Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
θυμαμαι κι εγω κατι σοκολατες που ηταν μεσα σε συσκευασια φτιαγμενη απο λεπτο χαρτονι και απο πισω ειχαν τυπωμενο ενα παραμυθι μαζι με μια εικονα (μαλλον τη σταχτοπουτα πρεπει να ειχα πετυχει),αλλα δεν ηταν τεραστιες,ειχαν λιγο πιο μεγαλο μεγεθος απ τις κανονικεςfreesoul είπε:Τη σοκολατα ΜΕΛΟ τη θυμαται κανεις ? Ακομα εκεινες που δε θυμαμαι πως λεγοταν στην τεραστια συσκευασια απο χαρτονι και ειχε τυπωμενο παραμυθι?
θανο,μηπως λες αυτα τα γλυκισματα που ειχαν μαρμελαδα πορτοκαλι ή βερυκοκο; κατι παρομοιο νομιζω πως εχει η ΑΛΛΑΤΙΝΗ,μπορεις να το ψαξεις την επομενη φορα που θα πας στο σουπερμαρκετ.Αν δε βρεις σε σχημα καρδιας θα βρεις σε στρογγυλο σχημαθανος είπε:θυμαμαι κατι γλυκισματα που ηταν σε σχημα καρδιας ειχαν επικαλυψη σοκολατας και το εσωτερικο τους ειχε μαρμελαδα και αυτο το υλικο που φτιαχνουν τα gingebread ομως εχω πολλα χρονια να βρω ουτε θυμαμαι ποια εταιρια τις εβγαζε
πιο πολυ για βερυκοκο το κοβω και τωρα που το λες νομιζω οτι ηταν της αλλατινη παντως ελληνικη εταιρια ηταν σιγουρα πωπω λες να βρω τελικα μετα απο τοσο καιρο??katerinak είπε:θανο,μηπως λες αυτα τα γλυκισματα που ειχαν μαρμελαδα πορτοκαλι ή βερυκοκο; κατι παρομοιο νομιζω πως εχει η ΑΛΛΑΤΙΝΗ,μπορεις να το ψαξεις την επομενη φορα που θα πας στο σουπερμαρκετ.Αν δε βρεις σε σχημα καρδιας θα βρεις σε στρογγυλο σχημα
αυτες τις πετυχα προχθες στο ψιλικατζιδικο της γειτονιας μου υπαρχουν ακομα αλλα οι παλιες ειχαν και ενα ζαχαρωτο ρολοι μαζι ποσες φορες πηγα να σπασω δοντια με αυτες....katerinak είπε:βρηκα στο περιπου μια φωτο στο ιντερνετ με τις καραμελες που ηταν δεμενες σε σχοινακι και τις φορουσαμε στο χερι σαν βραχιολι Προβολή συνημμένου 35548 Στο σχολειο θυμαμαι οταν καποιος επαιρνε καραμελες- βραχιολακι,προσφερε απο μια, δυο και στα αλλα παιδια οταν ειχαμε διαλειμμα,ειμασταν λιγα παιδια ...
θανο εγω να σου πω την αληθεια δεν το θυμαμαι αυτο το ζαχαρωτο ρολόι,δοκιμασα σιγουρα τετοιες καραμελες και ναι ηταν οντως προβλημα για τα δοντια γιατι δυσκολευοσουν πολυ να παρεις μια καραμελα απ το βραχιολακι,δεν κοβοταν με τιποτα...θανος είπε:αυτες τις πετυχα προχθες στο ψιλικατζιδικο της γειτονιας μου υπαρχουν ακομα αλλα οι παλιες ειχαν και ενα ζαχαρωτο ρολοι μαζι ποσες φορες πηγα να σπασω δοντια με αυτες....
Και έχει μέρες που τις θυμήθηκα και προσπαθω να τις βρω! Αλλα μάταια...θανος είπε:αυτες τις πετυχα προχθες στο ψιλικατζιδικο της γειτονιας μου υπαρχουν ακομα αλλα οι παλιες ειχαν και ενα ζαχαρωτο ρολοι μαζι ποσες φορες πηγα να σπασω δοντια με αυτες....
βρηκα φωτογραφια στο ιντερνετ με το περιφημο γλειφιτζουρι κοκκορακι λετε να εχει την ιδια γευση που ειχε τοτε;elephadas είπε:Τι να πω εγώ που θυμάμαι τα γλυφιτζούρια κοκκοράκι... κόκκινα διαφανή, και την εποχή που έπαιρνα έκαναν 50 λεπτά το ένα (μιλάμε για την παλαιολιθική εποχή).
Κάθε φορά που είμαι Ελλάδα αγοράζω εξάπαντος σοκολάτες ΙΟΝ αμυγδάλου, γιατί έχουν το ίδιο σχέδιο στο περιτύλιγμα με τότε που ήμουνα παιδάκι.
[edit] dead pic [edit]
Στο Δημοτικό μια τεράαααστια σοκολάτα που έκανε 10 ολόκληρες δραχμές ήταν από τα συνηθισμένα δώρα σε συμμαθητές για γιορτές και γενέθλια. Μπορούσες να τρως για μέρες.
απο τι θυμαμαι την τελευταια φορα που πηρα (περσυ) δεν εχει αλλαξει η γευση οπως και στο γλειφιτζουρι μηλοkaterinak είπε:βρηκα φωτογραφια στο ιντερνετ με το περιφημο γλειφιτζουρι κοκκορακι Προβολή συνημμένου 35639 λετε να εχει την ιδια γευση που ειχε τοτε;
thebest20 είπε:ναι,υπήρχαν από ότι θυμάμαι 3 είδη μερεντάκια:
ορθογώνια
σχήμα καρδιάς
σχήμα καρδιάς με barbie και αυτοκόλλητα (τα έτρωγα κι αυτά,παρόλο που είμαι αγόρι και δεν έπαιζα με κούκλες)
Πολύ φθηνά,εγώ τα έτρωγα όταν πηγαίναμε εκδρομές με το σχολείο και τα έπαιρνα από περίπτερο περίπου 3 έτρωγα τη μέρα και είχαν και μικροσκοπικά κουταλάκια!
Μου ήρθε φλασιά...με τα ίδια μικροσκοπικά κουταλάκια τρώγαμε και μίνι-υποβρύχιο βανίλια το οποίο ήταν σε πλαστικό σε σχήμα μπολ,κανάτας ή ποτηριού και οπότε όταν τέλειωνε η βανίλια το έπλενε η μαμά,και το έδινε της αδερφής μου για τα κουζινικά της,
και ομως Dominion αυτες τις θυμαμαι κι εγωτέλος κάτι που δεν νομίζω να το θυμάται κανείς κυκλοφορούσανε φιγούρες του θεάτρου σκιών πλαστικές και άλλες οι οποιές είχανε μέσα κάτι πολύ πολύ μικρές καραμελίτσες???
Ωχ, τι είπες τώρα μεγάλε! Αυτό με τους χαρακτήρες του θεάτρου σκιών το θυμάμαι καλά. Ήταν ένας σωλήνας που είχε τα ζαχαρωτά και από κάτω ήταν κλειστός με καπάκι. Στο πάνω μέρος είχε τον Καραγκιόζη (π.χ) και κουνούσε. Άνοιγες το καπάκι από κάτω κι έτρωγες τα ζαχαρωτά. Το ίδιο δε λέμε;Dominion είπε:τέλος κάτι που δεν νομίζω να το θυμάται κανείς κυκλοφορούσανε φιγούρες του θεάτρου σκιών πλαστικές και άλλες οι οποιές είχανε μέσα κάτι πολύ πολύ μικρές καραμελίτσες??? και λιώνανε στο στώμα,
Βρεθηκε φωτογραφια, δεν θυμαμαι το θεμα.johnny19818 είπε:Ωχ, τι είπες τώρα μεγάλε! Αυτό με τους χαρακτήρες του θεάτρου σκιών το θυμάμαι καλά. Ήταν ένας σωλήνας που είχε τα ζαχαρωτά και από κάτω ήταν κλειστός με καπάκι. Στο πάνω μέρος είχε τον Καραγκιόζη (π.χ) και κουνούσε. Άνοιγες το καπάκι από κάτω κι έτρωγες τα ζαχαρωτά. Το ίδιο δε λέμε;