

είναι στην οδό Ξενοκράτους στο 37.980056, 23.747583

054.jpg

121.jpg

005.jpg

126.jpg

122.jpg

123.jpg

124.jpg

055.jpg

050.jpg

051.jpg

052.jpg

053.jpg
 
kyrbill είπε:
Antonovar ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!! Φοβερή παρατηρητικότητα! :acoustic: Επιβεβαιώνεται λοιπόν το τυράδικο αλλά και και η χρήση του χώρου και σε πάρα πολλές άλλες ταινίες! Ίσως να βρούμε κι άλλες... και βόλευε ως επι το πλείστον και για τα νυχτερινά/απόμερα γυρίσματα !ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ/ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Μπράβο!!!

Τώρα όσον αφορά την πολυκατοικία/γιαπί δεν μπορώ να διακρίνω καθαρά.. ίσως όπως είπες αν βρούμε καλύτερη ανάλυση... θα το κοιτάξω κι εγώ με την πρώτη ευκαιρία. Το σπίτι της Μαυρομιχάλη μοιάζει αρκετά.. είναι δίπλα στα στούντιο.. αυτό πρέπει να 'ναι!! Τελικά οι Αγιοι Ανάργυροι, έχουν πολύ ζουμί..!! :cool:
Kyrbill Ευχαριστώ πολύ.....και ανταποδίδω που λεγανε παλία οι ερασιτεχνες....απο τις φωτό σου μπήκα στο "τρυπακι"..Δεν εχουμε τελείωσει θέλω να φτίαξω ενα σχεδιαγραμμα,και να προσθεσω και καποιες μικρες αλλα σχετικές λεπτομέρειες..που υπαρχουν στην Λολα ,στους κληρονόμους...και κλασσικά και στον Μπακαλόγατο,,για τον φιλο μου τον Teacher.....Σχετικά με την πολυκατοικία δεν φαινεται απο την φωτό.....αλλα αν δεισ εστω και στο Youtube τα 5000 ψεμματα ξεχωρίζει απο την φαρδια ταράτσα και τα μπαλκόνια που ειναι μεγάλα.....σχετικα για πολυκατοικία των 60-70...θα συνεχίσω αυριο!!!

Teacher τώρα το ειδα........ :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: βάλτο 10000 φορές........τα υπόλοιπα λεπτομερως και αυριο. γιατι βλεπω να κοιμαμαι το πρωι ..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα