Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (2ο μέρος)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Kambia
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Είμαι της γνώμης να μη βάζουμε τέτοιες ταινίες σε ξεχωριστά threads. Αν είναι ταινία από 1980 και πάνω ας την αφήνουμε στο γενικότερο (Νο2). Ή ας γίνει αυτό που λέει ο foutix. Ένα thread (Νο3) μόνο για αυτές και όλες μαζί. Είναι πολλές και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  Εκτός αν κάποια έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον από άποψη περιοχής.... και τότε να την εντάσσουμε σε κάποια άλλη παλιότερη η οποία χρειάζεται τα πλάνα

Ας μην το χαλάσουμε με ταινίες του τύπου ταμτάκους, πόντιους κλπ κλπ...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κάντε αυτόνομα θέματα γι' αυτές τις ταινίες. 

ναι παιδια και εγω ειμαι της αποψης να γινει 3ο thread για να μπουνε εκει οι ταινιες  απο το 1980 και μετα,,,,γιατι κακα τα ψεμματα απο το 1980 και μετα πιο πολυ σαβουρα εβγαινε παρα ταινιες της προκοπης,,οποτε καλυτερα 3ο thread μονο και μονο απο αποψη περιοχων.

edit:ας ριξει καποιος μια ματια στο νημα ((αλοιμονο στους νεους)) που εχω ποσταρει στη σελιδα 5 και ποστ 47 και ολα τα ποστ μου πιο κατω,,και ιδιατερα ο teacher που ειδα οτι το εψαχνε το θεμα.

edit:ας ριξει καποιος μια ματια στο νημα ((αλοιμονο στους νεους)) που εχω ποσταρει στη σελιδα 5 και ποστ 47 και ολα τα ποστ μου πιο κατω,,και ιδιατερα ο teacher που ειδα οτι το εψαχνε το θεμα.
Το είδα paulk. Διαφωνώ ότι ήταν στην Τριπόδων εκεί που λες. Έχω εικόνα της εποχής για το σημείο αυτό της Τριπόδων και επίσης α) λίγο μπερδεύεις το αριστερά-δεξιά της αυλής και β) ο δρόμος είναι αρκετά πλατύς για αυτό που φαίνεται στην ταινία έξω από την αυλόπορτα, 

Κυρίως όμως έχω ταυτοποιήσει την Τριπόδων από δύο άλλες ταινίες της εποχής και ξέρω πώς περίπου ήταν εκεί που τώρα είναι τα νεόκτιστα

Επίσης να σου πω ότι πριν πάρω εικόνα της Τριπόδων πέρασα ένα βραδάκι σε αυτό το γωνιακό καφέ πίνοντας ποτό στο ταρατσάκι και κοιτώντας το άδειο οικόπεδο. Δεν είδα κάτι που να μου θυμίζει την ταινία

Μόλις ανέβασα και δυο καινούρια πραγματάκια στο thread για το "Αλίμονο στους νέους"

1959 - "Καραγκιόζης ο Αδικημένος της Ζωής"

η ταινία είναι από τα αγαπημένα "θησαυράκια" μου και λόγω τοποθεσιών και λόγω Βέγγου και την έχω σχεδόν όλη ψαγμένη.

Κάποια στιγμή θα ανεβάσω λεπτομέρειες. Υπάρχει και στο Ιντερνετ και φυσικά όλα τα τσακάλια του thread θα αντιληφθούν πλέον εύκολα όλα τα μέρη της

Ανεβάζω μόνο 4-5 εικόνες προς το παρόν για να δείξω ότι η γωνία Τριπόδων και Φλέσσα που είναι σήμερα το καφέ και το οικόπεδο ΔΕΝ είναι το σπίτι και η αυλίτσα της Κοντού από το "Αλίμονο στους Νέους" του 1961

Η πλάκα είναι ότι από το 1959 μέχρι και σήμερα η γωνία δεν έχει αλλάξει καθόλου !! μα καθόλου !!

003.png

004.png

005.png

006.png

001 - Ερωτοκρίτου.png

1967 - "Νυμφίος Ανύμφευτος"

Hot Spot !!

το ξενοδοχείο Cybele στην Πεύκη δίπλα στο άλλο ξενοδοχείο - παγίδα από το "Δημήτρη μου Δημήτρη μου" που ανακάλυψε ο antonovar πριν από κάποια post

04.png

1959 - "Καραγκιόζης ο Αδικημένος της Ζωής"

η ταινία είναι από τα αγαπημένα "θησαυράκια" μου και λόγω τοποθεσιών και λόγω Βέγγου και την έχω σχεδόν όλη ψαγμένη.

Κάποια στιγμή θα ανεβάσω λεπτομέρειες. Υπάρχει και στο Ιντερνετ και φυσικά όλα τα τσακάλια του thread θα αντιληφθούν πλέον εύκολα όλα τα μέρη της

Ανεβάζω μόνο 4-5 εικόνες προς το παρόν για να δείξω ότι η γωνία Τριπόδων και Φλέσσα που είναι σήμερα το καφέ και το οικόπεδο ΔΕΝ είναι το σπίτι και η αυλίτσα της Κοντού από το "Αλίμονο στους Νέους" του 1961

Η πλάκα είναι ότι από το 1959 μέχρι και σήμερα η γωνία δεν έχει αλλάξει καθόλου !! μα καθόλου !!

Προβολή συνημμένου 176286

Προβολή συνημμένου 176287

Προβολή συνημμένου 176288

Προβολή συνημμένου 176289

Προβολή συνημμένου 176290
δικιο εχεις teacher....αρα τελικα εσυ τι λες που λες οτι μπορει να ειναι???αυτο το σπιτι με τον αριθμο 25 παει καπου ο νου σου??

Ευτυχώς τρελλάθηκα  1961

Η κάβα του Σταυρίδη ήταν στην Αγορακρίτου 41 πλ. Αττικής.

αγορακριτου 41 (1).pngαγορακριτου 41 (2).pngαγορακριτου 41 (3).png

αγορακριτου 41 (2).png Μελετίου όπου είχε και τροχονόμο.

αγιου μελετιου (1).pngαγιου μελετιου (2).png

αγιου μελετιου (1).png αρχή της ταινία η πυροσβεστική στην οδο Μουρούζη 4.

πυροσβεστικη μουρουζη 4 (1).pngπυροσβεστικη μουρουζη 4 (2).pngπυροσβεστικη μουρουζη 4 (3).png

Στο πεδίο Άρεως στη Πατησίων είχε και στρογγυλή πλατεία!!

αρεωσ (1).pngαρεωσ (3).pngαρεωσ (4).png

αρεωσ (3).png μου θυμίσει κάποιος πια παραλία βλέπουμε πίσω από τον Σταυρίδη. την έχουμε ξαναπεί αλλά δεν θυμάμαι...

παραλια.png

"Ο Λουστράκος"  1962 .

Συνέχεια στο post 1103 του makism για να κλείσουμε και αυτή την ταινία.

Μας είχε μείνει σε εκκρεμότητα η όμορφη έπαυλη που έμενε η Μιράντα Κουνελάκη.

Είχα αρχίσει να απογοητεύομαι .....ψαχνοντάς το  ,χωρίς αποτέλεσμα ,στην Φιλοθέη.......Καί καθε φορά που προσπαθούσα να βρώ μία λεπτομέρεια παραπάνω.......αυτό το σπίτι κάτι μου θύμιζε......μέχρι που κάποια στιγμή είδα στην τηλεόραση τον  Δήμο απο τα Τρίκαλα...και λυθηκε η απορία μου...

Η επαυλη  που βλέπουμε στον Λουστράκο σαν σπίτι της Μ.Κουνελάκη  ήταν στο Ψυχικό , παρόλο που σε καμμία ληψη δεν φαίνονται στο βάθος τα χαρακτηριστικά Τουρκοβούνια , στο 38°00'29.23" B 23°46'30.47" E στην Πλατεία Βασ.Γεωργίου , σε ενα περιεργο οικόπεδο μεταξυ της πλατείας Βασ Γεωργίου και των οδών Ταυγέτου και Σισμανόγλου. Σήμερα δεν υπαρχει αφού στην θεση του εχει χτιστεί ενα αλλο και στην θέση του ομορφου κήπου υπαρχει μία τεράστια πολυκατοικία ....και είναι η ιδια έπαυλη που βλέπουμε στις ταινίες "Λατέρνα φτωχεια και Γαρύφαλλο" και στον Δήμο απο τα Τρίκαλα (υπάρχει το σχετικό  post 2042 στο πρώτο μέρος)λουστρακος1.jpg

λουστρακος 51.jpgλουστρακος 41.jpg

Σήμερα όπως έχει αναφερθεί και στο ποστ 2042 στην θέση του κηπου της επαυλης υπάρχει αυτόLOYSTR3.jpg

1@makism[/USER] θα ήταν σωστότερο , "Πατησίων και Αγίου Μελετίου". Όπως το είδα ξαφνιάστηκα γιατί η Αγιού Μελετίου είναι πιο στενός δρόμος από την πατησίων 

1@makism[/USER] θα ήταν σωστότερο , "Πατησίων και Αγίου Μελετίου". Όπως το είδα ξαφνιάστηκα γιατί η Αγιού Μελετίου είναι πιο στενός δρόμος από την πατησίων 
Σωστά foutix Πατησίων και Αγίου Μελετίου προς την πλατεία Αμερικής όπου και εκεί είχε τροχονόμο. Επί της Πατησίων βεβαίως βεβαίως!!!

Θυμάσαι  που είναι η παραλία;

Δε θυμάμαι περιοχή ακριβώς, αλλά νομίζω είναι ίδια με εκείνη στον Κλέαρχο και στη Μαρίνα.. Καβούρι;

Σωστά foutix Πατησίων και Αγίου Μελετίου προς την πλατεία Αμερικής όπου και εκεί είχε τροχονόμο. Επί της Πατησίων βεβαίως βεβαίως!!!

Θυμάσαι  που είναι η παραλία;
ελα ρε makism.............είναι η παραλία της Βουλιαγμενης........και καθονται στο εστιατοριο Αργω.αν θυμαμαι καλά ......Οπως και στην ταινια Τρια Κοριτσια απο το Αμερικα (πρεπει  να καθονται στο ιδιο περιπου τραπεζι) ......που νομιζω εσυ το χες ανεβάσει 

@foutix Κλεαρχος Μαρινα και ο κοντος δεν  είναι Καβούρι.........με τιποτε

Snapshot 1 (20-4-2018 1-54 μμ).png5ad983d5c3d9d_.thumb.png.3279446b95e42975de037400ec273e8b.png

Ευτυχώς τρελλάθηκα  1961

Η κάβα του Σταυρίδη ήταν στην Αγορακρίτου 41 πλ. Αττικής.

Προβολή συνημμένου 176417

Μπραβο makism... πολύ καλα τα  ευρήματα και ολο το αφιέρωμα στην διαδρομή που βλεπουμε στην αρχή της ταινίας .......Νομίζω οτι είναι μία περιοχή που  εχεις βρεί αρκετά σημεία απο γυρισματα.και απο αλλες ταινίες.... και είμαι κάτι παραπάνω απο σιγουρος οτι αυτό πρεπει να χει σχέση με αυτό το στουντιο που εχει γραφτεί οτι υπήρχε στην οδο Αλκαμένους....που πολύ θα ήθελα να βρω που ηταν......Ελπίζω καποια ταινία να μας το μαρτυρήσει.

Μία λεπτομέρεια που μου αρέσει .... απο αυτό που βρήκες στην Αγορακρίτου..  είναι οτι ακόμα ... υπαρχει το σιδερο που καθαρίζαν  τα παπουτσια τους απο τις λάσπες.!!!!! ....εξω απο το σπιτι και το μαγαζί.........5ad981cf80c83_41(1).thumb.png.801deb9dc185c415d1e23deff5b1d081.png

Επίσης  makism ηθελα να ρωτήσω απο που  κατεβάζεις τις φωτογραφίες και πώς ...γιατί παρατήρησα οτι σε συγκριση με το google earth...αφενός είναι διαφορετικές....αφετέρου....εχουν καλυτερη γωνία......πραγμα που μου κάνει πολυ εντυπωση ..αφου δεν περίμενα  να υπάρχει διαφορα....... 5ad981e67e39f_41(2).thumb.png.b35a14fae3d179bbb18b4afceaa23002.pngΑΓΟΡΑΚΡΙΤΟΥ 2.jpg

1@antonovar[/USER] μήπως του makism είναι από υπολογιστή ενώ η δικία σου από συσκευή android? Επιπλέον στο υπολογιστή σου δίνεται η δυνατότητα να δεις διάφορα έτη λήψεων

Μπραβο makism... πολύ καλα τα  ευρήματα και ολο το αφιέρωμα στην διαδρομή που βλεπουμε στην αρχή της ταινίας .......Νομίζω οτι είναι μία περιοχή που  εχεις βρεί αρκετά σημεία απο γυρισματα.και απο αλλες ταινίες.... και είμαι κάτι παραπάνω απο σιγουρος οτι αυτό πρεπει να χει σχέση με αυτό το στουντιο που εχει γραφτεί οτι υπήρχε στην οδο Αλκαμένους....που πολύ θα ήθελα να βρω που ηταν......Ελπίζω καποια ταινία να μας το μαρτυρήσει.
ναι από υπολογιστή δουλεύω google maps. Για το  σίδερο που καθαρίζανε  τα παπούτσια το άφησα να το γράψει κάποιος άλλος.!!!

Υπάρχει ένα στούντιο στην αλκαμένου 51 αλλά δεν πρέπει να είναι το ίδιο 

Ο εαυτούλης μου  1964

Το σπίτι του Κωνσταντάρα είναι στην Λεωφόρο Αγίας Φιλοθέης 21 στο πέτρινο.

Στιγμιότυπο οθόνης (523).pngΣτιγμιότυπο οθόνης (525).pngΣτιγμιότυπο οθόνης (524).png

Στιγμιότυπο οθόνης (525).png η πλατεία που περιμένει ο Μυλωνάς είναι απέναντι από τον σταθμο Λαρίσης Πλ. Λαρίσης

Στιγμιότυπο οθόνης (522).png

Ο Αδελφός μου, ο Τρελάρας (Ο αδερφός μου ο λόρδος) 1966.

Από τις καλές κωμωδίες γυρισμένη στη Ν. Ιωνία.

Το σπίτι του Πάτζα ήταν στην οδό Αριστοτέλους 50 και  Κυκλάδων 

50 Αριστοτέλους και  Κυκλάδων   (2).png50 Αριστοτέλους και  Κυκλάδων   (1).png50 Αριστοτέλους και  Κυκλάδων   (3).png

η γωνιά που περιμένουν τα πεθερικά είναι η Λευκωσίας  και Αριστοτέλους

Λευκωσίας  και Αριστοτέλους   (1).pngΛευκωσίας  και Αριστοτέλους   (2).png

στην Άγγελου Σικελιανού παραλίγο να χτυπήσει το φορτηγό την Άννα Ιασωνίδου.

αγγελου σικελιανου (1).pngαγγελου σικελιανου (3).pngαγγελου σικελιανου (2).png

Άγγελου Σικελιανού  και Γαληνού

αγγελου σικελιανου και Γαληνού   (2).pngαγγελου σικελιανου και Γαληνού   (1).pngαγγελου σικελιανου και Γαληνού   (3).png

Απολλωνίας  και Αριστοτέλους

Απολλωνίας  και αριστοτελουσ (1).pngΑπολλωνίας  και αριστοτελουσ (2).png

στο παρακάτω σημείο δεν είμαι σίγουρος αλλά ταιριάζει γεωγραφικά. χριστου Μανίκα

χριστου μανικα (1).pngχριστου μανικα (2).png

χριστου μανικα (1).png βενζινάδικο το είχα συναντήσει πάλι αλλά δεν θυμάμαι που.

βεενζιναδικο (1).pngβεενζιναδικο (2).png

Ο Αδελφός μου, ο Τρελάρας (Ο αδερφός μου ο λόρδος) 1966.

Από τις καλές κωμωδίες γυρισμένη στη Ν. Ιωνία.

Το σπίτι του Πάτζα ήταν στην οδό Αριστοτέλους 50 και  Κυκλάδων 

η γωνιά που περιμένουν τα πεθερικά είναι η Λευκωσίας  και Αριστοτέλους

στην Άγγελου Σικελιανού παραλίγο να χτυπήσει το φορτηγό την Άννα Ιασωνίδου.

Άγγελου Σικελιανού  και Γαληνού

Απολλωνίας  και Αριστοτέλους

στο παρακάτω σημείο δεν είμαι σίγουρος αλλά ταιριάζει γεωγραφικά. χριστου Μανίκα

Προβολή συνημμένου 176586Προβολή συνημμένου 176587
Το βενζινάδικο ήταν Λ.Αλεξάνδρας 75

Λ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 75.jpg

• Like
Reactions: PT8
Πάντως παρά τα χρόνια διαφοράς, ακόμα αυτοκίνητα βρίσκονται λ. Αλεξάνδρας 75.

Εν τω μεταξύ, πριν λίγο έπεσε το μάτι μου στον "γαμπρό από το Λονδίνο" και είδα κάτι για "πλατεία αγίας Μαρίνης" . Έχει ψαχτεί η ταινία;

Πίσω
Μπλουζα