Προταση για την πρωτη ρετρο εκθεση στην Ελλαδα by retromaniax

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας circleag
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Για αρχή θα είναι έκθεση, μια ευκαιρία να δόυμε τα μηχανήματα που αγαπάμε σε λειτουργία και να θυμιθούμε τα παλία, όχι να γεμίσουμε πορτοφόλια ή αποθήκες.

Φαντάζομαι οτι ένα maximum 3 ίδιων μηχανημάτων είναι υποχρεωτικό σαν κανόνας, τώρα για ιντερνετ θα δούμε τι παίζει με τις εγκαταστάσεις αλλα δέν το θεωρώ και τόσο προτευον. Πρεπει να αποφευχθεί πάση θυσία το φαινόμενο 15 amiga 1200, 8 c64 κλπ κλπ

δηλαδη μονο κονσολες θαναι το θεμα?

Θα ηθελα κι εγω να ειμαι. Οταν ανακοινωθουν οι ημερομηνιες βλεπουμε. Κατα τ'αλλα γιατι να μην υπαρχει και ενας παγκος με αντικειμενα προς πωληση και ανταλλαγες. Θα μπορουσε ο καθενας απο τα διαπιστευμενα μελη (και οχι φυσικα μελη με μηδενικη συμμετοχη) να καταχωρησει μια λιστα με ρετρο υλικο προς πωληση και ανταλλαγη και βασει αυτου να γινεται το "παιχνιδι". Δε βρισκω κατι το μεμπτο σ'αυτο και συν τοις αλλοις θα ανεβασει το γενικοτερο ενδιαφερον της εκδηλωσης. Στο εξωτερικο τετοιου ειδους "περιπτερα" σε αναλογες εκδηλωσεις, ειναι δεδομενα.

@portarinos

Θα "παιξεις" εσυ με την εφορια?

Τεσπα αν γινει, δεν θα ειναι εμποροπανηγυρις

συμφωνω απολυτα με τον portarino!....τα διαβασα τα ποστ κ κυριως ολα για κονσολες μιλανε!!

Kambia είπε:
...
Χουάνα κανόνισε κανένα ράτζο :P

Ελα εσύ και θα κανονίσω βραδιά Κάντυ - Κάντυ με προβολές επεισοδίων, και ανάλυση της ιστορίας σε βάθος με μουσική υπόκρουση TAKEO WATANABE ή κάπως έτσι... :P

iknowall είπε:
συμφωνω απολυτα με τον portarino!....τα διαβασα τα ποστ κ κυριως ολα για κονσολες μιλανε!!
:confused: Ξαναδιάβασε τα. O tsalk μόνο κονσόλες δεν έχει, η Juanita λέει για Μάχες, Κάντυ, βιβλία, περιοδικά, ο Amigos για Sinclair ppc200, εγώ για Amiga games, ο Mike για Amiga, Atari, Aple, Spectrum, Amstrad, Sinclair, Commodore, ο Status για Amstrad και Sinclair, ο Fotis_kfor για ό,τι κυκλοφόρησε στα 80s και δούλευε με ρεύμα, η Kambia για παλιά παιχνίδια El Greco, Lyra... Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι κονσόλες.

iknowall είπε:

Εαν η έκθεση αφορα μόνο κονσολες ,αυτο δεν ειναι καλο.

Θα ειναι μονοδιαστατο το ενδιαφέρον και μοιρεα καποια στιγμη ο κοσμος θα βαρεθει!

Σχετικα τώρα με τα ρετρο-εκθέματα του καθενος νομιζω οτι σε επιπεδο ανταλαγών(και οχι αγοροπολησιες) εαν το θέλουν καποιοι δεν ειναι κατι που απαγορεύετε.

alki με το κονσολες εννουσα ολα αυτα που μολις μου λες!!κ αν ειδες εγραψα κυριως!! κομπιουτεριστικα κ τετοια!!!

@portarinos

Πως θα κοπούν αποδείξεις?

Δέν μπορούν να γίνουν αγοραπωλησίες, θέλει τουλάχιστον 6 μήνες για να βγέι σχετική άδεια και σύσταση εταιρίας για ν'αναλάβει την διωργάνωση.

Θ αποδώσεις εσύ (και οι άλλοι πωλητές)το ΦΠΑ και τα έξοδα σύστασης?

alkis21 είπε:
:confused: Ξαναδιάβασε τα. O tsalk μόνο κονσόλες δεν έχει, η Juanita λέει για Μάχες, Κάντυ, βιβλία, περιοδικά, ο Amigos για Sinclair ppc200, εγώ για Amiga games, ο Mike για Amiga, Atari, Aple, Spectrum, Amstrad, Sinclair, Commodore, ο Status για Amstrad και Sinclair, ο Fotis_kfor για ό,τι κυκλοφόρησε στα 80s και δούλευε με ρεύμα, η Kambia για παλιά παιχνίδια El Greco, Lyra... Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι κονσόλες.
Καθαριστηκαν ανουσια threads.

Να προειδοποιησω τον χρηστη iknowall οτι αν συνεχισει την πλακιτσα το αποτελεσμα ειναι δεδομενο

alki!!οταν ελεγα κονσολες εννοουσα ολα αυτα τα κομπιουτεριστικα που μολις ανεφερες!!!και αν δεις εγραψα κυριως κονσολες!!! μα τι μας λετε τωρα για εταιρειες την περασμενη βδομαδα ειχε σε ενα μερος ενα διημερο με βιντατζ ρουχα κ οποιος ηθελε πουλουσε η ανταλλαζε κ τετοια!!! ασχετος κοσμος παιδια οπως ολοι εδω περα!!! κ αν δεν ειναι φαση μπαζαρ τοτε πιο το νοημα να γινει κατι τετοιο??

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καποιοι πάνε να απο-προσανατολίσουν!

Τέλος παντον , Wally επηδή δεν κατέχω , απλα νομιζα οτι καποια απο αυτα που αναφέρεις (ppc200 ,amiga,atari,commodore κλτ κτλ..) ειταν κονσόλες.Ουτος η αλλος δεν έχω προβλημα με αυτες.

iknowall είπε:
κ αν δεν ειναι φαση μπαζαρ τοτε πιο το νοημα να γινει κατι τετοιο??
Αν δέν μπορείς να δείς το νόημα, δέν μπορώ να σε κάνω να το καταλάβεις.

αμα καποιος θελει να πουλήσει μπορεί να το κάνει εκτος έκθεσης έχουμε τόσα site για αγγελίες... τι θα το κάνουμε τώρα γιουσουρούμ? θα έρθει "ξένος" κόσμος και θα νομίζει οτι το κανουμε για τα λεφτα..μια αναδρομή στο παρελθόν θα κάνουμε μπορεί να παίξουμε και κανένα κρυφτό η αγαλματάκια να γουστάρουμε..

iknowall είπε:
... κ αν δεν ειναι φαση μπαζαρ τοτε πιο το νοημα να γινει κατι τετοιο??

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι... :)

Προσωπικά, απ΄όσα έχω δεν είμαι διατεθειμένη να πουλήσω ούτε χαρτάκι τσιχλόφουσκας με την Κάντυ ή μαρκαδόρια με τη Μάχη των Πλανητών ακόμη και τα έχω 5διπλα ή μου δίνουν μιά περιουσία για αντάλλαγμα... :coolglasses:

iknowall είπε:
!! κ αν δεν ειναι φαση μπαζαρ τοτε πιο το νοημα να γινει κατι τετοιο??

δηλαδή εσυ ρε κολλητέ όποτε συναντιέστε με τους φίλους σου κάνετε και αγορές μεταξύ σας δεν πατε για ενα καφέ να τα πειτε? η οταν σε ενα ιβεντ πασ για να αγοράσεις και να πουλήσεις? εδω με λιγα λόγια στο στο ρετρομανιαξ είσαι μόνο για να αγοράζεις και να πουλάς η για να περνάς καλά με τα αλλά παιδιά και να ανταλλάζεις εμπειρίες και απόψεις?

φαντάζομαι τον wally,pooly και όσους έχουν 7-8000 ποστ να ήταν για αγγελίες θα είχαν ένα διώροφο supermarket

Παιδιά είναι κρίμα να καταλήξουμε σε καβγά και κυρίως να χαλάσουμε το όλο event.

Οπότε συνοψίζουμε ότι θα είναι ΕΚΘΕΣΗ με ρετρό αντικείμενα και ΔΕΝ θα υπάρχει αγοραπωλησία.

ηρεμηστε!!! απλα θελω να σας εξηγησω καλη αγνη η προθεση σας αλλα για πιο λογο καποιοσ να τραβηχτει για κατι τετοιο? αν ενας νεος θα θελει να μαθει το ιντερνετ εδω ειναι κ μαθαινουμε παρα πολλα!! δηλαδη οκ να μην γινει εμπορικο!!το καταλαβαινω κ μαζι σας!!αλλα τοσες ακρες παιζουν εδω απο οτι βλεπω οι αντμιν γνωριζουν ηθοποιους κ διαφορα τετοια!! γιατι να μην γινει κατι καλο?? αν κοιτατε καθολου την φαση το comic dom κατι αναλογο ειναι χωρις εισοδους ειναι για κομιξαδες αλλα φερνουν καλλιτεχνες απο εξω συλλεκτες κα χιλια δυο!! πουλανε ανταλασουν παιζουν μαγαζια μεσα!! αν ειναι να κανεις κατι τετοιο γιατι να μην το κανεις σωστα εστω κ αν παρει 6 μηνες κ 10 κ εναν χρονο!!!

iknowall είπε:
αν ειναι να κανεις κατι τετοιο γιατι να μην το κανεις σωστα!
Αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς, απλά προφανώς έχουμε διαφορετικούς ορισμούς για το τι είναι σωστό και τι όχι.

Πίσω
Μπλουζα