Αυτό ακριβώς είναι το νόημα του θέματος. Να δούμε αν και σε ποιόν βαθμό ισχύει η διαδεδομένη αντίληψη πως " Όλα τα κορίτσια του ελληνικού κινηματογράφου ήταν αθώα εκτός απο τις επαγγελματίες και τις πολύ πολύ πλούσιες".Τελικά, με τόσες ταινίες επί 5 σελίδες, μήπως το θέμα πρέπει ν' αλλάξει "σε ποιες ελληνικές ταινίες, η πρωταγωνίστρια περιμένει την πρώτη νύχτα του γάμου για το μοιραίο";
Χμμμ!Δεν θυμάμαι καμιά ταινία στην οποία η μικρή να ήθελε κι αυτός να έκανε τον δύσκολο.
Ε, αυτές ήταν άλλες περιπτώσεις... Αι αιθέριαι αυταί υπάρξεις ήτο ξεσκωλισμένες (κατά το κοινώς λεγόμενον) διότι είχαν μεγαλώσει μέσα στα πλούτη και στα παλάτια, που ως γνωστόν διαφθείρουν τους χαρακτήρες , ήξεραν όλα τα κόλπα για να παρασύρουν τον αθώο, πτωχό νεαρό... που θαμπωνόταν από την αστραφτερή, εξωτερική τους εμφάνιση... και φυσικά, ήταν άκρως κακομαθημένες... Ενώ οι αγνές κορασίδες της φτωχογειτονιάς και του μεροκάματου που μοχθούσαν για τον άρτον ημών τον επιούσιον, όντως, όλες επαρασύροντο...Α! Και πλήθος τα τίμια, λαϊκά παλλικάρια που δεν πολυθέλουν αλλά τα παρασύρει η πλούσια εξώλης και προώλης. Όπως η Χρονοπούλου στο "Μια κυρία στα μπουζούκια" ή η Διαλυνά στις "Διπλοπενιές".
Στον Εφιαλτη και ο Θανασης Μυλωνας πρεπει να ειχε κανει μια προγαμιαια με τον Ζανίνο ?????Η Βούλα Χαριλάου στον Εφιάλτη πρέπει να είχε σχέση με τον Ζανινο, αλλά κι ο Νικολινάκος δεν πιστεύω να ήταν απ αυτούς που χαρίζουν... Αν και δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο..
Το είδα πρόσφατα κ ξέχασα να γράψω.Πάντως στο "Αγάπη μου Ουάουα" όπως έχω σχολιάσει στο σχετικό θέμα ο Ρηγόπουλος εμφανίζεται παντρεμένος με την (κακιά) Μπεάτα Ασημακοπούλου και δεν συζούν απλώς όπως στο θεατρικό πρωτότυπο.
Εννοείται... κι εν μέρει εξηγείται... Η πλούσια με ή χωρίς την τιμή της θα παντρευόταν. Η φτωχια χωρίς προίκα, χωρίς τιμή που να πάει;Να σας πω αν ή κοπέλα ήταν λεφτου αντιμετωπιζόταν διαφορετικά αν έχανε την παρθενιά της πριν τον γάμο, βλέπε λατέρνα φτώχια και φιλότιμο και αλλιώς αν ήταν φτώχεια και ορφανή δες αμαξάκι.
Ναι και ειναι ο Παντζας στο παγκακι και περναει Χριστουγεννα εκει. Να σου πω, εγω τον λυπηθηκα.Συγνωμη, υπάρχει ταινία με τον τίτλο " Τα Χριστούγεννα του Αλήτη "????
Έρχεται νομίζω νέα παρουσίαση
Συγνωμη, υπάρχει ταινία με τον τίτλο " Τα Χριστούγεννα του Αλήτη "????
Έρχεται νομίζω νέα παρουσίαση