Πρόβλημα με ΧΒΟΧ 360 falcon board

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.331
Αντιδράσεις
1.350
Σήμερα λοιπόν άνοιξα την κονσόλα, έβαλα να παίξω κάτι και ακούστηκε ένας ήχος περίεργος και κόλλησε. Το κάνω reboot και απλά τώρα κολλάει στο logo, πριν καλά καλά τελειώσει το animation. Έβγαλα τον σκληρό δίσκο, έβγαλα την memory card και δεν λέει να ξεκολλήσει, κολλάει στο animation του logo κάνοντας έναν σπαστικό ήχο και μένει εκεί. Δεν μου βγάζει όμως κόκκινα φωτάκια, ή RROD.

To ΧΒΟΧ γενικώς το προσέχω πάρα πολύ, είναι τοποθετημένο πάνω σε τζάμι (το οποίο ξεσκονίζεται συχνά), με μπόλικο αέρα γύρω του, ελαφρώς υπερυψωμένο για να περνάει περισσότερος αέρας από κάτω και πάντα παίζω τα παιχνίδια από τον σκληρό δίσκο ώστε να μην ζεσταίνεται το drive. Πάντα όταν παίζω το μηχάνημα είναι αρκετά κρύο (μόνο ο ζεστός αέρας που βγαίνει από πίσω αποδεικνύει κάποια ζέστη) αλλά γενικώς δεν παίζω και πολύ, ειδικά τώρα τελευταία. Αν χάλασε και με τόσες φροντίδες ε, τότε τι να πω, αν ξαναγγίξω μηχάνημα της Microsoft να μου κοπεί το χέρι... Τώρα τι θα τα κάνω όλα τα games?

Το μηχάνημα δεν είναι πια στην εγγύηση αλλά υπάρχει περίπτωση να πρέπει να πληρώσω πάνω από 50 ευρώ για επισκευή? Υπάρχει η περίπτωση αντικατάστασης? Αν πάρω στην Microsoft θα βγάλω άκρη? Γενικώς υπάρχει κάποιος παθών (φαντάζομαι όλοι οι XBOX users) που να μπορεί να προτείνει κάτι?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο την μπριζα το εβγαλες; Αν οχι αστο εκτος κανα 5 λεπτο και ξαναβαλτο.
 
DarkSynbios είπε:
Απο την μπριζα το εβγαλες; Αν οχι αστο εκτος κανα 5 λεπτο και ξαναβαλτο.
Το έκανα και αυτό και τώρα μου βγάζει RROD. Οπότε the sequence is complete. Είμαι ένα βήμα για να το σπάσω με γροθιές, έχω και καιρό να προπονηθώ στην πυγμαχία. 20+ χρόνια κονσολάς, καμιά 30αριά κονσόλες να πέρασαν από τα χέρια μου και ποτέ δεν μου χάλασε καμία και όσες έχω τώρα όλες δουλεύουν. Είχε χαλάσει ο σκληρός του XBOX1 (of course!) αλλά κατάφερα και τον αντικατέστησα με έναν 120άρι μόνος μου, ήταν και τσιπαρισμένο, δεν χάλασε motherboard, το γλιτώσαμε. Αλλά όχι, το 360 που ποτέ δεν "τσίπαρα" και το πρόσεχα περισσότερο από τις άλλες κονσόλες είναι τώρα ένας άχρηστος σωρός από πλαστικό και σιλικόνη.

Αν ξαναπάρω προϊόν της Microsoft να πέσει μετεωρίτης να με πλακώσει εκείνη την στιγμή. Δεν γουστάρω και την Sony... Οπότε μόνο Nintendo και PC πια.

Sorry για το rant.
 
Δες μηπως εισαι τυχερος και φταiει το τροφοδοτικο.Aν εχεις πολυμετρο τσεκαρε το ή βαλε το τροφοδοτικο απο καποιον φιλο σου να δεις τι γινεται...
 
Δεν μπηκε ακομα μεσα ο Pooky να ριξει φως στα αδυτα του 360.

Προς το παρον μπορεις να παρηγορηθεις μαθαινοντας οτι ο Pooky εχει καταστρεψει μια ντουζινα μονος του.
 
angel_grig είπε:
Δες μηπως εισαι τυχερος και φταiει το τροφοδοτικο.Aν εχεις πολυμετρο τσεκαρε το ή βαλε το τροφοδοτικο απο καποιον φιλο σου να δεις τι γινεται...
Δεν έχω τέτοιο μηχάνημα. Στην αρχή που δεν έβγαζε RROD αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Αλλά τώρα που το έβγαλε δεν νομίζω να είναι κάτι άλλο εκτός από το ίδιο το μηχάνημα.

mike είπε:
Δεν μπηκε ακομα μεσα ο Pooky να ριξει φως στα αδυτα του 360. Προς το παρον μπορεις να παρηγορηθεις μαθαινοντας οτι ο Pooky εχει καταστρεψει μια ντουζινα μονος του.
Αν σου πω ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν το έπαθα αυτό ήταν ο όντως Pooky? Δεν ξέρω γιατί απλά με το που είδα το XBOX να κολλάει εκείνος που ήρθε στο μυαλό!
 
Ειμαι λιγο εξω απο τα νερα εδω...καθοτι δεν εχω ασχοληθει καθολου... :precry:

Αλλα εχω μια λυση... :)

Δωστο στον metalcandyman...θα το κανει αγνωριστο...:biglaugh:


Ελπιζω να μην παρεξηγηθω... ;)
 
Χε χε με τιμάτε!

Λοιπόν, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ποτέ (επαναλαμβάνω ΠΟΤΕ) δεν είχα 360 που να το έκαψα, ειδικά παλιό. Ένα slim μου έβγαλε δυο προβλήματα, ένα laser καμμένο (χτύπαγα 18ωρα στο Skyrim αλλά από το δισκάκι οπότε το ψιλοδικαιολογώ) και ένας ανεμιστήρας κολλημένος για τον οποίο ευθύνομαι εγώ.

Το μόνο που "κατέστρεψα" είναι το ίδιο slim που έβαλα σε κουτί pc.

Στο πρόβλημά σου τώρα: Πέθανε, πάρτο απόφαση δώσε 150 ευρώ και πάρε ένα slim 4 giga, βγάλε το δίσκο από το παλιό και βάλτο πάνω στο slim και τέλος. Για να ρίξεις το κόστος πούλα ένα 30άρι τον controller και θα σου έρθει 120 ευρώ brand new, καθόλου άσχημα. Για να το φτιάξεις θα σου κοστίσει κάποιο 60άρι τουλάχιστον, αλλά και πάλι ποτέ δεν θα είσαι σίγουρος για τίποτε.

Οι μόνες κονσόλες που κατάφερα να ξεπαστρέψω είναι δυο PS3 slim τα οποία έβγαλαν YLOD χωρίς να παίζω και πολύ, με πολύ προσεκτική χρήση και θρησκευτική ευλάβεια. Είμαι στο 3ο slim τώρα και έχω ένα super slim καβάτζα μπας και......

Αν τελικά εγκαταλείψεις τη κονσόλα στείλε μου pm τα παιχνίδια που τυχόν πουλάς μια και οι γνωστοί "παλιατζήδες" θα στα πάρουν για 3 ευρώ το πολύ, το καθένα. :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
pooky(1) είπε:
Πέθανε, πάρτο απόφαση δώσε 150 ευρώ και πάρε ένα slim 4 giga, βγάλε το δίσκο από το παλιό και βάλτο πάνω στο slim και τέλος. Για να ρίξεις το κόστος πούλα ένα 30άρι τον controller και θα σου έρθει 120 ευρώ brand new, καθόλου άσχημα. Για να το φτιάξεις θα σου κοστίσει κάποιο 60άρι τουλάχιστον, αλλά και πάλι ποτέ δεν θα είσαι σίγουρος για τίποτε.
Γιατί, αν δώσω 120 για brand new θα είμαι σίγουρος? Ασε, εξάλλου έδωσα όρκο πια, no more microsoft products for me. Σιγά μην αγοράσω καινούριο για να αυξήσω τις πωλήσεις του, καμία κονσόλα δεν χρειάστηκε να αγοράσω δύο φορές για να παίξω τα ίδια παιχνίδια, πόσο μάλλον ενώ ακόμα δεν έχει παραδώσει στην επόμενη γενιά. Με έπιασε το εγωιστικό μου.

Δεν ξέρω τι θα κάνω, σκέφτομαι ίσως να δώσω το 60άρι να το φτιάξω αλλά μόνο αν μου δώσουν εγγύηση τουλάχιστον για 3 χρόνια. Μόνο και μόνο για την συλλογή μου Guitar Hero/ Rock Band. Αν δεν ήταν αυτά τα games δεν θα με ένοιαζε, τα υπόλοιπα που έχω τα έπαιζα και στο PC με καλύτερα γραφικά εκτός του Ninja Gaiden 2. Δυστυχώς οι εκδόσεις του Wii (το οποίο έχω σπασμένο) έχουν χάλια ήχο. Και δεν πρόκειται να τα αγοράσω όλα πάλι από την αρχή για PS3 που δεν έχω. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την προσφορά να με βοηθήσεις να ξεφορτωθώ κάποια games. Αν δεν μου δώσουν εγγύηση ή μου δώσουν μόνο για 1 χρόνο βλέπουμε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μεσα στις αιτιες του RROD ειναι και το τροφοδοτικο.Μπορεις επομενως να δανειστεις απο καποιον για το δοκιμασεις-δεν εχεις να χασεις και τιποτε...you never know.Οποιος παντως και να στο επισκευασει δεν νομιζω οτι θα σου δωσει εγγυηση πανω απο 6 μηνες...
 
Τωρα pooky μας απογοητευσες με αυτα που εγραψες. Εγω σε ειχα για τον ηρωα του 360 !

Και εγω συμφωνω με τον imgema, σιγα μην ξαναεπερνα την ιδια κονσολα. Το αλλο 360 που ειχα (το ασπρο απο τα πρωτα) το ανταλλαξα με κατι που εκανε 60 ευρω και ακομα παιζει στον νεο κατοχο, αλλα εγω δεν το ρισκαρα τοτε. Πηρα ενα μαυρο που θεωρητικα αντεχει περισσοτερο.
 
angel_grig είπε:
Μεσα στις αιτιες του RROD ειναι και το τροφοδοτικο.Μπορεις επομενως να δανειστεις απο καποιον για το δοκιμασεις-δεν εχεις να χασεις και τιποτε...you never know.Οποιος παντως και να στο επισκευασει δεν νομιζω οτι θα σου δωσει εγγυηση πανω απο 6 μηνες...
Θα το δοκιμάσω μέσα στο Σαββατοκύριακο και αυτό αλλά με την τύχη μου.... Και πόσο να μου κοστίσει ένα καινούριο τροφοδοτικό αν είναι όντως αυτό το πρόβλημα?

Δεν θέλω να το δώσω σε κάποιον τεχνικό, η ίδια η αντιπροσωπία δεν αναλαμβάνει επισκευή εκτός εγγύησης με επιβάρυνση?
 
Imgema , το ΧΒΟΧ το έχεις "μαμα" ή έχει ανοιχτεί;
 
Imgema είπε:
Δεν θέλω να το δώσω σε κάποιον τεχνικό, η ίδια η αντιπροσωπία δεν αναλαμβάνει επισκευή εκτός εγγύησης με επιβάρυνση?
Μπορεί να σου το επισκευάσει, αλλά δεν νομίζω να σε συμφέρει να μπεις στον κόπο, γιατί θα πληρώσεις και μεταφορικά μαζί με την επισκευή.

Επίσης η αλλαγή τροφοδοτικού δεν νομίζω να κάνει κάτι. Εφόσον σου κόλλησε μια φορά και μετά σου έβγαλε rrod, δεν υπάρχει θεραπεία. Και το δικό μου falcon έτσι ακριβώς εμφάνισε rrod.
 
Ένα νέο τροφοδοτικό θα σου πάει ένα 30άρι. Άνοιξέ το μπορεί να έχει πήξει από τη σκόνη.

Mike έχω 5 (ολογράφως ΠΕΝΤΕ) 360 καβάτζα μια και είμαι αισίως στα 246 original games για τη κονσόλα. Και όλες μου οι κονσόλες είναι τουλάχιστον από δυο φορές στη κατοχή μου γιατί η συλλογή μου για μερικές αυξάνεται θεαματικά, αν και το τελευταίο μήνα δεν έχω σχεδόν πάρει τίποτε ελέω ενός project που ετοιμάζω και περιλαμβάνει νέο gaming pc.

Μπορείς να απευθυνθείς και εδώ για την επισκευή

Ο Γιώργος είναι εξαιρετικό παιδί και κάνει απίστευτη δουλειά, αν και δεν ξέρω τίποτε σχετικά με εγγύηση επισκευής και τα τοιαύτα.

Από τα 360 τα Jasper και όλα τα slim είναι σκυλιά μαύρα, έχω κάνει φιλότιμες προσπάθειες να κάψω το Jasper μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Αν τελικά πας σε αγορά slim θα σου πω πως να βάλεις το δίσκο από το παλιό, αν κερνάς καφέ έρχομαι και στο φτιάχνω κι εγώ (έχω όλα τα ειδικά κατσαβίδια) εννοείται χωρίς να ζητήσω τίποτε χρηματικώς, το κάνω για τη πλάκα μου και μόνο, γιατί μπορεί να βρεθεί και κάποιος "πονηρίδης" να πει τα δικά του, να ξηγιόμαστε.

Μη σε τρομάζει το γεγονός ότι εγώ είχα "προβλήματα" με το slim, ευθύνομαι εν μέρει (καλά σχεδόν καθολικά) για όλα, δεν κάθομαι και ήσυχα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Stormwatch είπε:
Imgema , το ΧΒΟΧ το έχεις "μαμα" ή έχει ανοιχτεί;
Οχι, δεν έχει ανοιχτεί ποτέ... Αλλά τώρα σκέφτομαι να το ανοίξω για να δω τι γίνεται από σκόνη, έτσι κι αλλιώς δεν είναι στην εγγύηση. Θα πάρω τηλέφωνο την δευτέρα στην αντιπροσωπία και θα δω αν με συμφέρει να το επισκευάσω. Ένας φίλος μου είπε ότι μπορώ να δώσω την κονσόλα και να μου δώσουν καινούριο μοντέλο με 100 ευρώ (λογικά με εγγύηση). Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο νομίζω με συμφέρει καλύτερα σαν λύση... Αλλιώς το ξεχνάω και απλά περιμένω να βγει κάποιος emulator για να ξαναπαίξω τα GH/RB που έχω μαζέψει (καλά κρασιά δηλαδή).

Pooky σε ευχαριστώ και πάλι για την προσφορά. Εννοείται ότι αν τελικά γίνει η αλλαγή και μου φέρουν slim θα σου πω να έρθεις να βάλεις τον σκληρό δίσκο, να σε κεράσω καφέ (όχι να τον φτιάξω εγώ, δεν θα θες να μου ξαναμιλήσεις μετά), σουβλάκι και ότι άλλο τραβάει το στομάχι σου. Βέβαια ο δίσκος είναι μόνο ο μικρός ο 20άρης...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για την ακρίβεια...

...στην Microsoft Hellas, δίνεις 80? και παίρνεις πίσω την ίδια κονσόλα επισκευασμένη, αν επισκευάζεται ή νέα, αν δεν επισκευάζεται, πιθανότατα refurbished, με τρεις (χα, χα...) μήνες εγγύηση. Η παράδοση και παραλαβή γίνεται στον χώρο σου με courier, που συμπεριλαμβάνεται στο άνωθεν ποσό. Το "80?" όμως, ίσχυε σαν τιμή, πριν κανένα 8μηνο που πήρα τηλέφωνο, οπότε δεν αποκλείεται να έγινε και 100...
 
Ingema κράτα με ενήμερο.

Χαρά μου να σε βοηθήσω όπως μπορώ!
 
Σε καταλαβαινω απολυτα που τα εχεις παρει τασο γιατι οπως και συ ετσι και γω ανοικω στην πλοιοψηφια των ανθρωπων που δεν μπορουν να αγοραζουν καθε μερα και αλλη κονσολα η τα παιχνιδια δεκα δεκα.Αμα βρεις λυση οπως αυτη που ειπες με την αντυπροσωπια καλως αλλιως βαλε φωτια την ρημαδοfalconερα σιγα να μην πας να αγορασεις αλλη κονσολα και να τα ξανασκασεις στην M$.Aυτος ειναι και ενας απο τους λογους που γουσταρουμε NINTENDO γιατι χιλιαδες θα βρεις να σε πουν οτι τους καηκε η χαλασε το xbox360 κανεναν ομως δεν προκυται να ακουσεις να σε πει οτι καηκε η χαλασε το Wii η το Wii U ασχετα της αρχικες βλακειες με τα updates και τα λαμπακια που ξεφουσκωσαν σε χρονο μηδεν.NINTENDO και παλι NINTENDO.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παλουκάρια τι να πω αυτά τα μοτερια της Μ$ βγήκαν πολύ μουφέ , εγώ έχω το Ps3 το παλιό το αγόρασα το 2007 και το δουλεύει ο γιος μου τρελά και εγώ με το Mass Effect είχα φτάσει σε μέρα με άδεια το οχτάωρο βέβαια είχα αγοράσει και τα φουρουρια(ανεμηστήρες) για το fat είναι εγγυηση. Έχω επίσις ενα μοτέρι της Μ$ ποτέ δεν το ζόρισα το είχα με softmod παραπάνω απο δίωρο σερί δεν το είχα τα παιχνίδια μέσω Hd όλα και κλασικά RROD είχα ενα γνωστό τεχνικό μου το έφτιαξε τσάμπα αλλά τώρα το έχω ξεσυνδέσει και εκτελεί χρεη βάσης για το Dreamcast. Γενικά έχω αρκετά μηχανήματα της Sega της Nintendo & Sony δεν είχα ποτέ προβλήματα , να αναφέρω και γεγονός φίλου μου που το έφτιαξε μέσω Μ$ και την ώρα που έπαιζε Gears of War τα παιξε , η αντίδραση του το σούταρε απο τον 3ο όροφο , πήρε Ps3 και απο τότε no problemo.
 
Πίσω
Μπλουζα