Ρετρό Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αυτός έκανε 5000 δρχ. αρχές 90'ς.
Αν θυμάμαι καλά φώτιζε το προσωπάκι του, τραγούδαγε, περπάταγε και χτύπαγε του κουδουνάκι του.
Έτσι!! Οι μπότες του είχαν από κάτω μικρά ροδάκια για να μπορεί να "γλυστράει". Δεν έκανε όμως όλες τις κινήσεις ταυτόχρονα. Έλεγε τα κάλαντα (τη πρώτη στροφή μόνο "αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, ψιλή μου δεντρολιβανιά, κι αρχή καλός μας χρόνος, εκκλησιά με τ' άγιος θρόνος") κι παράλληλα περπατούσε. Μόλις τελείωνε η στροφή από τα κάλαντα, σταματούσε να περπατάει κι χτυπούσε το κουδουνάκι του 5-6 φορές. Κατόπιν άρχιζε πάλι το περπάτημα κι τα κάλαντα. Τα μαγουλάκια του δεν φωτίζονταν, τουλάχιστον αυτό που είχα εγώ. Στη φωτό δεν είναι το δικό μου, δυστυχώς δεν το έχω πια. Τη βρήκα τυχαία στο fb σε μια προτεινόμενη σελίδα με ρετρό χριστουγεννιάτικα. Ήταν όμως ακριβώς ίδιο, με εξαίρεση το κεράκι. Το δικό μου δεν κρατούσε κερακι. Μπορεί αυτό στη φωτό να είχε κι μαγουλάκια φωτιζόμενα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
20237.jpg

202308.jpg

Χιονόμπαλες των 90s!! Μη μου πείτε ότι δεν τις θυμάστε...
Σε τέτοιο στιλ κυκλοφορούσαν κι μολυβοθήκες, με 3-4 τρυπες στο πάνω μέρος για να τοποθετείς το μολύβι...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Προβολή συνημμένου 256281

Προβολή συνημμένου 256282

Χιονόμπαλες των 90s!! Μη μου πείτε ότι δεν τις θυμάστε...
Σε τέτοιο στιλ κυκλοφορούσαν κι μαλυβοθήκες, με 3-4 τρυπες στο πάνω μέρος για να τοποθετείς το μολύβι...

Ο μαγικός κόσμος της χιονόμπαλας!! Τι όμορφα που ήταν αυτά τα διακοσμητικά. Όταν τα κουνούσες γέμιζε το νερό απο μικρές νιφάδες χιονιού ή χρυσόσκονης!

Έψαξα λίγο το διαδίκτυο και βρήκα πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες.
 
Βεβαίως και θυμαμαι αυτά τα διακοσμητικά.
Όταν τα εβλεπα, τα επαιρνα κ τα κουνούσα βλέποντας εκστασιασμένη τις νιφαδες χιονιού/χρυσόσκονης...να στροβιλίζονται στο διακοσμητικό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ο μαγικός κόσμος της χιονόμπαλας!! Τι όμορφα που ήταν αυτά τα διακοσμητικά. Όταν τα κουνούσες γέμιζε το νερό απο μικρές νιφάδες χιονιού ή χρυσόσκονης!

Έψαξα λίγο το διαδίκτυο και βρήκα πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες.
Βεβαίως και θυμαμαι αυτά τα διακοσμητικά.
Όταν τις εβλεπα, τις επαιρνα κ τις κουνούσα βλέποντας εκστασιασμένη τις νιφαδες χιονιού/χρυσόσκονης..
Κι τώρα υπάρχουν χιονόμπαλες (διαχρονικό χριστουγεννιάτικο στολίδι) απλά τότε ήταν πιο απλές. Τωρα οι χιόνομπαλες είναι υπερπαραγωγή, παίζουν μουσική κλπ. Αυτές των 90s ήταν χαρακτηριστικές, με αυτό το συγκεκριμένο σχήμα κι το μπλε φόντο. Η σκόνη που είχαν μέσα ήταν ψιλοκομμένο αφρολέξ :p κι ήταν κι λίγο, δεν είχε πολύ μέσα.



20222.jpg
Αυτά τα θυμάστε;;; Τα έβαζαν κάθε χρονο με τα αναψυκτικά (coca-cola, 7up, fanta κλπ). Με 2 μεγάλα μπουκάλια 1.5lt ήταν μαζί δώρο κι αυτό. Απλό χαρτί το ημερολόγιο κι στρογγυλά κόκκινα αυτοκόλλητα για να κολλάς κάθε μέρα απο 1, ώστε να βλέπεις πόσες μέρες απομένουν. Μπορώ να πω ότι ήταν ο "πρόδρομος" της μόδας των σημερινών advent calendars με τα σοκολατάκια.
Τελικά ήμασταν πολύ μπροστά στα 90s!! :ylsuper:
(Υ.Γ. δεν θυμάμαι αν το έβαζαν κι στα 80s, πολύ πιθανόν προς το τέλος των 80s).
 
Τελευταία επεξεργασία:
adventskalender υπήρχαν σίγουρα στη Γερμανία στα '80ς γιατί μου έφερνε η νονά μου είχαν τα παραθυράκια που τα άνοιγες για κάθε μέρα αλλά δεν είχαν σοκολατάκια (αν θυμάμαι καλά έχουν περάσει και τόσα χρόνια)
 
Τα advent calendars είναι παράδοση και στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο που παλιά είχαν μόνο σοκολατάκια. Τώρα τα βρίσκεις με οτιδήποτε!
 
Τώρα που το λέτε θυμάμαι ότι και κάποια γνωστή ελληνική σοκολατοποιία πρέπει να είχε βγάλει τέτοιο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με παραθυράκια που είχαν μέσα σοκολατάκια.

Θυμάται κάποιος κάτι;
 
Μου είχαν φέρει μια φορά, αρχές του 90, ένα τέτοιο ημερολόγιο από Αγγλία. Έχει δίκιο η @QueenofHearts σχετικά με το περιεχόμενο αυτών. Μικροσκοπικά σοκολατάκια με χριστουγεννιατικό περιεχόμενο (Αγιο βασιλάκια, έλατακια, αστέρια κτλ
 
Παιδιά, τα advent calendars με τα σοκολατάκια δεν τα θυμάμαι στα 90s (εδώ στην Ελλάδα) :thumbdown: . Το μόνο που θυμάμαι τύπου advent ήταν κάτι τσόχινα ημερολόγια με θηκάκια (σαν αυτό στη φωτό). Στην άκρη κρεμόταν σκοινάκι ή κορδέλα με αστεράκι ή δεντράκι (τσόχινο κι αυτό) κι κάθε μέρα το έβαζες σε κάθε θηκάκι ανάλογα την ημερομηνία.
64256.jpg
Ουσιαστικά το ίδιο πράγμα, σαν το χάρτινο που έβαζε η coca-cola,7up με τα αυτοκολλητάκια.
 
Πίσω
Μπλουζα