Dimitrissss
Closed
- Αντιδράσεις
- 106
H τουαλέτα ήταν επίσης το «μέρος»!nessie είπε:Αντί για τουαλέτα, αποχωρητήριο.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
H τουαλέτα ήταν επίσης το «μέρος»!nessie είπε:Αντί για τουαλέτα, αποχωρητήριο.
Εχει αλλαξει αυτο ?και το ψωμάκι που φτιάχνουμε σάντουιτς στα 12νησα το λέγανε όλοι πανίνο.
Η Sprite είναι γκαζόζα. Όπως η Fanta είναι πορτοκαλάδα. Σωστά η Sprite αποκαλείται γκαζόζα. Και η 7 UP, γκαζόζα είναι.BETTY BOOP είπε:Γκαζόζα=το αναψυκτικό sprite
it's ages since I last heard it!herco είπε:Εχει αλλαξει αυτο ?![]()
caprice είπε:Αντί για:
Μπάλα = τόπι
Άπλυτα (ρούχα) = λερά
Ντουλάπι = ερμάριο (ω! ναι)
Μπιφτέκια = κρεατοσφαιρίδια
Μούσι = γενειάδα
Κουρέας = Μπαρμπέρης (και το παράγωγο αυτό: μπαρμπέρικο)
Για τους άντρες: Δον Ζουάν, Καζανόβας
Για τις γυναίκες: Μεσαλίνα
Το αμίμητο όμως το έχω ακούσει από παππούλη σε ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου, ζητώντας ένα καλαμάκι: «Μου φέρνετε σας παρακαλώ ένα σωληνίσκο αναρροφήσεως μίας χρήσης;».
Ναι του τύπου πως λένε την ντομάτα, το μηχανάκι κ.α στα κυπριακά. Φυσικά και δεν είναι βρισιές. Δεν ξέρω αν είναι ρετρό βέβαια...D@redevil είπε:Κυπριακές "εναλλακτικές"? Αν είναι ρετρό, why not?!![]()
(ψιτ! Βρισίδια μην είναι μόνο - μην τρέχουμε για edits, ε! :flower: )
Σπιρτο λεγανε και καποιοι λενε ακομα το υδροχλωρικο οξυ. Για το οινοπνευμα δε νομιζω γιατι οινοπνευμα ειναι πολυ ρετρο ονομασια(εκατονταδων ετων)ΦΖΠ1 είπε:Μπλέ (και κατά πολλούς πράσινο) οινόπνευμα = σπίρτο
Αντλία = Τρόμπα
Ντοματα=πομιλορι?johnny19818 είπε:Ναι του τύπου πως λένε την ντομάτα, το μηχανάκι κ.α στα κυπριακά. Φυσικά και δεν είναι βρισιές. Δεν ξέρω αν είναι ρετρό βέβαια...