Ρετρό φήμες για συμμαθητές

Πάντως μου κάνει εντύπωση για παλιούς σας συμμαθητές-"αλάνια", που μετά κατέληξαν στα ναρκωτικά, άλλοι μάθατε πως είναι νεκροί, έμπλεξαν με κακές παρέες και άλλα τέτοια δυστυχή γεγονότα.

Μπορεί να λέω και βλακείες, αλλά νομίζω πως αυτές τις εποχές, δεν υπάρχουν τόσο πολύ τέτοια περιστατικά. Εγώ προσωπικά (σημ. είμαι 26 ετών) όσους "βλάκες-αλητάκια" είχα στο σχολείο μου (και πιστέψτε με είχα πολλούς), ούτε στα ναρκωτικά έμπλεξαν, ούτε λιγοψυχούσαν στην πλατεία Ομονίας ούτε κάτι παρόμοιο....

Μήπως (λέω μήπως) έπαιζε ρόλο στις παλαιότερες εποχές για τους φίλους που την είχαν ζήσει (αναφέρομαι δεκαετία 80) και το όλο "consept" δηλαδή rock/drugs/metal/μηχανόβιοι κτλ κτλ;;
 
όχι...μάλλον υπερβολική και υπεραπλουστευμένη είναι η διαπίστωση σου...απλά πλέον η νέα γενιά είναι πιο υποψιασμένη ενώ τότε οι υποτιθέμενοι...αλήτες ξεχώριζαν σε στυλ και εμφάνιση δίχως όμως να έχουν το μυαλό να επιλέξουν...απλά ακολουθούσαν και έπαιρναν το στίγμα σχεδόν αμαχητί!
 
whatohh είπε:
Όταν ένας καθηγητής ρώτησε που είναι, μια συμμαθήτρια είπε ''Μάλλον είχε πανσέληνο χθές''. Γελάσαμε όλοι σαν καλοί κάφροι. Από τότε δεν τον έχω ξαναδεί ή ξανακούσει κάτι για αυτόν.
Θα έγινε λυκάνθρωπος :p

Sorry που το ξανανοίγω μετά από τόσο καιρό και με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν άντεξα!

Btw διάβασα όλες τις σελίδες και ομολογώ ότι ταξίδεψα...με ταξιδέψατε αρκετά! Σας ευχαριστώ :D
 
outerheaven είπε:
Θα έγινε λυκάνθρωπος :p
Sorry που το ξανανοίγω μετά από τόσο καιρό και με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν άντεξα!

Btw διάβασα όλες τις σελίδες και ομολογώ ότι ταξίδεψα...με ταξιδέψατε αρκετά! Σας ευχαριστώ :D

Και καλα εκανες που το ξανανοιξες και τωρα το ξαναεπαναφερω και εγω! :)
 
Εγώ ανέκαθεν υπήρξα ένα πολύ ντροπαλό και κλειστό παιδί. Αυτό οφείλεται τόσο στο χαρακτήρα μου όσο και στη διαπαιδαγώγηση μου. Η διαπαιδαγώγηση μου αυτή με σημάδεψε στη μετέπειτα ζωή μου. Όσοι υποψήφιοι ή νέοι γονείς θέλετε κάποιες εμπειρικές συμβουλές διαπαιδαγώγησης από κάποιον -όχι ειδικό, αλλά - παθόντα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου με προσωπικό μήνυμα.

Λόγω του χαρακτήρα μου λοιπόν και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ποτέ δεν υπήρξα αθλητικός, ποτέ δε μου άρεσαν τα παιχνίδια με μπάλα και το ότι ενίοτε «κολλούσα» στο να ξοδέψω, δεν υπήρξα ποτέ δημοφιλής. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις γινόμουν και στόχος. Και το αστείο είναι ότι στην πραγματικότητα οι περισσότεροι με αγαπούσαν. Τα αγόρια, φυσικά. Τα κορίτσια ποτέ δεν αγαπούν έναν αδύναμο!

Στο γυμνάσιο και λύκειο, πάντα υπήρχαν παιδιά που με τον ένα ή άλλο τρόπο γίνονταν σημείο αναφοράς. Υπήρχαν αυτές που «είχαν πάει με όλο το Λύκειο». Υπήρχαν οι δηλωμένοι άθεοι που γίνονταν αντικείμενο έρευνας ακόμα και από άτομα που έβριζαν τα θεία όλη την ώρα.

Υπήρχαν οι βρωμιάρηδες που κατατάσσονταν στα καθυστερημένα.

Οι θηλυπρεπείς.

Αυτές που «είχαν μείνει έγκυες στις καταλήψεις». Αυτές που τα είχαν με εξωσχολικούς. Και μάλιστα, πολλές από αυτές ήταν πολύ καλές μαθήτριες.

Αυτοί που διατυμπάνιζαν τις διασυνδέσεις τους στο χώρο της αλητείας («έχω παρέες σε Φυλής και Εξάρχεια») ή του οπαδισμού («είμαι συνιδρυτής συνδέσμου»). Αυτοί που έπαιζαν ξύλο κάθε μέρα. Φυσικά, τα περισσότερα αποδεικνύονταν φούσκες.

Το πρόβλημα με τις διάφορες «μούρες» είναι ότι όταν αναγκαστούν να παίξουν εκτός έδρας (σχολείο, γειτονιά, εργασία κλπ) λήγει και η θητεία τους.

Επίσης, ενώ εγώ έγινα αθλητικός και πολύ ψαχμένος σε πάρα πολλά πράγματα–αλλά έγινα!- μετά το σχολείο, των περισσοτέρων αθληταράδων η "θητεία" πήρε την κατιούσα.

Με τα χρόνια συναντούσα συμμαθήτριες οι οποίες ενώ στα σχολικά χρόνια ήταν μαζεμένες, στα 26 φεύγα, χρησιμοποιούσαν έντονο μακιγιάζ. Ή άλλες που ενώ όντως ήταν πολύ δημοφιλείς και τις γούσταραν οι περισσότεροι, αργότερα υπέφεραν από μοναξιά και παραπανήσια κιλά.

Τελευταία, πάντως, συναντώ και πολλούς με τις δικές τους οικογένειες.
 
WalkerYannis είπε:
Υπήρχαν αυτές που «είχαν πάει με όλο το Λύκειο».
Όποτε άκουγα την συγκεκριμένη φήμη, πάντα τρωγόμουν να προσθέσω το "εκτός από μένα".
 
δυστυχως και στο δικο μου λυκειο υπηρχαν οι φημες επειδη ανηκα στην κατηγορια των μεταλαδων μαζι με κατι αλλα παιδια ειμασταν λοιπον αυτοι που φοραγαν παντα μαυρα και μπλουζες με νεκροκεφαλες και σταυρους μας εβλεπαν περιεργα οι σκυλαδες στην πλειοψηφια της ταξης μια φορα ειχα ακουσει να λενε κοιτα παιδια αν ειχα ενα τετοιο θα το εσπαγα στο ξυλο μια φορα λοιπον ειχα φερει ενα cd τον possessed το seven churches συγκεκριμενα για να το δωσο σε ενα παιδι να το αντιγραψει ελα ομως που το ειδε ο καθηγητης τον μαθηματικων και το πηρε μπροστα σε ολη την ταξη και ειπε οριστε ο κυριος θανος απο δω μαζι με τον φιλο του θα βαλουν το cd να παιζει τα μεσανυχτα και θα σφαξουν τους γονεις τους σε τελετη μαυρης μαγειας η φημη κυκλοφορησε και ολοι ερχοντουσαν για αρκετο καιρο να με ρωτησουν αν ειναι αληθεια επισης αλλο ενα παραδοξο που ειχαμε ηταν οτι κανενας δεν ηθελε το απουσιολογιο στα περισσοτερα σχολεια το παιρνει ο καλυτερος μαθητης σε εμας επεφτε ξυλο για το ποιος θα το παρει πηγαν να το φορτοσουν και σε μενα αλλα απειλησα να το πεταξω στα σκουπιδια τελικα ριξαμε κληρο και αυτο γιατι κανεις δεν ηθελε την φημη του καρφιου που εξαιτιας του εμεινε καποιος επειδη δεν του εκρυψε της απουσιες
 
Τι κανουν οι κοπελες με το ᾽᾽ελεεινο βαψιμο, την φουστα στην ωρα της γυμναστικης, που διαβαζαν επιστημονικη φαντασια και εκαναν κοπανες και δεν μιλαγαν σε ανθρωπο ?

Μια χαρα ειμαστε ευχαριστουμε πολυ, πηγα το παιδι στον παιδικο, φτιαχνω φαι για οταν ελθει και ο συζηγος, πινω καφε και γραφω μεχρι να παω να παρω την μικρη στο εν λογω φορουμ και συζηταω για να κανω το δευτερο μεταπτυχιακο.

Στο σχολειο μου παντως οι μεταλλαδες ηταν ατομα τρεντυ με πολλα χρηματα για δισκους, ολοι φοραγαν Timberland ή ακριβα αθλητικα και μπλουζες Lacoste και επωνυμα τζην, ηταν αριστοι μαθητες και κοροιδευαν οσους δεν ηταν νορμαλ ή ηταν κακοι μαθητες και αυτοι οι τυποι ηταν πολυ συντηριτικοι και καποιοι και σε ακροδεξιες οργανωσεις -τωρα ολοι δουλευουν σε πολυεθνικες και ακουνε σκυλαδικα, μονο στις πολιτικες αποψεις εμειναν πιστοι. Μετα ανακαλυψα πως υπηρχαν και αλλου τυπου μεταλλα αλλα μαλλον λογω αυτου του γεγονοτος με εξαιρεση ελαχιστα τραγουδια το μεταλ δεν το συμπαθησα ποτε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι λογικό να υπάρχουν συνεχώς φήμες γύρω από κάποια άτομα που διαφοροποιούνται κραυγαλέα από τους υπόλοιπους.. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη μετέπειτα πορεία τους στη ζωή.. (όπως ανέφερε και παραπάνω η Domenica ) δε νομίζω ότι μπορούμε να ασκήσουμε κριτική στη ζωή κανενός (ειδικά τώρα ως ενήλικες) διότι γνωρίζουμε το αναυθαίρετο δικαίωμα του καθενός να ζει όπως θέλει και όπως εκείνος είναι ικανοποιημένος χωρίς βέβαια να καταπατά τα δικαιώματα των άλλων.. Μπορεί τότε ως παιδιά να βλέπαμε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά από ένα δικό μας πρίσμα που "μεγένθυνε" ουσιαστικά τα "κακώς-παράξενα" κείμενα αλλά πλέον κατανοούμε ότι δεν υπάρχει "η ζωή του/της είναι καλή/ κακή" Τι εννοώ? το να θέλει κάποια στα 16 της να ντύνεται προκλητικά και να θέλει να βάφεται έντονα είναι λογικό να προκαλεί τα σχόλια στο σχολείο.. αλλά η πορεία της μετά δεν καθορίζεται από αυτό.. άλλες έχουν καλή και άλλες κακή κατάληξη.. αλλά ακριβώς εδώ είναι το θέμα.. δεν μπορούμε να κρίνουμε την κατάληξη του καθενός..

και για να μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο εγώ δεν είμαι από Αθήνα και η σχολική κοινότητα σε μία κλειστή κοινωνία είναι διαφορετικά διαμορφωμένη.. Είχαμε και μεις μεταλλάδες (αλλά δε φανταστήκαμε ποτέ ότι ασχολούνται με σατανικά καθότι ήταν σχεδόν κάθε Κυριακή στην εκκλησία), είχαμε κοπέλες που ντύνονταν περίεργα και ναι εκεί υπήρχαν αρνητικά-περίεργα σχόλια, είχαμε και κοπέλες όμως που ήταν "καλές" και όταν πήγαν να σπουδάσουν έγιναν άλλοι άνθρωποι.. Οπότε δεν έχει να κάνει με τη σχολική μας "εικόνα" αλλά με το χαρακτήρα του καθενός και με το τι είναι ικανοποιημένος..
 
alkis21 είπε:
Όποτε άκουγα την συγκεκριμένη φήμη, πάντα τρωγόμουν να προσθέσω το "εκτός από μένα".
Χαχαχαχα, θεός!! κι εγώ το ίδιο alkis21.

Εγώ θυμάμαι μια φήμη που δυστυχώς αποδείχτηκε πως ήταν αλήθεια, για μια κοπέλα που ήμασταν μαζί στο δημοτικό και κάποια εποχή καθόμασταν και στο ίδιο θρανίο :flower: . Μετά από χρόνια κι ενώ είχανε χαθεί τα ίχνη της, ένας φίλος μου βρέθηκε να πηγαίνει στο ίδιο φροντιστήριο με αυτήν αλλά είχε μάθει ότι είχε μπλέξει με ναρκωτικά, μετά από λίγο καιρό έμαθα ότι δυστυχώς αυτό την οδήγησε στο θανατο (θα πρέπει να ήμασταν κάπου 17-18 χρονών τότε). Είχα στεναχωρηθεί πολύ μιας και η κοπελα με θυμότανε και μάλιστα θέλαμε να κανονίσουμε και συνάντηση (αυτά στην προ facebook εποχή). Δυστυχώς αυτό το θέμα με τα ναρκωτικά εκείνη την εποχή (μέχρι και τέλη 90s) 'έπαιζε' πολύ και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι φήμες δεν ήταν απλά και μόνο φήμες. Δε ξέρω τώρα πως είναι, πιστεύω όμως πως με την ενημέρωση που υπάρχει είναι ίσως λίγο καλύτερα τα πράγματα.
 
WalkerYannis είπε:
...Αυτές που «είχαν μείνει έγκυες στις καταλήψεις»...
Θεική φήμη ! Την είχα ξεχάσει !

Domenica είπε:
...αυτοι οι τυποι ηταν πολυ συντηριτικοι και καποιοι και σε ακροδεξιες οργανωσεις -τωρα ολοι ... ακουνε σκυλαδικα.
Μα καλά, γιατί σε εκπλήσει το γεγονός ; Δεν έχεις ποτέ ακούσει τον όρο "λαικός εθνικισμός" ; :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρόσφατα, είχαμε μια συνάντηση διάφοροι παλιοί συμμαθητές. Η λίστα με παιδιά που έφυγαν λόγω ναρκωτικών η άλλων αιτιών, δεν τέλειωνε. Φυσικά οι πιο πολλοί από αυτούς, ήταν οι τότε " δημοφιλείς" και "μάγκες"... :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στις καταλήψεις το τι ράδιο-αρβύλα έπεφτε για ναρκωτικά, σεξ κλπ. ξεπερνούσε κάθε φαντασία. "Κάνουν πίτσι-πίτσι πάνω στα θρανία, μην τα ακουμπάτε!", "σνίφαραν "σκόνη", απολυμάνετε τα!" μας έλεγαν άτομα που είχαν παρε-δώσε με τους καταληψίες. Φυσικά εγώ γέλαγα λέγοντας "τι, έκαναν πίτσι-πίτσι με τον Μήτση;". :biglaugh:
 
Για αυτους που πεθαναν απο ναρκωτικα ειναι θλιβερο οντως. Τωρα για αυτους που γραφετε πως ζουν διαφορετικα, οτι και να σημαινει το ᾽᾽διαφορετικα᾽᾽ δεν καταλαβαινω γιατί σοκάρεστε. Ο καθενας ζει οπως θελει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ήταν δημοφιλές τότε τα κορίτσια στο Λύκειο να έχουν σχέση με φαντάρους και ήταν όλο ανησυχίες και "σε ποια σκοπιά να είναι τώρα" κι άλλα τέτοια χαζά. Πάντως γενικά υπήρχαν φήμες για κοπέλες ξεπεταγμένες πριν την ώρα τους που ειδικά στην 5ήμερη οι φήμες οργίασαν τρελά.
 
Υπηρχαν τοτε οι φημες για τους "Γιαχουβαδες"(μαρτυρες του Ιεχωβα) και ειχαμε ενα συμμαθητη μαρτυρα στο Δημοτικο...

Ε, τον βλεπαμε καπως απομακρα....παιζαμε μαζι αλλα ηταν "καπως " η κατασταση...

Στο Γυμνασιο υπηρχε η φημη οτι η κορη της "Αγγλικου"που πηγαινε Τριτη Γυμν. ειχε μεινει εγκυος(βλεπαμε και Γυμνασιο Ντεγκρασι τοτε :D )

Τελικα ισως να ηταν αληθεια...
 
Επίσης ο αδερφός ενός συμμαθητή μου είχε σχέση με μια καθηγήτρια η οποία ήταν και κάποιας ηλικίας. Είχε γίνει σάλος τότε (μικρή κοινωνία) γιατί το παιδί ήταν στο γυμνάσιο και αυτή θα μπορούσε άνετα να είναι μαμά του αφού είχε κόρη στην ηλικία του περίπου.
 
Απο ότι διαβασα και στα αλλα ποστ,πανω κατω οι ιδιες ...φημες (που πολλες φορες ηταν και αληθεια) κυκλοφορουσαν στα σχολεια.


Για την Μ...το ''Καροτο'' <<που επαιρνε ναρκωτικα>>...



Η Ν.....και η Φ...... που ηταν οι ''ευκολες'' και <<ειχαν ''παει'' με τα μισα αγορια του σχολειου>>...



Για τον πατερα του Θ..... <<που ηταν πολύ πλούσιος αλλα το εκρυβαν>....



κλπ κλπ
 
Στο Δημοτικό στην Γ τάξη ήρθε ένας νέος συμμαθητής, παιδί χωρισμένων γονιών. Το μοναδικό παιδί χωρισμένων στην ταξη (ίσως κι το μοναδικο στο σχολειο) κι ήταν θέμα συζήτησης, όχι όμως τόσο από τα παιδιά όσο απο τις μητέρες! Ζούσε με την μητέρα του κι τη γιαγια του κι οι λοιπές μαμάδες αναρρωτιόντουσαν (κουτσομπόλευαν θα έλεγα καλύτερα) "που να ζει άραγε ο πατέρας", "γιατί χώρισαν", "πως ζουν οικονομικά", "έχει επαφή το παιδί με τον πατέρα;" κλπ. Οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν με ότι έβγαζε η κάθε μια απο το μυαλό της: "ίσως αυτός είχε φιλενάδα κι τους εγκατέλειψε", "μπορεί όμως να είχε αυτή φίλο κι την χώρισε", "καλέ μήπως αυτός είναι φυλακή κι λένε πως δήθεν χώρισαν;", "μπορεί η γιαγιά να έμπαινε στη μεση κι τους χώρισε", "αχ! το καημένο το παιδί" κι διάφορα τέτοια ευφάνταστα. Ήταν βέβαια κι η μητέρα του παιδιού αντικοινωνική, δεν ήθελε εξ αρχής επαφές με τις άλλες μητέρες, η δε γιαγιά τσαούσα κι γλωσσού, τα έβαζε ακόμη κι με τον αερα που ανέπνεε, κι όλο αυτο ενδυνάμωνε ακόμη περισσότερο τις φήμες για την οικογένεια κι τον τρόπο ζωής τους. Το παιδί πάλι ήταν ήσυχο κι τρομερά συνεσταλμένο, μοναχικό, κι τελευταίος στα μαθήματα. Εδειχνε οτι στο σπίτι η μητέρα του δεν τον πιεζε να ασχοληθεί με τα μαθηματα του. Στην Ε Δημοτικού έφυγαν από την περιοχή.
Πριν λίγα χρόνια τον εντόπισα τυχαία στο fb λόγω κοινού "φίλου". Απο τις φωτο που είχε στο προφιλ του ήταν τεχνίτης στο επάγγελμα, είχε κάνει οικογένεια αλλά μου έκανε εντύπωση ότι δεν είχε ούτε μια φωτό με την μητέρα του ή τη γιαγια του. Ολες οι φωτο, τόσο από την παιδική ζωή του όσο κι από την τωρινή του, ήταν μονο με τον πατέρα του. Η μανα του κι η γιαγια του απούσες από το αλμπουμ...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα