exetlaios
Retro PaTRi@RcH
- Αντιδράσεις
- 1.344
Θυμάμαι μικρός, ότι κάθε "σοβαρή" γειτονιά, είχε και το "στοιχειωμένο" σπίτι της.
Εγώ μεγάλωσα στο Νέο Φάληρο, μια περιοχή γεμάτη νεοκλασσικά σπίτια, πολλά εξ αυτών εγκαταλειμένα.
Τώρα, αρκετά από αυτά έχουν αναπαλαιωθεί, αλλά τότε ήταν πολλά αυτά που είχαν αφεθεί στην τύχη τους.
Σχεδόν σε κάθε ένα-δύο τετράγωνα, υπήρχε και ένα "στοιχειωμένο" σπίτι.
Κανένα όμως δεν ήταν τρομακτικότερο, από αυτό της οδού Σμολένσκυ.
Ακόμα και τώρα, όταν περνάω απ'έξω, το αντικρύζω με δέος και φόβο.
Δε νομίζω να έμπαινα μέσα μόνος μου, ούτε μέρα !
Ανέκαθεν αισθάνόμουν κάτι αρνητικό/τρομακτικό/αγχωτικό, όταν αντίκρυζα παλιά εγκατελειμένα σπίτια,
αλλά το συγκεκριμένο μου έβγαζε μια ιδιαίτερα αρνητική αύρα.
Στους κατοίκους του Νέου Φαλήρου, το σπίτι ήταν γνωστό ως "σπίτι του μαύρου λύκου" !
Είχα ρωτήξσει με απορία μικρός, γιατί αυτό το όνομα και μου είχαν απαντήσει ότι
" παλιά έμενε εκεί ένας τρελός, που είχε το παρατσούκλι << μαύρος λύκος >> " .
Ακόμα δε με έχει πείσει η συγκεκριμένη δικαιολογία, αλλά δυστυχώς δεν έχω μάθει κάποια άλλη πληροφορία.
Μάλιστα, "σκαλίζοντας" πρόσφατα το Διαδίκτυο, ανακάλυψα ότι θεωρείται ένα από τα γνωστότερα "στοιχειωμένα" σπίτια της Αττικής.
Πρόσφατα, κάποιοι/κάποιος πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα "εικαστική παρέμβαση" :
"Μετακόμισε" την "μάγισσα" από το εγκατελειμένο Λούνα Παρκ (ή τουλάχιστον ότι απέμεινε από αυτή),
και την τοποθέτησε "φρουρό", ώστε να κρατάει τους επίδοξους "κινυγούς φαντασμάτων", μακριά από το χώρο.
Εσείς, είχατε παρόμοια "στοιχειωμένα" σπίτια στη γειτονιά σας ;
Εγώ μεγάλωσα στο Νέο Φάληρο, μια περιοχή γεμάτη νεοκλασσικά σπίτια, πολλά εξ αυτών εγκαταλειμένα.
Τώρα, αρκετά από αυτά έχουν αναπαλαιωθεί, αλλά τότε ήταν πολλά αυτά που είχαν αφεθεί στην τύχη τους.
Σχεδόν σε κάθε ένα-δύο τετράγωνα, υπήρχε και ένα "στοιχειωμένο" σπίτι.
Κανένα όμως δεν ήταν τρομακτικότερο, από αυτό της οδού Σμολένσκυ.
Ακόμα και τώρα, όταν περνάω απ'έξω, το αντικρύζω με δέος και φόβο.
Δε νομίζω να έμπαινα μέσα μόνος μου, ούτε μέρα !
Ανέκαθεν αισθάνόμουν κάτι αρνητικό/τρομακτικό/αγχωτικό, όταν αντίκρυζα παλιά εγκατελειμένα σπίτια,
αλλά το συγκεκριμένο μου έβγαζε μια ιδιαίτερα αρνητική αύρα.
Στους κατοίκους του Νέου Φαλήρου, το σπίτι ήταν γνωστό ως "σπίτι του μαύρου λύκου" !
Είχα ρωτήξσει με απορία μικρός, γιατί αυτό το όνομα και μου είχαν απαντήσει ότι
" παλιά έμενε εκεί ένας τρελός, που είχε το παρατσούκλι << μαύρος λύκος >> " .
Ακόμα δε με έχει πείσει η συγκεκριμένη δικαιολογία, αλλά δυστυχώς δεν έχω μάθει κάποια άλλη πληροφορία.
Μάλιστα, "σκαλίζοντας" πρόσφατα το Διαδίκτυο, ανακάλυψα ότι θεωρείται ένα από τα γνωστότερα "στοιχειωμένα" σπίτια της Αττικής.
Πρόσφατα, κάποιοι/κάποιος πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα "εικαστική παρέμβαση" :
"Μετακόμισε" την "μάγισσα" από το εγκατελειμένο Λούνα Παρκ (ή τουλάχιστον ότι απέμεινε από αυτή),
και την τοποθέτησε "φρουρό", ώστε να κρατάει τους επίδοξους "κινυγούς φαντασμάτων", μακριά από το χώρο.
Εσείς, είχατε παρόμοια "στοιχειωμένα" σπίτια στη γειτονιά σας ;
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: