Πώς λέγεται το χωριό σας;

Επειδή είχα γράψει "βλαχούλη";

Λοιπόν, από πού είστε κι εσείς telamonas.stokos; και Maddog;

Ήπειρο κι εσείς, βλαχούληδες;
 
Σας παρακαλω πολυ, αν εχετε κατι σχετικο να πειτε με το θεμα του thread να το γραψετε.

Τα απαντητικα σχολια στα posts του pepinos σβηστικαν μαζι με τα δικα του γιατι απλα δεν θα εβγαζε κανεις νοημα διαβαζωντας τα.
 
Μου φαινεται οτι ξεφυγαμε ολιγον τι απο το θεμα.Κανεις αλλος απο χωριο ρε παιδια?
 
!!

Εγώ παιδιά είμαι απο την Χίο και συγκεκριμένα από τον Κάμπο...

δεν ξέρω τι προηγήθηκε στο thread αλλά εγώ ποτέ δεν έδινα σημασία σε υποτιμιτικά σχόλια που αφορούσαν τον τόπο καταγωγής. Εχώ ζήσει και έχω εργαστεί πολλά χρόνια στην Αθήνα, ακόμα και στην Αμερική και το μόνο που έχω συνηδητοποιήσει είναι το "βλάχος" είναι προσδιορισμός συμπεριφοράς και όχι καταγωγής. Υπάρχουν πολλά "γίδια" εκεί έξω που μπορεί να είναι και από το Παρίσι. Άυτούς τους αναγνωρίζουμε και τους αποφέυγουμε γιατί δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα απολύτως.
 
Thamona συμφωνω μαζι σου, αυτο ακριβως εννοουσε και ο Vagelis - κανοντας πλακα - μιας και ο ιδιος ειναι απο την Ηπειρο. :)
 
Πολύ ωραία η Χίος!

Έχω πάει στην Καλλιμασιά που έτσι κι αλλιώς είναι κοντά στην πρωτεύουσα.

Θυμάμαι με τον ξάδερφο που μια φορά πήγαμε και σε ένα παρακμιακό μπαράκι (σκυλάδικο κάπως), αφού τα είχαμε γυρίσει όλα πια.

Ήπιαμε μόνο από ένα ποτό (ουίσκυ με κόκα κόλα εγώ) και πήγαμε αλλού.

Αφού στο επόμενο μαγαζί ήπιαμε από μία (ατομική) μπύρα, πήγαμε για ύπνο.

Την επόμενη μέρα (δε λέω πρωΐ), ξυπνήσαμε γύρω στη μία.

Καί οι δύο είχαμε ένα τρομερό πιάσιμο στους ώμους, που το ένιωσα ξανά όταν ξύπνησα από ολική νάρκωση (από εγχείρηση αφαίρεσης σκωλικοειδήτη).

Το "βλαχούληδες" ήταν αστείο και μπορώ να το πω χωρίς να κινδυνεύω να παρεξηγηθώ, ακριβώς επειδή κατάγομαι από Άρτα :animrolleyes:

EDIT:

Θυμήθηκα και μια παραλία που είχε τσιμέντο στην αμμουδιά, ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα!

Μου είπε ο θείος μου ότι έχει δει να βγαίνει έξω, από το βυθό της θάλασσας κάτι σαν άρμα και να κάνουν απόβαση στρατιώτες (άσκηση προφανώς)!

Το τρίτο πράγμα που μου φάνηκε αστείο εκεί στη Χίο ήταν που ο μώλος ήταν τρακαρισμένος από πλοίο, χα χα χα.
 
johnk10 είπε:
ιιιιιιααααααααχααααα....πρρρρ κιτς,κιτς,κιτς,κιτς αινταααααα LOL
Παιδιά δείτε τη σελίδα των Αρτινών και πατήστε στο κουμπί "Λεξικό"...

Και μια και είπα Αρτινοί, ξέρετε πώς τους λένε;

Νεραντζόκωλους!

Σας έπηξα σας EDIT, αλλά μπορείτε να δείτε φωτογραφίες των Μελισσουργών εδώ κι εδώ (φωτογραφικό άλμπουμ).

Για όσους βαριούνται, ορίστε μία:

face.jpg
 
johnk10 είπε:
ιιιιιιααααααααχααααα....πρρρρ κιτς,κιτς,κιτς,κιτς αινταααααα LOL
Johnk10 δεν το λές καλά, πρέπει να βάλεις και ένα "άϊντα ρα ζαγάαααρ'" ή "ταγάααρ'" αν προτιμάς, πριν το "πρρρρρ". :biglaugh:

Το "κιτς,κιτς,κιτς,κιτς" μετά το "πρρρρρ" δεν κολλαει , γιατί αύτο είναι να μαζέυεις τις κότες το απόγευμα , για να τις κλείσεις στο κοτέτσ'!!! :biglaugh:

Εσύ ξεκίνησες μία προσπάθεια ενός τσοπάνη να μαζέψει τα ζα που λοξοδρόμησαν και το "κιτσ" είναι εκτός θέματος.:biglaugh::biglaugh:

Ρώτα και έναν VILLAGER !!!!
 
telamonas.stokos είπε:
Thamona συμφωνω μαζι σου, αυτο ακριβως εννοουσε και ο Vagelis - κανοντας πλακα - μιας και ο ιδιος ειναι απο την Ηπειρο. :)
το κατάλαβα οτι έκανε πλάκα ο vagelis...:biglaugh: εγώ αναφερόμουν στο τι μπορεί να προηγηθηκε στο thread με αποτέλεσμα να γίνει banned ο pepinos..

Φίλε Vagelis, το θέμα της "μπόμπας" στην Έλλαδα είναι άλλο ένα αποκλειστικο φαινόμενο που έχει αρχίσει να πέρνει διαστάσεις. Ίσως πρέπει να ξεκινήσουμε αλλο thread για να το θίξουμε αν και νομίζω πως είναι ασχετο με το πνεύμα του forum.

Χαίρομαι που σου άρεσε η Χίος φιλε μου..δεν μπορώ να καταλάβω σε ποια παραλία αναφέρεσαι με τσιμέντο στην αμμουδιά...μια παραλία που γνωρίζω ότι εκεί κάνει ασκήσεις ο στρατός, δεν είναι έτσι από ότι θυμάμαι. Θυμάμαι πριν κάτι χρόνια επιστρέφοντας από αυτη την παραλία (είναι κάπως.....ερημική :animrolleyes:) , σε μια στροφή στο δρόμο ήταν ένα τεράστιο άρμα με την κάνη στραμμένη προς τα εμάς..Οι κοπέλες που ήταν μαζί στο αυτοκίνητο βάλανε τις φωνές :biglaugh: μέχρι να κάνει μανούβρες να κάνει χώρο να περάσουμε περασε κανένα μισάωρο....

By the way..Οι Μελισσουργοί τα σπάνε!!! απίστευτη ομορφιά
 
thamonas είπε:
Χαίρομαι που σου άρεσε η Χίος φιλε μου..δεν μπορώ να καταλάβω σε ποια παραλία αναφέρεσαι με τσιμέντο στην αμμουδιά...μια παραλία που γνωρίζω ότι εκεί κάνει ασκήσεις ο στρατός, δεν είναι έτσι από ότι θυμάμαι. Θυμάμαι πριν κάτι χρόνια επιστρέφοντας από αυτη την παραλία (είναι κάπως.....ερημική :animrolleyes:)
Μόλις ρώτησα τον ξάδερφο και μου είπε (αν κατάλαβε κι αυτός καλά) ότι είναι μια παραλία μετά το Λιθί, ίσως λέγεται Τηγάνι.

thamonas είπε:
By the way..Οι Μελισσουργοί τα σπάνε!!! απίστευτη ομορφιά
Είδες; Το καλύτερο είναι όταν εδώ έχει καύσωνα! Πάντως δεν έχει πάντα χιόνια, μπορεί να έχει ακόμα και ζέστη. Φανταστικά ρέματα, έλατα, βουνά. Έχει όμως και οχιές, σκορπιούς. Η γυναίκα μου έπαθε σοκ όταν είδε σκορπιό μέσα στο σπίτι και φοβάται να ξαναπάει. Α, και πολύ ωραία κρέατα, προφανώς.

Από Αθήνα όμως είναι 6-7 ώρες αν δεν κάνεις στάσεις...
 
Vagelis είπε:
Έχει όμως και οχιές, σκορπιούς. Η γυναίκα μου έπαθε σοκ όταν είδε σκορπιό μέσα στο σπίτι και φοβάται να ξαναπάει.
Έχουμε και εμείς κάμποσα σκορπιουδάκια. Θυμάμαι μια φορά που είχα πάει στο χωριό με κάτι συμφοιτητές και έσκασε μύτη ένας στην αυλή. Πριν προλάβω καλά-καλά να τους τον δείξω (είναι ενδιαφέρον νομίζω να συναντάς και κανένα πιο εξωτικό ζωύφιο από τις κοινές μύγες), όρμησε η γιαγιά (87 ετών τότε παρακαλώ...) με την παντόφλα και ο σκορπιός έγινε terminated σε μισό δευτερόλεπτο, σε βαθμό μάλιστα που δεν έκανε πλέον δυστυχώς ούτε για να τον επιδείξω στους φίλους.

Αυτές ήταν γυναίκες, όχι σαν τις σημερινές που παθαίνουν 5 νευρικές κρίσεις μόλις δουν μια κατσαρίδα... :D

ΥΓ: για την ιστορία, ιατρικά οι σκορπιοί της Ελλάδας είναι ακίνδυνοι. Το τσίμπημα πονάει αρκετά ως πολύ, αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να πάθεις οποιαδήποτε σοβαρή επιπλοκή από το τσίμπημα τους (ούτε καν αλλεργία) και φυσικά είναι αδύνατο να σε σκοτώσουν-δεν είμαστε στην Σαχάρα! :)
 
Maddog είπε:
Αυτές ήταν γυναίκες, όχι σαν τις σημερινές που παθαίνουν 5 νευρικές κρίσεις μόλις δουν μια κατσαρίδα... :D
Εντάξει, για να υπερασπιστώ και τη γυναίκα μου, να πω ότι λόγω του ότι είναι Αγγλίδα ξενέρωτη, δεν είχε ξαναδεί σκορπιό και μάλιστα δεν ξέρει τα υπόλοιπα που είπες και παραθέτω αμέσως παρακάτω.

Maddog είπε:
ΥΓ: για την ιστορία, ιατρικά οι σκορπιοί της Ελλάδας είναι ακίνδυνοι. Το τσίμπημα πονάει αρκετά ως πολύ, αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να πάθεις οποιαδήποτε σοβαρή επιπλοκή από το τσίμπημα τους (ούτε καν αλλεργία) και φυσικά είναι αδύνατο να σε σκοτώσουν-δεν είμαστε στην Σαχάρα! :)
Σωστό κατά 99%. Δυστυχώς έχει τύχει, και είναι πιθανό, ανάλογα σε ποιό σημείο θα σε τσιμπήσουν (εννοώ στο χέρι, ανάμεσα στα δάχτυλα π.χ.) να πάθεις παράλυση τοπικά (όπως σε ένα δάχτυλο), ιδίως αν είσαι πάνω από 70 ή κάτω από 10 ετών.

Κανονικά όμως δεν υπάρχει θέμα.
 
Φίλε Vag, για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση να ένα γρήγορο link:

Δηλητηριώδη: Μέλισσες, σφήκες, σβούροι και άλλα υμενόπτερα., σκορπιοί κλπ. Δεν υπάρχουν αράχνες με δηλητήριο στη χώρα μας. Επίσης δηλητηριώδεις σκορπιοί με νευροτοξικά δηλητήρια (π.χ black death scorpion είναι απόντες από την ελληνική πανίδα.
http://www.incardiology.gr/epeigon/entomo.html

Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν σκορπιοί με νευροτοξίνες στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν και ιδιαίτερα επικίνδυνες αντιδράσεις μετά από τσίμπημα. Μπορεί να προκαλέσει ένα ελαφρό μούδιασμα σε δάχτυλο, αλλά αυτό πάντοτε υποχωρεί σε 2-3 μέρες το πολύ και δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να αφήσει μόνιμη βλάβη.

Στην Μάνη που έκανα αγροτικό είχαμε αρκετά τέτοια περιστατικά, καθότι γενικά οι σκορπιοί ευδοκιμούν σε βραχώδεις και ξηρές περιοχές. Κανένας δεν παρουσίασε τίποτα χειρότερο από έντονο πόνο (που είναι και ο κύριος λόγος που θα χρειαστεί κάποιος ιατρική βοήθεια). Θεωρητικά υπάρχει η πιθανότητα της αλλεργίας, αλλά είναι πολύ σπανιότερη από ότι με μέλισσες-σφήκες. Ούτε οι παλιοί γιατροί και νοσοκόμες εκεί δεν είχαν δει ποτέ σοβαρή αντίδραση από σκορπιό, οπότε μάλλον δεν χρειάζεται να τους φοβάσαι ιδιαίτερα. :)

Δες επίσης το ενδιαφέρον και επιστημονικά σωστό άρθρο της Καθημερινής που δημοσιεύτηκε πέρσι τέτοιον καιρό:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_06/08/2006_193261

Α, μια και ξέρω ότι η γυναίκα σου μπαίνει συχνά σε αεροπλάνα, δες και αυτό! Άμα είναι να σε βρει, θα σε βρεί... :nervous:

Μπορείς και να της το πεις για να μείνει στην Αγγλία και να βρεις την ησυχία σου για κάμποσο καιρό :p
 
Πολύ ενδιαφέρον οι πληροφορίες για τους σκορπιούς φίλτατε Maddog. Προσωπικά σε ευχαριστώ πολύ.
 
Παλιά σε κάποια περιοχή της Κρήτης είχε τσιμπηθεί κάποια γνωστή μας από σκορπιό και παρουσίασε έντονο πόνο και παραισθήσεις!!!! Φαντάζομαι ότι θα ήταν αλλεργική.

ΣΕ ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου Maddog για την πληροφόρηση που μας έδωσες , γιατί αν και από μικροί παίζαμε με τον αδερφό μου με τους σκορπιούς ,από την άλλη κουβάλαγα ένα φόβο μέσα μου για το τσίμπημα τους και τις συνέπειες του!
 
Turrican είπε:
γιατί αν και από μικροί παίζαμε με τον αδερφό μου με τους σκορπιούς
:animeek:

Δηλαδή πώς παίζατε; Για κάντο λιανότερα.
 
Έεεεεε να! Πιάναμε πού και πού κανένα και τον περιεργαζόμασταν και βλέπαμε πώς αντιδράει σε διάφορα ερεθίσματα! Με ξυλαράκι πάντα για να μη μας την κάνει! Καθαρά επιστημονικό ενδιαφέρον!

Παιδιά δεν έχουμε βγει off topic μιλάμε για το σκορποχώρι!!! :biglaugh::biglaugh:
 
Maddog είπε:
δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να αφήσει μόνιμη βλάβη.
Ναι, τα ξέρω όλα αυτά για τους σκορπιούς, αλλά έχει τύχει σε κάποια κάπως ηλικιωμένη γυναίκα στους Μελισσουργούς να της παραλύσει το δάχτυλο...

Ξέρω όμως ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος.

Maddog είπε:
γενικά οι σκορπιοί ευδοκιμούν σε βραχώδεις και ξηρές περιοχές.
Θυμάμαι που μικρός τραβούσα κομμάτια από το (κομμένο) έδαφος δίπλα στον δρόμο. Και λέω κομμάτια, γιατί εκεί είναι αρκετά περίεργο, κάτι ανάμεσα σε χώμα και πέτρες (ή καλύτερα μικρές πλάκες). Με το που βγάζω ένα κομμάτι, αποκαλύπτεται ένας σκορπιός που βρισκόταν μέσα στο χώμα. Δεν θα το φανταζόμουν ποτέ και φυσικά τρόμαξα. Αλλά άλλες φορές κι εμείς παίζαμε με σκορπιούς, με άλλα παιδιά.

Maddog είπε:
Α, μια και ξέρω ότι η γυναίκα σου μπαίνει συχνά σε αεροπλάνα, δες και αυτό! Άμα είναι να σε βρει, θα σε βρεί... :nervous:Μπορείς και να της το πεις για να μείνει στην Αγγλία και να βρεις την ησυχία σου για κάμποσο καιρό :p
Ευχαριστώ! Της είχα ζητήσει όμως από μόνος μου να δει αν γίνεται να αλλάξει το εισιτήριο για κάνα δυο βδομάδες αργότερα, αλλά είναι πανάκριβα. Άρα δυστυχώς θα επιστρέψει σύντομα :help:
 
Πίσω
Μπλουζα