Ακριβως τα ιδια ηθελα να πω, αλλα με προλαβε η γειτονισσα :ΡJuanita είπε:Στα Πατήσια δεν ξέρω ποιόν να πρωτοθυμηθώ:
Από χειμερινούς:
To Select κατέληξε σούπερ μάρκετ
το Ράδιο Σίτυ με τα καλύτερα συστήματα ήχου το ίδιο (μάλιστα
ήταν και το θέατρο Άννα Μαρία Καλουτά, έμεινε μόνο η στάση του λεωφορείου να το θυμίζει και μιά αναμνηστική πλακέτα).
η Αλόη έκλεισε
η Άντζελα για χρόνια φτιάχνεται χωρίς κανείς να ξέρει τι θα γίνει
το Πιγκάλ (ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα κινηματογράφος στην
Αθήνα) έγινε αρχικά αίθουσα μποουλινγκ και μετά ηλεκτραγορά
Ξέχασες να πεις πως αυτοί οι κινηματογράφοι ήταν στα Τρίκαλα!Λορένα είπε:Θυμαμαι τον παλιο κινηματογραφο που πλεον στεγαζει τα goody's.
Τον ειχαν κατι παππουδες.. και ολα ηταν αρχαιας εποχης εκει μεσα. Ακομη και τα τροφιμα.
Μπαγιατικα σπορια, μπαγιατικοι χυμοι και σαντουιτς..
Καλυτερα που εκλεισε
Ο δευτερος κατα σειρα αρχαιοτητας που λειτουργει ακομη, διατηρει μια ρετρο λαμψη και ειναι προσεγμενος στο μετρο του δυνατου.
(τα ποπ-κορν ομως αν δεν δω να τα φτιαχνουν εκεινη την στιγμη.. δεν τα παιρνω : )
Τρικαλα...theoritikos είπε:Ξέχασες να πεις πως αυτοί οι κινηματογράφοι ήταν στα Τρίκαλα!
Είχε και εκει κινηματογράφο? . Εκεινον με τους παππουδες, θυμασαι πως τον λεγαν?theoritikos είπε:εκεί που είναι τα Marks and Spencer, ήταν ακόμα ένας κινηματογράφος (δεν μπορώ να θυμηθώ πως τον λέγαν...).
Ναι για τον Κοσμο λεω. Εχει γινει καλη συντηρηση, και σημερα δεν προβαλει τις μεγαλες επιτυχιες κτλ παρα πιο.. δευτερες (νομιζω πως ειναι και πιο φθηνος)theoritikos είπε:Για τον δεύτερο κινηματογράφο που αναφέρεις, μήπως λες για τον Κόσμο?Έχω να δω πολλά χρόνια κάποια ταινία σε αυτή την αίθουσα!
Ο δεύτερος κινηματογράφος, από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να παίζει ταινίες, (νομίζω το 1993) και τον χρησιμοποιούσαν σαν θέατρο ή για άλλες παραστάσεις προορισμένες για σχολεία. Ίσως για αυτό να μην τον θυμάσαι.Λορένα είπε:Είχε και εκει κινηματογράφο? . Εκεινον με τους παππουδες, θυμασαι πως τον λεγαν?
Με βάζεις στον πειρασμό να τον επισκεφτώ όταν έρθω πάνω!Λορένα είπε:Ναι για τον Κοσμο λεω. Εχει γινει καλη συντηρηση, και σημερα δεν προβαλει τις μεγαλες επιτυχιες κτλ παρα πιο.. δευτερες (νομιζω πως ειναι και πιο φθηνος)
Πω πώ ρε παιδιά τι μου θυμίσατε! Στο ΠΙΓΚΑΛ είχα δεί σε ηλικία 15 χρονών το 1981, την τρίτη συνέχεια της ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ, το ΤΗΕ FINAL CONFLICT και είχα...χεστεί απ το φόβο μου! 10 μερόνυχτα έκανα να κοιμηθώ! Στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, τρείς ταινιάρες σε CINERAMA (η οθόνη για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, ήταν τεράστια και κοίλη), το ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ, τον ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και τον ΓΚΑΝΤΙ! Στο ΑΛΟΗ που ήταν κι απέναντι απ τη φοιτητική εστία (το δικό μου διαμέρισμα μαλιστα έβλεπε και φάτσα κάρτα το σινεμά) έχω περάσει τις καλύτερες καλοκαιρινές σινεμαδοβραδιές - εν καιρώ εξεταστικών! Και στο ΑΝΤΖΕΛΑ πρωτοείδα την αριστουργηματική κωμωδία του Μποτιτσέλι ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ... Ε, ρε, τι χρόνια...Rakeesh είπε:Ακριβως τα ιδια ηθελα να πω, αλλα με προλαβε η γειτονισσα :Ρ
Στο ΑΤΛΑΝΤΙΣ ειχα δει το CYBORG με τον ΖΑΝ ΚΛΩΝΤ ΒΑΝ ΝΤΑΜ,στην παλια ΝΑΝΑ το A VIEW TO A KILL και το ΙΝΤΙΑΝΑ το 2 με τιγκα κοσμο ακομα και ορθιους στους διαδρομους.Στο ΑBC ειχα δει τα 2 ΑΛΑΝ ΚΟΥΩΤΕΡΜΑΝ με Ριτσαρντ Τσαμπερλεν,την ταινια ΑRC OF THE SUN GOD(Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ)του ANTHONY DAWSON,η οποια τοτε σαν πιτσιρικας που ημουν μου αρεσε περισοτερο και απο τον ΙΝΤΙΑΝΑ,αν και μικροτερη παραγωγη.Επισης το Nightmare on elm street 5,τα 2 ΚΟΝΑΝ κ.αMamaMyrto είπε:Να θυμίσω και μερικούς που υπήρχαν από την εποχή που ήταν ο μπαμπας μου παιδί στην Λεωφ. Βουλιαγμένης (στην Δάφνη- Πλατεία Καλογύρων). . .
Ατλαντίς - Ανακαινίστηκε πριν 2 χρόνια κι άνοιξαν 2 αίθουσες , αντί μίας. Εκεί πηγαίναμε μικροί τις Κυριακές και για παιδικές παραστάσεις...(πάααααρα πολλές προβολές με φίλους και παιδιά απ'το σχολείο εκεί, με best of ανάμνηση την Λίστα του Σίντλερ , που πήγαμε να την δούμε Σάββατο απόγευμα με μια καθηγήτρια μας, όλο το τμήμα μου στην δευτέρα γυμνασίου κι ενώ πήγαμε όλοι με την προοπτική του χαβαλέ, βγήκαμε από το σινεμά όλοι δακρυσμένοι... )
Μετροπόλιταν - Δεν άντεξε τον ανταγωνισμό κι έκλεισε πριν 3 χρόνια...(η πρώτη ταινία που είδα εκεί ήταν το Κάπταιν Χουκ , το 1992 νομίζω... και τελευταία ήταν Η Πολίτικη Κουζίνα...)
ABC - Αυτό ήταν αρκετά μεγάλο σινεμά... Λουκέτο κι αυτό προ πενταετίας... Τώρα πια...DIA Discount Super Market!!!
ΝΑΝΑ - Πάλεψε και το ΝΑΝΑ με νύχια και με δόντια να επιβιώσει... Μεταφέρθηκε λίγο παραδίπλα κι αναπτύχθηκε από μια μικρούλα , σε 7 μικρούλες αίθουσες... Ελπίζω να αντέξει, αν και δεν με συγκινεί τόσο όσο οι παλιές εκείνες αίθουσες...
Τέλος να αναφέρω κι ένα μικρό θερινό, όχι στους Καλογύρους αλλά λίγο παραπάνω, στον Υμηττό. Τον παλέμαχο θερινό σινεμά ΑΜΥΝΤΑ... με το γιασεμί του και όλο το feeling του παλιού θερινού... να μάχεται με τον χρόνο έως και το περσινό καλοκαίρι(2007) !!! Ας ελπίσουμε να τον δούμε ανοιχτό κι αυτό το καλοκαίρι (2008) !!!
Sofologiotatos είπε:Μερικοί ρετρό κινηματογράφοι της Θεσσαλονίκης που δεν υπάρχουν πια:
Γαλαξίας, στη λεωφόρο Στρατού
Λάουρα, στη Βασιλέως Γεωργίου (ανάμεσα στη στάση Ευζώνων και στα Goody's)
Μαξίμ, αν θυμάμαι καλά στην Κρήτης, στο "πάρκο της Κρήτης" (πλατεία Μηνά Πατρικίου)
Αθηνά, στη Βασιλίσσης Όλγας, στάση Ανάληψη
Θυμάται κανείς πώς λεγόταν το σινεμά στη γωνία Βασ. Όλγας και Μπότσαρη;
1. νομίζω δεν λειτουργεί, είχε πάντως ωραίο εσωτερικό διάκοσμοDomenica είπε:1. Μπροντγουει μέσα στη στοά Μπροντγουει Αγίου Μελετίου και Πατησίων.
2. Αθηνά επί της Πατησίων.
3. Ράδιο Σίτυ
(ένα απο τα δύο νομιζω ειναι πλέον σουπερ μαρκετ)
4. Ο κινηματογράφος με τις δυο αίθουσες επί της πλατείας Αμερικής-δεν θυμάμαι ονομα
5. Art Studio στη Σταυροπούλου κατω από την Πατησιων.
6. Ο θερινός κοντά στην πλατεία Καραμανλάκη προς Αγιο Νικόλαο.
7. Ιλιον
8. Αναρωτιέμαι αν το ΄Νανά᾽ στη Νάξου υπάρχει ακόμα.