krios
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 488
Ξεκίνησα κι εγώ όπως οι περισσότεροι στην τρίτη δημοτικού τα Αγγλικά σε φροντιστήριο και θυμάμαι να λέω στη μητέρα μου πως μου άρεσαν πάρα πολύ. Λίγο πριν την πρώτη Γυμνασίου ξεκίνησα Γαλλικά με μια κυρία που έμενε δίπλα μας. Της οφείλω τη λατρεία μου για τη συγκεκριμένη γλώσσα, ήταν ο τρόπος που με δίδαξε τέτοιος, που δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα αγαπήσω. Έπειτα γράφτηκα στη Γαλλική Ακαδημία. Υπήρξαν πολλές φορές στη ζωή μου που ένιωσα ευγνομωσύνη για τους γονείς μου, οι οποίοι αληθινά στερήθηκαν για να αποκτήσω τη γνώση των ξένων γλωσσών. (Στη γειτονιά μας υπάρχει ένας άνθρωπος που όταν ήμουν έξι χρονών κι εκείνος περί τα 20, μάθαινε την 22η ξένη του γλώσσα, τα κινέζικα. Μου είχε φανεί ψέμα αλλά δεν είναι, διαπιστωμένο αυτό. Και θυμάμαι πως όταν μου το είχε πει, αναρωτήθηκα αν θα μάθαινα ποτέ κι εγώ κάποια, κάτι που τότε μου φαινόταν μακρινό και απίστευτο) Στο σχολείο μαθαίναμε Γαλλικά - κάτι λίγο παραπάνω από τα στοιχειώδη μπορώ να πω. Η πρώτη Γαλλικού ήταν επιεικώς απαράδεκτη, με μια συμπεριφορά τραγική, χτυπούσε τα αγόρια που δεν είχαν διαβάσει ή κάτι δεν είχαν καταλάβει ή δεν πρόφεραν σωστά π.χ. το ''λε μυρ ε ντυρ'' (το έλεγαν: λε μουρ ε ντουρ = ο τοίχος είναι σκληρός). Δεν ξεχνώ πως φορούσε εξωφρενικές ποσότητες αρώματος, είχε φουσκωτά μαλλιά σαν δύο λάχανα όχι ένα, δύο, και είχε τρία τσαντάκια μέσα στην κανονική της τσάντα, το ένα μέσα στο άλλο από τα οποία έβγαζε 4 μαρκαδόρους από το πρώτο και μάλιστα διαφορετικού χρώματος, ομοίως 4 στυλό από το δεύτερο, και 4 μολύβια από το τρίτο. Τέλος πάντων η κατάληξη ήταν η εξής: μετά τον σεισμό του 1981 δεν την ξαναείδαμε. Σκεφτήκαμε πως ήταν λόγω γιαουρτοαλευρώματος που έφαγε από τα αγόρια ένα απόγευμα φεύγοντας από το σχολείο και φοβήθηκε αλλά τελικά μάθαμε πως έπεσαν σοβάδες λόγω του σεισμού στα γυαλιά της και την τραυμάτισαν στα μάτια. Η επόμενη Γαλλικού προσπαθούσε να φανεί άγρια αλλά ήταν πολύ εξηγημένος και δίκαιος άνθρωπος.
(Καλά, έχω πάρει φόρα και λέω, λέω, λέω... Ας σταματήσω, σταματήσω, σταματήσω...)
(Καλά, έχω πάρει φόρα και λέω, λέω, λέω... Ας σταματήσω, σταματήσω, σταματήσω...)