Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Ax, τι μου θύμισες..υπεραυτόματα πλυντήρια, και ημιαυτόματα...τα δε είχαν και μάγκανο για να στίβεις τα ρούχα, ή δυο ξεχωριστούς κάδους, που ο ένας έπλενε και ο άλλος έστιβε. Μέχρι να φτηνύνει ο ειδικός κινητήρας πλυντηρίου (ασύγχρονος μονοφασικός κινητήρας βραχυκυκλωμένου δρομέα, με δυο ταχύτητες-μια στίψιμο, μια πλύσιμο).and1 είπε:
Το πρώτο μας πλυντήριο! Και μάλιστα το στεγνωτήριο είχε έναν πλαστικό σωλήνα που επέστρεφε το νερό στον κάδο (αν ήθελες, φυσικά, αλλιώς το έστελνες σε κάποιο νεροχύτη. Πάντως δεν συνδεόταν με αποχέτευση), κι έτσι μπορούσες να ξαναχρησιμοποιήσεις όλο το νερό, πράγμα σημαντικότατο στο μέρος που ζούσαμε τότε, που είχε προβλήματα ύδρευσης ειδικά το καλοκαίρι. Δεν θυμάμαι πώς συνδύαζε στίψιμο και ξέβγαλμα η μητέρα μου. Αλλά θυμάμαι μια τεράαααστια ξύλινη τσιμπίδα που χρησίμευε για να ψαρεύεις τα ρούχα μέσα από το καυτό νερό και να τα μεταφέρεις σε λεκάνη ή στο στεγνωτήριο, και ένα πλαστικό περίπλοκο κυκλικό εξάρτημα που το έβαζες πάνω από τα ρούχα στο στεγνωτήριο ώστε να τα κρατάει πατικωμένα όπως γύριζε. Ο κάδος ήταν τετράγωνος, άνοιγε από πάνω και είχε στο πισω τοίχωμα ενα δίσκο με υπερυψωμένες ακτίνες που γύρναγε και έκανε όλη την μπουγάδα να περιστρέφεται (νομίζω πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, δεν θυμάμαι να σταμάταγε και να άλλαζε φορά). Ήταν μεν πλεονέκτημα σε σύγκριση με τη σκάφη, αλλά όταν αργότερα αντικαταστάθηκε με ένα "υπεραυτόματο" Siemens με τον κλασσικό κάδο (και το στρογγυλό άνοιγμα μπροστά), τα ρούχα καθάριζαν πολύ καλύτερα, η μητέρα μου είχε μείνει εκστατική.Uskoke είπε:ημιαυτόματα...τα δε ... ή δυο ξεχωριστούς κάδους, που ο ένας έπλενε και ο άλλος έστιβε.
krios είπε:Σώστε τη θάλασσά μας![]()
Παράκληση να μου θυμίσει κάποιος το όνομα του ηθοποιού της διαφήμισης που ακολουθεί:
![]()
Το πλυντηρεξ υπαρχει ακομα. Το ειδα προ μηνων σε σουπερ μαρκετ και τρελαθηκα..Λορένα είπε:Και θυμιστε μου (η ειναι της φαντασιας μου?), υπηρχε καθαριστικο : πλυντηρεξ?
maroussi mz είπε:Και θυμιστε μου (η ειναι της φαντασιας μου?), υπηρχε καθαριστικο : πλυντηρεξ?
Το πλυντηρεξ υπαρχει ακομα. Το ειδα προ μηνων σε σουπερ μαρκετ και τρελαθηκα..
ΠΛΥΝΤΗΡΕΞ (ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΤ1 1991)BETTY BOOP είπε:Το απορρυπαντικο Πλυντηρέξ υπάρχει...κάπου το έχω δει...
Με αυτο καθαριζα το σπορτεξ, δηλαδη ολα τα αθλητικα(σπορτεξ οπως Λασι για τα Κόλεϊkingtiger077 είπε:Βρήκα σε μια αποθήκη που συνεργάζομαι 3-4 κιβώτια από αυτό το σαμπουάν για παπούτσια! Είναι Camel ξέρετε τη γνωστή μάρκα που βγάζει και βαφές για παπούτσια! Αν δεν κάνω λάθος κυκλοφορούσε τέλη 80 αρχές 90 αυτό! Δεν γνωρίζω αν κυκλοφορεί ακόμη αλλά αν κυκλοφορεί πιθανόν να έχει αλλάξει συσκευασία!