Θυμαστε παλια να ειχαν Bar Code στην ετικετα;
Υπάρχουν άραγε κι σήμερα αυτές οι γόμες;; δεν τις έχω συναντήσει πουθενά..
Για τις μάρκες αναρρωτιέμαι γιατί σαν σχέδιο κι χρώμα υπάρχουν της PelikanΤην 1η και την 2η τις εχω και τις χρησιμοποιω σε διαφορετικη ομως μαρκα.
Προβολή συνημμένου 248736
Προβολή συνημμένου 248737
Προβολή συνημμένου 248738
Υπάρχουν άραγε κι σήμερα αυτές οι γόμες;; δεν τις έχω συναντήσει πουθενά..
Μα το μπλέ τμήμα της γόμας ανέκαθεν είχε το σήμα της πένας.Το γνωρίζατε αυτό για τις γόμες με τις δύο διαφορετικές άκρες (κόκκινη & μπλέ)
Γιατί οι γόμες έχουν την μπλε άκρη; Που χρησιμεύει; Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι σήμερα | topontiki.gr
Η εύκολη απάντηση στο ερώτημα για την μπλε άκρη της γόμας, είναι μια: Για να σβήνει το στυλό. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;www.topontiki.gr
(Σύγχρονες "πλάκες γραφής" με οθόνη αφής, για παιχνίδι πλέον)
Προβολή συνημμένου 248831
Τέτοιοι μαρκαδόροι υπάρχουν στην Αγγλία, τους λένε ink eradicators και από την άλλη πλευρα έχουν μαρκαδοράκι για να γράψεις στο σβησμένο επίσης.στην Γερμανία στα '80ς υπήρχε μαρκαδόρος που έσβηνε πένα (όχι στυλό!) από τη μια μεριά και από την άλλη έγραφες πάνω στο σβησμένο! απ' όσο ξέρω δεν υπήρχε Ελλάδα, μου το έφερε η νονά μου από τη Γερμανία. δυστυχώς δεν έχω να σας δείξω ούτε θυμάμαι πώς λεγόταν στα γερμανικά να το βρω στο google.
Είχα πάρει ένα, ακριβώς το ίδιο, πριν 2-3 χρόνια. Οχι τη μάρκα που απεικονίζεται στη φωτογραφία, άλλη μάρκα. Όπως το πήρα το πέταξα. Έκανε το χαρτί χάλια. Έμοιαζε σαν να είχε πέσει νερό πάνω στο φύλλο, το μελάνι είχε σκορπίσει κι είχε ποτίσει. Στο τέλος είχε μείνει μια βούλα θαλασσί σαν στάμπα.Τέτοιοι μαρκαδόροι υπάρχουν στην Αγγλία, τους λένε ink eradicators και από την άλλη πλευρα έχουν μαρκαδοράκι για να γράψεις στο σβησμένο επίσης.Προβολή συνημμένου 248875
To σβήνουν. Έχει κάτι σαν χλωρίνη για μελάνι μέσα, γι'αυτό και δεν μπορείς να ξαναγραψεις με πένα στο ίδιο σημείο.Πραγματικά σβήνουν ή απλώς καλύπτουν τα γραμμένα με άσπρο αλλά πιο λεπτό στρώμα από το μπουκάλι με το βουρτσάκι? Είχα ένα τέτοιο που τα άσπριζε.
Μάλλον θα φταίει η μάρκα. Εγώ αυτά χρησιμοποιούσα για χρόνια και ήταν άψογα. Θα σου έδειχνα ένα παράδειγμα, αλλά μου εχουν στεγνώσει αυτά που είχα.Είχα πάρει ένα, ακριβώς το ίδιο, πριν 2-3 χρόνια. Οχι τη μάρκα που απεικονίζεται στη φωτογραφία, άλλη μάρκα. Όπως το πήρα το πέταξα. Έκανε το χαρτί χάλια. Έμοιαζε σαν να είχε πέσει νερό πάνω στο φύλλο, το μελάνι είχε σκορπίσει κι είχε ποτίσει. Στο τέλος είχε μείνει μια βούλα θαλασσί σαν στάμπα.
Πω πω μου ήρθε φλασιά τώρα. Σε κάποια στιγμή της παιδικής μου ηλικίας εμφανίστηκαν γόμες που μύριζαν ωραία. Φυσικά μόνο τα κορίτσια (κυρίως εύπορων οικογενειών) είχαν τέτοιες, πού να τολμήσει αγόρι να χρησιμοποιήσει αρωματισμένη γόμα. Το είχα ξεχάσει τελείως ώσπου διάβασα αυτή τη φράση. Τώρα την επόμενη φορά που θα πάω σε κατάλληλο μαγαζί θα ψάξω να βρω αν έχουν να πάρω (μην το πείτε στους συμμαθητές μου, να μείνει μυστικό μεταξύ μας). Δεν έχω λόγο να αγοράσω, δεν μου χρειάζεται γόμα, αλλά θα πάρω έτσι, επειδή μπορώ.Οι γόμες τους μύριζαν υπέροχα.
και μάλιστα (τώρα μου ήρθε φλασιά) υπήρχαν 2 είδη μελανιών για πένες, permanent που δεν έσβηνε και το άλλο που δεν θυμάμαι πως λεγόταν, που έσβηνε. και σε μπουκαλάκι για fountain pens και σε αμπούλα για τις πένες Parker.Τέτοιοι μαρκαδόροι υπάρχουν στην Αγγλία, τους λένε ink eradicators και από την άλλη πλευρα έχουν μαρκαδοράκι για να γράψεις στο σβησμένο επίσης.Προβολή συνημμένου 248875
Τέτοιοι μαρκαδόροι υπάρχουν στην Αγγλία, τους λένε ink eradicators και από την άλλη πλευρα έχουν μαρκαδοράκι για να γράψεις στο σβησμένο επίσης.