QueenofHearts
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 876
Υπάρχει ακόμα κ πολύ καλή μου φίλη από την Κολωνία που δουλεύει στην εταιρεία 4711 πάντα μου φέρνει αρώματα από εκεί!Και η μαμα μου την ειχε!!! Αχ τι ομορφη που ηταν αυτη η κολωνια! Ηταν η οριτζιναλ κολωνια απο την πολη Κολωνια! Θυμηθηκα τα χρονια που ημουν μικρουλα, στο παλιο μας διαμερισμα!
Penny, αραγε υπαρχει ακομα αυτη η κολωνια! Θελω να την βρω!
Πάντως για να σου επιβεβαιώσω την "ευχή", όσοι κάνουν χειροποίητα σαπούνια χρησιμοποιούν χυμό μαϊδανού (και στη Μεσσηνία έτσι το λένε) και χυμό από σπανάκι σε εκείνα που προορίζονται για τα νεανικά δέρματα με ακμή! (Και μόλις έφυγα από το θέμα!)Μα ελα, ντε! Σαπουνι μαρουλιου....Απο τη λαϊκη το αγοραζανε;
Αντε με το καλο να βγαλουν και σαπουνι σπανακιου και σαπουνι μαϊδανου.
Βεβαίως και ρόδια και αγγούρια και άλλα παρεμφερή μας έχουν έρθει, κυρίως από Ιταλία. Σαπούνι τζατζίκι όχι ακόμη! (κι ελπίζω να μην έρθει καθόλου).Μπα, δεν σας έχουν έρθει εκεί σαπούνια με (υποτιθέμενο) χυμό αγγουριού, ροδιού, και όποιου άλλου superfood είναι της μόδας? Γιατί όχι μαϊντανό? Περιμένω και με άρωμα σκόρδου. Τουλάχιστον το παλιό Παπυτσάνης δεν μύριζε μαρουλίλα.
Μου άρεσε πολύ το παλιό γαλάζιο Παπουτσάνης Marine. Για χρόνια δεν το έβρισκα στην Ελλάδα εκτός από κάτι επαρχιακά μπακάλικα που ποιος ξέρει από πότε τα είχαν. Τώρα ξαναϋπάρχει με συσκευασία που δεν μου αρέσει και άρωμα παρόμοιο αλλά πιο ξεθυμασμένο. Κάθε χρόνο κάνω τις προμήθειες της χρονιάς.
Στο σούπερ μάρκετ που είχα βρει το Palmolive υπήρχαν και κάμποσα μπουκάλια σαμπουάν Clairol Herbal (αυτά με την άνοιξη του Boticceli που λεει και η Bambi) αλλά δεν πήρα γιατί δεν έμπαιναν στο αεροπλάνο . Την επόμενη φορά ελπίζω να τα πετύχω στη θέση τους.
Συνήθως τέτοιες ανακαλύψεις γίνονται τυχαία. Ξέρεις, μπαίνεις να πάρεις κάτι έκτακτο (μπαταρίες ας πούμε) και τα βλέπεις μπροστά σου. Δεν είναι σαν τα παλιά αρώματα που καταλαβαίνεις από το μαγαζί ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεις κάποια.Yπεροχα ευρηματα! Πως τα ανακαλυψες βρε θηριο;
Τι λες; Θα τα χρησιμοποιησεις για να τα χαρεις η θα τα κρατησεις για παντα; Επισης δεν ξερω εαν ειναι σωστο να χρησιμοποιηθουν στην λογικη περιπτωση που εχουν αλλοιωθει τα συστατικα τους.
Εντυπωση μου κανει επισης το γεγονος οτι δειχνουν και μυριζουν ολοφρεσκα!
Χώρο δεν έχω!Εχεις απιθανα αποκτηματα παντως.
Βρε Bajar.. "Τι τυχαία" γίνονται? Μήπως έχει καμιά μηχανή του χρόνου και "πηγαινοέρχεσαι"? Πάντως αν βρεις τυχαία και γαριδάκια "Τι και Τι" με γεύση πάπρικα ή πίτσα, να τα αγοράσεις οπωσδήποτε. Και να μου τα 'στείλεις.Δεν με νοιάζει η ημερομηνία λήξης τους.Εγώ θα τα φάω!Συνήθως τέτοιες ανακαλύψεις γίνονται τυχαία. Ξέρεις, μπαίνεις να πάρεις κάτι έκτακτο (μπαταρίες ας πούμε) και τα βλέπεις μπροστά σου. Δεν είναι σαν τα παλιά αρώματα που καταλαβαίνεις από το μαγαζί ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεις κάποια.
Δεν ξέρω, Bambi μου, αν θα τα χρησιμοποιήσω. Για τα συστατικά του σαπουνιού και του σαμπουάν σίγουρα δεν θα έχω πρόβλημα, μια που η βάση και των δύο είναι σαπουνόμαζα που δεν παθαίνει κάτι με τα χρόνια. Το σαμπουάν βέβαια έχει εξαερωθεί αρκετά αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη χρήση. Ίσως να δοκιμασω λίγο. Για το σαπούνι απλώς φοβάμαι μη χαλάσω το περιτύλιγμα αλλά θα το προσπαθήσω. Το μπλοκ μάλλον όχι, πιστεύω ότι θα γίνει σκόνη μόλις βγει από τη συσκευασία.
Πάντως ολόφρεσκα δεν μυρίζουν, το σαπούνι τουλάχιστον. Τα άλλα δυο έχουν κρατήσει τη μυρωδιά τους επειδή δεν έχουν επαφή με τον αέρα αφενός (το σαμπουάν) και επειδή τα αρώματα που χρησιμοποιούνταν τότε στα καθαριστικά ήταν πολύ πιο δυνατά από εκείνα των καλλυντικών. Τώρα ίσως έχουν αλλάξει οι συνθέσεις.
Βρε Bajar.. "Τι τυχαία" γίνονται? Μήπως έχει καμιά μηχανή του χρόνου και "πηγαινοέρχεσαι"? Πάντως αν βρεις τυχαία και γαριδάκια "Τι και Τι" με γεύση πάπρικα ή πίτσα, να τα αγοράσεις οπωσδήποτε. Και να μου τα 'στείλεις.Δεν με νοιάζει η ημερομηνία λήξης τους.Εγώ θα τα φάω!
Το έχει διαφημίσει ραδιοφωνικά ο Σταθάρας στο ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ως "Μαλοπλίν"!Βεβαιως. Το θυμαμαι το Μαλλορίν. Πρεπει να ηταν μια απο τις πρωτες διαφημισεις που ειχα δει ως παιδακι.
Και κυκλοφορούν ακόμη! Είναι σε γκρι συσκευασία με διακόσμηση μερικές σειρές από σταγόνες. Ελπίζω μόνο αυτά που βρίσκω να μην είναι παλιό στοκ!Επίσης υπήρχαν κάτι ελληνικά καλλυντικά με ονομασία ΛΑΔΑΣ. Θυμάμαι αμυδρά τη διαφήμιση. Νομίζω το σπικάζ ήταν του Φλέρτη.
Παλιο ειναι σιγουρα. Αφου ερχονται μονα τους και σε βρισκουν.Και κυκλοφορούν ακόμη! Είναι σε γκρι συσκευασία με διακόσμηση μερικές σειρές από σταγόνες. Ελπίζω μόνο αυτά που βρίσκω να μην είναι παλιό στοκ!