Πρόταση κατάργησης των αγγλόφωνων τίτλων θρεντς

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.289
Αντιδράσεις
3.349
Λεμε ότι τα greeklish, εκτός του ότι ειναι αντιαισθητικά, δυσκολεύουν στην αναζήτηση. Μα το ίδιο (και χειρότερο) δε συμβαίνει και με τους αγγλικούς τίτλους των θρεντς;; Ειμαστε ελληνικό σάιτ (και μαλιστα εξειδικευμένο) ή όχι; Προτείνω να μην ξαναγραψει κανείς τίτλο στα αγγλικά παρα μονο εαν γίνεται αναφορά σε κατι που ο τίτλος του ειναι αγγλικός (ενα παιχνίδι, μια ταινία....). Πλέον, εμένα προσωπικά, θρεντ με αγγλικό τίτλο με αποθαρρύνει απο το να το διαβάσω, κυρίως απο το γεγονός ότι είμαι Ελληνας και μπαίνω σε ελληνικό φόρουμ και θελω να διαβάζω ελληνικά.

Και αν υπήρχε και κανονισμός για τα ορθογραφικά λάθη, το φορουμ θα ειχε το πολύ 100 χρήστες :D
 
για δώσε ένα παράδειγμα τέτοιων threads...;

εγώ είμαι κατά στο να γράφει κάποιος θρεντς αντί threads :p :p :p όπως έκανες εσύ...
 
PS3 Gaming News, 360 gaming news, DC Fans please report here... και δε συμμαζεύεται! Και ναι, κανονικά πρεπει να γραφω νηματιο, αλλα εντάξει, ας μη γίνουμε το φορουμ του Μπαμπινιώτη :D
 
αυτά ναι, νόμιζα μήπως ήθελες να γράφουμε "μέγκαντράιβ" ΛΟΛ
 
(Υπηρχε πολλα χρονια πριν μεταφραση για το "thread", η λεξη "νημα" - αυτο το "νηματιο" δεν το καταλαβαινω)

Πραγματικη απαγορευση δεν ξερω αν θα επρεπε να υπαρξει - αλλα σιγουρα μια συνειδητοποιηση του ποσο χρησιμο ειναι να προτιμαται η Ελληνικη στους τιτλους των "νηματων", θα ηταν καλο.
 
Συμφωνώ και εγώ. Δεν θυμάμαι πάντως να έχω ανοίξει νήμα με λατινικούς χαρακτήρες για θέμα!!
 
Εντάξει, μέσα σε λογικά πλαίσια συμφωνώ και εγώ. Aπλά στα θέματα του gaming, εχμ...του παίζειν ήθελα να πώ, πολλές φορές χρησιμοποιούμε την βαρβαρική για διευκόλυνση και αμεσότητα.
 
Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις πως οποιος ορος/λεξη μπορει να αποδοθει σωστα στα Ελληνικα, θα πρεπει να προτιμειται απο τον αντιστοιχο ξενογλωσσο.

Μην ξεχναμε οτι φορουμ με σαμποταρισμενη Αναζητηση δεν ειναι φορουμ!

Το RetroManiaX απο πολυ πολυ νωρις απαγορευσε τα greeklish και ανοιξε και ειδικο subforum για οσους δεν γνωριζουν την Ελληνικη ωστε να μην κουβαλα "βαρυδια".

Μαλιστα μολις εγινε η αναβαθμιση σε 4.1, υπηρξε χαμος απο νεους ξενους ορους (επαθα ενα σοκ :) ) και κατσαμε και τους μεταφρασαμε μονοι μας.

Οποτε συμφωνω με Rygar (σε λογικα φυσικα πλαισια)
 
Πσσστ. Πάνο, βάζε τόνους!!!!!!!!!!!!!!! :p :p
 
Πανο αμα βρω κατι θρεντς που εχεις ανοίξει, θα ψαχνεις να κρυφτείς :p :p:D
 
Μα ακομα και απο τη ρετρο σκοπια να το δει κανεις, τη δεκαετια του 70 και του 80 συνηθιζαν πολλα ατομα να απευθυνονται ο ενας στον αλλον με αγγλικα ονοματα. Δες με παραδειγμα "bill", "john", "Sonia" κτλ κτλ. Οποτε ακομα και εαν υπαρχουν περισσοτεροι τιτλοι στα αγγλικα συμβαλουν σε μια ρετρο μανια πιστευω :)

Φυσικα ολα πρεπει να γινονται χωρις υπερβολη.
 
Ενιγουέι :D , ειπα την άποψή μου και αποχωρώ. Αυτό που λες μορφέα, δε στέκει. Ακόμα και ρώσικα να απευθύνόμασταν τότε, δεν αλλάζει το γεγονός ότι είμαστε Ελληνες και *** επιβάλλεται *** να μιλάμε/γράφουμε ελληνικά!

Αφτά και οβερ και άουτ! :D
 
Λοιπον μετα απο λιγο λιωσιμο στο Ε.Π.Α. 2011 (nba 2011 γαρ ) καιρος για λιγο απο το Δαιμονικο καστρο του δρακουλα : Η αρμονια των δυσαρμονικα συνδυασμενων μουσικων φθογγων aka Castlevania: Harmony of Dissonance :)
 
Για Ισπανικά τι άποψη έχετε; Θα πρέπει να γράφω Εναρκτήριο Λάκτισμα 2 σε Φίλη; :D
 
Οφτοπικίζουμε, αλλα με τα ελληνικά ονόματα θυμήθηκα τις ρετροπειρατικές ετικέτες μου σε μερικά φλόπυ amiga...Ενδεικτικά αναφέρω : Πειρατές, Θαυμόσκυλο, Δόκτωρας Ποιός, Υπερβάτραχας και το επικότερο όλων είναι ένα cd για PC στο οποίο έχω γράψει απο πάνω "Η κατάσταση του να υποφέρει κανείς" (Το παιχνίδι ήταν το the suffering)....
 
Καλη η πλακα αλλα εχετε καταλαβει τι εννοουσε ο Rygar. Ουτε τα threads του forum ειναι ολα για κονσολες και βιντεοπαιχνιδια.

Κοιτωντας καποια απο τα τωρινα, διαβαζω τιτλους πχ οπως :

domenica's art photos: vintage toys, bibi bo and friends

PSP-2 [First Pics]

Δεν λεει κανεις να μεταφραστουν αυτολεξει - απλα μια πιο Ελληνικη διατυπωση πχ Πρωτες Εικονες αντι του First Pics] θα ηταν καλοδεχουμενη. Ξαναλεω οτι αποψη μου δεν ειναι να επιβληθει καποιος κανονισμος επ'αυτου απλα να γινει συνειδητα μια προσπαθεια για περισσοτερο Ελληνοφωνους τιτλους στα threads.
 
Όταν πρωτομπήκα στο ρετρομάνιαξ υπήρχαν πολλοί αγγλικοί θεματικοί τίτλοι. Με πολλή χαρά μου είδα πως αυτά άλλαξαν από την προηγούμενη ήδη αναβάθμιση. Είμαι υπέρ στο να ελαχιστοποιηθεί η χρήση των αγγλικών.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετα τη συναυλία μουσικού συγκροτήματος Κυλιωμένων Λίθων...

Να αλλάωξουμε και τα ψευδώνυμα τότε ρε παιδια, όλοι εκτός απο τον θανο και κανα δυο αλλους έχουμε εις την ξενικήν.
 
Πίσω
Μπλουζα