Θρίλερ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!retrofan είπε:Ιστορία νούμερο 2 (προσωπική και διασκεδαστική )
6 χρόνια πριν ζούσα στο εξωτερικό. Και οι γονείς μου είχαν την ανησυχία ότι θα με φάει η κακούργα ξενιτιά και δεν θα γυρίσω πίσω και θα βρω κανέναν ξένο και θα κάνω ξενάκια και και ... Προσπαθούσαν λοιπόν να δημιουργήσουν αντικίνητρα. Ήταν χειμώνας κι είχα επιστρέψει εκτάκτως γιατί ο πατέρας μου περνούσε μια άσχημη περιπέτεια υγείας. Με βρήκαν λοιπόν συναισθηματικά ευάλωτη και μου ξεφούρνισαν το παραμύθι. Ένα ζευγάρι φίλων τους είχε κάτι άλλους φίλους που είχαν έναν γιο : . Αρνήθηκα. Άρχισε τα παρακάλια ο πατέρας από το κρεβάτι του πόνου με το κλασικό "Μια γνωριμία είναι. Τι σε πειράζει; Αν δηλαδή στο λέγανε φίλοι σου ... Απλά και μόνο επειδή είμαστε γονείς σου ... Που αύριο - μεθαύριο μπορεί να μην υπάρχουμε ..." και μπούρου - μπούρου. Σκέφτομαι "δεν πάει στα κομμάτια" και τους λέω να δώσουν στον νεαρό το κινητό μου και να βρεθούμε, όσο είμαι Ελλάδα, για κανέναν καφέ. Αμ δε! Ο νεαρός ήταν παραδοσιακός : . Ήθελε να παρευρίσκονται και οι φίλοι που κάνανε το κονέ και μας γνωρίζαν και τους δύο. Ξίνισα τα μούτρα μου, ξανάρχισε ο άρρωστος πατήρ να πατάει τον συναισθηματικό κάλο, αποφάσισα να τους ξεφορτωθώ φερόμενη πονηρά.
Το ραντεβού είχε δοθεί σε καφέ κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών . Ντύνομαι, στολίζομαι και γελαστή - γελαστή πάω να συναντήσω τους οικογενειακούς φίλους και τον υποψήφιο. Πιο σουρεαλιστική συζήτηση δεν νομίζω ότι υπήρξε . Εκείνος να μου λέει ότι του αρέσουν τα προάστια γιατί υπάρχει χώρος και πράσινο για να μεγαλώσεις οικογένεια κι εγώ να του απαντώ πολύ γλυκά και σοβαρά ότι, αν ποτέ μου επιστρέψω στην Ελλάδα, θέλω να μείνω στο κέντρο και ιδίως στα Εξάρχεια γιατί τα βρίσκω γειτονιά με χαρακτήρα . Οι φίλοι να προσπαθούν να το μαζέψουν στρέφοντας τη συζήτηση για τις σπουδές μου κι εγώ ν' ανακατεύω το τσάι μου και να λέω ότι φυσικά οι σπουδές μου και τα επιστημονικά μου ενδιαφέρονται εν γένει είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και παθιάζομαι πολύ μ' αυτά, "να, ας πούμε τώρα το απόγευμα θα πάω να παρακολουθήσω μια ομιλία για την αναγκαιότητα του χωρισμού Εκκλησίας - Κράτους"
Οι φίλοι μου επέμεναν να με πάει σπίτι με το αμάξι, οπότε κι αυτός ο δύστυχος -τι να κάνει;- με συνόδεψε. Στο τέλος γύρισα, χαμογέλασα όλη γοητεία και προσδοκία, του έσφιξα δυνατά το χέρι και τον άφησα μ' ένα "ήταν τόσο όμορφα που σε γνώρισα σήμερα! Αυτό είναι το κινητό μου. Θα χαρώ πολύ να τα ξαναπούμε".
Δυο βδομάδες μετά κι ενώ, εννοείται , το κινητό παρέμενε σιωπηλό, μπόρεσα να γυρίσω με ύφος θιγμένης αξιοπρέπειας και να πω στους γονείς μου "Τα βλέπετε; Με υποβάλλετε σε τέτοια δοκιμασία για να φάω κι απόρριψη από πάνω! Να λείψουν αυτά στο μέλλον παρακαλώ"
Αυτό μου θυμίζει την ταινία "Ο Φανούρης και το σόι του".αριαδνη είπε:Παλια ηταν και δυσκολα, πχ ο πατερας μου για να παντρεψουν την μεγάλη του αδελφη που από τον πατερα μου ειχε και 16 χρονια διαφορα ηλικιας, ταξαν και τι δεν ταξαν του γαμπρου( και ήταν ωραια κοπέλα να πω αλλα δεν ειχε σημασια η προικα, προικα και δεν έπρεπε να λειπει τιποτα από οσα ειχαν ταξει αλλιως χαλαγε η συμφωνια) ασε που πρωτα έπρεπε να παντρευτουν όλες οι αδελφες( ο πατερας μου ειχε τρεις) και μετα να πάρουν σειρα τα αγόρια, οποτε αυτά επαιρναν και τα πιο λίγα από την πατρική περιουσία.
Από το στενό μου περιβάλλον υπήρχαν πολλές φορές πιέσεις να δημιουργήσω μια σοβαρή σχέση, επιτέλους. Είμαι κλειστό άτομο (και μοναχοπαίδι), δεν ανοίγομαι εύκολα στους άλλους, παρά μόνο αν η παρέα με ενδιαφέρει πραγματικά.
Έτσι, σε ένα ταξίδι μου στο χωριό, οι ξαδέρφες μου αποφάσισαν να μου γνωρίσουν ένα αγόρι 2 χρόνια μεγαλύτερό μου (τον βρήκαν από γνωστό μας άτομο). Εγώ στην αρχή δεν ήθελα αλλά με έβαλαν με το ζόρι…(!). Να φανταστείτε ότι με έβαλαν να αλλάξω γκαρνταρόμπα και να αγοράσω νεα ρουχα για να εντυπωσιάσω, μου έκαναν και φροντιστηριο πώς να φερθώ...κλπ, κλπ, λες και ήμουνα χαζούλα...
Όταν έφτασε η μέρα της γνωριμίας, κανονίστηκε να πάμε σε μια ταβέρνα για φαγητό. Ήμασταν, εγω, οι δύο ξαδέρφες μου, ο ξάδερφός μου με τις οικογένειές τους, το ζευγάρι που μας έφερε το νεαρό (ο οποίος έψαχνε και αυτός για μια καλή κοπέλα), άλλο ένα φιλικό ζευγάρι, αλλά ευτυχώς όχι και γονείς. Είδα το νεαρό, συμπαθής μου φάνηκε αλλά δεν έπεσα και ξερή κιόλας…Eίπαμε λίγα πράγματα και άρχισαν τα πονηρά γελάκια από τους άλλους, πόσο ταιριάζουμε κλπ., αν ταιριάζουμε να πάμε και για κουφέτα...η όλη κατάσταση με έκανε να νιώθω άβολα...είπαμε δεν ανοίγομαι ευκολα στους άλλους, πόσο μάλλον οταν βρισκομαι περιτριγυρισμένη από τοσα άτομα τα οποία συζητάνε για το μέλλον σου...
Κατά την επιστροφή μου στο σπίτι, όλο αυτο με ειχε αφησει με ένα μουδιασμα...δεν είπα πολλά...
Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και επικοινωνούσαμε για κάποιο διάστημα.
Στην αρχή μου άρεσε που μιλούσαμε, όμως στη συνέχεια, μου φαινόταν τόσο δεσμευτικό αυτό, έτσι τα τηλέφωνα αραίωσαν από τη μεριά μου, για να πω την αλήθεια δεν ενδιαφερόμουν για σχέση, μένουμε αλλωστε σε διαφορετικά μέρη οπότε ήταν δύσκολο να πηγαινοέρχομαστε να βλεπόμαστε. Είχα όμως και στο νου μου μην πω κάτι και παρεξηγηθώ και κυρίως μην μαθευτεί κάτι στους γνωστούς που ήταν μαζί μας στο τραπέζι. Ώσπου στο τέλος κατάλαβα πως ό,τι του έλεγα (του έλεγα γενικά πράγματα δεν του είχα πει ποτέ ότι μου αρέσει γιατί ήθελα να βεβαιωθώ πρώτα για μένα, είμαι και επιφυλακτική…) στο τηλέφωνο, τα μετέφερε στους γνωστούς του (οι οποίοι προφανώς τον ρωτούσαν πώς πάει η σχέση μας…).
Πρώτα-πρώτα ποια σχέση; Προφανώς εκείνος, από τις φορές που είχαμε μιλήσει, πίστεψε ότι γουστάρει ο ένας τον άλλο…
Σε επόμενο ταξίδι μου στο χωριό, συναντηθήκαμε και του είπα ευγενικά και ειλικρινά ότι δεν ενδιαφέρομαι για παραπέρα, αν ήθελε, μπορούσαμε να ξεκινησουμε σαν φίλοι και επειτα βλεπουμε…εκείνος μου είπε ότι δεν είχε γνωρίσει άλλο άτομο σαν εμένα και ότι οι προηγούμενες δύο σχέσεις του τον είχαν πληγώσει πολύ…και ηθελε κατι σιγουρο για σχεση. Χαιρετηθήκαμε και αποχωρήσαμε...
Μέχρι να πάω στο σπίτι είχε ήδη πει τα πάντα στους οικογενειακούς του φίλους από αυτούς που ηταν στο τραπέζι (οτι τον έβλεπα σαν φιλο και δεν ηθελα κατι περισσοτερο), οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις ξαδέρφες μου (στις οποίες δεν έλεγα και πολλά για το νεαρό αυτό, ηταν δικο μου θεμα άλλωστε...).Άρχισε η ανάκριση και τσακώθηκα άσχημα με αυτές (και με την οικογένειά μου που δεν μπόρεσα να κρατήσω τη σχέση!)…Είπα την αλήθεια και μου είπαν ότι είχα άδικο (!) και ότι αυτος είχε δίκιο που ήθελε να βρει κατι σίγουρο για σχέση…βασικά δεν περίμεναν τέτοια κατάληξη, να μην συνεχίσουμε τη γνωριμία δηλαδή. Για αυτόν που μετεφερε ό,τι άκουγε από εμενα από δω και από κει (και μάλιστα πολλές φορες...παραφουσκωμένα) ούτε λόγος!
Από τότε δεν τον ξαναείδα...
Παντρευτηκα 7 χρονια αργοτερα, στα 23 μου. Οχι το Γιαννη.Bambi παρά ήσουν μικρή για γάμο! Τι να λέμε τώρα ! Τι θα έκανες 16 χρόνων παιδι σε γάμο !
Μικρή πάλι ησουνα μπαμπι για την εποχή μας που ο μέσος όρος ήταν τα 27 με 30 ( σήμερα είναι τα 35)αλλά οκ στα 16 μόνο ηρωίδες της ωστεν με άνδρες 17 χρόνια μεγαλυτερους!Παντρευτηκα 7 χρονια αργοτερα, στα 23 μου. Οχι το Γιαννη.
Αφου τον βρηκα νωρις, δεν ειχα λογο να καθομαι να περιμενω. Και 20 να ημουν, παλι θα παντρευομουν.Μικρή πάλι ησουνα μπαμπι για την εποχή μας που ο μέσος όρος ήταν τα 27 με 30 ( σήμερα είναι τα 35)αλλά οκ στα 16 μόνο ηρωίδες της ωστεν με άνδρες 17 χρόνια μεγαλυτερους!
Μπαμπι ή μάνα μου ήταν προχω για την εποχη , με προξενιό παντρεύτηκε στα 37 άνδρα 2 χρόνια σχεδόν μικρότερο, στα 40 και έκανε παιδι και τώρα τρέχω και δεν φτανω με τις ασθένειες που έχει, χα χα.Αφου τον βρηκα νωρις, δεν ειχα λογο να καθομαι να περιμενω. Και 20 να ημουν, παλι θα παντρευομουν.
Αλωστε, ο γαμος ειναι υπεροχο πραγμα!
Απο τοτε δεν τον ξαναειδα ποτε και το μονο που εμαθα για εκεινον ηταν οτι λιγες μερες μετα την τελευταια μας τυχαια συναντηση εφυγε παλι στα καραβια.
Ναι, ναι, αυτο ηταν!Ε, τι να κάνει ο άνθρωπος? Από τον καϋμό του που δε σε πήρε, πήρε τα πέλαγα!!!