Προσοχή... όταν ένα προιόν, είναι "ληγμένο", αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και χαλασμένο - αλλοιωμένο. Ειδικά στις περιπτώσεις των γαλάτων, η ημερομηνία λήξης που μπαίνει, μπαίνει ακριβώς με τον γνώμονα ότι, το γάλα όταν "λήξει" από φρέσκο, θα πρέπει να επιστραφεί στην εταιρεία, για να μετατραπεί σε εβαπορέ, γιαούρτι, παγωτό, τυρί ή σοκολατούχο γάλα... και γενικά σε ότι άλλο μπορεί να παραχθεί από γάλα. Και στο σπίτι αν το δείτε, αν κρατήσετε ένα σφραγγισμένο (όχι ανοιγμένο) μπουκάλι, και το ανοίξετε 5-6 ημέρες μετά από την λήξη του, θα δείτε ότι στην πραγματικότητα είναι μία χαρα. Έτσι δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό που κάνουν οι εταιρείες. Διαφορετικά η παραγωγή γάλακτος, δεν θα μπορούσε με τίποτα να καλύψει τις ανάγκες της ζήτησης της αγοράς.
(σόρρυυυυυ... τέλος το off topic)