exetlaios
Retro PaTRi@RcH
- Αντιδράσεις
- 1.344
Από όσο θυμάμαι, την δεκαετία του 80' ήταν "must" για κάθε νεαρό που σεβόταν τον εαυτό του,
να έχει αφίσες με γυμνόστηθες στο δωμάτιό του.
( αν και η ηλικία μου εκείνη την εποχή, δε μου επέτρεπε να ακολουθήσω τη μόδα !
)
Απόδειξη των παραπάνω, είναι οι ταινίες που γυρίστηκαν εκείνη την εποχή.
Σχεδόν σε κάθε σκηνή που δείχνει άγριους/προβληματισμένους/μοδάτους/ανεξάρτητους νέους,
πάνω από το κρεββάτι τους έχουν αφίσες με γυμνόστηθες κοπέλες.
Μάλιστα αν (κατά την ταινία) ο νεαρός έμενε μόνος του στο σπίτι, οι αφίσες ήταν πολλαπλάσιες.
Προφανώς αυτή η μόδα διατηρήθηκε και στις αρχές τις δεκαετίας του 90',
τουλάχιστον αν κρίνω από το (δημοφιλές τότε) σήριαλ ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.
Καθώς ξανάβλεπα το συγκεκριμένο σήριαλ πρόσφατα, μου έκαναν εντύπωση ορισμένα πράγματα.
Συγκεκριμένα, ο "Ιάσωνας" έχει φωτογραφίες με γυμνόστηθες στον κυρίως χώρο του μαγαζιού του ! :animeek:
Και το σήριαλ δείχνει διάφορα άτομα (ανάμεσά τους και μεγάλες κυρίες) να μπαινοβγαίνουν στο μαγαζί,
δίχως να τρέχει κάστανο και φυσικά ακομπλεξάριστα.
Τη σήμερον ημέρα, δεν είμαι σίγουρος τι θα γινόταν αν κάποιος αποφάσιζε να βάλει
στον τοίχο του μαγαζιού του φόρα-παρτίδα φωτογραφίες από γυμνόστηθες νεαρές !
Μάλλον δε θα ήταν ότι καλύτερο για την πελατεία του.
Τη μαγική δεκαετία όμως, ήταν κάτι σύνηθες, προφανώς !
Επίσης σε άλλο επεισόδιο του ΡΕΤΙΡΕ, ο "Αλέξης" πάει για πρώτη φορά τη "Χαρούλα" στο σπίτι του.
Στο σαλόνι του, αντί να έχει κάδρα, κορνίζες, πίνακες κλπ, εχει ... αφίσες με γυμνόστηθες γυναίκες !
Η "Χαρούλα" μάλιστα κάθεται από κάτω τους και όυτε καν τις παρατηρεί.
Αν στην εποχή μας φέρουμε μια κοπέλα πρώτη φορά σπίτι μας και το σαλόνι έχει αφίσες με "ξώβυζες",
δεν είμαι σίγουρος αν η κοπέλα θα το βρει τόσο φυσιολογικό και αν θα είναι τόσο ανεκτικιά.
Το πιθανότερο θα είναι να την κάνει με ελαφρά, να μην ξαναπατήσει,
και να σε κάνει και ρόμπα σε όλον τον κόσμο.
Και όμως στα 80's, οι γυμνές αφίσες στο σαλόνι, ήταν μέρος της καθημερινότητας !
ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ...
να έχει αφίσες με γυμνόστηθες στο δωμάτιό του.
( αν και η ηλικία μου εκείνη την εποχή, δε μου επέτρεπε να ακολουθήσω τη μόδα !

Απόδειξη των παραπάνω, είναι οι ταινίες που γυρίστηκαν εκείνη την εποχή.
Σχεδόν σε κάθε σκηνή που δείχνει άγριους/προβληματισμένους/μοδάτους/ανεξάρτητους νέους,
πάνω από το κρεββάτι τους έχουν αφίσες με γυμνόστηθες κοπέλες.
Μάλιστα αν (κατά την ταινία) ο νεαρός έμενε μόνος του στο σπίτι, οι αφίσες ήταν πολλαπλάσιες.
Προφανώς αυτή η μόδα διατηρήθηκε και στις αρχές τις δεκαετίας του 90',
τουλάχιστον αν κρίνω από το (δημοφιλές τότε) σήριαλ ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.
Καθώς ξανάβλεπα το συγκεκριμένο σήριαλ πρόσφατα, μου έκαναν εντύπωση ορισμένα πράγματα.
Συγκεκριμένα, ο "Ιάσωνας" έχει φωτογραφίες με γυμνόστηθες στον κυρίως χώρο του μαγαζιού του ! :animeek:
Και το σήριαλ δείχνει διάφορα άτομα (ανάμεσά τους και μεγάλες κυρίες) να μπαινοβγαίνουν στο μαγαζί,
δίχως να τρέχει κάστανο και φυσικά ακομπλεξάριστα.
Τη σήμερον ημέρα, δεν είμαι σίγουρος τι θα γινόταν αν κάποιος αποφάσιζε να βάλει
στον τοίχο του μαγαζιού του φόρα-παρτίδα φωτογραφίες από γυμνόστηθες νεαρές !
Μάλλον δε θα ήταν ότι καλύτερο για την πελατεία του.
Τη μαγική δεκαετία όμως, ήταν κάτι σύνηθες, προφανώς !
Επίσης σε άλλο επεισόδιο του ΡΕΤΙΡΕ, ο "Αλέξης" πάει για πρώτη φορά τη "Χαρούλα" στο σπίτι του.
Στο σαλόνι του, αντί να έχει κάδρα, κορνίζες, πίνακες κλπ, εχει ... αφίσες με γυμνόστηθες γυναίκες !

Η "Χαρούλα" μάλιστα κάθεται από κάτω τους και όυτε καν τις παρατηρεί.
Αν στην εποχή μας φέρουμε μια κοπέλα πρώτη φορά σπίτι μας και το σαλόνι έχει αφίσες με "ξώβυζες",
δεν είμαι σίγουρος αν η κοπέλα θα το βρει τόσο φυσιολογικό και αν θα είναι τόσο ανεκτικιά.
Το πιθανότερο θα είναι να την κάνει με ελαφρά, να μην ξαναπατήσει,
και να σε κάνει και ρόμπα σε όλον τον κόσμο.
Και όμως στα 80's, οι γυμνές αφίσες στο σαλόνι, ήταν μέρος της καθημερινότητας !
ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ...