Ρετρο-εκμετάλλευση?

pooky(1) είπε:
Εξαρτάται.
Απλά να σου αναφέρω ότι κατέχω το TS του 2004.

Έχει αλλαγμένη ανάρτηση (τα πάντα όχι απλά αμορτισέρ), 18άρια χαμηλού προφίλ με αλλαγμένες ζάντες προφανώς, αλλαγμένα Brembo φρένα, αλλαγμένο σύστημα διεύθυνσης, πειραγμένο κινητήρα με κιτ από Ιαπωνία, αλλαγμένα καθίσματα με αγωνιστικά bucket με ζώνες 6 σημείων, roll cage, αλλαγμένο σύστημα εξάτμισης με αγωνιστικό καταλύτη, αλλαγμένο τιμόνι, αλλαγμένο ταμπλώ, με 35000 χιλιόμετρα αυτή τη στιγμή.

Κλου: custom body paint που κάνει "μπαμ" από χιλιόμετρα.

Το TS είναι μεγάλη αγάπη!!!!!!!!!

Είναι Καλαμάτα, σε κλειστό γκαράζ και σκεπασμένο. Φυσικά δεν πωλείται ούτε για 60.000 ευρώ.

Υπάρχουν και άλλα, όμως που είναι χρέπια.

Έτσι και με τα μηχανήματα - ρετρό υπολογιστές. ;) ;)

-------------EDIT------------------

Α
πας μη Ιάπωνας βάρβαρος ;)

...ακόμα και εκεί συμφωνούμε φίλε pooky!
 
MSX TURBO/R 30 λίρες??? αυτή τη στιγμή υπάρχει στο ebay ένα με 680 δολλάρια και παλιότερα είχα βρει με 300 περίπου,σε ποιόν πλανήτη ζουν?
 
spyros_s είπε:
πας μη Ιάπωνας βάρβαρος ;)
...ακόμα και εκεί συμφωνούμε φίλε pooky!
Έτσι, έτσι!!!!

Που να δεις τι ετοιμάζω τώρα!!!!!!!! ;)
 
(βέβαια το όρθιο... H αποτελεί προσωπική αδυναμία όμως ποιος μπορεί να μην σέβεται τους υπόλοιπους Ιάπωνες ;)

-----------

on topic: Οι τιμές που αναφέρετε φυσικά και είναι ενδεικτικές...σε μια ελεύθερη αγορά

ο καθένας πουλάει και αγοράζει όσο θέλει!
 
Καλα, η λιστα ειναι για τα πανηγυρια. Αυτες οι τιμες που "παιζουν"??? Σιγουρα οχι στο ebay. Thnx παντως στον φιλο Other Reality που τις ποσταρισε...
 
Νά'σε καλά. Πάντως είναι πραγματικά απορίας άξιο με τί δεδομένα έβγαλαν αυτό το τιμολόγιο. Πρόκειται για το μοναδικό retro gaming περιοδικό και θεωρητικά πρέπει να ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά. Εκτός εάν στην Αγγλία στα διάφορα flea markets οι τιμές που συναντά κανείς είναι αυτές, που ειλικρινά δέν το πιστέυω. Ακόμα και τα εκτός ebay καταστήματα είναι σε άλλο μήκος κύματος, σίγουρα μακρυά απο τα δεδομένα αυτής της λίστας. Τέλοσπάντων, όσοι συλλέκτες καλό κουράγιο και καλή επιτυχία στα παζάρια σας ! Μακάρι να βρίσκετε όλοι τιμές σάν αυτής της λίστας !!! (πστ φίλε πιάσε μου τέσσερα gameboy και ένα 3do για το σπίτι)
 
μάλλον αυτό παίζει, ειδικά Αγγλία, Αμερική και Ιαπωνία που οι αγορές ήταν (και είναι) πολύ μεγαλύτερες οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές λόγω μεγάλης προσφοράς...
 
Και μόνο που έχουν ουσιαστικά τις ίδιες τιμές από καταβολής του περιοδικού δείχνει πόσο off είναι. Όλοι ξέρουμε ότι οι τιμές στην αγορά "παίζουν" στην πάροδο του χρόνου και αποκλείεται ΟΛΑ να έχουν μείνει στην ίδια τιμή που είχαν το 2005.

Βασικά πρόκειται για μακράν το χειρότερο "κομμάτι" του -κατά τα άλλα υ-πέ-ρο-χου- Retrogamer. :)
 
Δεν θα επεκταθω για το ποιος πουλαει τι.. Πιστευω πως εχουμε αρκετα ελευθερη αγορα, ωστε ο καθενας να δινει οτι τιμες θελει. Δικαιωμα μου και εμενα να αγοραζω κατι φτηνοτερα απο οτι το πουλανε αυτοι ;)

Τωρα, μερικες πραγματικες ρετρο-εκμεταλλευσεις που εζησα και ειδα τοσα χρονια στο χωρο.

Α) Η "λαθος" τιμη.

Κλασσικο που το βλεπουμε καμια φορα και σημερα. Παιρνεις τηλεφωνο για κατι που σε ενδιαφερει, λες κρατα το στο ταδε ονομα και ερχομαι και να το παρω, και με το που φτανεις στο καταστημα σου λεει μια αλλη, προς τα πανω τιμη, και λεει πως η προηγουμενη τιμη ηταν λαθος της στιγμης. Αρκετες φορες μαλιστα, μπορουσε να γινει και μεσα στο ιδιο καταστημα ζωντανα. Αν σου γυαλιζε το ματι και εδειχνες εμφανες ενδιαφερον, σε ειχε γδαρει ζωντανο ο πωλητης. Απο την αλλη, αν το επαιζες αδιαφορος, ισως και να το αγοραζες φτηνοτερα. Κλασσικη πρακτικη μου το τελευταιο αρκετα χρονια τωρα :p

Β) Το κολπο με την ζελατινα

Πολυ ασχημο "κολπο" για να πουλαει καποιος μεταχειρισμενο προιον ως καινουργιο. Λιγη ζελατινα, ενα πιστολακι, και σε 1 λεπτο ειχες ενα ωραιοτατο ολοκαινουργιο "εργοστασιακα σφραγισμενο" παιχνιδι/περιφερειακο.

Το παραπανω εζησε και βασιλευσε μεσα με τελη του 90'. Αποτελουσε καθημερινη πρακτικη πολυ μεγαλων αλυσιδων με εξιδικευμενα προιοντα του χωρου.

Γ) Το "καινουργιο" παιχνιδι.

Ενα μεταχειρισμενο παιχνιδι σε αριστη κατασταση πολλες φορες πουλιωταν ως καινουργιο, "απλα χωρις ζελατινα (βλεπε Α)". Επισης πολυ κλασσικη και συνηθισμενη τακτικη των περισσοτερων μαγαζιων. Επισης δυστηχως, υπηρχε η "λογικη" (?), πως ενα παιχνιδι ειναι μεταχειρισμενο μονο αν δωθηκε στο καταστημα μεσω ανταλλαγης κτλ. Με λιγα λογια, ενα παιχνιδι ηταν "καινουργιο" αν δεν ειχε βγει ποτε εκτος καταστηματος. Και ας ειχε παιξει 666 "τεταρτα" στο ιδιο καταστημα με χρονοχρεωση.

Δ) Το χειροτερο οπου γινεται και ως σημερα.. Αγοραζες κατι, και ηταν χαλασμενο. Το πας πισω στο καταστημα. Αυτοματος ετρωγες ακυρο απο τον πωλητη και σου ελεγε "εσυ το χαλασες".
 
κανεις δεν παει με το πιστολι στο κεφαλι και σου λεει παρτο.οποιος γουσταρει αγοραζει.επισης για οσους δεν γνωριζουν ο τσαμπα πεθανε.αν καποιος εκμεταλευεται μια κατασταση ειναι στο χερι μας να μην αγορασουμε αυτο που πουλαει.
 
.... ή να τον στείλουμε εκδρομή στο El.Ven.!!!!!!!!!!
 
Maddog είπε:
Και μόνο που έχουν ουσιαστικά τις ίδιες τιμές από καταβολής του περιοδικού δείχνει πόσο off είναι. Όλοι ξέρουμε ότι οι τιμές στην αγορά "παίζουν" στην πάροδο του χρόνου και αποκλείεται ΟΛΑ να έχουν μείνει στην ίδια τιμή που είχαν το 2005.
Βασικά πρόκειται για μακράν το χειρότερο "κομμάτι" του -κατά τα άλλα υ-πέ-ρο-χου- Retrogamer. :)
Κοίταξα τώρα παλαιότερα τέυχη και έχεις δίκιο, δέν είχα παρατηρήσει ότι δέν αλλάζουν ουσιαστικά οι τιμές, οπότε ακόμα μια παρατυπία ! Και φυσικά, δέν αλλάζει την γνώμη μου για το περιοδικό που με βρίσκεις σύμφωνο, εξάλλου είναι το μόνο gaming περιοδικό που αγοράζω ακόμα. Ειδικά το τελευταίο τεύχος δέν παίζεται, με το ένα αφιέρωμα καλύτερο απο το άλλο. Και εδώ που τα λέμε, δέν μπορείς τελικά να βάλεις "πλαφόν" σε αυτά τα αντικείμενα με κανένα τρόπο, παρα μόνο να τα ορίσεις μόνος σου στον εαυτό σου. Το μόνο που προσφέρει τελικά αυτή η λίστα, είναι ίσως να δείς τί είναι ακριβότερο απο τί, και ποιά κομμάτια είναι τα περισσότερο σπάνια, αφαιρώντας απο το μυαλό σου τις ενδεικτικές τιμές που αναγράφονται.
 
Φίλε Other_Reality συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα λες και φυσικά το μικρό αυτό ατόπημα δεν μειώνει την αξία του συγκεκριμένου περιοδικού για εμένα.

Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι που δεν έχουν εμβαθύνει στο αντικείμενο τέτοιες λίστες τις βλέπουν σαν ευαγγέλιο. "Know the market" είναι μάλλον η μόνη σωστή συμβουλή που μπορεί να δώσει κανείς... :)
 
Πίσω
Μπλουζα