Ωωωω .... άλλο ένα πολύ ωραίο θέμα που ανοίξατε !!! Λοιπόν ....
Ούζο Υπάρχω, το οποίο παρήγαγε - ναι, ναι, καλά το καταλάβατε !!! - ο [τρισμέγιστος] Στέλιος Καζαντζίδης !!! Θυμάμαι το μπουκάλι του : στο αυτοκόλλητο είχε διάφορα ασημί "στρογγυλά" σχήματα [σαν μετάλλια ένα πράμα] και στη μέση .... μια φωτογραφία του χαμογελαστού Στελάρα !!! Τις Κυριακές στις αρχές των 80ς, που ήμουνα πολύ μικρούλης και τις περνούσα με τους γονείς μου, τους συγγενείς μου, οικογενειακούς φίλους, συναδέλφους των γονέων μου κλπ κλπ, στο εξοχικό μας στο Πόρτο Ράφτη, όταν ερχόταν η ώρα του φαγητού, θυμάμαι ότι, σχεδόν πάντα, υπήρχε στη μέση του τραπεζιού [των "μεγάλων" φυσικά, εμείς τα πιτσιρίκια τρώγαμε σε ξεχωριστό, μικρό τραπεζάκι], ένα μεγάλο μουκάλι με ούζο "Υπάρχω" !!! Και μάλιστα, επειδή σην ετικέτα του μπουκαλιού υπήρχε η φωτογραφία του Στελάρα, είχες την εντύπωση ότι .... ήταν κι ο Στελάρας μέλος του κυριακάτικου τραπεζιού !!!! Τώρα, όσον αφορά τη γεύση του ... δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω εάν ήταν καλό ούζο ή όχι ... βλέπετε, σε εκείνη την πολύ μικρή ηλικία δεν επιτρεπόταν, ακόμη, να βάζω αλκοόλ στο στόμα μου !!! Ο Στελάρας εκείνη την περίοδο είχε κάνει μια "στροφή στις επιχειρήσεις" και, μεταξύ άλλων, είχε επενδύσει και στο εργοστάσιο παραγωγής του εν λόγω ούζου [νομίζω βρισκόταν κοντά στον Βόλο] !!! Παρόλο που το ούζο του είχε επιτυχία [ο Καζαντζίδης εκεί στις αρχές των 80ς ήταν με το ουζάκι του ..... ομοτράπεζος όχι μόνο στο δικό μου σπιτικό αλλά ... και στο σπιτικό πολλών άλλων οικογενειών], απ' όσο ξέρω η επιχείρησή του, που το παρήγαγε, δεν πήγε, τελικά, καθόλου καλά !!! Έτσι .... λίγα χρόνια μετά, το ούζο του σταμάτησε να κυκλοφορεί στην αγορά !!!
Μέχρι πριν κάμποσα χρόνια, είχαμε στο εξοχικό μας άδεια μπουκάλια ούζου "Υπάρχω", με τη φωτογραφία του Στέλιου ακόμη χαμογελαστή [πλην όμως .... γεμάτη σκόνες, ίχνη από χώματα κλπ κλπ] .... Έτσι, για να μας θυμίζουν εκείνες τις τόοοοτε οικογενειακές μας συνεστιάσεις, εκείνες τις Κυριακές που φύγανε ανεπιστρεπτί .... Οι δικοί μου, όμως, τα πετάξανε αυτά τα μπουκάλια !!! Κακώς, πολύ κακώς ... διότι κάπου διάβασα ότι έχουνε γίνει, πλέον, συλλεκτικά και καθένα εξ αυτών μπορεί να στοιχίζει ... μέχρι και 1000 ΕΥΡΩ !!!!!!!!!!!!!!!