Endiaferoun emena polyAA+ είπε:TeleMax projector δεν έχω δυστυχώς. Εκτός κι'αν είναι κι'αυτός κάπου καταχωνιασμένος και δεν τον βρήκα. Ομως κασετούλες σαν τον SpiderMan της φωτό έχω πολλές αν σε ενδιαφέρουν...
Βάλε 3 - 5 λεπτά και είσαι μέσα. Μιλάμε για αποσπάσματα από ταινίες, σε καμμία περίπτωση δεν μπορούσε να χωρέσει ολόκληρο φίλμ σε super 8mm.exetlaios είπε:Πόση διάρκεια είχε κάθε μπομπίνα ; Κάνα τέταρτο-εικοσάλεπτο ;
Nομίζω ότι έστελνες το φιλμ απευθείας στην Kodak...αν όντως είναι έτσι... Νομίζω κάθε κασσέτα σούπερ 8 είχε μέσα και ειδικό φάκελλο, κάπως σαν το το θρυλικό φιλμ Kodachrome.GI JOE είπε:Θυματε κανεις τις Κινηματογραφικες Μηχανες με φιλμ σουπερ 8???
Ψαχνω αν γνωριζει κανεις μαγαζι-εργαστηριο στην Αθηνα που να κανει εμφανιση του φιλμ...Εχω περασει σχεδον απ' ολα τα ''παλια'' μαγαζια στο κεντρο και δυστυχως δεν εχω βρει κατι ακομα...
Το καμαρι μου...Η Canon XL-S....Προβολή συνημμένου 44731
Uskoke είπε:Nομίζω ότι έστελνες το φιλμ απευθείας στην Kodak...αν όντως είναι έτσι... Νομίζω κάθε κασσέτα σούπερ 8 είχε μέσα και ειδικό φάκελλο, κάπως σαν το το θρυλικό φιλμ Kodachrome.
Έχουμε την ίδια μηχανή λήψης!!!Eagle 1 είπε:Ο δικός μου οικιακός κινηματογράφος σε βάση Super 8 ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 1975 με την αγορά μίας μηχανής λήψεως Canon 318M αξίας 5.000 δρχ. Ήταν μία φανταστική μηχανή, μικρή σε μέγεθος με όλα τα βασικά για μία καλή λήψη και όχι μόνον...
Καλά, έμεινα άφωνος ΝΙΟΒΗ! Τέτοια σύμπτωση!!!! Εσείς βέβαια είχατε από την αρχή το πλήρες πακέτο (λήψη-προβολή-οθόνη)! Εγώ άρχισα με την λήψεως και περίπου 9 μήνες μετά πήρα την πρώτη μου μηχανή προβολής, μία μικρή και πολύ απλή από τη Βεντέξ (γνωστή για τα 24ωρα προϊόντα), που όμως παραδόξως έκανε καλά τη δουλειά της και κράτησε μέχρι που αγόρασα μία ιταλική 2 χρόνια μετά....NIOBH είπε:Έχουμε την ίδια μηχανή λήψης!!!
Πόσο σωστά το έθεσες αγαπητέ Uskoke, τι άλμα έχει κάνει η τεχνολογία, τι μας φαινόταν τότε διαστημικό και σύνθετο και πως είναι τώρα... Είπα μία φορά στα παιδιά μου, αν σας έβλεπε κανείς με τα σημερινά κινητά σας στη 10ετία των '70ς θα σας είχε πάρει για εξωγήινους.... Από την άλλη είναι τέτοια η νοσταλγία για εμάς που χρησιμοποιήσαμε τις παλιές τεχνικές.... με κυρίευσε κυριολεκτικά όταν έβγαλα τα παραπάνω εξαρτήματα ( και τα άλλα που θα ακολουθήσουν) από την αποθήκη για φωτογράφηση. Είναι κρίμα να ξέρεις ότι αυτός ο κάποτε τόσο εξελιγμένος εξοπλισμός δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ πια..... Παρεμπιπτόντως, φωτογραφίες από καρέ S8 έβγαλα με Scanner και εγώ!Uskoke είπε:Mit umfangreichem Zubehoer που λένε και οι Γερμανοί Πραγματικά εκπληκτικό πάλι φίλε Αετέ 1. Μια και μοναδική φορά έχω τραβήξει ταινία με Super 8 και ήταν όταν ήρθαν οι συγγενείς μας από τον Καναδά το '85 και φέρανε μια λήψεως σούπερ 8 (βωβή) και τράβηξα ...την αδερφή μου να γκρινιάζει και μου λέγαν στοπ στοπ το φιλμ είναι ακριβό ακόμα και για τους Καναδούς. Και ο πατέρας ενός συμμαθητή μου είχε ομιλούσα προβολής ...και μας φαινόταν διαστημική τεχνολογία. Στο Muenchen είχα πάρει κι εγώ από ένα μαγαζί με φωτογραφικά χαρτί Ilfochrome (Cibachrome λεγόταν παλιά) που μπορείς να τυπώσεις απευθείας φωτογραφία από διαφάνεια. Μια και μοναδική πέτυχε και κρέμεται σε κορνίζα στο πατρικό μου. Φυσικά (θεωρητικά τουλάχιστον) μπορείς να τυπώσεις και μεμονωμένα καρέ από σούπερ 8. Όλα αυτά τα κάνει το Rollei scanner μου και ο φωτογραφικός εκτυπωτής. Μου φαίνεται αστείο που παιδευόμασταν με όλα αυτά παλιότερα και είμασταν και τρισευτυχισμένοι ενώ η κάμερα που έχω τώρα είναι μικρούλα και γράφει σε ένα απλό στικάκι SDץ