Πρόβλημα με ΧΒΟΧ 360 falcon board

Ελα ντε... πρέπει να αντικαταστήσω το χαλασμένο. Θέλω να ροκάρω στα Rock Band/GH και δεν μπορώ....

Με ένα απλό USB φλασάκι θα γίνεται να μεταφέρω τα profile μου? Eχει κάποιος slim να δοκιμάσει αν γίνεται?
 
Υπάρχει κάποιος με XBOX Slim να δοκιμάσει αν γίνεται να αντιγράψει profile και saves σε απλό USB φλασάκι?

Είναι το μόνο εμπόδιο για την αγορά του μηχανήματος πλέον και θα βοηθούσε να ξέρω, ευχαριστώ.
 
Τελικά αφού είδα και απόειδα και αφού δεν κατάφερα να μαζέψω χρήματα για να πάρω το slim (θα έπρεπε να μην τρώω για κανά μήνα) σκέφτηκα να προσπαθήσω να το επισκευάσω μόνος μου. Ετσι λοιπόν βρήκα αυτόν τον οδηγό και ακολούθησα τα πάντα κατά γράμμα:

http://www.instructables.com/id/Fix-the-Red-Ring-of-Deathwithout-towels/?ALLSTEPS

Kαι προς μεγάλη μου έκπληξη (γιατί γενικά είμαι γκαντέμης) το μηχάνημα ζωντάνεψε! Η επισκευή έγινε πριν από μερικές μέρες και έχω ήδη ρίξει αρκετές ώρες gaming οπότε πλέον είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν απλώς μία φλασιά. Φυσικά το μηχάνημα δεν το έχω κλείσει τελείως, έχω αφήσει το πάνω μέρος ανοιχτό και έχω βάλει ένα ανεμηστηράκι πάνω στις ψύκτρες για να μειώνει κάπως την θερμοκρασία (και αν κρίνω από το άγγιγμα, έχει πέσει αρκετά).

Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε και ένα παλιότερο μοντέλο ενός φίλου (launch model) αλλά παρόλο που καταφέραμε να το κάνουμε να δείξει πράσινο φωτάκι αντί για RROD, το μηχάνημα δεν κάνει boot και δεν δείχνει γραφικά. Πάντως αν έχετε κάποιο χαλασμένο XBOX αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσετε, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση δούλεψε και τώρα μπορώ να ελπίζω ότι θα μπορέσω να παίξω το GTA5 και το Dark Souls 2 κάποια στιγμή :p
 
Λοιπόν το μηχάνημα το ξανα-έφτιαξα λίγο καλύτερα αλλά έχω κάνει ένα σωρό πατέντες για να κρατιέται ζωντανό... έχω αλλάξει την ψήκτρα της GPU με μία άλλη πολύ πιο μεγάλη, με ανεμιστήρα επάνω οπότε το DVD ROM είναι πλέον έξω, τοποθετημένο δίπλα από το μηχάνημα με πιο μακριά καλώδια :p ... και για να λειτουργεί ο ανεμιστήρας αυτός έχω αποσυνδέσει από το μπριζάκι τους κανονικούς ανεμιστήρες (αυτούς που είναι στο πίσω μέρος) για να βάλω αυτόν. Ετσι κι αλλιώς το μηχάνημα είναι ανοιχτό οπότε οι πίσω ανεμιστήρες δεν κάνουν και πολλά.

Η ψήκτρα της GPU τώρα είναι μια χαρά, κρατιέται αρκετά δροσερή αλλά της CPU ζεματάει οπότε έβαλα ένα δεύτερο ανεμιστηράκι εκεί αλλά λόγο του ότι υπάρχει μόνο ένα μπριζάκι έκοψα το καλώδιο και το μετέτρεψα σε USB. Ομως από ότι φαίνεται το USB δεν είναι αρκετά δυνατό και δεν στροφάρει γρήγορα ώστε να δροσίσει την ψήκτρα επαρκώς. Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

-Υπάρχει κάποιο καλό ανεμιστηράκι που να είναι USB powered αλλά να στροφάρει καλά?

-Υπάρχει τρόπος να συνδέσω στο ίδιο μπριζάκι 2 ανεμιστήρες? Και αν υπάρχει και το κάνω θα πέσει η επίδοσή τους? Θα υπάρξει κάποιος κίνδυνος για τη μηχάνημα?

Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν χρήσιμη παιδιά. Εχω το GTA5 σε αναμονή και περιμένω να λύσω όλα αυτά τα προβλήματα πριν το συνεχίσω :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ASiC είπε:
Καλύτερα πάρε ένα τροφοδοτικό και δώσε στα ανεμιστήρια τάση απο εκεί.
Τελικά χρησιμοποίησα ένα μονταρισμένο τροφοδοτικό από PC με διακόπτη. Τώρα μπορώ να βάλω όσα ανεμιστηράκια θέλω.

Τελικά παιδιά όλα τα fixes που υπάρχουν για το 360 δεν κρατάνε... όμως βρήκα μια πατέντα που ίσως είναι πιο μόνιμη. Καταρχάς η stock GPU ψήκτρα του 360 είναι για πέταμα. Επίσης λόγω του ότι δεν υπάρχει μία βάση για ψήκτρα της προκοπής, αν την βιδώσεις και την σφίξεις πάνω στην GPU δεν ξέρεις αν έχει κάτσει καλά επάνω. Αλλά και καλά να κάτσει, με το κρύο-ζεστό η motherboard πηγαίνει το τσιπάκι βόλτες οπότε κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει από την ψήκτρα πάλι.

Ετσι λοιπόν έκανα το εξής. Πέταξα την ψήκτρα στα σκουπίδια, έβαλα στο τσιπάκι μία καλή θερμοαγώγημη πάστα και τοποθέτησα επάνω μία πιο μεγάλη και βαριά ψήκτρα από παλιό PC, που ήταν πάνω στην CPU. Προσέξτε όμως, απλά τοποθέτησα. Ούτε βίδωσα, ούτε έσφιξα. Πάτησα την ψήκτρα πάνω στο τσιπάκι με δύναμη ώστε να απλώσει και να κολλήσει καλά η πάστα και το άφησα έτσι, να είναι η ψήκτρα με το βάρος της πάνω στο τσιπ. Οπότε αφού η ψήκτρα δεν κρατιέται από την motherboard, όσο και να λυγίζει, όσο και να στραβώνει, η ψήκτρα θα είναι πάντα τοποθετημένη καλά πάνω στο τσιπ.

Η ψήκτρα αυτή είναι πολύ πιο καλή και έχει και ανεμιστήρα επάνω. Οπότε έβγαλα και τους διπλούς ανεμιστήρες που είχε το 360 στο πίσω μέρος (αφού πλέον το πλαστικό για την ροή του αέρα δεν χωράει να μπει) και έβαλα στο μπριζάκι το ανεμιστηράκι της καινούριας ψήκτρας. Το κακό είναι ότι το 360 δεν έχει άλλα 3 pin μπριζάκια, ούτε το διακινδυνεύω να συνδέσω και δεύτερο πάνω στο ίδιο και το κάψω. Και λόγο του ότι πλέον δεν υπάρχει ροή αέρα, χρειάζεται ένα ανεμιστηράκι και στην ψήκτρα της CPU. Γι αυτό ήθελα μία ξεχωριστή τροφοδοσία. Δοκίμασα από USB αλλά δεν είναι αρκετά δυνατό ώστε να στροφάρει καλά ο ανεμιστήρας και η ψήκτρα ζεμάταγε. Τώρα όμως είναι μια χαρά. Και ο θόρυβος είναι λίγο μικρότερος αφού οι stock ανεμιστήρες στο πίσω μέρος της κονσόλας έκαναν σαν τουρμπίνες. Μάλιστα αν αλλάξω τα ανεμιστηράκια που έβαλα με ακόμα καλύτερα, θα είναι ακόμα πιο ήσυχο.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι άσχημο οπτικά και όχι τόσο πρακτικό. λόγω του ότι η νέα ψήκτρα είναι πιο μεγάλη, δεν γίνεται να μπει το DVD rom από πάνω, ούτε να κλείσει το μηχάνημα με τα πλαστικά του ασφαλώς. Οπότε η συσκευή μένει ανοιχτή και το DVD rom είναι απ'έξω, σαν να είναι εξωτερικό (άλλαξα και το sata καλώδια γιατί το δικό του ήταν πολύ κοντό). Επίσης λόγω του ότι η νέα ψήκτρα δεν είναι βιδωμένη κάπου, είναι εύκολο να φύγει από την θέση της αν κουνηθεί το μηχάνημα. Οπότε πρέπει να είναι κάπου σταθερό. Και πρέπει κάθε φορά που ανοιγοκλείνω το μηχάνημα, να ανοιγοκλείνω και την τροφοδοσία του 2ου ανεμιστήρα. Και όταν τελειώνω το gaming, να σκεπάζω το ανοιγμένο μηχάνημα με κάτι για να μην γεμίζει σκόνη.

Ομως δουλεύει και αυτό έχει σημασία. Με το που το έφτιαξα έτσι άναψε με την πρώτη προσπάθεια (ενώ με τα προηγούμενα fixes έβγαζε RROD μέχρι να πετύχω την σωστή πίεση και στις 4ης βίδες). Τέσσερις μέρες τώρα του έχω κάνει stress test, μιλάμε για πολλές ώρες συνεχόμενου GTA 5 και μετά βάζω κάποια demo να παίζουν μόνα τους. Μιλάμε για 7-8 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας και δουλεύει σαν σκυλί. Με τα προηγούμενα fix δούλευε για μία 1 μέρα εώς 1 εβδομάδα χαλαρού gaming και μετά ξαναχάλαγε.Το είχα ξαναφτιάξει πάνω από 5 φορές. Τώρα όμως νιώθω ότι δεν υπάρχει λόγος να ξαναπαρουσιάσει RROD.

Βέβαια πρέπει να περάσει κάνας μήνας για να είμαι 100% σίγουρος (με τα προηγούμενα fix μπόρεσε και άντεξε μέχρι και μία εβδομάδα, ακόμα δεν έφτασα αυτό το όριο με το νέο fix) οπότε αν είναι θα ενημερώνω για την κατάσταση σε αυτό το topic.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ καλη δουλεια εχεις κανει!! :thumbup: Αν μπορεις βαλε να δουμε και καμμια φωτο..
 
915_htanaxios.jpg

Μπραβο για την υπομονη σου!
 
angel_grig είπε:
Πολυ καλη δουλεια εχεις κανει!! :thumbup: Αν μπορεις βαλε να δουμε και καμμια φωτο..
Aσφαλώς :)

Εδώ φαίνεται το DVD rom στα αριστερά (με το πιο μακρύ sata καλώδιο) και πάνω δεξιά στο ραφάκι, το κουτί με το τροφοδοτικό. Βλέπεις που το ένα ανεμιστηράκι είναι συνδεδεμένο στην motherboard του XBOX και το άλλο στο τροφοδοτικό του PC.

attachment.php


2 πιο κοντινές. Αφαίρεσα ότι είχε το μηχάνημα στο πίσω μέρος, το stock διπλό ανεμιστήρα και το πλαστικό για την ροή του αέρα. Η ψήκτρα της GPU (αριστερά) είναι απλά τοποθετημένη πάνω στο τσιπ και κρατιέται από το βάρος της (και από την κολλώδη πάστα). Η stock ψήκτρα ήταν πολύ πιο μικρή και είχε το 1/4 του βάρους της "καινούριας".

attachment.php


attachment.php


Και μία φωτογραφία του τροφοδοτικού

attachment.php


Εχει κουμπάκι ώστε να ανοίγω και να κλείνω τον ανεμιστήρα. Για να λειτουργεί χωρίς motherboard έπρεπε να κάνω αυτό:

004.JPG


Δηλαδή σύνδεσα το πράσινο καλώδιο με ένα από τα μαύρα. Και μετά το τύλιξα με μονωτική βέβαια. Η λύση του τροφοδοτικού δεν είναι η καλύτερη, απλώς εγώ έτυχε να έχω 2-3 που δεν χρησιμοποιώ και είπα να το κάνω έτσι. Κάποιος άλλος αν θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο ίσως να είναι καλύτερα να βρει κάποια άλλη λύση για να τροφοδοτήσει ένα ανεμιστηράκι.

Θα μπορούσα ίσως να βάλω τον stock διπλό ανεμιστήρα πάνω από τις ψήκτρες αλλά εκτός του ότι δεν έφτανε το καλώδιo, οι ανεμιστήρες αυτοί δεν ήταν και τόσο δυνατοί ενώ έκαναν πιο πολύ θόρυβο. Σκοπεύω να αλλάξω τα 2 ανεμιστηράκια με καινούρια, πιο αθόρυβα.

Wally είπε:
Μπραβο για την υπομονη σου!
Αφού δεν έχω λεφτά να αγοράσω ένα καινούριο slim αναγκαστικά πρέπει να έχω υπομονή
tinysmile_tongue_t.png
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aσφαλώς :)

Εδώ φαίνεται το DVD rom στα αριστερά και πάνω δεξιά το κουτί με το τροφοδοτικό. Βλέπεις που το ένα ανεμιστηράκι είναι συνδεδεμένο στην motherboard του XBOX και το άλλο στο τροφοδοτικό του PC.

attachment.php


2 πιο κοντινές. Οπως βλέπεις αφαίρεσα ότι είχε το μηχάνημα στο πίσω μέρος, τους ανεμιστήρες και το πλαστικό για την ροή του αέρα.

attachment.php


attachment.php


Και μία φωτογραφία του τροφοδιτικού

attachment.php


Εχει κουμπάκι ώστε να ανοίγω και να κλείνω τον ανεμιστήρα. Για να λειτουργεί χωρίς motherboard έπρεπε να κάνω αυτό:

004.JPG


Δηλαδή σύνδεσα το πράσινο καλώδιο με ένα από τα μαύρα. Και μετά το τύλιξα με μονωτική βέβαια. Η λύση του τροφοδοτικού δεν είναι η καλύτερη, απλώς εγώ έτυχε να έχω 2-3 που δεν χρησιμοποιώ και είπα να το κάνω έτσι. Κάποιος άλλος αν θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο ίσως να είναι καλύτερα να βρει κάποια άλλη λύση για να τροφοδοτήσει ένα ανεμιστηράκι.

Wally είπε:
Μπραβο για την υπομονη σου!
Αφού δεν έχω λεφτά να αγοράσω ένα καινούριο slim αναγκαστικά πρέπει να έχω υπομονή :p
 
Thanks για τις φωτο!! :thanx2: Οπως ειναι παντως το βαζεις μεσα σε κουτι ΑΤΧ και γινεται ξανα compact μηχανημα :D .Στην θεση σου,ακομη και τα χρηματα να ειχα ,το ιδιο modding θα εκανα(σιγα μην ξαναεδινα παλι λεφτα στην Μ$)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραια πατεντα Τασο! :thumbup: . Το 360 σας ακονιζει και το μυαλο ψαχνοντας τη σωστη πατεντα για καθε περιπτωση :p
 
Ajax87 είπε:
Ωραια πατεντα Τασο! :thumbup: . Το 360 σας ακονιζει και το μυαλο ψαχνοντας τη σωστη πατεντα για καθε περιπτωση :p
Ετσι είναι... άσε που το είχα για πέταμα στην αρχή όταν μου χάλασε οπότε όταν βρήκα την όρεξη μπορούσα να κάνω πολλούς πειραματισμούς χωρίς να με νοιάζει αν διαλυθεί τελείως. Εχω και μια μικρή εμπηρεία από μόντες σε PC οπότε βλακεία μου που το άργησα και τόσο πολύ. Μάλιστα μου έχουν δώσει και ένα χαλασμένο PS3 fat το οποίο το έχω κάπου καταχωνιασμένο, όταν ξεμπερδέψω με το XBOX θα πιάσω αυτό και θα του βγάλω τ'αντερα :p



angel_grig είπε:
Στην θεση σου,ακομη και τα χρηματα να ειχα ,το ιδιο modding θα εκανα(σιγα μην ξαναεδινα παλι λεφτα στην Μ$)
Δεν έχεις άδικο. Αλλά ήμουν έτοιμος να αγοράσω καινούριο μονο και μόνο για να μην μου βγουν όλα τα games που έχω άχρηστα ενώ ήθελα πολύ να παίξω και το GTA5. Ουσιαστικά αυτή η τελευταία μόντα βγήκε έπειτα από πολλές άλλες προσπάθειες, δεν την διάβασα από κάπου και ακόμα είναι νωρίς για να πω ότι είναι μόνιμη κλπ, αλλά και να είναι καλή τελικά αυτό είναι κάτι που δεν το γνώριζα από πριν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς, χτες το βράδυ, ώρα 23:00, το "πατενταρισμένο" XBOX ξεψύχησε. Έβγαλε error 70 κάτι από το οποίο δεν μπόρεσα να το επαναφέρω. Από ότι κατάλαβα με λίγο ψάξιμο έχει μάλλον ξεκολλήσει μέρος του τσιπ γραφικών από την motherboard λόγω κακών υλικών και τώρα για να επισκευαστεί θέλει τελείως βγάλσιμο το τσιπ, καθάρισμα και μετά κόλληση από την αρχή. Δυστυχώς δεν έχω τα εργαλεία ή τις γνώσεις που χρειάζονται για αυτό. Nα ζήσουμε να το θυμόμαστε.

Πάλι καλά που είχα και το backup XBOX. Κατάφερα να το ανταλλάξω με ένα XBOX slim σε ένα μαγαζί, αφού κοστολόγησαν το δικό μου 65 ευρώ.

R.I.P. XBOX 360 falcon, 2008 - 2014. Τα τελευταία 3 χρόνια έδινε μάχη με την ασθένεια σαν ήρωας και κρατιόταν ζωντανό με μηχανική υποστήριξη αλλά τουλάχιστον τώρα είναι σε έναν καλύτερο κόσμο, μαζί με εκατομμύρια άλλους φίλους του που η μαμά microsoft αδίκησε. Η κηδεία θα γίνει αύριο στον διπλανό κάδο ανακύκλωσης.

:p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστηχως η πατεντα δεν το κρατησε... R.I.P. να ζησεις να το θυμασαι :p .
 

Καλε μου φιλε Τασο τα συλληπητηρια μου! Ευχομαι να το αντεξεις και να μην πονεσει η καρδια σου οταν το πεταξεις εκει που ανηκει!!!

Εμειναν κολλυβα;
 
DarkSynbios είπε:
Καλε μου φιλε Τασο τα συλληπητηρια μου! Ευχομαι να το αντεξεις και να μην πονεσει η καρδια σου οταν το πεταξεις εκει που ανηκει!!!
Εμειναν κολλυβα;
Να σαι καλά, το εκτιμώ αυτό την δύσκολη τούτη ώρα... Τα υπόλοιπα κόλλυβα τα έφαγα όλα εγώ για να πνίξω τον καημό μου. Τι είναι η ζωή... τι είναι η Microsoft...
 
Τασο αμα θες φιλε στα επομενα μνημοσυνα που θα του κανεις στο χρονο δηλαδη τα κολυβα στα κανω δωρεα εγω που ειναι και η δουλεια μου :D
 
Πίσω
Μπλουζα