Ρετρό Σχολικά Είδη

Καλό μήνα!! Σημερινό ευρημα
 
Εχω μονο ενα κουτι απο μπογιες, ηταν δωρο απο αγγλια και οταν πηγα να τις ανοιξω μου ειπε η μανα μου ''αστες για να τις εχεις για καλες'' και φυσικα πρασαν τα χροναι ακι δεν τις χρησιμοποιησα ποτε. Ειναι ακομη στο πλαστικο πλακε κουτι τους μεσα σε καποιο ντουλαπι ακι δεν τις πειραζει κανεις. Εχει κρατησει η μανα μου και τα ''τσολιαδιστικα" δηλαδη τα ρουχα του Ευζωνα που φοραγαμε σε νηπιο-αρχες δημοτικου την 25η Μαρτιου.
 
Σκεφτείτε ότι τα εξώφυλλα από τα μπλοκ ζωγραφικής όπως το παραπάνω, θα μπορούσαν καλλιστα να ειναι και αφίσες/κάδρα σε δωμάτια παιδιών...
 
1.jpg
80s
Δεν νομίζω να υπήρχε κορίτσι που δεν είχε χρησιμοποιήσει αυτό το μπλοκ...

Θυμάμαι ότι τα εξώφυλλα είχαν κάτι σαν "επένδυση", ένα υλικό (δεν ξέρω τι ήταν) που έκανε την υφή του ελαφρώς γυαλιστερή. Έπρεπε με μαρκαδόρο να γράψεις το όνομα σου πάνω αριστερά στην ετικέτα, γιατί το μελάνι από το απλό στυλό δεν έγραφε πάνω του.
 
τα εξώφυλλα ήταν από ένα - κάπως - ιλουστρασιόν χαρτόνι στο οποίο το στυλό άφηνε ''σημάδι'' και δεν έγραφε...μπορούσες να κολλήσεις μια ετικέτα (από τις πολύ όμορφες που κυκλοφορούσαν...) με το όνομά σου.
 
1.png
Αρχες 90s
(Θυμάστε τα έντονα χρώματα ακόμα κι στις φόρμες μας;; "τσαλακωτές" τις λέγαμε)
Την είδα τύχαια σε κατάστημα με πολλά ρετρό είδη
 
Τέτοια τσάντα ειχα Ε-ΣΤ τάξη και Β-Γ Γυμνασίου!!!
 
skag-super-diethnes-50f-a4-110044.webp


Θυμαστε παλια να ειχαν Bar Code στην ετικετα;
 
Μα το bar code άρχισε να χρησιμοποιείται πολύ αργότερα στην Ελλάδα απ' ό,τι σε άλλες χώρες οπότε προφανώς παλιά δεν είχαν. Διαβάζω σε ένα άρθρο του 2015, "Τριάντα χρόνια παρουσίας συμπληρώνει φέτος η 520 Barcode Hellas, η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε το σύστημα barcode στην Ελλάδα. Από το 1985 (ως ΕΛΚΕΣΗΠ τότε) και μέχρι σήμερα δημιουργεί και εκδίδει τους μοναδικούς κωδικούς αριθμούς barcode με πρόθεμα 520" κλπ κλπ. Αλλά φυσικά θα πέρασαν κάποια χρόνια μέχρι να εξαπλωθεί πολύ η χρήση τους. Τα τετράδια δεν θα ήταν μέσα στις πρώτες προτεραιότητες.
 
Πίσω
Μπλουζα