Ροφήματα σοκολάτας (κακάο, κ.λπ.)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Omenforever
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ήμουν στους άτυχους που δεν μου αγόραζαν σοκολατούχα γάλατα. Μόνο caotonic υπήρχε στο σπίτι.
Πρώτη φορά ήπια στο Δημοτικό από το κυλικείο του σχολείου (τέλη ΄90s) :P

Και τώρα οι ερωτήσεις μου:
1. Υπήρχε nesquik ψυγείου σε χάρτινη συσκευασία; (τύπου junior ΦΑΓΕ/amita motion)
2. Υπήρχε Carnation ψυγείου σε συσκευασία ίδιου τύπου;
3. Με ποια σειρά κυκλοφόρησαν τα σοκολατούχα της ΦΑΓΕ; Κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα στην αγορά Choco-Njoy-Junior;;

Τα πρώτα δύο τα θυμάμαι στο κυλικείο, τα υπόλοιπα μου τα αγόραζαν η γιαγιάκα και ο θείος μου όταν έμενα μαζί τους.

Ευχαριστώ όποιον απαντήσει! :thanks:

@Parisdm

Στο διαδίκτυο εντόπισα μια έντυπη διαφήμιση του nesquik φραπέ: το σοκολατούχο αυτό γάλα κυκλοφόρησε κάπου στις αρχές με μέσα της δεκαετίας του 90 (1994-1995??). Ίσως πωλούταν εκτός ψυγείου στα σουπερμάρκετ και στη συνέχεια το έβαζες στο ψυγείο για να το πιεις κρύο ή μπορεί να πωλούταν στα ψυγεία των σουπερμάρκετ.

Aπό γάλα carnation θυμάμαι μόνο μεταλλική συσκευασία.

Υπολογίζω ότι κυκλοφόρησαν πρώτα το σοκολατούχο γάλα yoko choco (αρχές δεκαετίας 90), έπειτα το n'joy (γύρω στο 1994) και στη συνέχεια το σοκολατούχο γάλα junior (μετά το 1996...).

Συνημμένα

• 147873a09e899a6c8175cd0aa88f037b783e910e.webp
    147873a09e899a6c8175cd0aa88f037b783e910e.webp
    323,3 KB · Προβολές: 3
  • 8892266119198.jpg
    8892266119198.jpg
    95,1 KB · Προβολές: 3
Τελευταία επεξεργασία:
Όποιος δεν έχει πιει ΜILKO στην πλαστική συσκευασία (καταργήθηκε το 1986 νομίζω) με το κόκκινο αλουμινόχαρτο στο στόμιο και την επακόλουθη γλυκιά της Άνοιξης διάρροια δεν ξέρει τι εστί ρετρό σοκολατούχο!

Όποιος δεν έχει πιει ΜILKO στην πλαστική συσκευασία (καταργήθηκε το 1986 νομίζω) με το κόκκινο αλουμινόχαρτο στο στόμιο...

Να αγιασει το στομα σου! Το γαλα ηταν θεσπεσιο. Μοναδικο!
Και χαιρομαι παρα πολυ που επιτελους βρεθηκε ενας ανθρωπος να το θυμαται ακριβως ετσι οπως ηταν, με το κοκκινο αλουμινοχαρτο, γιατι πριν απο καμποσα χρονια εδω στο φορουμ δεν το θυμοταν κανεις!!! Τους το περιεγραφα και μου ελεγαν οτι το Μιλκο πρωτοβγηκε σε χαρτινη συσκευασια το '86.
Αμ, δε! Ειναι πολυ παλαιοτερο και ασυγκριτα πιο νοστιμο οταν κυκλοφορουσε σε πλαστικη ημιδιαφανη μποτιλια.

Στο διαδίκτυο εντόπισα μια έντυπη διαφήμιση του nesquik φραπέ: το σοκολατούχο αυτό γάλα κυκλοφόρησε κάπου στις αρχές με μέσα της δεκαετίας του 90 (1994-1995??). Ίσως πωλούταν εκτός ψυγείου στα σουπερμάρκετ και στη συνέχεια το έβαζες στο ψυγείο για να το πιεις κρύο ή μπορεί να πωλούταν στα ψυγεία των σουπερμάρκετ.

Aπό γάλα carnation θυμάμαι μόνο μεταλλική συσκευασία.

Υπολογίζω ότι κυκλοφόρησαν με τη σειρά πρώτα το σοκολατούχο γάλα yoko choco (αρχές δεκαετίας 90), έπειτα το njoy (γύρω στο 1994) και στη συνέχεια το σοκολατούχο γάλα junior (μετά το 1996...).
Ναι το nesquik λογικά ήταν αυτό (με μικρή επιφύλαξη για το γραφιστικό κομμάτι που δεν το θυμάμαι.)
Σε τέτοια συσκευασία κυκλοφορούσε και το άλλο που θυμάμαι (ενδεχομένως Carnation μιας και θυμάμαι ξεκάθαρα τον καουμπόυ, καθότι μέγας φαν του Λούκυ Λουκ)

Το yoko choco ήταν της ΦΑΓΕ; Όταν είπα Choco αναφερόμουν σε αυτό το έπος

Συνημμένα

• faye-choco-0-5l-8645.jpg
    faye-choco-0-5l-8645.jpg
    24,1 KB · Προβολές: 1
Ναι το nesquik λογικά ήταν αυτό (με μικρή επιφύλαξη για το γραφιστικό κομμάτι που δεν το θυμάμαι.)
Σε τέτοια συσκευασία κυκλοφορούσε και το άλλο που θυμάμαι (ενδεχομένως Carnation μιας και θυμάμαι ξεκάθαρα τον καουμπόυ, καθότι μέγας φαν του Λούκυ Λουκ)

Το yoko choco ήταν της ΦΑΓΕ; Όταν είπα Choco αναφερόμουν σε αυτό το έπος
Ναι σύμφωνα με την διαφήμιση

Πωπω αναμνήσεις! Μόλις το είδα το θυμήθηκα!
Και φυσικά είχα πιεί και φυσικά στο κυλικείο του σχολείου! Που αλλού;

Λες έτσι να εξηγείτε που πήγα Δημοτικό 32 κιλά και το τελείωσα στα 75;
Πολύ πιθανόν :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Να προσθέσω και εδώ τη σελίδα ενός μερακλή που δοκιμάζει και αξιολογεί σοκολατούχα

Κατάφερα και εντόπισα το Carnation που κατανάλωνα στο κυλικείο του σχολείου (παγωμένο μέσα από το ψυγείο). Ήταν αυτό εδώ, ίσως με παραλλαγμένο το γραφιστικό κομμάτι που δεν το θυμάμαι καθαρά μιας έχει περάσει μια 20ετία και βάλε.

Επίσης η ΦΑΓΕ πραγματικά έκανε χαμό μιας και κυκλοφορούσε ταυτόχρονα πολλά (σχεδόν ίδια) προϊόντα πριν έρθουν στην μόδα πράγματα όπως lactofree, sugarfree, vegan κλπ επεξεργασμένα σκουπίδια. Βέβαια δεν είχε τίποτα φρέσκο, όλα τα γάλατα ήταν υπερυψηλής επεξεργασίας (άρα και αυτά επεξεργασμένα σκουπίδια)
Υπήρχαν στην αγορά 4 προϊόντα της και τα περισσότερα έβγαιναν και σε διαφορετικά μεγέθη/συσκευασίες. Εδώ επισυνάπτω τις τελευταίες που κυκλοφορούσαν πριν αποσυρθεί από τον τομέα του γάλακτος. Το Choco και το Yoko choco ήταν από τα πρώτα της αγοράς σοκολατούχων στην Ελλάδα (με διαφορετικές συσκευασίες που υπάρχουν σε προηγούμενες σελίδες). Το Choco το είχα καταναλώσει μόνο μια φορά όπως μπορεί να βεβαιώσει και η λεκάνη μου :icon_lol: :icon_lol::icon_lol:

Συνημμένα

• carnation-kai-dolca-ta-galata-tis-paidikis-mas-ilikias.jpg
    carnation-kai-dolca-ta-galata-tis-paidikis-mas-ilikias.jpg
    21,2 KB · Προβολές: 1
  • DSC_0112.jpg
    DSC_0112.jpg
    97,3 KB · Προβολές: 1
  • DSC_0157.jpg
    DSC_0157.jpg
    233,3 KB · Προβολές: 1
  • DSC_0080.jpg
    DSC_0080.jpg