Γύρω στο 1980 αγοράζαμε από το σούπερ μάρκετ (Πι Μι Prisunic Μαρινόπουλος) ένα κέικ που εμείς τότε το λέγαμε "κέικ σαλιγκάρι", κυκλοφορούσε σε 2-3 τουλάχιστον γεύσεις αλλά εμάς μας άρεσε μόνο το σοκολάτα με γέμιση κρέμα. Δεν ξέρω αν ήταν η μάρκα, πάντως η συσκέυασία είχε επάνω τη λέξη Britty και ίσως και την σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συσκευασία ήταν σελοφάν διαφανές για να βλέπεις το κέικ και από κάτω είχε χαρτονάκι για να μην χάνει το σχήμα του. Μας άρεσε να το τρώμε κόβοντας το ρολό σε φέτες τις οποιές μετά "ξετυλίγαμε" και το τρώγαμε σε... λωρίδες (παίζαμε με το φαγητό μας ).
Είναι αυτό που αργότερα το μάθαμε ως "swiss roll" και υπάρχει πλέον σε σούπερ μάρκετ και περίπτερα σε διάφορα μεγέθη, σε επώνυμες και ανώνυμες μάρκες.
Όμως, εκείνο που αγοράζαμε τότε είχε -βεβαίως- μια πολύ ιδιαίτερη γεύση, που όσα έχω δοκιμάσει στην σύγχρονη εποχή δεν μοιάζει με κανένα (πχ 7 Days, no name brands από Lidl, Bazaar, κλπ σουπερ μάρκετ). Το πιο κοντινό είναι που έχω πετύχει είναι ένα μικρό, ατομικής συσκευάσιας κεκάκι που λέγεται Hoho's από την αμερικάνικη εταιρία Hostess και το είχα φάει στην Αίγυπτο(!), το αγόρασα από τύπου ψιλικατζήδικο.
Θυμάται κανείς το "Britty" ή όπως το λέγανε;
Έχετε βρει κάποια σύγχρονη μάρκα που να πλησιάζει η γεύση;
Το θυμάμαι με κάπως στεγνό παντεσπάνι, χωρίς επικάλυψη σοκολάτα, δεν είχε καθόλου γεύση αλκοόλ/λικέρ, είχε λίγο κριτσανιστή ζάχαρη από πάνω και η κρέμα του ήταν μάλλον συμπαγής, μπορούσες να την πιάσεις με το χέρι σου χωρίς να λιώσει. Στην όψη έμοιαζε με αυτό:
Είναι αυτό που αργότερα το μάθαμε ως "swiss roll" και υπάρχει πλέον σε σούπερ μάρκετ και περίπτερα σε διάφορα μεγέθη, σε επώνυμες και ανώνυμες μάρκες.
Όμως, εκείνο που αγοράζαμε τότε είχε -βεβαίως- μια πολύ ιδιαίτερη γεύση, που όσα έχω δοκιμάσει στην σύγχρονη εποχή δεν μοιάζει με κανένα (πχ 7 Days, no name brands από Lidl, Bazaar, κλπ σουπερ μάρκετ). Το πιο κοντινό είναι που έχω πετύχει είναι ένα μικρό, ατομικής συσκευάσιας κεκάκι που λέγεται Hoho's από την αμερικάνικη εταιρία Hostess και το είχα φάει στην Αίγυπτο(!), το αγόρασα από τύπου ψιλικατζήδικο.
Θυμάται κανείς το "Britty" ή όπως το λέγανε;
Έχετε βρει κάποια σύγχρονη μάρκα που να πλησιάζει η γεύση;
Το θυμάμαι με κάπως στεγνό παντεσπάνι, χωρίς επικάλυψη σοκολάτα, δεν είχε καθόλου γεύση αλκοόλ/λικέρ, είχε λίγο κριτσανιστή ζάχαρη από πάνω και η κρέμα του ήταν μάλλον συμπαγής, μπορούσες να την πιάσεις με το χέρι σου χωρίς να λιώσει. Στην όψη έμοιαζε με αυτό:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: