Ρετρό μανία με το 666

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας exetlaios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Το βιβλίο μουσική ροκ το είχε φέρει τότε η θρησκευτικός στη 2α γυμνασιου (νομιζω) και μας το διαβαζε την ώρα του μαθήματος. Το τι γέλιο είχε πέσει απλα δεν περιγράφεται. Το αγόρασα και εγώ πάντως και το έχω ακόμη. Τώρα οποίος περιμένει να διαβάσει μια αντικειμενική άποψη για την ροκ σε ένα βιβλίο που υπογράφει μια ακραία θρησκευτική ομάδα είναι άξιος της μοίρας του. Πάντως θυμάμαι που αναφέρει μέσα ακομη και την maddona και τον Michael Jackson μαζί με τους venom και τους iron maiden...
πολυ καλη η θρησκευτικος εγω τα ειχα παρει και τα δυο βιβλια απο αγιο ορος, η αληθεια ειναι πως τα πιστευα και πεταξα το εξωφυλλο απο το ομωνυμο iron maiden κρατησα τον δισκο ομως αλλα τι να το κανεις... παλι καλα σχεδον ολα τα μεταλ τα ειχα αντιγραφες

πολυ καλη η θρησκευτικος εγω τα ειχα παρει και τα δυο βιβλια απο αγιο ορος, η αληθεια ειναι πως τα πιστευα και πεταξα το εξωφυλλο απο το ομωνυμο iron maiden κρατησα τον δισκο ομως αλλα τι να το κανεις... παλι καλα σχεδον ολα τα μεταλ τα ειχα αντιγραφες
Η συγκεκριμένη θρησκευτικός ήταν για να πουλάει ζαρζαβατικά στην λαική και όχι να διδάσκει σε σχολείο. Ήταν ανεπίτρεπτο να μην διδάσκει την ύλη του σχολείου και λέει στα παιδιά τα δικά της προσωπικά πιστεύω. Αλλά τι λέω, στην τρίτη γυμνασίου είχαμε για δάσκαλο θρησκευτικών τον παπά της εκκλησίας, ο πλέον ακατάλληλος χαρακτήρας για να κάνει το μάθημα των θρησκευτικών. Επίσης, στην 1η λυκείου είχαμε έναν καθηγητή ιστορίας που μας εξηγούσε τα προσωπικά του. Η μάθηση ήταν απαράδεκτη από τότε, ίσως και από πιο παλιά.

Προσωπικά απορώ γιατί τα θρησκευτικά είναι μάθημα στο σχολείο. Όποιος πιστεύει (σε ότι θέλει), μπορεί να απευθυνθεί στην αντίστοιχη δομή της περιοχής του. Σχετικά με το topic, θυμήθηκα ότι γινόταν ρετροχαμός με το 666 στα 5χίλιαρα και στην κάρτα του λεωφορείου (Αθήνα). Ακόμα και το "Διαβολάκι" του Καρβέλα θεωρήθηκε "ύποπτο"!

Προσωπικά απορώ γιατί τα θρησκευτικά είναι μάθημα στο σχολείο. Όποιος πιστεύει (σε ότι θέλει), μπορεί να απευθυνθεί στην αντίστοιχη δομή της περιοχής του. Σχετικά με το topic, θυμήθηκα ότι γινόταν ρετροχαμός με το 666 στα 5χίλιαρα και στην κάρτα του λεωφορείου (Αθήνα). Ακόμα και το "Διαβολάκι" του Καρβέλα θεωρήθηκε "ύποπτο"!
Ακριβώς, η θρησκεία δεν έχει ρόλο στο σχολείο, τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν τα περί θεού και λοιπόν μεταφυσικών πλασμάτων. Θα μπορούσε να είναι προεραιτικό, αλλά τι πάει σωστά σε αυτή τη χώρα για να είναι σωστά και τα μαθήματα του σχολείου;

Όντας ακροατής της ροκ και μέταλ μουσικής και παράλληλα θρησκευόμενος, είχα ψαχτεί με το θέμα και η αλήθεια είναι ότι τέτοιες αναφορές, δεν με επηρέασαν ιδιαίτερα, επειδή πολύ απλά παίρνανε τις ακραίες περιπτώσεις από το είδος (πχ Slayer) και τους έβαζαν όλους στο ίδιο τσουβάλι, εκεί με έχασε η όποια επιχειρηματολογία τους, υπάρχουν τόσα και τόσα συγκροτήματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν εξυμνούν τον εξαποδω. Ναι, έρωτες κεραυνοβόλοι, σεξουαλικά όργια κτλ δε συμβαδίζουν με την ορθόδοξη πίστη, απλά είναι ενάντιοι όλοι αυτοί με το είδος επειδή πολύ απλά, δεν παροτρύνει στο δρόμο του Θεού.

Για να το επαναφέρω στο σήμερα, δεν ξέρω αν έχει ξεπεραστεί όντως η υστερία με τον οξαποδώ, απλώς έχει πάρει άλλη μορφή, λίγο αν συχνασετε στις γωνιές του Twitter, ακόμα και του Facebook, θα δείτε ότι τέτοιου είδους ζητήματα, έχουν αντίκρισμα ακόμα και στο σήμερα, δεν είναι κάτι που γινόταν κάποτε και το αφήσαμε πίσω μας, μην ξεχνάτε και το σχετικά πρόσφατο συμβάν με την εθνική πινακοθήκη, φαίνεται ότι αυτές οι απόψεις κάθε άλλο παρά ξεχασμένες είναι, διάφορα σενάρια συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν.

Ανέκαθεν νομίζω έχει διαπιστωθεί ότι η πρόκληση και αντίδραση απέναντι στην οργανωμένη θρησκεία (το αναφέρω επειδή πολύ συγχέουν το εκτελεστικό όργανο της θρησκείας με την ίδια), είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πουλήσει και θα τραβήξει το ενδιαφέρον. Ας είμαστε ειλικρινείς, το Number Of The Beast, των Iron Maiden, μαζί σας, έχει κάποιες πολύ ωραίες συνθέσεις, δεν θα είχε όμως την ίδια θέση στην υπόληψη πολλών αν δεν είχε τσιγκλήσει τότε κόσμο και δεν είχε τη συγκεκριμένη θεματολογία, πιστεύω ότι δεν θα το μνημονεύαμε με τον ίδιο τρόπο τώρα. Γενικά, πολλά από αυτά τα παράγωγα τέχνης, αν αφαιρέσουμε το στοιχείο του shock value, δεν έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά στην πράξη.

Από το αντίστοιχο άρθρο της Wikipedia:

-- Ο αριθμός είναι λάθος: Είναι 616 αντί 666, ενώ αν αλλάξεις τις αρχικές συνθήκες, πιθανόν να βγεί και άλλο αποτέλεσμα.

-- Μάλλον αφορά τον Αυτοκράτωρα Νέρωνα, ο οποίος ΔΕΝ ήταν καθόλου αγαπητός στους Συγκλητικούς και αριστοκράτες, αντίθετα ήταν πολύ δημοφιλής στις κατώτερες τάξεις. (Δεδομένου ότι στα αρχικά χρόνια της διακυβέρνησης του, θεωρήθηκε αρκετά ικανός και δραστήριος, πιθανόλογείται ότι κάποια στιγμή χτυπήθηκε μαλλον από ψυχωτικό - σχιζοφρενικό επεισόδιο, που επηρέασε την μετέπειτα συμπεριφορά του).

-- Εκτός από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, υπάρχει η Αποκάλυψη του Πέτρου και η Αποκάλυψη του Παύλου!!

Τελευταία επεξεργασία:
ο ίδιος ο Χριστός είχε πει ότι ακόμη και να πει κάποιος κάτι εναντίον Του, δεν θα έχει καμία συνέπεια, μόνο η προσβολή του Αγίου Πνεύματος τιμωρείται. Φαντάζομαι δολοφονίες, βιασμούς και άλλα τέτοια ωραία. Κι εγώ αγαπάω τον Χριστό και την Παναγία αλλά αυτό δεν με εμποδίζει από το να απολαμβάνω το καλό metal (των Slayer συμπεριλαμβανόμενων)

Πίσω
Μπλουζα