!
Εξαιρετική συλλογή με μουσειακή αξία..και απο ότι βλέπω έχεις τα πάντα απο playmobil μεχρι masters of the universe. Κοιτώντας πολλά απο αυτά μου θυμίζουν παιχνίδια που είχα και γω μικρός κατα καιρούς. Τα πλαστικά αυτοκινητάκια μέσα σε ζελατινη μαζί με το φορτηγό που τα μεταφέρει(τα matchbox του λαού) όπως και τα διάφορα επιτραπέζια ελληνικής παραγωγής που τα πουλούσαν με το κιλό στα πανυγύρια και στα παντοπωλεία (τα 100 παιχνίδια, τα 50 παιχνίδια, Γκρινιάρης κ.λ.π) Πάντως ρε παιδιά τώρα που τα είδα και τα θυμήθηκα, μου ήρθε στο μυαλό πόσο ευτελή και κακής ποιότητας ήταν πολλά απο αυτά κυριως τα ελληνικά ακομη και τα el-greco που ήταν αντιγραφή γνωστων εταιριών οπως της Mattel και της Hasbro. Απο την άλλη σκέφτομαι βέβαια οτι τότε στην Ελλάδα υπήρχε ολοκληρη βιομηχανία παραγωγής τετοιων παιχνιδιών που απο ότι γνωρίζω έκαναν και πολλές εξαγωγες. Τώρα όλα εχουν αντικατασταθει απο τα κινέζικα τα οποιά είναι ακομή πιο χείριστης ποιότητας αλλά έχουν τεράστια ποικιλία.
Off topic. Όσον αφορά τον ʽ"κύριο" El-Greco, ενας φίλος του πατέρα μου δουλευε οταν ήταν φοιτητης ως πωλητης για αυτόν, όταν είχε πρωτοξεκινήσει σε μια αποθήκη να φτιάχνει τα πρώτα του παιχνίδια και μου έχει πει ιστοριές και το λιγότερο που μπορώ να τον χαρακτηρίσω είναι ότι προκειται για [edit] Καλύτερα να αποφεύγουμε τέτοιους χαρακτηρισμούς [edit]. Δεν θα ήθελα να πω παραπάνω για αυτο το θέμα αλλα όταν άκουσα τι είχε κάνει κυριολεκτικα μου σηκώθηκε η τρίχα!