Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Teacher είπε:
Λοιπόν σήμερα αποκαλύπτουμε αρκετά πράγματα τη γειτονιά του Ζήκου (και κλείνουμε με τον Ζήκο) η οποία είναι η ίδια με τη γειτονιά της Βαλσάμη στο "Πυρετός στην Άσφαλτο" (thanks to great antonovar again) τη γειτονιά του εφιάλτη Γεωργίτση στο "Πυρετός στην Άσφαλτο" τη γειτονά του τελευταίου σπιτιού του Μπειζάνη και όλα σ'ένα για να μην ανεβάζουμε και τον post counter.
Καλά!! ό,τι και να πω θα ναι λίγο!! όσο και να προσκυνήσω :bow: :bow:.. οξεία δισκοπάθεια και λίγο θα 'ναι για σένα! ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!! αυτά που βρίσκεις δεν βρίσκονται!! μα μέσα στα στενά? με τόσες αλλαγές? δεν γίνεται!!!..κι όμως γίνεται!! το Teacher δεν είναι τυχαίο τελικά!!!

Μεγάλο δώρο η Ξενοκράτους προσωπικά για μένα!! ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΑΣΚΑΛΕ!!! :thanx2:

Όσο για τα στενά των Αγίων Αναργύρων, πραγματικά κρύβουν θησαυρούς αλλά αν δεν είσαι τέτοιου μεγέθους λαγωνικό, δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρεις ποτέ!΄Μιλάμε για τεράστιες αλλαγές.. οι περισσότερες σκηνές είναι κοντινά πλάνα που κάνουν αδύνατο να οριοθετήσεις ακόμα και την περιοχή, πόσο μάλλον να εντοπίσεις τον δρόμο! δεν γίνεται.. κάποια στιγμή πρέπει να μας αποκαλύψεις τον τρόπο εντοπισμού τους! Να κανονίσουμε μια συνέντευξη? νομίζω πως αυτό θα έπρεπε να γίνει.. ειδικά για τέτοια σπουδαία μέλη του φόρουμ όπως εσύ! Κι επειδή δεν με βλέπω να σταματάω με τόσο ενθουσιασμό που μου προκάλεσαν οι ανακαλύψεις σου, να κλείσω με το ότι θα προσπαθήσω σύντομα να πάω από την περιοχή και να τραβήξω φωτογραφίες. Αν και τόσο που μ' έχεις ξεσηκώσει με βλέπω να ψάχνω για σπίτι να νοικιάσω στους Αγίους Αναργύρους!! χαχα
 
antonovar είπε:
Αγίων Αναργύρων η συνέχεια.....Μία άλλη ταινία που μας μεταφέρει κατά πάσα πιθανότητα στον περίβολο των studio στους Αγίους Αναργύρους είναι τα "5000 ψέματα" . Δυστυχώς η ταινία απο το Youtube δεν εχει καλή ανάλυση...αλλα ακόμα και ετσι βλέπουμε ένα περίβολο με καθε λογής υλικά

που εχουν σχέση με σκηνικά αλλά επίσης υπάρχουν και οι παρακάτω λεπτομέρειες που με κάνουν να πιστευω οτι βρισκόμαστε εκεί.Προβολή συνημμένου 130197Προβολή συνημμένου 130196Προβολή συνημμένου 130195

Το πρώτο ειναι ενα διώροφο σπιτι στην Μαυρομιχάλη Προβολή συνημμένου 130198Προβολή συνημμένου 130200

και το δεύτερο είναι η μεγάλη πολυκατοικία στο βάθος που βρίσκεται Νικ.Πλαστήρα και Γράμμου η οποία στα 5000 ψέματα ειναι στο χτίσιμο ενώ στην θεία μου την χίπισσα εχει τελείωσει (φαίνεται στην πλάτη του Πουλόπουλου- αφου το σπίτι της Βλαχοπούλου βρισκόταν διπλα σε αυτή την πολυκατοικία)

Προβολή συνημμένου 130201Προβολή συνημμένου 130202

Είμαι σίγουρος οτι σε μία κόπια με καλυτερη ανάλυση αν ψειρίσουμε λίγο λεπτομερέστερα αυτα που βρισκονται στο οικόπεδο ολο και κάποιο γνώριμο υλικό άπο κάποιο σκηνικό θα βρούμε. Και επ'ευκαιρία να αναφέρω οτι λίγο πρίν απο αυτές τις σκηνές παιρνάνε απο την κλασσικη διασταυρωση με τις γραμμές τραίνου Αγιων Αναργύρων και Λ.ΔημοκρατίαςΠροβολή συνημμένου 130203Προβολή συνημμένου 130204

Πάμε τώρα στην "Στεφανία" όπου ακριβώς όπως τα έγραψες kyrbill χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις ενός παλιού τυράδικου Α.Ε.Β.Ε.Τ (Ετσι αναφερεται σε ενα site του δήμου Αγίων Αναργύρων) και είναι λίγο πιο δίπλα στην σημερινή πλατεία Κοκκινόπουλου στο 38,011612 23,430863

Εχουμε λοιπον το προαυλιο του αναμορφωτηρίου

Προβολή συνημμένου 130206Προβολή συνημμένου 130207Προβολή συνημμένου 130205 και προσεξτε στο κτηριο δεξιά ενα μπουρί

και ενα μαλλον χτισμένο παράθυρο.

Ειναι το ιδιο σκηνικό που συνανταμε στο "Κοινωνία ωρα μηδέν" με τον Νικο Κουρκουλο

Προβολή συνημμένου 130208Προβολή συνημμένου 130209

αλλα.....!!!!!! εδω ειναι το κουφό και σε μια αλλη ταινία "το ΘΥΜΑ" με τον Κωστα Βουτσά οπου αρχικά χρησιμοποιείται σαν τον σταθμό του Κτελ οπου φθάνει το Λεωφορείο.Προβολή συνημμένου 130210 αλλα και σαν δρόμος που περπατάει ο Βουτσας με την Σαπουτζακη λιγο πριν το σπιτι της που η πόρτα του βρισκεται στον ιδιο χώροΠροβολή συνημμένου 130211Προβολή συνημμένου 130212

Ασχετο με τους Αγίους Αναργύρους αλλα σχετικό με το Θύμα είναι το σπίτι στο υποτιθεμενο χωριό του Βουτσα που βρισκεται στο κτημα Καμπά οπου εχουν γυρισθεί ,Ο τρομοκράτης , το υπαρχει και φιλοτιμο, και ο Τσαρλατάνος (post #1032 του georgee.p) Προβολή συνημμένου 130190Προβολή συνημμένου 130191 αλλα και εξω απο αυτό στην οδό Λεονταρίου οπου στο Θύμα κανει σταση στο πουλμαν του κτελ Προβολή συνημμένου 130192Προβολή συνημμένου 130193 (στο υπαρχει και φιλοτιμο λίγο πιο πίσω ο Γκρουεζας κρεμαει τα πανω του Μαυρογυαλουρου).

Μπράβο ! :clap: "antonovar" για την παρατήρησή σου...
 
Teacher είπε:
Λοιπόν σήμερα αποκαλύπτουμε αρκετά πράγματα
τη γειτονιά του Ζήκου (και κλείνουμε με τον Ζήκο)
Teacher.....μπορεί να κατανταει βαρετό αλλα πραγματικά .... εισαι..... τεράστιος .....

Η γωνία του Ζήκου μου ειχε γίνει εμμονη απο τότε που ταιριαξε με τον πυρετό της ασφάλτου....Ευτυχώς που την βρήκες...γιατί λίγο ακόμα και θα πηγαινα να γίνω ντιλιβερας στην περιοχή ,ειχα μάθει απέξω ολους τους Αγίους Αναργύρους με το street view.

Την γωνία στην Σαρανταπόρου την ειχα τσεκάρει 3,4 φορές....αλλα το αδειο οικόπεδο με αποπροσανατόλιζε.....Χθες που το εβγαλες κοπανίομουνα οχι για το καγκελο...αλλα για το διαγώνιο λουκι στο διόροφο αριστερά απο το σπίτι .....γιατι αυτό ειχα στα σημαδια μου...αλλα δεν εστιαζα ψηλά.Το ιδιο και με την Μπενάκη.Στην σκηνή με τον Γεωργίτση....ειχα κολλησει με την καμπυλωτή φωτιζόμενη καμάρα....και με το συρόμενο ρολό που πεφτει και τον τρομάζει.Το σπιτι που εχεις βάλει στην φωτογραφία 9...το προσπερναγα λόγω παντζουριου..και προφανώς εψαχνα για διφραγκα στον δρόμο γιατι αν κοιταζα προς τα πάνω θα εβλεπα αυτό το ιδιομορφο πάνω μερος που εχει το μπαλκόνι.

Παντως χαίρομαι που επιβεβαιώθηκε το σενάριο μου.....

Οσο για τον Ζήκο μην μου το χαλας..τώρα που εχουμε περάσει στην ζώνη του λυκόφωτος????!!!! Το σπίτι της φιφίκας το εχουμε βρεί??τους δρομους που χαζευουν ο Μυλωνάς,Ριζος και Ο Δούκας με τους κιθαρίστες τον χατζηχρήστο στην κανταδα τους εχουμε βρεί ???...εκτός αν μου εχει ξεφύγει τίποτε???

@ kyrbill

Kyrbill βάζω ενα σχεδιάγραμμα ολων των παραπάνω και καποια στιγμή θελω να φτιαξω αλλο ενα με καποιες μικρες λεπτομέρειες που νομίζω οτι προκύπτουν

απο την Λολα και τους Κληρονόμους...για να καταλαβουμε περίπου και πως ειχε στηθεί και το σκηνικο της Λολας,αλλα και της αυλής Ζηκου,Κατι να καιει...

Επίσης η περιοχή εχει και ενα αλλο σημαντικό σπιτι την βιλλα Μερλα η οποία σίγουρα εχει παιξει σιγουρα σε καποιες ταινίες και βρισκεται ακόμα πισω απο το σχολείο που ηταν το παλιο τυράδικο.finos film area.jpg

@georgee.p τα "credits"....ειναι δικά σου...δεν υπηρχε περίπτωση να καταλαβω οτι ειναι στην Καντζα...αν δεν υπήρχε το δικό σο το post....εγώ σε ευχαριστώ!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
Οσο για τον Ζήκο μην μου το χαλας..τώρα που εχουμε περάσει στην ζώνη του λυκόφωτος????!!!! Το σπίτι της φιφίκας το εχουμε βρεί??τους δρομους που χαζευουν ο Μυλωνάς,Ριζος και Ο Δούκας με τους κιθαρίστες τον χατζηχρήστο στην κανταδα τους εχουμε βρεί ???...εκτός αν μου εχει ξεφύγει τίποτε???
έλα ρε συ antonovar. Όταν λέω τελειώσαμε με τον Ζήκο το εννοώ !!!! Τα χουμε όλα :)

Αντε περιμένω να τα βρειτε. Έχει και βοηθεια. Πάντως της Φιφίκας είναι ωραία η ανίχνευση. Κρύβει συγκίνηση :)
 
Teacher είπε:
έλα ρε συ antonovar. Όταν λέω τελειώσαμε με τον Ζήκο το εννοώ !!!! Τα χουμε όλα :)Αντε περιμένω να τα βρειτε. Έχει και βοηθεια. Πάντως της Φιφίκας είναι ωραία η ανίχνευση. Κρύβει συγκίνηση :)
τι λές τώρα??....μετα την σαρανταπόρου εχω πάθει overdose.....δεν θέλω να ξαναδώ τοιχάκι-καγκελόπορτα-κηπο....για 1 μήνα...ασε που την συγκεκριμένη ταινία...την εχεις εχεις κάνει φύλλο φτερό....τι να κλ@@ω...εγώ...Περιμένω με ανυπομονησία ...να το απολαυσω.
 
Τeacher, antonovar...προσκυνώ!!!! :bow: :bow:

Παπαφλέσσας...συνεχεια...

Λοιπον παιδια, ανακαλυψα, οτι στον Παπαφλεσσα, ακομα και τα εσωτερικά γυρισματα ειναι γυρισμένα σε φυσικό χωρο και οχι σε στουντιο οπως γίνοταν για ευκολια ως συνήθως!

Ανακαλυψα ενα αρθρο τοπικού site της Λάρισας, το www.eleftheria.gr αφιερωμένο στα γυρισματα του Παπαφλέσσα. Πατώντας πανω στο λινκ, σας ανακατευθύνει αμέσως στο αρθρο.

Λέει λοιπον σε γενικες γραμμες οτι:

1. Οι σκηνές των μαχών εγιναν στα Αμπελάκια της Λάρισσας και συγκεκριμενα στις πλαγιες των Αμπελακίων

2. Το γραφειο του Παπαφλέσσα (ως αρχιμανδρίτης) ήταν στην Εξωραιστική Λέσχη του Βόλου (σ.σ. συνεπώς λοιπον, εξού και τα γυρισματα στη Μακρινίτσα ως φυσικό "ντεκόρ")

3. Στη Λάρισα, στο αρχοντικό του υφασματέμπορα Αντωνιάδη στη γωνία των οδών Παπακυριαζή και Παύλου Μελά ήταν το υπουργειο του Παπαφλέσσα ως υπουργού Εσωτερικών.

Χαρακτηριστικά γραφει: <<Ήταν χρονιά του 1970, τα κοριτσόπουλα προσπαθούσαν να μπουν στην αυλή ή να σκαρφαλώσουν στα παράθυρα της μονοκατοικίας, που υψώνεται και σήμερα, το ίδιο επιβλητική, στη γωνία των οδών Παπακυριαζή και Παύλου Μελά. Μέσα, σε ένα από τα ψηλοτάβανα δωμάτια γυρίζονται οι σκηνές του «Παπαφλέσσα»..... Ένα από τα δωμάτια είναι το γραφείο του Παπαφλέσσα, ως υπουργού.

Και αναφέρει ο ιδιοκτήτης: <<Μου ζήτησαν το σπίτι και το δωμάτιο, για γυρίσματα διάρκειας δύο ωρών, όπως μου είπαν. Έκαναν δύο ημέρες...».......«Ήταν δικτατορία και κάποιος αξιωματικός της ΕΣΑ, γνώριζε εμένα και το σπίτι, γιατί η υπηρεσία αυτή στεγαζόταν τότε εκεί κοντά. Μετατέθηκε σε σημαντική θέση στην Αθήνα και τότε γυρίζονταν αρκετές πολεμικές ταινίες του παραγωγού Τζέιμς Πάρις, που είχε τη στήριξη του στρατού και τον βοηθούσαν με κομπάρσους και μέσα. Ο Παπαφλέσσας ήταν παραγωγή της Φίνος Φιλμ, που συνεργαζόταν με τον Πάρις. Έτσι έγινε η επαφή με τους συντελεστές της ταινίας. Γυρίσματα, την ίδια εποχή έγιναν και στην Εξωραϊστική Λέσχη του Βόλου, πάλι ως γραφείο του Παπαφλέσσα..... Τα συνεργεία άδειασαν ένα δωμάτιο και έβαλαν τα σκηνικά. Ήταν να μπει και ένα γραφείο του Γιώργου Κατσίγρα, που δεν χωρούσε όμως από την πόρτα. Τελικά μπήκαν δύο πολυθρόνες του Κατσίγρα, ένας πίνακας από τη συλλογή του γιατρού, οι «Στοχαστές» και μια μεγάλη εικόνα του Χριστού. Ξεκάρφωσαν την ταπισερί και μπήκαν στο φόντο και δύο πορτρέτα που είχα αγοράσει από την Αθήνα. Μάλιστα, φοβήθηκα, όταν προβάλλονταν η ταινία, μήπως είχα προβλήματα με εκείνους που απεικόνιζαν. Αλλά, δεν υπήρξε θέμα. Το σπίτι έγινε άνω κάτω. Ήταν παρόντες ο σκηνοθέτης και τεχνικοί. Η αυλή γεμάτη φαντάρους, που ήταν κομπάρσοι, συνήθως φορούσαν φουστανέλες, ως αγωνιστές του 1821. Αυτό που θυμάμαι καλά, ήταν οι μαθήτριες που προσπαθούσαν να μπουν στο σπίτι, να πάρουν αυτόγραφο του Παπαμιχαήλ. Άλλες σκαρφάλωναν στα παράθυρα, για να τον δουν! Δεν θυμάμαι ακριβώς την εποχή, αλλά κουβαλούσαμε συνέχεια λεμονάδες για τους ηθοποιούς και το συνεργείο. Στο σπίτι δεν ήρθαν άλλοι από τους πρωταγωνιστές, ούτε η Κάτια Δανδουλάκη. Δεν πήρα χρήματα για την παραχώρηση. Μάλιστα έγιναν και ζημιές στο παρκέ, που επισκευάσαμε, βάψαμε και τοίχους κλπ.

Μπαινοντας στο google view, το σπίτι στην οδο Παπακυριαζη και Παύλου Μελά πρεπει να ειναι αυτό, γιατί ειναι το μονο παλιό σπιτι με ψηλα ταβάνια και αυλή που ταιριαζει στην περιγραφή

α.jpg

Παπαφλέσσας 2.JPG

Παπαφλέσσας 1.jpg

Παπαφλέσσας 2.jpg

Παπαφλέσσας 2.JPG

Παπαφλέσσας 2.JPG
 
hannele είπε:
Παπαφλέσσας...συνεχεια...

Λοιπον παιδια, ανακαλυψα, οτι στον Παπαφλεσσα, ακομα και τα εσωτερικά γυρισματα ειναι γυρισμένα σε φυσικό χωρο και οχι σε στουντιο οπως γίνοταν για ευκολια ως συνήθως!

Ανακαλυψα ενα αρθρο τοπικού site της Λάρισας, το www.eleftheria.gr αφιερωμένο στα γυρισματα του Παπαφλέσσα. Πατώντας πανω στο λινκ, σας ανακατευθύνει αμέσως στο αρθρο.

Λέει λοιπον σε γενικες γραμμες οτι:

1. Οι σκηνές των μαχών εγιναν στα Αμπελάκια της Λάρισσας και συγκεκριμενα στις πλαγιες των Αμπελακίων

2. Το γραφειο του Παπαφλέσσα (ως αρχιμανδρίτης) ήταν στην Εξωραιστική Λέσχη του Βόλου (σ.σ. συνεπώς λοιπον, εξού και τα γυρισματα στη Μακρινίτσα ως φυσικό "ντεκόρ")

3. Στη Λάρισα, στο αρχοντικό του υφασματέμπορα Αντωνιάδη στη γωνία των οδών Παπακυριαζή και Παύλου Μελά ήταν το υπουργειο του Παπαφλέσσα ως υπουργού Εσωτερικών.

Χαρακτηριστικά γραφει: <<Ήταν χρονιά του 1970, τα κοριτσόπουλα προσπαθούσαν να μπουν στην αυλή ή να σκαρφαλώσουν στα παράθυρα της μονοκατοικίας, που υψώνεται και σήμερα, το ίδιο επιβλητική, στη γωνία των οδών Παπακυριαζή και Παύλου Μελά. Μέσα, σε ένα από τα ψηλοτάβανα δωμάτια γυρίζονται οι σκηνές του «Παπαφλέσσα»..... Ένα από τα δωμάτια είναι το γραφείο του Παπαφλέσσα, ως υπουργού.

Και αναφέρει ο ιδιοκτήτης: <<Μου ζήτησαν το σπίτι και το δωμάτιο, για γυρίσματα διάρκειας δύο ωρών, όπως μου είπαν. Έκαναν δύο ημέρες...».......«Ήταν δικτατορία και κάποιος αξιωματικός της ΕΣΑ, γνώριζε εμένα και το σπίτι, γιατί η υπηρεσία αυτή στεγαζόταν τότε εκεί κοντά. Μετατέθηκε σε σημαντική θέση στην Αθήνα και τότε γυρίζονταν αρκετές πολεμικές ταινίες του παραγωγού Τζέιμς Πάρις, που είχε τη στήριξη του στρατού και τον βοηθούσαν με κομπάρσους και μέσα. Ο Παπαφλέσσας ήταν παραγωγή της Φίνος Φιλμ, που συνεργαζόταν με τον Πάρις. Έτσι έγινε η επαφή με τους συντελεστές της ταινίας. Γυρίσματα, την ίδια εποχή έγιναν και στην Εξωραϊστική Λέσχη του Βόλου, πάλι ως γραφείο του Παπαφλέσσα..... Τα συνεργεία άδειασαν ένα δωμάτιο και έβαλαν τα σκηνικά. Ήταν να μπει και ένα γραφείο του Γιώργου Κατσίγρα, που δεν χωρούσε όμως από την πόρτα. Τελικά μπήκαν δύο πολυθρόνες του Κατσίγρα, ένας πίνακας από τη συλλογή του γιατρού, οι «Στοχαστές» και μια μεγάλη εικόνα του Χριστού. Ξεκάρφωσαν την ταπισερί και μπήκαν στο φόντο και δύο πορτρέτα που είχα αγοράσει από την Αθήνα. Μάλιστα, φοβήθηκα, όταν προβάλλονταν η ταινία, μήπως είχα προβλήματα με εκείνους που απεικόνιζαν. Αλλά, δεν υπήρξε θέμα. Το σπίτι έγινε άνω κάτω. Ήταν παρόντες ο σκηνοθέτης και τεχνικοί. Η αυλή γεμάτη φαντάρους, που ήταν κομπάρσοι, συνήθως φορούσαν φουστανέλες, ως αγωνιστές του 1821. Αυτό που θυμάμαι καλά, ήταν οι μαθήτριες που προσπαθούσαν να μπουν στο σπίτι, να πάρουν αυτόγραφο του Παπαμιχαήλ. Άλλες σκαρφάλωναν στα παράθυρα, για να τον δουν! Δεν θυμάμαι ακριβώς την εποχή, αλλά κουβαλούσαμε συνέχεια λεμονάδες για τους ηθοποιούς και το συνεργείο. Στο σπίτι δεν ήρθαν άλλοι από τους πρωταγωνιστές, ούτε η Κάτια Δανδουλάκη. Δεν πήρα χρήματα για την παραχώρηση. Μάλιστα έγιναν και ζημιές στο παρκέ, που επισκευάσαμε, βάψαμε και τοίχους κλπ.
Hannele.. αν συνεχίσεις ετσι θα αρχίσω να πιστευω....οτι η επανάσταση του 1821 ξεκινησε απο τον Βόλο:biglaugh::biglaugh: ......

Πέρα απο την πλάκα ...το σπιτι ειναι καταπληκτικό και επισης τι ωραία πραγματα μαθαίνουμε ???...ευχαριστώ πολύ!!!!!!
 
Από τα πολλά προσκυνήματα νιώθω σαν τον Παπαφλέσσα :) :)

hannele είσαι καταπληκτική. Εκτός από Βασίλισσσα του Πειραιά, εξελίσσεσαι και σε πριγκίπισσα του Κάμπου :) :)

Φυσικά όπως έχουμε πει grand respect to pioneer antonovar

και για να μην πάει χαμένο και το +1 στον post counter ;) :

Φίλε antonovar, πιστεύω ότι :

για το σπίτι που τραγουδάει ο Πουλόπουλος έχετε δίκιο είναι εκεί που βρίσκεται σήμερα η μεγάλη πολυκατοικία στην Πλαστήρα

και οι πολυκατοικίες πίσω του είναι αυτές που λέτε.

Το άλλο όμως που πάει η Βλαχοπούλου με τη Βαλσάμη δεν είναι στο ίδιο σημείο

Με λίγα λόγια, η Βαλσάμη δεν βλέπει τον Πουλόπουλο που τραγουδάει :) :). Ούτε τις κυρίες που πλένουν. Τίποτα δε βλέπει ;)
 
Teacher είπε:
Από τα πολλά προσκυνήματα νιώθω σαν τον Παπαφλέσσα :) :)
hannele είσαι καταπληκτική. Εκτός από Βασίλισσσα του Πειραιά, εξελίσσεσαι και σε πριγκίπισσα του Κάμπου :) :)

Φυσικά όπως έχουμε πει grand respect to pioneer antonovar

και για να μην πάει χαμένο και το +1 στον post counter ;) :

Φίλε antonovar, πιστεύω ότι :

για το σπίτι που τραγουδάει ο Πουλόπουλος έχετε δίκιο είναι εκεί που βρίσκεται σήμερα η μεγάλη πολυκατοικία στην Πλαστήρα

και οι πολυκατοικίες πίσω του είναι αυτές που λέτε.

Το άλλο όμως που πάει η Βλαχοπούλου με τη Βαλσάμη δεν είναι στο ίδιο σημείο

Με λίγα λόγια, η Βαλσάμη δεν βλέπει τον Πουλόπουλο που τραγουδάει :) :). Ούτε τις κυρίες που πλένουν. Τίποτα δε βλέπει ;)
Να δείς που θα πληρώσουμε στο τέλος :wink:ξεσαλώσαμε χθες και σήμερα......

anyway...λοιπόν....δες τι εγραφα...στο post #1587 "Ειναι το σπίτι της Βλαχοπούλου στην Νικολάου Πλαστήρα σε ασπρομαυρη εκδοση .Τα παραπάνω δεν θα καταλαβαινα ποτέ οτι ηταν στην Νικ.Πλαστήρα στους Αγίους Αναργύρους αν δεν υπήρχαν τα #1078 #1079 post του Κyrbill,και του Μakism."

εγώ αναφερόμουνα σε αυτό που φαινεται στην χιπισσα και στον πυρετο στην ασφαλτο αναφορικά με αυτό που φαινεται στις δύο ταινίες δηλαδη το σπιτι κε τα κεραμιδια την τρυπα στο σοβά και την μισογκρεμισμένη μαντρα που ειναι απέναντι και το υποτιθεμενο σπιτι της βλαχοπουλου,και της κορης του μπεκρή τα οποία

οπως βλεπεις γραφω τι και πως θεώρησα οτι ηταν εκεί.......και ετσι τα βαλα στο σχεδιαγραμμα....και εκεί νομίζω εγραψα περίπου....οποτε τα παραπονα στο#1078 #1079........Μην με βάζεις τωρα τοιχο μανδρακι κολώνα πόρτα σκεπή...γιατι δεν μπορώ αλλο ανεβάζω την πρεσβυωπία μου

:D
 
Σας θυμίζει κάτι???? χιχιχι.. :D

161_22_IMG_1126_edt.jpg

:biglaugh: Ω! ναι...Και άλλο απο Παπαφλέσσα...(μολις τώρα το εντοπισα!)

Είναι το "μοναστήρι" στην αρχή της ταινίας, όπου ο Πασας έχει βάλει στο μάτι τα κτήματα του, και ο Παπαφλέσσας με την πονηριά και το κόλπο των κάρβουνων που εθαψε στη γη ως συνορα, πηρε πίσω οχι μονο τα κτήματα του μοναστηριου αλλα και του Πασα.

Το μοναστήρι αυτό -συμφωνα με το σενάριο της ταινίας- ήταν το μοναστήρι της Ρεκίτσας στο Μωριά.

(...Και οι καλογεροι του μοναστηριου της Ρεκίτσας ραγιαδες ειναι. Δεν το εχουν καταλαβει θαρρείς οτι χρονο με το χρόνο τους παίρνω τα κτήματα, βάζοντας πιο μεσα τους πασάλους;;;...)


Στην ταινία ομως, αντί για την αληθινή μονή της Ρεκίτσας, βλέπουμε τον...... Αγιο Γεώργιο στα Αμπελάκια της Λάρισσας!!

Παπαφλέσσας 2.JPG

161_22_IMG_1126_edt.jpg

Παπαφλέσσας 1.JPG

α.JPG
 
antonovar είπε:
@ kyrbill

Kyrbill βάζω ενα σχεδιάγραμμα ολων των παραπάνω και καποια στιγμή θελω να φτιαξω αλλο ενα με καποιες μικρες λεπτομέρειες που νομίζω οτι προκύπτουν

απο την Λολα και τους Κληρονόμους...για να καταλαβουμε περίπου και πως ειχε στηθεί και το σκηνικο της Λολας,αλλα και της αυλής Ζηκου,Κατι να καιει...

Επίσης η περιοχή εχει και ενα αλλο σημαντικό σπιτι την βιλλα Μερλα η οποία σίγουρα εχει παιξει σιγουρα σε καποιες ταινίες και βρισκεται ακόμα πισω απο το σχολείο που ηταν το παλιο τυράδικο.
τι έγινε ρε παιδιά? ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ!!!! :eek: μόλις μπήκα και τα ΄χασα!! δεν πρόλαβα να τα διαβάσω όλα.. έμεινα στο ποστ του antonovar και την αναφορά του στην βίλλα Μέρλα. Λοιπόν φίλε antonovar την ίδια ακριβώς σκέψη έκανα κι εγώ για την βίλλα, για αυτό κι εκείνο το απόγευμα του Οκτωβρίου έβγαλα φωτογραφίες κι από αυτήν. Πίστευα ότι 'έχει παίξει' σε ταινίες αλλά δεν μου ερχόταν κάτι στο μυαλό.. για αυτό και σκέφτηκα ότι οι φωτογραφίες ίσως με βοηθούσαν. Μου δίνεις λόγο κι αφορμή να ανεβάσω λοιπόν αυτές τις φωτογραφίες μήπως και βοηθήσουν κάποιον από εσάς. Επίσης θα ανεβάσω με την πρώτη ευκαιρία και τις υπόλοιπες φωτογραφίες που έβγαλα από σημεία της περιοχής. Δυστυχώς τότε δεν ήξερα για την Σαρανταπόρου.. αν τα καταφέρω να ξαναπεράσω, θα εμπλουτιστεί το άλμπουμ μας!!! :D Συνεχίζω να διαβάζω τα διαμαντάκια σας και ξεκινάω το ανέβασμα των φωτογραφιών με την βίλλα Μέρλα!

antonovar είπε:
.........εγώ αναφερόμουνα σε αυτό που φαινεται στην χιπισσα και στον πυρετο στην ασφαλτο αναφορικά με αυτό που φαινεται στις δύο ταινίες δηλαδη το σπιτι κε τα κεραμιδια την τρυπα στο σοβά και την μισογκρεμισμένη μαντρα που ειναι απέναντι και το υποτιθεμενο σπιτι της βλαχοπουλου,και της κορης του μπεκρή τα οποία οπως βλεπεις γραφω τι και πως θεώρησα οτι ηταν εκεί.......και ετσι τα βαλα στο σχεδιαγραμμα....και εκεί νομίζω εγραψα περίπου....οποτε τα παραπονα στο#1078 #1079........Μην με βάζεις τωρα τοιχο μανδρακι κολώνα πόρτα σκεπή...γιατι δεν μπορώ αλλο ανεβάζω την πρεσβυωπία μου :D
Για το σπίτι της κόρης του μπεκρή και αυτό που φαίνεται πίσω από τις Βαλσάμη, Βλαχοπούλου στην 'Θεία μου την Χίπισσα' antonovar ομολογώ ότι κι εγώ δεν το έχω πολυκαταλάβει.. το δικό μου ποστ #1078 αναφέρω μόνο την Πλαστήρα και το σημείο που περπατάει ξημερώματα η Βλαχοπούλου. Ο makism πάλι στο ποστ του #1079 συνέχισε την αναφορά στο θέμα με την αυλή και την πολυκατοικία πίσω απ' την πλάτη του Πουλόπουλου. Αύτος ήταν κι ο λόγος που πήγα στην περιοχή αλλά διαπίστωσα τεράστιες αλλαγές... να βρω το σημείο της αυλής! Έχω κάποιες φωτογραφίες κι απ' το σημείο που πιθανολογώ ότι υπήρχε η αυλή του Πουλόπουλου και θα βάλω σχεδιάγραμμα για να ακούσω και τις δικές σας γνώμες. Τώρα αν ο σπίτι με τα κεραμίδια είναι το ίδιο και στις 2 ταινίες, αυτό δεν το ξέρω... νομίζω ότι δεν είναι το ίδιο σημείο. Θα ανεβάσω πάντως όσες φωτογραφίες έχω, για να ξεδιπλώσουμε όλοι την γνώμη μας. :cool:

hannele είπε:
Σας θυμίζει κάτι???? χιχιχι.. :D Στην ταινία ομως, αντί για την αληθινή μονή της Ρεκίτσας, βλέπουμε τον...... Αγιο Γεώργιο στα Αμπελάκια της Λάρισσας!!
Τι να σου πω κοπέλα μου?.. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ!! Η Πειραιώτισσα expert της Θεσσαλίας!!! 'Ωρέ αδέλφια, τον πήραμε και τον κάμπο!!!' (για να μείνω και στο κλίμα της ταινίας) χιχι #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετά τον κάμπο, βαζουμε πλώρη για νησί....

Μπουμπουλίνα (1959) με την Ειρήνη Παπά.

Σε αντίθεση με τον Παπαφλέσσα, όπου τα γυρίσματα αλλού για αλλού (σε σχεση με τα ιστορικά γεγονότα), η ταινία Μπουμπουλίνα του 1959 με την Ειρήνη Παπά, γυρίστηκε όντως στις Σπέτσες που ήταν το νησι της Μπουμπουλίνας. Αυτό ομως που έχει ιδιαίτερη σημασία ειναι οτι το σπίτι της Μπουμπουλίνας στην ταινία ήταν .....το αληθινό σπιτι της αληθινής Μπουμπουλίνας!!!!

μπουμπουλινα1.jpg

μπουμπουλίνα2.jpg
 
ΒΙΛΛΑ ΜΕΡΛΑ (Άγιοι Ανάργυροι)

Antonovar επισυνάπτω τις φωτογραφίες από την βίλλα Μέρλα μήπως και σε βοηθήσει να θυμηθείς αν έχει εμφανιστεί σε ταινία! Ίσως και κάποι άλλο από τα παιδιά. Η βίλλα είναι κλειδωμένη και μπόρεσα να βγάλω ελάχιστες φωτογραφίες από το εσωτερικό της.

Η θέα από τη βίλλα προς το παλιό τυράδικο (τώρα σχολείο) όπου γυρίστηκε η 'ΣΤΕΦΑΝΙΑ'

141006-1751.jpg

εξωτερικές απόψεις της βίλλας

villa merla8.jpg

και κάποιες φωτογραφίες από το εσωτερικό στο ισόγειο

141006-1750(001).jpg

και εξωτερική λήψη του υπογείου

villa merla11.jpg

νομίζω ότι είναι οφθαλμοφανής ο λόγος που το κλέιδωσαν! Τα γκράφιτι βρίσκονται μέχρι και στο εσωτερικό της βίλλας. Δυστυχώς κανένας σεβασμός στον τόπο και την ιστορία του! :xm:

hannele είπε:
Μετά τον κάμπο, βαζουμε πλώρη για νησί....Μπουμπουλίνα (1959) με την Ειρήνη Παπά.Αυτό ομως που έχει ιδιαίτερη σημασία ειναι οτι το σπίτι της Μπουμπουλίνας στην ταινία ήταν .....το αληθινό σπιτι της αληθινής Μπουμπουλίνας!!!!
Hannele, δεν κάνεις απλά αναφορές σε ταινίες.. εσύ γράφεις ΙΣΤΟΡΙΑ!! :flower:

141006-1750(002).jpg

141006-1750.jpg

141006-1749(001).jpg

141006-1749.jpg

villa merla13.jpg

villa merla9.jpg

villa merla10.jpg

villa merla6.jpg
 
... μιλάμε ότι παρακολουθούμε τις αναρτησεις εδώ , εμείς ο απλός λαός, με την ανυπομονησία να μεγαλώνει και καταγοητευμένοι !
 
η πορτα είναι όπως τότε Βασιλέως Αλεξάνδρου 15

FullSizeRender.jpg

Teacher είπε:
Λοιπόν σήμερα αποκαλύπτουμε αρκετά πράγματα

"της κακομοίρας" ή "Ζήκος" 1963 και το σπίτι Βαλσάμη στο "Πυρετός στην Άσφαλτο" (1967)

είναι στη γωνία Βασιλέως Αλεξάνδρου και Σαρανταπόρου (38.021138, 23.721554)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τον Παπαφλέσσα στη Μπουμπουλίνα.... και λόγω Σπετσών στην Τζένη-Τζένη

(Οπως ελεγε και ο Κωνσταντάρας στο "Υιε μου Υιε μου": <<Ω! ρε που το ξεκίνησα, που το γύρισα και που το κατασταλάζω>> χιχιχι...:biglaugh:)

1) Το σπίτι του Κασσανδρή (Λ.Κωνσταντάρα)


ΣΠΙΤΙ ΚΑΣΑΝΔΡΗ.jpg


Ο Νίκος (Α.Μπάρκουλης) δείχνει αρχικά στην υποτιθέμενη γυναίκα του Υβόννη (Μ.Σόκκαλη) και την πανούργα μητέρα της Κλάρα (Ν.Σκιαδά) το σπίτι του θείου του, καθώς το βαπόρι πλησιάζει το λιμάνι.Στη συνεχεια το βλεπουμε απο κοντά, την εξώπορτα με τον νεοφερμένο Μαντά (Α.Μπάρκουλη) και τη βεράντα όπου ο Κασσανδρής κατασκοπευει την συγκέντρωση του Σκούταρη (Δ.Παπαγιαννόπουλου) για λογαριασμό του Γκόρτσου

ΤΖ1.jpg

2) Η παραλιακή από όπου περνάει η αμαξα της νύφης Τζένης (Τ.Καρέζη)

ΑΜΑΞΑ ΝΥΦΗΣ.jpg

3) Το σπίτι του Σκούταρη (Δ.Παπαγιαννόπουλου)

ΣΠΙΤΙ ΤΖΕΝΗΣ - ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.jpg

Βρίσκεται ακριβώς απεναντι απο την είσοδο του Αγ.Νικολαου. Πίσω απο την Τζένη βλεπουμε το καμπαναριό και τα κεραμίδια της εκκλησίας.

 

 


4) Η εκκλησία του γάμου


ΓΑΜΟΣ.jpg

Στον ίδιο ναο, στην εκκλησία του Αγ.Νικολαου γίνεται και ο γαμος του ζευγαριου.


5) Η σπηλιά της νεράιδας



ΣΠΗΛΙΑ2.jpg

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για την "Σπηλιά του Μπεκίρη", στην περιοχή των Αγ.Αναργύρων στις Σπέτσες

ΤΖ2.jpg

ΣΠΗΛΙΑ1.jpg
 
makism είπε:
η πορτα είναι όπως τότε Βασιλέως Αλεξάνδρου 15Προβολή συνημμένου 130334

Teacher είπε:
Λοιπόν σήμερα αποκαλύπτουμε αρκετά πράγματα

"της κακομοίρας" ή "Ζήκος" 1963 και το σπίτι Βαλσάμη στο "Πυρετός στην Άσφαλτο" (1967)

είναι στη γωνία Βασιλέως Αλεξάνδρου και Σαρανταπόρου (38.021138, 23.721554)

Y - E - S !!!
 
ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ :sealed:

Αυτό δεν υπάρχει πουθενά παιδιά

καλή συνέχεια ΟΜΑΔΑΡΑ

teacher κλείσε τον Ζήκο
 
παιδια δεν σας κρυβω οτι θα θελα να σας γνωρισω απο κοντα να κανονιζαμε με καποιον τροπο ενα καφε καπου αν συμφωνειτε.........ειμαι σιγουρος οτι αυτην τη σκεψη θα την εχουνε πολλοι εδω μεσα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
makism είπε:
η πορτα είναι όπως τότε Βασιλέως Αλεξάνδρου 15
Ευχαριστούμε πολύ για την φωτό makism! φοβερή εμπειρία τελικά όταν βλέπεις μέρη που δεν έχουν υποστεί μεγάλες αλλαγές! Έβγαλες κι άλλες φωτογραφίες από την περιοχή?

hannele είπε:
Από τον Παπαφλέσσα στη Μπουμπουλίνα.... και λόγω Σπετσών στην Τζένη-Τζένη
τέλειο ρεπορτάζ hannele! Ούτε το street view δεν χρειάζεται όταν έχουμε τέτοια τσακάλια στην ομάδα!!! :flower:
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα