Θα σου πω κάτι, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω. Χωρίς να είμαι καμμιά ιδιαίτερη καλλονή, ήμουν στα νιάτα μου μάλλον εντυπωσιακή (δεν ξέρω πώς να το πω χωρίς να φανώ ψωνάρα). Εννοώ, ότι βαφόμουν, φτιαχνόμουν, ντυνόμουν, είχα ωραίο σώμα (μην κοιτάμε τώρα που μεγαλώσαμε και βάλαμε τα κιλάκια μας)... Σε πληροφορώ ότι είχα ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση που είχες κι εσύ ΕΙΔΙΚΑ από τρίτους. Και δεν ήταν θέμα εμφάνισης αλλά το γεγονός ότι δεν έμπλεκα εύκολα με κάποιο δεσμό. Ήμουν πολύ απαιτητική με το άλλο φύλο, αλλά σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να απωθώ τους άντρες που με πλησίαζαν ερωτικά γιατί κάτι δε μου άρεσε πάνω τους και μπορεί να μου άρεσε κάποιος που να μην με ήθελε εκείνος. Λογικό είναι. Οι άλλοι θεωρούσαν ότι οπωσδήποτε θα μείνω στο "ράφι", πράγμα που δε με πείραζε καθόλου (και δεν πείραζε και τους γονείς μου καθόλου). Εγώ σκεφτόμουν πάντα ότι δεν θέλω να είμαι με έναν άντρα συμβατικά. Ήθελα να είμαι με κάποιον που να είμαστε πραγματικά καλά μαζί. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι οι δεσμοί μου ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού (ο ένας ειδικά ήταν κεραυνοβόλος έρωτας) και αν δεν είχα γνωρίσει τον άντρα μου, με τον οποίο πραγματικά ταιριάξαμε πολύ, δε θα είχα παντρευτεί. Υπήρχαν λοιπόν, κάποιοι τρίτοι (όπως το λες) οι οποίοι δεν μπορούσαν με τίποτα να το καταλάβουν αυτό. Έκανα δύο φορές το χατήρι σε δυο από αυτούς, ενώ ήξερα από την αρχή ότι η προσπάθεια είναι καταδικασμένη. Έφυγα τρέχοντας από το πρώτο ρημαδιασμένο ραντεβού. Όπου φύγει-φύγει και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι αυτό δεν θα το ξαναζήσω. Δεν ξαναδέχτηκα ποτέ να μπω σε τέτοια διαδικασία. Δεν είναι λοιπόν, θέμα εμφάνισης δικής σου αλλά θέμα προβληματικών μυαλών που έχουν μια συγκεκριμένη άποψη για τις γυναίκες και τον τρόπο που αυτές ΠΡΕΠΕΙ να ζήσουν και εννοούν οπωσδήποτε να την επιβάλλουν στον άλλο, γιατί δε μπορούν με τίποτα να δεχτούν ότι ο άλλος μπορεί να σκέφτεται με κάποιο διαφορετικό τρόπο το πώς θέλει να ζήσει την ζωή του! Ειδικά αυτή η καταπληκτική άποψη για τις γυναίκες! "Πρέπει να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, αλλιώς θα σε λένε "γεροντοκόρη"! Πολλές γυναίκες την πάτησαν και έκαναν γάμους της κακιάς ώρας, με αυτό το φόβο πάνω από το κεφάλι τους...