Ρετρό Γλυκίσματα

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας thebest20
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
πιο πολυ για βερυκοκο το κοβω και τωρα που το λες νομιζω οτι ηταν της αλλατινη παντως ελληνικη εταιρια ηταν σιγουρα πωπω λες να βρω τελικα μετα απο τοσο καιρο??
Παπαδοπούλου ήταν, σε κόκκινο χρυσό σακουλάκι. Έχω να τα δώ από αρχές '90 σε σούπερ μάρκετ.
Ίδια γεύση. χωρίς μαρμελάδα, έχουν τα χριστουγεννιάτικα Favorina στο Lidl, αυτοί τα λένε λεπκούχεν.
 
Όλα ωραία και νοσταλγικά αυτά που αναρτήσατε μέχρι τώρα αλλά εμένα το μόνο ρετρό γλύκισμα που μου έχει μείνει απωθημένο είναι αυτό:

6d1fdddf118f307b82ac54677dc12cde.jpg


Κυκλοφόρησε για λίγο και μετά έδωσε το όνομα και τη θέση του σ' αυτό το ροζ χάλι που βρίσκουμε ακόμη. Το πιο ελαφρύ σοκολατένιο γλύκισμα που είχα δοκιμάσει ποτέ! Ούτε λίγωμα ούτε τίποτε. Ήθελα να 'ξερα ποιος ήταν αυτός που είχε τη φαεινή ιδέα να αντικαταστήσει το νουγκά με κρέμα φράουλας. Έγκλημα!

Κατά τ' άλλα θυμάμαι με αγάπη και δυστυχώς δεν τις βρίσκω πια (αν και πιστεύω ότι κυκλοφορούν κάπου) τις μαύρες καραμέλες υγείας της ΙΟΝ. Στα κρυώματα που είχα ως παιδί οι halls δεν μου έκαναν τίποτε ενώ με αυτές πάντα ο λαιμός ηρεμούσε σε χρόνο dt.

Την παρουσα συσκευασια την προλαβα. Ηταν 1980, με γυριζε η μαμα απο το σχολειο και σταματησαμε στο ψιλικατζιδικο της γειτονιας. Ειδα τα Kiss, της τα ζητησα και οταν τα δοκιμασα ξετρελαθηκα! Σοκολατα γαλακτος εξω και κρεμα φραουλα μεσα. Γιατι κρεμα φραουλα ειχε. Για το νουγκα που γραφει δεν ξερω τι εννοει και δεν θυμαμαι αν η συσκευασια που πρωτογνωρισα εγραφε τοτε κατι τετοιο. Κατα τα αλλα ομως ηταν ολοϊδια με ο,τι βλεπω εδω. Βεβαια η κρεμα φραουλα της εποχης εκεινης δεν ειχε καμια σχεση απολυτως με την τσιχλα - λαστιχο που βαλανε για γεμιση εδω και χρονια. Ηταν απαλη, αφρατη, μυρωδατη και πεντανοστιμη.
Απο εκεινη τη μερα εφαγα τοσα Kiss που εχασα τον αριθμο. Η ονειρεμενη γευση τους ομως θα μου μεινει αξεχαστη.
 
Πότε ήταν η πρώτη φορά που φάγατε ντόνατς;
αρχείο λήψης (26).jpeg
 
Παπαδοπούλου ήταν, σε κόκκινο χρυσό σακουλάκι. Έχω να τα δώ από αρχές '90 σε σούπερ μάρκετ.
Ίδια γεύση. χωρίς μαρμελάδα, έχουν τα χριστουγεννιάτικα Favorina στο Lidl, αυτοί τα λένε λεπκούχεν.
τα Lebkuchen είναι υπέροχα, είναι γερμανικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό και παλιά η νονά μου (είναι Γερμανίδα) μας είχε παραγγείλει τα αυθεντικά Lebkuchen από τη Νυρεμβέργη και ήταν πεντανόστιμα! αλλά και αυτά του Lidl είναι καλά. και γράφονται με κεφαλαίο όπως όλα τα ουσιαστικά στα γερμανικά,
 
εδώ έχουν βγάλει παγωτό με τσουρέκι, στο παγωτό με μελομακάρονο θα κολλήσω;
 
εδώ έχουν βγάλει παγωτό με τσουρέκι, στο παγωτό με μελομακάρονο θα κολλήσω;
Εδώ έχουν βγάλει παγωτό ουίσκι, παγωτό τζατζίκι και παγωτό μουστάρδα (!!!) στο παγωτό τσουρέκι και μελομακάρονο θα κολλήσεις;
 
Εδώ έχουν βγάλει παγωτό ουίσκι, παγωτό τζατζίκι και παγωτό μουστάρδα (!!!) στο παγωτό τσουρέκι και μελομακάρονο θα κολλήσεις;
Να και μια ρετρό γεύση! Παγωτό μουστάρδα! Η Τούλα στο Παγκράτι εδώ και άπειρα χρόνια φτιάχνει το μοναδικό παγωτό "μουστάρδα" το οποιο μάλιστα είχε πάρει κάποια στιγμή και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Βέβαια μουστάρδα είναι μόνο στο όνομα και το χρώμα γιατί κατά τα άλλα έχει μέσα κομμάτια καραμέλας και ξηρούς καρπούς.
Παγωτό ουίσκι δε θα με χάλαγε πάντως... :)
 
Να και μια ρετρό γεύση! Παγωτό μουστάρδα! Η Τούλα στο Παγκράτι εδώ και άπειρα χρόνια φτιάχνει το μοναδικό παγωτό "μουστάρδα" το οποιο μάλιστα είχε πάρει κάποια στιγμή και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Βέβαια μουστάρδα είναι μόνο στο όνομα και το χρώμα γιατί κατά τα άλλα έχει μέσα κομμάτια καραμέλας και ξηρούς καρπούς.
Παγωτό ουίσκι δε θα με χάλαγε πάντως... :)
Α θα δοκιμάσεις και το παγωτό μελομακάρονα, να μας πεις.
 
Να και μια ρετρό γεύση! Παγωτό μουστάρδα! Η Τούλα στο Παγκράτι εδώ και άπειρα χρόνια φτιάχνει το μοναδικό παγωτό "μουστάρδα" το οποιο μάλιστα είχε πάρει κάποια στιγμή και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Βέβαια μουστάρδα είναι μόνο στο όνομα και το χρώμα γιατί κατά τα άλλα έχει μέσα κομμάτια καραμέλας και ξηρούς καρπούς.
Παγωτό ουίσκι δε θα με χάλαγε πάντως... :)
Νομίζω τα καγιάκ είχανε βγάλει παγωτό μουστάρδα. Δεν θα επεκταθώ όμως σχετικά με την εν λόγω εταιρία για θα πέσει λεπίδι.
 
Χλωμό το κόβω. Δεν τρώω ούτε τα κανονικά μελομακάρονα. Είμαι φαν του κουραμπιέ.
Επιτέλους!!!!! Κάποιος να αναγνωρίσει την αξία του απόλυτου μπισκότου βουτύρου, του κουραμπιέ!!!
 
Πείτε μου ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να τρως κουραμπιέ, στο στρωμένο με τα καλά χαλιά σαλόνι, χωρίς πιατάκι....:gun:
 
Όλα ωραία και νοσταλγικά αυτά που αναρτήσατε μέχρι τώρα αλλά εμένα το μόνο ρετρό γλύκισμα που μου έχει μείνει απωθημένο είναι αυτό:

6d1fdddf118f307b82ac54677dc12cde.jpg


Κυκλοφόρησε για λίγο και μετά έδωσε το όνομα και τη θέση του σ' αυτό το ροζ χάλι που βρίσκουμε ακόμη. Το πιο ελαφρύ σοκολατένιο γλύκισμα που είχα δοκιμάσει ποτέ! Ούτε λίγωμα ούτε τίποτε. Ήθελα να 'ξερα ποιος ήταν αυτός που είχε τη φαεινή ιδέα να αντικαταστήσει το νουγκά με κρέμα φράουλας. Έγκλημα!

Κατά τ' άλλα θυμάμαι με αγάπη και δυστυχώς δεν τις βρίσκω πια (αν και πιστεύω ότι κυκλοφορούν κάπου) τις μαύρες καραμέλες υγείας της ΙΟΝ. Στα κρυώματα που είχα ως παιδί οι halls δεν μου έκαναν τίποτε ενώ με αυτές πάντα ο λαιμός ηρεμούσε σε χρόνο dt.
Γράφοντας ροζ χάλι μήπως εννοείς αυτό ;
 
Γράφοντας ροζ χάλι μήπως εννοείς αυτό ;
Όχι, αυτή είναι η Lila Pause, επίσης φραουλένια και δε μου αρεσε ποτέ. Ροζ χάλι εννοώ αυτό που βγήκε στα μέσα του 80 και μετά. Τούτο εδώ δηλαδή (η διαφημιση δειχνει και την νεα γεύση μπανάνα).
Πάντως ο Aardy έχει ανοίξει ολόκληρο thread για χάρη της.
 
Πείτε μου ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να τρως κουραμπιέ, στο στρωμένο με τα καλά χαλιά σαλόνι, χωρίς πιατάκι....:gun:
1701939019178.png

Αν είναι πολιτικό το μεμε η διαχείριση ας το βγάλει.
 
Πίσω
Μπλουζα