θανος
RetroJunkie™
- Αντιδράσεις
- 662
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καλώς τον!kickniko είπε:συνεχίζω με την Hasselblad 500C. Εδώ νομίζω ότι τα σχόλια είναι περιττά και οι καρδιές των φωτογράφων χορεύουν heavy metal. Βάζω και τον φωτομετρητή Lunasix 3 της Gossen. Άλλο αθάνατο πράγμα κι αυτός.
Όπως καταλαβαίνετε θα μπορούσα να γράφω ώρες ολόκληρες για την ποιότητα της και για την ανυπέρβλητη ποιότητα των φακών της. (Της Zeiss αποκλειστικά για Hasselblad.) Το αφήνω όμως γιατι βρυκολάκιασα ήδη κι απόψε, και αύριο έχω πάρτυ τρικούβερτο στο γραφείο γιατί μόλις αποφάσισα να τα βροντήξω από προγραμματιστής και να γίνω περιπλανόμενος φωτογράφος. Θα με λιθοβολήσουν πάραυτα, αλλά τι να γίνει...
Αν επιζήσω επανέρχομαι.
Καληνύχτα.
Ευχαριστώ πολύ, και καλώς σε βρήκα!καλώς τον!
Αν επιτρέπεται, φωτογραφίζεις επαγγελματικα;αν και δεν είμαι ειδικός στις hasselblad, έχω τραβήξει αρκετά καρέ.
Αυτό ήταν στάνταρντ σε πάρα πολλές φωτογραφικές μηχανές μεσαίου φόρματ. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βλέπεις τι βλέπει η φωτογραφική μηχανή. Και επειδή μεταξύ των ματιών του φωτογράφου και του κόσμου παρεμβάλεται μόνο η οπτική και καμία άλλη διαδικασία, έχουμε μια απόλυτα φυσική κατάσταση. Νομίζει κανείς ότι η φωτογραφική μηχανή ξαναδημιουργεί την σκηνή σε χρόνο μηδεν ως δια μαγείας. (Το πλεονέκτιμα της ταχύτητας του φωτός. )η ιδιαιτερότητά της λόγω αντεστραμμένου ειδώλου (+σκοπεύτρου πάνω από το σώμα)
Και πάλι ευχαριστώ. Έχω κάνει μερικά χρόνια περιπλανόμενος φωτογράφος. Η ομορφότερη φάση της ζωής μου, την οποία με συλλαμβάνω να αναπολώ καθώς προγραμματίζω στα γραφεία των πελατών μεταξύ βαβούρας, αναστάτωσης, χάους και μη επικοινωνίας. Μπα, δε γίνεται τίποτα, πρέπει να ξαναβγώ στους δρόμους και στις λαϊκές με τρίποδα και φωτογραφική, να ξαναβρώ την γαλήνη μου. Αυτές οι μοντέρνες δουλειές με έχουν διαλύσει.επίσης σου εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη για το νέο σου ξεκίνημα
Για να πω την αλήθεια στα πορτραίτα προτιμώ μερικές φορές την Mamiya RB67 Pro για τη δυνατότητα της να εστιάζει σε πιο κοντινές αποστάσεις λόγω των φακών της. Αλλά αυτό φυσικά ισχύει μόνο για πορτραίτα από απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου. Από μισό και πάνω χρησιμοποιώ την Hasselblad.Hasselblad, η Amiga των φωτογραφικών μηχανών Μια από τις φαντασιώσεις των φίλων της φωτογραφίας. Η μηχανή με την οποία τραβήχτηκαν τα πλάνα της γης στις πρώτες εξορμήσεις μας στο διάστημα, η μηχανή που χρησιμοποιούν περισσότερο στα studio για πορτρέτα, και σίγουρα είναι απλησίαστα ακόμα και τα σημερινά (όχι συλλεκτικά) μοντέλα.
Δεν θα είχε πλεονέκτημα η ασφάλεια, μια που δεν θα μπορούσε κανείς να μου την αναπληρώσει. (Κούφια και τζούφια η ώρα που τ' ακούει.)Ελπίζω να την έχεις ασφαλισμένη!
όχι, ασχολούμαι με την φωτογραφία ερασιτεχνικά (και πλέον μόνο με dslr )kickniko είπε:@ntsmrtz Αν επιτρέπεται, φωτογραφίζεις επαγγελματικα;
Μόνο με dslr, ε; Από μικρός φαινόσουνα ότι θα ψηφιακώσεις! Άθλιε προδότη, κρυπτοαντιρετρόνιο, όξω από το φόρουμ ρε αντιφιλμικέ!όχι, ασχολούμαι με την φωτογραφία ερασιτεχνικά (και πλέον μόνο με dslr )
Πωωωω... θα πρέπει να ήταν πολύ φάση, ε; Φαντάζομαι την ακρίβεια της δουλειάς αλλα και τον ενθουσιασμό! Σε ζηλεύω ρε φίλε για τις φάσεις αυτές, αλλά βλέπεις; Αυτό εννοώ όταν σε ρωτώ πως και δεν πήγες εσύ για επαγγελματίας; Αυτά που έκανες δεν είναι παίξε γέλασε. Εσύ ήσουν ρε παιδάκι μου σε φωτογραφία αξιώσεων, όχι για λουλουδάκια σε κακήν κακώς τραβηγμένα "μάκρο" από άσχετας ρομαντικάς κορασίδας δια εξίσου άσχετας ρομαντικάς γιαγιάκας... Και συγγνώμη κιόλας, δε θέλω να γίνομαι φορτικός. Απορώ μόνο....οι λήψεις με hasselblad είχαν γίνει παλαιότερα στα πλαίσια φωτογραμμετρικών λήψεων, προσαρμόζοντας ένα μετρητικό φακό (με σταυρονήματα σε διάταξη κανάβου) και εν συνεχεία βαθμονομώντας τον, για δημιουργία ορθοφωτοχάρτη. το μέγεθος του format της, την έκανε ιδανική για ακρίβεια στην απεικόνιση τόσο για κτιριακές όψεις όσο και για ακριβής απεικόνιση του γήινου ανάγλυφου (αεροφωτογραφία)
Ωρρραία, με πολύ κάργα επαναστατικά ρολαριστό ρρρρρρρ, που λέμε. Έεεετσι μπράβο! Θα σας αναλογίσω όλους ρε!O kickniko με έκανε να βγάλω από τη ντουλάπα μου την Olympus OM 10
Ωχ, ωχ, τον κλέψανε; Φαντάζομαι τη στεναχώρια σου. Μα τι άνθρωποι υπάρχουν στον κόσμο ρε παιδί μου... Μήπως όμως θυμάσαι τι φακός ήταν;Την είχε αγοράσει ο πατέρας μου από το εξωτερικό μαζί με zoom φακό, ο οποίος στο αεροδρόμιο του Ελληνικού έγινε άφαντος . Οπότε έμεινα με τον κανονικό (50αρι) φακό της.
Αν έχει μείνει ζαμάνια στην μηχανή τότε προετοιμάσου για εκπλήξεις, απο τις οποίες μερικές μπορεί να είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσες. Αλλά τελείωσε το, τελέιωσε το! Και μετά πάρε κι άλλο, έτσι να ιλφορντοθείς και να ευφρανθείς! Αυτές οι μηχανές δεν είναι για απραξία. Χαλάνε μόνο αν δεν δουλέψουν για πολύ καιρό. Είναι σαν τα άλογα για σκληρή δουλειά, όχι για μόστρα. (Γι' αυτό φυσικά και είναι αθάνατες.) Άντε και spot on! Α, και που 'σαι ε; Όταν εμφανιστούν κοπάνα και καμία εδώ στο νημάτιο, αν φυσικά δεν υπάρχουν προβλήματα λόγω πιθανού off topic.Ευκαιρία να τελειώσω και το ασπρόμαυρο Ilford που έχει μέσα.
Όχι γιατι, νομίζω μέσα είσαι! Αλλά καμιά επιπρόσθετη πληροφορία; Είναι φωτογραφική μηχανή η βιντεοκάμερα; Πολύ ενδιαφέρουσα πάντως από το σχήμα και μόνο. Του πότε είναι; Μου θυμίζει futuristic του 70... κάπου κατα κεί.Δεν ξέρω αν είμαι σε λαθος θρεντ, αλλα φαντάζομαι οτι ανήκει σε αυτή την ενότητα...
Αφρική, ε; Για δες... και πριν από 20 χρόνια, δηλαδη κατα το 1990. Οπότε έπεσα έξω μόνο 20 χρονάκια.kickniko δεν γνωρίζω χρονολογία.
Ξέρω οτι έχει έρθει απο την Αφρική πριν απο καμιά εικοσαριά χρόνια.
( Είναι βιντεοκάμερα )