Ρετρό Σχολικά Είδη

Γραφική ύλη Conté

[edit] Dead imageshack pic [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σχολικά είδη

Οι σχολικές τσάντες Nakis και Pratelli κυκλοφορούσαν τη δεκαετία του 90...Είχα κασετίνα Pratelli στη Β δημοτικού...Δεν ξέρω αν κυκλοφορούν ακόμη...
 
Επίσης κατά το φθινόπωρο του 1993 είχαν κυκλοφορήσει σχολικά είδη με ένα μπλε καρτούν (κάμπια) τον sirius...To θυμάστε?

Να αναφέρω επίσης στην Α γυμνασίου είχα τσάντα από την Hatziyannis με το κροκοδειλάκι και επειδή έγραφε FREE STYLE μου άρεσε πολύ...

Φοβερά τα γραφικά είδη conte...!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα κλασικά μπλε τετράδια και τα μαύρο μολύβι 2Β. Μαρκαδόροι Carioca λεπτοί και χοντροί. Ροζ μεταλλικές κασετίνες με παιδικές φιγούρες manga. Και τα μικρά στρογγυλά αυτοκόλλητα που τα κολλούσαμε στις σελίδες του ντοσιέ όταν σκίζονταν.

Και για τα κορίτσια, αυτά τα μικρούτσικα αυτοκολλητάκια επάνω σε διάφανη ζελατίνα που είχαν και συνοδεία μικρό πλαστικό μαχαιράκι. Ακουμπούσαμε τα αυτοκολλητάκια στην επιφάνεια που θέλαμε, ξύναμε με το μαχαιράκι και αυτά αποτυπώνονταν απο την ζελατίνα στην επιφάνεια. Το πιο συνηθισμένο σημείο ήταν τα νύχια μας. :flower:
 
BETTY BOOP είπε:
Επίσης κατά το φθινόπωρο του 1993 είχαν κυκλοφορήσει σχολικά είδη με ένα μπλε καρτούν (κάμπια) τον sirius...To θυμάστε?
Έχω ακόμα ένα πορτοφόλι με αυτή την μασκότ! Ήταν μια προσπάθεια της ΕΕ να γνωρίσει στα παιδιά την Ευρώπη, τις χώρες της κλπ κλπ .

Τι να απέγινε άραγε?
 
Αν θυμάμαι καλά τα σχολικά είδη με τον sirius είχαν επάνω και τη γη με σημαιούλες κρατών γύρω-γύρω...Προφανώς μόδα ήταν και πέρασε...Κυκλοφόρησε μόνο εκείνη την περίοδο...
 
Να αναφέρω επίσης:

-τετράδιο ΠΑΛΛΗΣ (από το ομώνυμο βιβλιοπωλείο)

-τετράδιο ΣΚΑΓΙΑΣ (μετονομασία σε skag)
 
Τα μολύβια που κατάφερα και ξέθαψα προς το παρόν:

DSC01755.jpg


DSC01754.jpg


DSC01753.jpg


DSC01752.jpg
http://s1139.photobucket.com/albums...Retro Stuff/?action=view&current=DSC01752.jpg
 
Τι φοβερό μολύβι! Τι φοβερή ανάμνηση! Η αλήθεια είναι πως δεν είχα καταλάβει αμέσως πως οι χρονολογίες και οι ονομασίες στην πίσω πλευρά αντιστοιχούσαν στις μπροστινές εικόνες...

attachment.php


attachment.php
 
νομίζω ότι κυκλοφορούν ακόμη αυτά τα μολύβια.Κάθε σπίτι είχε μερικά από αυτά!Πάμε και λίγο πιο παλιά ,πιο μικρά όταν ήμαστα και στην ώρα του κολατσιού και τα χρωματιστά παγουράκια!!Κορίτσια εσεις μαζεύατε αλληλογραφίες?Κανατε ανταλλαγή?Εμείς αρχές '90 γι'αυτά ζούσαμε ,δημοτικό τότε.Επίσης αυτοκόλλητα Fido Dido, Ηoola Hoop και σχοινάκι από λάστιχο (σίντα μίντα μέσω έξω) (αυτό το παιχνίδι το έχει αναφέρει κανείς κάπου σε άλλο θέμα?).Κασετίνες ροζ με μαγνητάκια ,μέσα στις οποίες μαζεύαμε πασχάλίτσες!!

Επίσης χάρακες με διάτρητα σχέδια και κυματιστές γραμμές-χρωματιστά μαρκαδοράκια!Και για να τελειώνω γιατί θα βγω εκτός θέματος,η χαρακτηριστική μυρωδιά των κοριτσιών στο δημοτικό αρχές '90 (κολώνια από κάποια γνωστή κούκλα)
 
Βρήκα μερικές ξυλομπογιές

 

 

 


IMG_0705.jpg



IMG_0706.jpg


 
 

 


Αλλά το χρησιμότερο που βρήκα αφορά τις απουσίες μας. Έκανε κανείς κοπάνα και χρειάζεται δικαιολογητικό; :wink:


 

 


IMG_0704.jpg


 
 
Candy4ever είπε:
Αυτές οι φωτογραφίες (σετ ομορφιάς Little twin stars) δεν ξέρω κατά πόσο "κολλάνε" εδώ, όμως πραγματικά δεν ήξερα πού να τις παραθέσω!
Προβολή συνημμένου 1374 Προβολή συνημμένου 1375
ειχα χαρακα και μολυβοθηκη της σειρας " Little twin stars " δεν ξερω ομως αν επιβιωσαν μετα απο τοσα χρονια... θυμαμαι οτι οταν μου τα εφεραν δωρο (μαλλον στη γιορτη μου) εβλεπα τον " ταο ταο " στην τηλεοραση
 
Μολύβια, κηρομπογιές, ξυλομπογιές, σελιδοδείχτες, ετικέττες και γόμες, όλα από τα συρτάρια της παιδική μου ηλικίας στις οθόνες σας!

Υπάρχει κι άλλο υλικό..

DSC05837.jpg

DSC05832.jpg

DSC05905.jpg

DSC05907.jpg

DSC05923.jpg
 
Thank you,πολυ ομορφα!
 
zouzou είπε:
Μολύβια, κηρομπογιές, ξυλομπογιές, σελιδοδείχτες, ετικέττες και γόμες, όλα από τα συρτάρια της παιδική μου ηλικίας στις οθόνες σας!Υπάρχει κι άλλο υλικό..

Προβολή συνημμένου 36546Προβολή συνημμένου 36550 Προβολή συνημμένου 36549 Προβολή συνημμένου 36548 Προβολή συνημμένου 36547
πανεμορφα και διατηρουνται ακομη σε αριστη κατασταση,συγχαρητηρια!!!ειχα κι εγω αυτο το μολυβι που ειχε μυτη με διαφορα χρωματα και ειχε κρεμασμενο ενα σακουλακι με μολυβακια που ειχαν κι αυτα πολυχρωμη μυτη(ηταν τα αγαπημενα μου).Θυμηθηκα και τη γομολαστιχα με τα ματακια :)

Περιμενουμε τη συνεχεια με τις φωτο της συλλογης σου!!
 
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Τα περισσότερα παιχνίδια και λοιπά είναι σε άριστη κατάσταση, γενικώς δεν χάλαγα τα πράγματά μου.

Θα βάλω σύντομα και άλλη φωτογραφία, αφού τα μαζέψω όλα.
 
Αρχές δεκαετίας του 90 θυμάμαι είχε κυκλοφορήσει η γνωστή blancoταινία, (πιο βολική από το υγρό blanco στο μπουκαλάκι), μάρκας Pelikan, (μάλλον δεχόταν και ανταλλακτικό) σε μεγάλη συσκευασία.
 
Ενα αριθμητήριο απο την παιδικη μου ηλικια, ελληνικης κατασκευης (MΑDE IN GREECE γραφει στο πλαστικο του) απο την εταιρια VIEGO STM... Εχει 4+1 σειρες απο χαντρες για να μετρας μοναδες, δεκαδες κτλ.. ενω στο πανω μερος εχει ενα μικρο ρολοι ωστε να μαθαινεις την ωρα με τους δεικτες... Τελος εχει σκαλισμενα τα γραμματα της αλφαβητας και τους αριθμους πανω στο πορτοκαλι πλαισιο του... Η εικονα με τα παιδακια, απο την σακουλιτσα που ειχε το αριθμητηριο, μου θυμιζει τα παλια βιβλια του δημοτικου...

DSCN0294.jpg

DSCN0288.jpg

DSCN0290.jpg

DSCN0292.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα