Προσωπική συλλογή παλιών ελληνικών παιχνιδιών!!!

πάντα μάζευα κάτι, περιοδικά,μικροαντικέιμενα.

Αλλά με τα παιχνίδια κόλλησα εντελώς τυχαία!

Βρέθηκα καλεσμένος σε μία επαρχιακή πόλη της βόρριας Ελλάδας και κάνοντας βόλτα στα σοκάκια της,επεσα πάνω σε ένα βιβλιοχαρτοπωλείο που έκλεινε και ξεπουλούσε τα πάντα.

Ε αυτό ήταν!μπήκα,τα πήρα όλα και εκεί κόλλησα :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραια πραγματα! Να θυμουνται οι παλαιοι, και να μαθαινουν οι νεοτεροι! Ευγε!
 
μια απο τα ιδια wally το κονκορντ τον αυτοκινητοδρομο και το φ 111 τα ειχα και εγω επιβαλεται βιντεο....

παντως παιδια σκεφτομαι να ξεγραφτω απο το φορουμ γιατι θα με καταστρεψετε πριν το δντ....
 
donkix2000 είπε:
είναι κάποια απο τα "ξένα"τα ελληνάκια τα έχω προσεγμένα αλλού :)
Εγώ αγαπώ και τα "ξένα" πολύ...τα el greco δε μου κάνουν τόσο αίσθηση για να είμαι ειλικρινής...ενώ τα άλλα έχουν μεγάλη ποικιλία!

Πάντως αποφεύγεις διπλωματικά την οποιαδήποτε πρόταση να μας πουλήσεις κάτι! :p Θα έκανες πολύ κόσμο χαρούμενο αν το έκανες!

Τέσπα, εσύ δηλαδή αγαπάς ό,τι έχει να κάνει με παλιό παιχνίδι; Δεν έχεις κάποια πιο αγαπημένα, ποιο ξεχωριστά για σένα;
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! (Φωνή από τηλεβόα)

Παρακαλείται ο κύριος με το ψευδώνυμο donkix2000, μέλος της ρετροκοινότητας Retromaniax, να βγει αμέσως έξω από το σπίτι του έχοντας τα χέρια πίσω από το κεφάλι! Το σπίτι είναι περικυκλωμένο από ρετρομανιακούς που ζητούν επίμονα την μεταφορά του σε φυλακή υψήστης ασφαλείας! (αρκεί πρώτα να δοθούν στη κοινότητα όλα τα παιχνίδια της συλλογής του) Κατηγορείται για την πρόκληση πολλαπλών καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικά επεισόδια! Βρισκόμαστε εδώ για την υποστήριξη και τη δικαίωση όλων των αθώων θυμάτων της κοινότητας που έκαναν το λάθος να δουν αυτό το θέμα! ;)

(συνέχεια απο το μέρος Α)

Δελτίο Ειδήσεων:

Ο αδίστακτος donkix2000 αφού ξέφυγε με μαγικό τρόπο από τα χέρια των ρετρομανιακών και της αστυνομίας, χτύπησε ξανά χωρίς έλεος! Η τραγική εικόνα των θυμάτων του, που έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία της χώρας ήδη από το πρώτο του χτύπημα, πολλαπλασιάζονται με ταχύ ρυθμό, με αποτέλεσμα οι ιατροί να μην προλαβαίνουν να τους περιθάλψουν! Ο ασύλληπτος μέχρι αυτή την ώρα donkix2000, παίζει σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι με την υγεία των μελών της ρετροκοινότητας! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Amstrad μάς πέθανες!!!

Πολύ γέλιο

:)

Φυσικά και στην Σαλαμίνα μερικά χρόνια πρίν γνώρισα έναν τρομερό τύπο-πρώην καπετάνιο-που είχε κάτι για την συλλογή μου :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
donkix2000 εχεις συλλέξει πολύ πραγμα από αυτά που διακρινο να τα χαίρεσαι δυστυχώς μερικοί από εμάς δεν σταθήκαμε ΤΟΣΟ τυχερή να βρούμε κάτι και δεν μιλώ να πάω να αγοράσω 20 φορές το ίδιο κομμάτι γιατί τι να το κάνω στο κάτω-κατω άμα δεν το πουλήσω αλλά μια φορά έμενα μου αρκούν να τα έχω αλλά όπως βλέπω δενννν :(
 
πω πω.....ζημια μας εκανες...εκείνα τα pin y pon μόλις τα είδα τα μάτια μου έκαναν ρουλέτες....

χριστούλη μουουουουουο.........ότι και να πώ είναι λίγο...

σνιφ..με συγκίνησες...!!!!!
 
!

Εξαιρετική συλλογή με μουσειακή αξία..και απο ότι βλέπω έχεις τα πάντα απο playmobil μεχρι masters of the universe. Κοιτώντας πολλά απο αυτά μου θυμίζουν παιχνίδια που είχα και γω μικρός κατα καιρούς. Τα πλαστικά αυτοκινητάκια μέσα σε ζελατινη μαζί με το φορτηγό που τα μεταφέρει(τα matchbox του λαού) όπως και τα διάφορα επιτραπέζια ελληνικής παραγωγής που τα πουλούσαν με το κιλό στα πανυγύρια και στα παντοπωλεία (τα 100 παιχνίδια, τα 50 παιχνίδια, Γκρινιάρης κ.λ.π) Πάντως ρε παιδιά τώρα που τα είδα και τα θυμήθηκα, μου ήρθε στο μυαλό πόσο ευτελή και κακής ποιότητας ήταν πολλά απο αυτά κυριως τα ελληνικά ακομη και τα el-greco που ήταν αντιγραφή γνωστων εταιριών οπως της Mattel και της Hasbro. Απο την άλλη σκέφτομαι βέβαια οτι τότε στην Ελλάδα υπήρχε ολοκληρη βιομηχανία παραγωγής τετοιων παιχνιδιών που απο ότι γνωρίζω έκαναν και πολλές εξαγωγες. Τώρα όλα εχουν αντικατασταθει απο τα κινέζικα τα οποιά είναι ακομή πιο χείριστης ποιότητας αλλά έχουν τεράστια ποικιλία.

Off topic. Όσον αφορά τον ʽ"κύριο" El-Greco, ενας φίλος του πατέρα μου δουλευε οταν ήταν φοιτητης ως πωλητης για αυτόν, όταν είχε πρωτοξεκινήσει σε μια αποθήκη να φτιάχνει τα πρώτα του παιχνίδια και μου έχει πει ιστοριές και το λιγότερο που μπορώ να τον χαρακτηρίσω είναι ότι προκειται για [edit] Καλύτερα να αποφεύγουμε τέτοιους χαρακτηρισμούς [edit]. Δεν θα ήθελα να πω παραπάνω για αυτο το θέμα αλλα όταν άκουσα τι είχε κάνει κυριολεκτικα μου σηκώθηκε η τρίχα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πω πω.... ελα πες.... είχε παιχνιδάδικο ο μπαμπάς σου, ε; :D :D:D
 
Το Φ111 της Λύρα σε λειτουργία :)

Θα ακολουθήσουν και άλλα φιλμάκια καλύτερης ποιότητας με αντίστοιχα παιχνίδια της εποχής.

ελπίζω να σας "ξυπνά"'ομορφες αναμνήσεις ο ήχος ;)
 
βλεπω και ρετρο μωσαικο χεχε
 
Concorde του Ανανιάδη :)

στα επόμενα θα βελτιωθεί αισθητά η ποιότητα...γνωστός σκηνοθέτης του Χόλυγουντ θα αναλάβει τις παραγωγές ;)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πω ρε φιλε νταξει οκ!!! ειδα ενα τρανσφορμερ( γουσταρω φουλ τρανσφορμερς) στα αλμπουμ σου !!που το θυμαμαι πουλιοταν 1000 ευρω στο ιντερνετ!!ρε φιλε μπραβο !!! εισαι θεος που εχεις τα λεφτα κ τα βαζεις σε καλη μερια!!! και εις ανωτερα!!!
 
Απιστευτη συλλογη!!!!!!!!!! :augenrollen:

Αν καποια στιγμη τα βρεις σκουρα γραψε εξω απο το δωματιο "retroshop" και ολα θα λυθουν!! :D

Πλακα κανω να την χαιρεσαι την ομορφη συλλογη σου κ αν μπορεις βαλε καμια φωτο με οσο το δυνατον περισσοτερες action figures μαζεμενες!!

Παω να κατεβασω ενα υπογλωσσιο τωρα!!!:animeek:
 
απτο ebay αγοραζεις ???? η εχεις βρει κ αλλου?? εγω εχω εντοπισει και κατι αλλα ωραια μαγαζακια!!πρεπει να σαι σιγουρα χρονια συλλεκτης!!! κανεισ κ αλλα συλλογη?? ταινιες?? κομικ?? γενικα? πρεπει νασαι παντως σιγουρα γνωστης πολλων!!!
 
Αυτά είναι!!! Από 'Κάστρα & Πολιορκητές' πως είσαι; Κάτι πήρε το μάτι μου.... :)
 
εξαιρετικη συλογη ολα ειναι φοβερα :D
 
Πίσω
Μπλουζα