BETTY BOOP
Official *GOD* of RetRo
- Αντιδράσεις
- 7.554
Θα ηθελα να δω τη διαφήμιση afroso
Ήδη το έχω κάνει εικόνα το πρώτο, καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά το κονσεπτ, μου φαίνεται αρκετά γνώριμο. Μιας και λέμε για Τσάκωνα, μου ήρθε στο μυαλό ένα σποτ για μια γραμμή στην οποία αν καλούσες, σου έλεγε ανέκδοτα ο Τσάκωνας και η διαφήμιση κάπως έτσι κυλούσε, έλεγε ανέκδοτο ο Τσάκωνας, γελούσε με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, έχω την εντύπωση ότι κάπου στα τέλη του 90 έπαιζε, δεν θυμάμαι όμως αν την είχα δει τότε η αν την είδα μεταγενέστερα.- Κάτι φριχτές διαφημίσεις παρακμιακών καναλιών τη δεκαετία του 90, όπου έβαζαν μια φίρμα της εποχής (π.χ. Τσάκωνας) να κάνει έναν απαίσιο μονόλογο (τον οποίον συνήθως τελείωνε με μια χαρακτηριστική ατάκα για το προιόν που διαφήμιζε) με την πιο ρομποτική και άχρωμη φωνή. Πίσω υπήρχε ένα απαίσιο μουντό και σκοτεινό background, ακουγόταν ένα εξίσου τραγικό μουσικό χαλί και όλα αυτά τα τραβούσε μία χάλια κάμερα.
- Η διαφήμιση του Continent με έναν τυπά να κάθεται στον κομπιούτορα, να ανοίγει όλες τις συσκευές του σπιτιού με ένα τηλεχειριστήριο, και μόλις ανοίγει το στερεοφωνικό να αρχίζει να χορεύει... Άλλη βλακεία στην αρχή της διαφήμισης, μόλις ο εκφωνητής λέει ''12 άτοκες δόσεις σε όλες τις συσκευές'' η πρίζα σχηματίζεται σε φάτσα και κάνει και ''ωωωω''... Υπήρχε και μια άλλη, που ένας άλλος τύπος μας κοίταγε στην οθόνη
με γουρλωμένα μάτια λες και ήταν ψυχοπαθής δολοφόνος και έβαζε και το χέρι στο αυτί μόλις ο εκφωνητής έλεγε ''12 άτοκες δόσεις''...
@BETTY BOOP βρήκα την διαφήμιση στο 0:57 του βίντεο (πακέτο διαφημίσεων από το 1983):Θα ηθελα να δω τη διαφήμιση afroso
@Rakeesh πέτυχα τη διαφήμιση τυχαία στο YouTube... Πραγματικά πολύ γελοία! Ακούμε μια τύπισσα να λέει το ''ποιηματάκι'' ενώ στο δίσκο βλέπουμε ένα απολίθωμα από ορτύκι, και ξαφνικά εμφανίζεται ο Αγιοβασίλης (δεν τον κόβω και πολύ για 30άρη ), το απολίθωμα το κάνει τεράστια γαλοπούλα και αφήνει και το δωράκι δίπλα, τον τενεκέ με το τσάι αδυνατίσματος SLIM.... Σαν μουσικό χαλί το σποτάκι έχει το ''Jingle Bells'' με λίγο χάλια ήχο όμως....Γενικως οι διαφημισεις του Σλιμ ηταν πολυ ερασιτεχνικες
Θυμαμαι μια χριστουγεννιατικη που θα μπορουσε να ειναι και κονωνικο μηνυμα κατα της φτωχιας :Ρ
(γυναικεια φωνη)
Τριγυρω Χριστουγεννα και χαρα
Ολοι γιορτες και φαγητα
εγω ομως θα φαω μια σταλια (δειχνει μια γαλοπουλα στο δισκο να αντικαθισταται απο ορτυκι)
γιατι εχω περιττα κιλα
(τυπος γυρω στα 30 με στολη αγιοβασιλη και ασπρο μουσι)
Αγιος Βασιλης ειμαι εγω και τοσο δα πουλακι
μια γαλοπουλα γινεται με μαγικο ραβδακι
Ενα δωρακι σου φερα γιορτες κι εσυ να κανεις
κι αντι να παιρνεις τα κιλα, να τρωωωως και να τα χανεις
εχμ...
Να σαι καλα και αυτος που το ανεβασε!!!@Rakeesh πέτυχα τη διαφήμιση τυχαία στο YouTube... Πραγματικά πολύ γελοία! Ακούμε μια τύπισσα να λέει το ''ποιηματάκι'' ενώ στο δίσκο βλέπουμε ένα απολίθωμα από ορτύκι, και ξαφνικά εμφανίζεται ο Αγιοβασίλης (δεν τον κόβω και πολύ για 30άρη ), το απολίθωμα το κάνει τεράστια γαλοπούλα και αφήνει και το δωράκι δίπλα, τον τενεκέ με το τσάι αδυνατίσματος SLIM.... Σαν μουσικό χαλί το σποτάκι έχει το ''Jingle Bells'' με λίγο χάλια ήχο όμως....
Πωπω, γενναιόδωρη γέμιση, αντί κρουασάν με σοκολάτα, αυτό ήταν σοκολάτα με κρουασάν.
Είναι λίγο creepy διαφήμιση εδώ που τα λέμε, ο Αγιοβασίλης με σκιάζει λίγο, γενικά πολύ σκοτεινή διαφήμιση, κάτι με απωθεί.@Rakeesh πέτυχα τη διαφήμιση τυχαία στο YouTube... Πραγματικά πολύ γελοία! Ακούμε μια τύπισσα να λέει το ''ποιηματάκι'' ενώ στο δίσκο βλέπουμε ένα απολίθωμα από ορτύκι, και ξαφνικά εμφανίζεται ο Αγιοβασίλης (δεν τον κόβω και πολύ για 30άρη ), το απολίθωμα το κάνει τεράστια γαλοπούλα και αφήνει και το δωράκι δίπλα, τον τενεκέ με το τσάι αδυνατίσματος SLIM.... Σαν μουσικό χαλί το σποτάκι έχει το ''Jingle Bells'' με λίγο χάλια ήχο όμως....
Θα συμφωνήσω, υπήρχε μια πρωτοτυπία στις διαφημίσεις, δεν ηταν τόσο κοινότυπες, μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το ότι οι διαφημιστές, ήταν πραγματικά ελεύθεροι στις δημιουργίες τους, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα φίλτρα της politically correct εποχής που ζούμε, γι' αυτό πιστεύω ότι υπάρχει η ανακύκλωση που λες. Το ότι βέβαια δεν είναι επίκεντρο το διαφημιζομενο προϊόν, ισχύει και με το παραπάνω....Ακόμα κι οι πιο "σαχλές" ρετρό διαφημίσεις είναι χίλιες φορές προτιμότερες από τις αηδίες που μας δείχνουν σε διαφημίσεις από την δεκαετία του 2010 και μετά που μόνο τα προϊόντα τους δεν διαφημίζουν κι αντί αυτού μας κάνουν κηρύγματα περί "διαφορετικότητας" και "ρατσισμού". Τουλάχιστον οι ρετρό σαχλές διαφημίσεις σε κάνανε να γελάς, όπως και η retro trash tv ένα πράγμα. Αντιθέτως οι μοντέρνες διαφημίσεις σε κάνουν να αηδιάζεις και να δυσανασχετείς.
Και πρωτοτυπία να μην υπήρχε ήταν τουλάχιστον απολαυστικές οι διαφημίσεις ή έστω παλευόντουσταν και/ή κάνανε την δουλειά τους και διαφημίζαν ακριβώς το προϊόν που ήταν να διαφημίσουν αντί να μας δείχνουν άσχετα πράγματα. Όσο αφορά το political correctness στις παλιές διαφημίσεις δεν ήταν στο επίπεδο που ήταν σήμερα και το πολύ-πολύ κάνανε πράγματα όπως interracial ζευγάρια και diversity στο casting (και πάλι όμως όχι στο καραμπινάτο βαθμό που έχουμε σήμερα που βάζουνε υπέρβαρες να διαφημίζουν αθλητικά ρούχα).Θα συμφωνήσω, υπήρχε μια πρωτοτυπία στις διαφημίσεις, δεν ηταν τόσο κοινότυπες, μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το ότι οι διαφημιστές, ήταν πραγματικά ελεύθεροι στις δημιουργίες τους, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα φίλτρα της politically correct εποχής που ζούμε, γι' αυτό πιστεύω ότι υπάρχει η ανακύκλωση που λες. Το ότι βέβαια δεν είναι επίκεντρο το διαφημιζομενο προϊόν, ισχύει και με το παραπάνω....
Πωπω, γενναιόδωρη γέμιση, αντί κρουασάν με σοκολάτα, αυτό ήταν σοκολάτα με κρουασάν.
Όντως... Και εγώ αυτό σκέφτηκα όταν την είδα. Πέραν από βλακώδης, είναι και λίγο creepy. Και εμένα με έσκιαξε ο Αγιοβασίλης, εκεί που πετάγεται ξαφνικά μέσα στα μαύρα σκοτάδια και αρχίζει να λέει τα δικά του... Έχει και λίγο περίεργο βλέμμα... Ίσως η διαφήμιση αυτή να ταιριάζει και στο νήμα που είχες ανοίξει για τις διαφημίσεις που μας τρόμαζαν ή μας φόβιζαν.Είναι λίγο creepy διαφήμιση εδώ που τα λέμε, ο Αγιοβασίλης με σκιάζει λίγο, γενικά πολύ σκοτεινή διαφήμιση, κάτι με απωθεί.
Eίμαι περίεργος τώρα να δω κι εγώ αυτήν την διαφήμισηΔεν θυμάμαι πως λεγόταν το προιόν., νομίζω ήταν αρωματικό τουαλέτας και έδειχνε διαφορυς ανθρώπους ( άντρες-γυναίκες), σε μια πολυκατοικία να χτυπάνε την πόρτα μιας κοπέλας και να την ρωτάνε βλακείες ( ένας μάλιστα, χαστούκιζε τον εαυτό του). Ξέρω ότι δεν βγάζει νόημα, αλλά έτσι ήταν...
Διαφήμιση για την τουαλέτα και με πιο κυριολεκτική έννοια μάλλον. Όσον αφορά τον τύπο που χαστούκισε τον εαυτό του, μπορεί εκεί να κατάλαβε τη βλακεία που έκανε για να συμμετάσχει στο διαφημιστικό και αυτοτιμωρήθηκε.Δεν θυμάμαι πως λεγόταν το προιόν., νομίζω ήταν αρωματικό τουαλέτας και έδειχνε διαφορυς ανθρώπους ( άντρες-γυναίκες), σε μια πολυκατοικία να χτυπάνε την πόρτα μιας κοπέλας και να την ρωτάνε βλακείες ( ένας μάλιστα, χαστούκιζε τον εαυτό του). Ξέρω ότι δεν βγάζει νόημα, αλλά έτσι ήταν...
Αυτή τη διαφήμιση δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Έτυχε την είχαν αναφέρει σε ένα αφιέρωμα για διαφημίσεις σε κάποιο περιοδικό θυμάμαι και ακόμα θυμάμαι τι σοκ μου είχε προκαλέσει η σχετική εικόνα που συνόδευε το άρθρο, εκείνη που έδειχνε διαλυμένο το Στρουμφοχωριό και τα στρουμφάκια να κείτονται στο χώμα, ήταν σκληρό για ένα μικρό παιδί τότε όπως ήμουν τότε να δει μερικούς από τους αγαπημένους του ήρωες σε αυτή την κατάσταση.Η πιο σιχαμένη ρετρό διαφήμιση ήταν αυτή με τα Στρουμφάκια και την Unicef με το Στρουμφοχωριό να είναι βομβαρδισμένο από αεροπλάνα και με τα πτώματα των Στρουμφς. Άκρως αποκρουστική κι αντιπαιδαγωγική διαφήμιση, κυρίως επειδή τα Στρουμφάκια απευθυνόντουσταν σε μικρά παιδιά. Και γενικά το έβρισκα απίστευτη υποκρισία που τα Αμερικάνικα cartoon για μικρά παιδιά ήταν τελείως family-friendly σε βλακώδες βαθμό (όπως σε παράδειγμα σε πολεμικά κινούμενα σχέδια όπως τους G.I.Joe δεν πέθαινε κανένας κι αντί για ρεαλιστικά όπλα κι ηχητικά εφέ είχαν πιο φουτουριστικά όπλα που για κάποιο λόγο όλα σημαδεύαν στον γάμο του Καραγκιόζη) αλλά όταν επρόκειτο για PSAs όπως αυτά κατά των ναρκωτικών ξαφνικά δεν τους ένοιαζε να είναι family-friendly και δείχνανε μέχρι και θανάτους (θανάτους που επί το πλείστον απαγόρευαν να δείχνουν στα Αμερικάνικα κινούμενα σχέδια για παιδιά).
Κάποιο remix αυτής της αηδίας.Πραγματικά η μουσικη επένδυση, τι φάση....