pikos apikos
RetroN00b
- Αντιδράσεις
- 10
Από την πλευρά του πατέρα μου το χωριό λέγεται Αιανή Κοζάνης και της μητέρας μου Σπήλαιο Γρεβενών.Εγώ είμαι γέννημα-θρέμμα Κοζανίτης.
Έλα ρε "κοντοχωριανέ" (=45 λεπτά με το Blue Star )!Rakeesh είπε:Συρος
(δεν ειμαι απο χωριο εγω )
Φίλε Πίκο Απίκο, όπως βλέπεις έχουμε πολλά κοινά στην καταγωγή. Επίσης ο πατέρας μου πέρασε τα εφηβικά του χρόνια στην Κοζάνη, και μάλιστα ήταν στην ίδια τάξη με τον Νικόλα Άσιμο - αργότερα συγκατοίκησε μαζί του στη Θεσσαλονίκη, όταν πήγαν μαζί εκεί για σπουδές...pikos apikos είπε:Από την πλευρά του πατέρα μου το χωριό λέγεται Αιανή Κοζάνης και της μητέρας μου Σπήλαιο Γρεβενών.Εγώ είμαι γέννημα-θρέμμα Κοζανίτης.
δεν το λες σωστα! Τσαπρρρρ τσιβου τσιβου κιτς κιτς...εμεις τα κατε'ουμεlamah είπε:ιιιιιιααααααααχααααα....πρρρρ κιτς,κιτς,κιτς,κιτς αινταααααα LOL
ελα ρε πατριοτακι και εμενα ο πατερας μου απο Σπερχειαδα και η μανα μου απο Αμπελακια Εβρουmalvina είπε:
και με σενα ειμαι γειτονας στην αθηνα..χαχαχαχ! ταυρο μενωstam1370 είπε:Αυτό το θεματάκι δεν το είχα προσέξει!
Σειρά μου να δώσω και εγώ τα στοιχεία μου...
Αν και είμαι γέννημα-θρέμμα Καλλιθεάτης (Αθηνών), έχω καταγωγή από Μάνη (Πύργος Δυρού, εκεί που είναι και τα Σπήλαια Δυρού) από πατέρα, παππού και παραπίσω, και "από τας Σέρρας" (μέσα απ'την πόλη) από μητέρα, αλλά παραπίσω "πιάνουμε" και Σάμο...
Όπως έχει ειπωθεί (κάπως έτσι τουλάχιστον): "Παντού υπάρχει ένας retromaniac"!!!grnka είπε:και με σενα ειμαι γειτονας στην αθηνα..χαχαχαχ! ταυρο μενω
Σίγουρα ξέρεις περισσότερα ρωσικά από εμένα! Έκανε μια προσπάθεια να μου μάθει η γιαγιά μου όταν ήμουν μικρή, αλλά δεν έπιασε..Sofologiotatos είπε:Как интересно, Елена! Μακάρι να σε δούμε σε καμμιά συνάντηση της Θεσσαλονίκης! Έχουμε πληθύνει και στον Βορρά οι GRM-ίτες, αλλά την τελευταία χρονιά σε όσες συναντήσεις οργανώθηκαν δεν ήμασταν ποτέ ούτε καν δέκα... Όχι ότι είναι κακό (και λίγοι μια χαρά περνάμε), αλλά μπορούμε να δείξουμε λίγο και τη δική μας δύναμη στους συναδέλφους της Αθήνας!
(προς Θεού δεν τα γράφω αυτά για να συντηρήσω την αντιπαλότητα μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης, την οποία πάντοτε έβρισκα εντελώς ανόητη...)
!!! Δεν μας τα 'χες πει ότι έχεις τσακώνικη καταγωγή! Αν καταλαβαίνεις και αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα (και όντως δωρική) διάλεκτο, είναι η σειρά μου να προσκυνήσω...Juanita είπε:Η μαμά μου σε ένα πολύ όμορφο χωριό της Κυνουρίας όπου ομιλείται (λέμε τώρα... ) ακόμη η δωρική : στην Καστάνιτσα :cheers: