Η ετικέτα αναγράφει ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕ...Τα βρήκα σε πάγκο πλανόδιου, με διάφορα ρετρό χριστουγεννιάτικα. Για να είχε τιμή 130δρχ, ποιος ξέρει από πότε είναι...
Προβολή συνημμένου 254798
Το τελευταίο, την καρδούλα, το έχω κι εγώ!!!
Αυτός έκανε 5000 δρχ. αρχές 90'ς.
Έλα ρε τελειος
Έτσι!! Οι μπότες του είχαν από κάτω μικρά ροδάκια για να μπορεί να "γλυστράει". Δεν έκανε όμως όλες τις κινήσεις ταυτόχρονα. Έλεγε τα κάλαντα (τη πρώτη στροφή μόνο "αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, ψιλή μου δεντρολιβανιά, κι αρχή καλός μας χρόνος, εκκλησιά με τ' άγιος θρόνος") κι παράλληλα περπατούσε. Μόλις τελείωνε η στροφή από τα κάλαντα, σταματούσε να περπατάει κι χτυπούσε το κουδουνάκι του 5-6 φορές. Κατόπιν άρχιζε πάλι το περπάτημα κι τα κάλαντα. Τα μαγουλάκια του δεν φωτίζονταν, τουλάχιστον αυτό που είχα εγώ. Στη φωτό δεν είναι το δικό μου, δυστυχώς δεν το έχω πια. Τη βρήκα τυχαία στο fb σε μια προτεινόμενη σελίδα με ρετρό χριστουγεννιάτικα. Ήταν όμως ακριβώς ίδιο, με εξαίρεση το κεράκι. Το δικό μου δεν κρατούσε κερακι. Μπορεί αυτό στη φωτό να είχε κι μαγουλάκια φωτιζόμενα.Αυτός έκανε 5000 δρχ. αρχές 90'ς.
Αν θυμάμαι καλά φώτιζε το προσωπάκι του, τραγούδαγε, περπάταγε και χτύπαγε του κουδουνάκι του.
Προβολή συνημμένου 256281
Προβολή συνημμένου 256282
Χιονόμπαλες των 90s!! Μη μου πείτε ότι δεν τις θυμάστε...
Σε τέτοιο στιλ κυκλοφορούσαν κι μαλυβοθήκες, με 3-4 τρυπες στο πάνω μέρος για να τοποθετείς το μολύβι...
Ο μαγικός κόσμος της χιονόμπαλας!! Τι όμορφα που ήταν αυτά τα διακοσμητικά. Όταν τα κουνούσες γέμιζε το νερό απο μικρές νιφάδες χιονιού ή χρυσόσκονης!
Έψαξα λίγο το διαδίκτυο και βρήκα πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες.
Κι τώρα υπάρχουν χιονόμπαλες (διαχρονικό χριστουγεννιάτικο στολίδι) απλά τότε ήταν πιο απλές. Τωρα οι χιόνομπαλες είναι υπερπαραγωγή, παίζουν μουσική κλπ. Αυτές των 90s ήταν χαρακτηριστικές, με αυτό το συγκεκριμένο σχήμα κι το μπλε φόντο. Η σκόνη που είχαν μέσα ήταν ψιλοκομμένο αφρολέξ κι ήταν κι λίγο, δεν είχε πολύ μέσα.Βεβαίως και θυμαμαι αυτά τα διακοσμητικά.
Όταν τις εβλεπα, τις επαιρνα κ τις κουνούσα βλέποντας εκστασιασμένη τις νιφαδες χιονιού/χρυσόσκονης..
Ειχα την πρωτη...Προβολή συνημμένου 256281
Προβολή συνημμένου 256282
Χιονόμπαλες των 90s!! Μη μου πείτε ότι δεν τις θυμάστε...
Σε τέτοιο στιλ κυκλοφορούσαν κι μολυβοθήκες, με 3-4 τρυπες στο πάνω μέρος για να τοποθετείς το μολύβι...