Δοκίμασε τη σελίδα sounddogs.com . Εκεί θα βρεις κυριολεκτικα όποιν ήχο θέλεις. Αλλά ΟΠΟΙΟΝ, όμως ! Θες τρένο να ξεκινάει; Θες τρένο να σταματάει; Θες μετρό να ανοίγουν οι πόρτες; Θες αυτοκίνητο να κλείνουν οι πόρτες; Φαντάζομαι ότι με λίγο (sorry, με πάαααρα πολύ ψάξιμο), θα βρεις αυτό που θες.Optimus είπε:Αναρωτιέμαι τώρα αν υπάρχει καμιά σελίδα που να κρατάει database από παλιούς κλασικούς ήχους παιχνιδιών, οργανωμένα ανά παιχνίδι, αν κατηγορία, κλπ. Και κουμπάκι να το ακούς από το browser. Αυτό θα ήταν καλή φάση.
Όχι ρε φίλε, οι εκτυπωτές αυτοί ζουν και βασιλεύουν σε εκατοντάδες μαγαζιά, κυρίως λόγω της οικονομικής τους εκτύπωσης.misha είπε:Ενας άλλος ρετρο ήχος είναι αυτός που κάνανε οι παλαιοί μονοχρωματικοί εκτυπωτες τύπου jet σαν τους ΟΚΙ,STAR LC-10 και άλλους δείτε
Τον πέθανες τον άνθρωπο ?metalcandyman είπε:Την φωνη του τυπου που ειχε τα ηλεκτρονικα στο χωριο μου μετα απο τα μπουνιδια και κλωτσιδια που εριχνα στην καμπινα.
Δεν τον πεθανα,πεθαμενος ειναιjohnny19818 είπε:Τον πέθανες τον άνθρωπο ?
Η γιαγιά μου, ακόμα και πολλά χρόνια αργότερα, όταν έβλεπαν πολεμική ταινία με Ju-87 Stukas, έτρεμε από αυτόν τον ήχο! Τον είχε ακούσει ζωντανά, κατά την Γερμανική επίθεση στον Πειραιά, τον Απρίλιο του 1941.Ας ξεθάψω το νήμα, παραθέτοντας έναν καραρετρό ήχο των mid '30s-mid '40s τον οποίον ευτυχώς δεν θα ακούσουμε ποτέ ξανά (live, τουλάχιστον):
Τον ήχο της σειρήνας των Γερμανικών πολεμικών αεροπλάνων Stukas!
Ο ήχος αυτός παραγόταν κατά την κάθετη εφόρμηση του αεροπλάνου, με την εισαγωγή του αέρα σε μια σειρήνα που βρισκόταν κάτω από το ρύγχος, και είχε ως σκοπό την καταρράκωση του ηθικού των αντιπάλων. Μπορεί για σήμερα ο ήχος να μην είναι τόσο τρομακτικός, σκεφτείτε, όμως, να βλέπετε ένα σμήνος πολεμικών αεροπλάνων να έρχονται προς το μέρος σας και να παράγουν όλα μαζί τον ήχο... Τότε ναι, είναι τρομακτικό!
Το ίδιο ακριβώς και οι παππουδογιαγιάδες μου! Ειδικά, ο εκ μητρός παππούς που εκείνη την περίοδο ήταν στο χωριό μας, τη Σιάτιστα, μού αφηγούνταν όταν ήμουν μικρός "έναν τρομακτικό θόρυβο που έκαναν τα αεροπλάνα των Γερμανών" χωρίς να μπορεί να εξηγήσει από πού προέρχονταν... Και φυσικά, όταν άκουγε τον ήχο σε ταινίες, πάθαινε PTSD. Ανάλογη αντίδραση είχαν όλοι οι παππουδογιαγιάδες και στις πολεμικές σειρήνες, όταν γίνονταν δοκιμαστικές ασκήσεις! Θυμούνταν καθαρά όλοι τους το σοκ όταν τις πρωτοάκουσαν το 1940... Ας είναι καλά εκεί που βρίσκονται τώρα...Η γιαγιά μου, ακόμα και πολλά χρόνια αργότερα, όταν έβλεπαν πολεμική ταινία με Ju-87 Stukas, έτρεμε από αυτόν τον ήχο! Τον είχε ακούσει ζωντανά, κατά την Γερμανική επίθεση στον Πειραιά, τον Απρίλιο του 1941.
Οκ, το διορθώνωΜια μικρή διόρθωση; ο μηχανισμός της σειρήνας βρισκόταν στα σκέλη προσγειώσεως ή σε ελάχιστες περιπτώσεις στην πτέρυγα.
παλιό τηλέφωνο....
Επίσης ο ήχος απο καντραν, παλιού, αναλογικου τηλεφωνου, καθως και ο ηχος που ακουγοταν στο ακουστικό όταν γυρναγες το καντραν.