elephadas
MultiDimensional RetroDivinitY
- Αντιδράσεις
- 14.839
Κι' εγώ το ίδιο, και πολύ με τσάντιζε αυτό. Έβλεπα άλλους να το κάνουν κι απορούσα.BETTY BOOP είπε:Μια απορία που πάντα είχα είναι πώς μπορεί κάποιος να κρατά το ακουστικό του τηλεφώνου στερεωμένο ανάμεσα στο αυτί και τον ώμο για να έχει ελεύθερα τα χέρια. Πάντως όσες φορές προσπάθησα να το κάνω , το ακουστικό πήγαινε περίπατο...
Όσο για τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, δεν ήξερα ότι έτσι δίνουν τον τόκο τους. Μου θυμίζει (από την ανάποδη) κάτι άλλο που είνει μεν ρετρό αλλά όχι ακριβώς απορία, πέρα από την απορία για το I.Q. των υπαλλήλων κι αυτών που τους είχαν δώσει τις οδηγίες. Το μέρος που έκανα μεταπτυχιακά (1980 και μετά) ήταν κοντά στον Καναδά κι έτσι συχνά πυκνά πηγαίναμε Μοντρεάλ για να ξεσκάσουμε. Πριν το ταξίδι πηγαίναμε σε τοπικές τράπεζες να αγοράσουμε Καναδέζικα δολλάρια. Τότε το Καναδέζικο ήταν περίπου 75 Αμερικάνικα σεντς. Αν λοιπόν ήθελες 10 Καναδέζικα έπρεπε να δώσεις 10 Αμερικάνικα και σου δίνανε 10 Καναδέζικα και 2.5 Αμερικάνικα. Ρώτησα μια φορά εγώ ο αφελής "Γιατί να μη σου δώσω 10 Αμερικάνικα και να μου δώσεις το ισοδύναμο σε Καναδέζικα?" (που θα ήταν 13.33, μια απλή διαιρεσούλα ήθελε, και αριθμομηχανές είχανε, μυαλό δεν είχανε). Με κοίταξε σαν εξωγήινο. Όχι, μου είπε, αν θέλεις 13.33 Καναδέζικα πρέπει να μου δώσεις 13.33 Αμερικάνικα και θα πάρεις τη διαφορά ρέστα.