[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Συμβουλές για αγορά laptop/netbook

Pooky, μια χαρα μηχανημα αυτο που μου εδειξες. Και απο τιμη λεει πολλα! Ειναι η σειρα που σου ανεφερα εν ονοματι ASPIRE Gemstone. Οσα φορανε επανω blue ray ονομαζονται Gemstone Blue ;)

Εδω εχουν σπασει τα παντα σε πωλησεις, καθως τα entry level μοντελα αρχιζουν τιμες απο 350$ την στιγμη που Vaio και HP αρχιζουν απο 650$ και πανω. Για Apploμηχανηματα δεν συζηταμε καν. Αχρηστα απο καταβολης θεου και πρεπει να εισαι με το χερι στην τσεπη ολη την ωρα τοσο για software οσο και για το ιδιο το μηχανημα! Και θυμισου αυτο που σου ειχα αναφερει καπου παραπανω.. οι μαγκες στην Acer μονο υπολογιστες βγαζουν.. ουτε παγωτα, ουτε ζαντολαστιχα ουτε ενα σωρο προιοντα. Ενδεικτικα θα σου πω οτι στα μοντελα που βλεπω στα καταστηματα, τα Acer εχουν ολα τα πληκτρα τους επανω και σε αριστη χρωματικη/λειτουργικη κατασταση, ενω σε ολα τα αλλα εχουν αρχισει τα ψηφιδωτα (με πληκτρα να γινονται pop corn και να τιναζονται η να λειπουν η να χανουν τα γραμματα τους απο φθορα χρωματων) απο τα πατηματα και απο γενικα την βαναυση πολυχρησια των display "βιτρινων"¨των καταστηματων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μόλις γύρισα από το Πλαίσιο όπου και είδα τα κινηματογραφικά μοντέλα της Acer. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν, ειδικά αυτά με την 9500 όπου έχουν DDRII μνήμες για την κάρτα γραφικών.

Το παραπάνω μηχανάκι ήταν διαθέσιμο με παραγγελία, ενώ από την Δευτέρα θα είναι και σε display. Φυσικά και το κλείνω μόλις το δω από κοντά.

Από επεξεργαστή σκίζει, το ίδιο και από κάρτα γρραφικών, από δίσκο μια χαρά, από μνήμη φτάνει και περισσεύει και από εγγύηση θα αγοραστεί και η επέκταση για 3 έτη σύνολο. Κόστος 900 και κάτι ευρώ, τη στιγμή που έχω 1500 διαθέσιμα.

Είδα σε display και το Aspire One....... Κρατήθηκα με το ζόρι να μην το πάρω. Σε μπλε χρώμα ήταν ένα κουκλί σκέτο. Είπα πως έχω 1500 ευρώ budget, οπότε με βλέπω και με το Aspire One πακέτο......

Φυσικά από PSONY μακριά. Ούτε συζήτηση για μηχάνημα αυτής της "εταιρείας". Για να δούμε τελικά αν ο Phil έχει δίκιο. Πάντως, συμφωνούμε για την αποκλειστικότητα κατασκευής μόνο υπολογιστών. Άλλωστε δεν πρέπει τυχαία να είναι πλάϊ στην DELL η ACER σε αριθμό πωλήσεων.
 
Αν και η επαφη μου με τα φορητα ειναι αυστηρα για επαγγελματικους λογους(δεν εχω αγορασει ποτε-χρησιμοποιω αυτα που μου αγοραζουν οι εταιρειες που δουλευα-ω) θα ελεγα πως για εμενα το κριτηριο αγορας ειναι

1)Γρηγορη CPU

2)HDMI εξοδο

3)Σοβαρο video compensation

Δυνατη GPU δεν βλεπω το λογo να υπαρχει αφου ουτε παιχνιδια μπορεις να παιξεις αλλα και το emulation ειναι no-go λογω TFT και 16:10 ratio.

Για μενα το laptop πρεπει να σου αντεχει για business και να βγαζει αξιοπρεπες hi-def σε προβολι ή TV.
 
Θα διαφωνίσω.

Το παιχνίδι σε laptop μπορεί να σταθεί άνετα, μάλιστα με μια 9500 ακόμα και τα τελευταία. Το Laptop θα μπει και στην εξωτερική 22άρα μου οπότε εκεί θα γίνεται όλο το gaming.

Τώρα να μου πεις αν χρειάζομαι ένα τέτοιο μηχάνημα αφού ήδη έχω στήσει ένα τέρας desktop για παιχνίδια, δεν θα σου πω καμιά δικαιολογία, ασφαλώς και δεν το χρειάζομαι, ασφαλώς είναι περιττό όσο δεν παίρνει. Αλλά..............

..........η γυναίκα μου άρχισε να με πρήζει για διπλό Unreal Τournament και μου έχει κάτσει καλά η ιδέα, δεν το κρύβω, άλλωστε όχι μόνο η ίδια δεν τσινάει με την ιδέα πολλών μηχανημάτων στο σπίτι, αντίθετα με προτρέπει κιόλας. (Αυτό το κορίτσι δεν πρόκειται να το χωρίσω ΠΟΤΕ!!!!!! ) Άσε που έρχεται και Χειμώνας (δόξα τω Θεώ.... ) και καιρός να ξεκινήσουμε τίποτε ομηρικές μάχες........

Όσο για το elulation Πάνο ποιό το πρόβλημα με τις TFT; Στο 22άρι μου μια χαρά παίζουν τα εμουλατόρια, άλλωστε πιά δεν υπάρχει CRT ούτε για δείγμα.

H ιδέα ενός δεύτερου gaming desktop - μπαούλου δεν με εμπνέει και τόσο, οπότε η λύση gaming laptop είναι μονόδρομος.
 
Pooky είπε:
Είδα σε display και το Aspire One....... Κρατήθηκα με το ζόρι να μην το πάρω. Σε μπλε χρώμα ήταν ένα κουκλί σκέτο. Είπα πως έχω 1500 ευρώ budget, οπότε με βλέπω και με το Aspire One πακέτο......
Told you! :) Δεν στο "πεταξα" ετσι απλα μεσα στην απαντηση μου!
 
Και να φανταστείς ότι έχω ήδη το MSI Wind σε μαύρο χρώμα, αλλά θα έρθει και το Aspire One και το Dell-E (mini Inspiron). Ξέρεις, γενέθλια, Χριστούγεννα, γιορτές, όλο και κάποιος λόγος θα βρεθεί για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Phil, δεν καπνίζω πιά, δεν βγαίνω σε ξενυχτάδικα να ρίχνω "πανέρια" στη κάθε άντε μη πω τώρα τι, δεν ασχολούμαι πιά με αυτοκίνητα (τα βαρέθηκα όσο δεν παίρνει), δεν κάνω καμία σπατάλη, οπότε έχω το περιθώριο άπλετα να αγοράζω ότι θέλω χωρίς να το σκέφτομαι όσον αφορά laptops και υπολογιστές. Χωρίς να επιβαρύνω κανέναν, χωρίς να χρεώνομαι cent.

Οπότε βουρ στο ψητό και δεν μου καίγεται καρφί φίλε.
 
Απορώ πως βαρέθηκες τα αυτοκίνητα συνολικά...εκτός αν εννοείς ότι βαρέθηκες τα φτιαξίματα και τα χαμένα λεφτά σε αυτά ή έστω τις ανούσιες μετεφηβικές τρέλες με την γρήγορη και ενίοτε επικίνδυνη οδήγηση. Με αυτό συμφωνώ και επαυξάνω....όμως το αυτοκίνητο (όπως και κυρίως οι μηχανές) είναι κατασκευή ευχαρίστησης και ένδειξης ελευθερίας ενώ συνήθως αποτελεί αντικείμενο μηχανολογικής και σχεδιαστικής ευφυίας. Για μένα το να οδηγώ μακριά από την πόλη σε όμορφη διαδρομή έχοντας χαλαρούς ρυθμούς και την κατάλληλη παρέα και μουσική λειτουργεί ως το μέγιστο αγχολυτικό. ΑΥΤΟ δεν θα το βαρεθώ ποτέ και δεν πιστεύω ότι το βαριέται κανείς. Εδώ είναι που διαφωνώ με την γενική θεώρηση σου.

Σορρυ για το off topic
 
Spyros κριβώς αυτό που περιγράφεις. Τέλος τα drift, τέλος οι απίστευτες τρέλλες στους δρόμους, οι κόντρες με τα φτιαγμένα αμάξια, τέλος όλα.

Αυτές τις μέρες με ευχαριστεί αφάνταστα μια βόλτα στο βουνό ή στη παραλία με το Matiz μου, όσο οτιδήποτε άλλο. Χαλαρά, με μικρή ταχύτητα, απαλή heavy μουσική (μπαλαντίτσες και Hammerfall) τον αέρα της ανεμελιάς να με συνοδεύει και να πάει να καεί ο κόσμος.

Δυστυχώς το Acer παραπάνω απορρίπτεται.

Το είδα από κοντά και από την απόδοση σε παιχνίδια αλλά και μετροπρογράμματα κατάλαβα ότι η Acer έχει βάλει DDR - II μνήμες στο μηχανάκι.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Συνεχίζεται το ψάξιμο........

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεως, εννοώ DDR-II μνήμες στην κάρτα γραφικών........
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
http://www.marasst.com/product-1-JHL90.htm

Κατέληξα εδώ τελικά. Από το Multirama με 3 χρόνια εγγύηση, 8400 επεξεργαστή, 4 giga ram, 9600GT με 512 ram.

Τιμή 1000 ευρώ. Μου μένουν και αρκετά για το Acer Aspire One που το είδα και το ερωτεύτηκα παράφορα!!!!!!

Κλείνει η παραγγελία εντός αυτής ή της επόμενης εβδομάδας για να είμαι και λίγο κοντά στα γενέθλιά μου. Για τα Χριστούγεννα, είπαμε Aspire ONE!!!!!!!!
 
Πρώτα από όλα συναγωνιστή Γιώργαρε καλορίζικο και καλόπαιχτο!

Θα ήθελα να μου πεις δυό πραγματάκια για το συγκεκριμένο μηχάνημα.

1). Έχεις πάρει και το πακέτο για την 4ετή εγγύηση (119 ευρώ επιπλέον) ;

2). Έβαλες κανένα παιχνιδάκι; Αν ναι πως τα πάει; Συγκεκριμένα, το μάντεψες, με ενδιαφέρει το Oblivion!!!!!

Το μηχάνημα από τεχνικά χαρακτηριστικά σκίζει και η 9300GS είναι γρηγορότερη από την 8400GS και, το σημαντικότερο, δεν σκάει!!!!!!

Α, και μια και σε βρήκα εύκαιρο και ένα τρίτο.

Πες μου πως πάει από θερμοκρασίες. Σκληρός, επεξεργαστής και κάρτα γραφικών!!!!
 
Φίλε και συναγωνιστή George !

1) Όχι δεν πήρα την extra εγγύηση (είχα πολύ σφιγμένο budget ;-)..)

2) Δεν έχω βάλει ακόμα παιχνίδια (απλά έχω βάλει τα τελευταία Direct X, μαζί με διάφορα άλλα updates από Micro$oft για Vista ( 250Μegs σύνολο!!)..θα βάλω και θα σου πω

3) Από θερμοκρασία σκίζει (!) το έχω αναμμένο 3 μερόνυχτα (...stuff) ...απλά η επιφάνεια που βλέπει η έξοδος του πλευρικού αεραγωγού είναι θερμότερη αλλά τίποτα ιδιαίτερο ( το ίδιο και από κάτω).Το έχω πάνω στο γραφείο μου σε γυάλινη επιφάνεια.

Όποτε τα πράγματα γίνονται hot, αρχίζουν τα φανάκια και σε δευτερόλεπτα όλα δροσίζονται ξανά ;-)

4) Δίνουν μαζί δώρο και μια μαθητική έκδοση Microsoft Office 2007
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορίες. Όταν δοκιμάσεις κάποιο παιχνίδι θα ήθελα να μου πεις πως πάει.

Τελικά είναι μύθος το ότι τα εγχώριας συναρμολόγησης φορητά ζεσταίνονται και άλλα συναφή.......
 
Pooky είπε:
Τελικά είναι μύθος το ότι τα εγχώριας συναρμολόγησης φορητά ζεσταίνονται και άλλα συναφή.......
Mπα,καθόλου μύθος δεν είναι.Η διαφορά είναι εμφανέστατη σε σχέση με άλλες,πιο επώνυμες αλλά και πιο ακριβές φυσικά,κατασκευές...
 
manos426f είπε:
Mπα,καθόλου μύθος δεν είναι.Η διαφορά είναι εμφανέστατη σε σχέση με άλλες,πιο επώνυμες αλλά και πιο ακριβές φυσικά,κατασκευές...
Αυτό νομίζω δεν θέμα ελληνικής ή όχι κατασκευής είναι θέμα τιμής και τεχνολογίας...

Δεν ξέρω τι παίζει στα θηρία των 15+ ιντσών, τα οποία σημειωτέων προσωπικά μόνο λάπτοπ δεν τα θεωρώ... :wait2: ...

αλλά στα μηχανήματα των 12 ιντσών που συνηθίζω να ψωνίζω εγώ...οι διαφορές είναι πάντα αισθητές ...βέβαια το ίδιο ισχύει και για την τιμή τους.

Έχω πάρει τώρα τελευταία ένα εγχώριας κατασκευής 12'' innovator από eshop, το οποίο στα 600 ευρώ προσφέρει εκπληκτικά χαρακτηριστικά...

φυσικά σίγουρα ζεσταίνεται περισσότερο από αντίστοιχα επώνυμα μηχανήματα...όμως αυτά έχουν και πάνω από 1000 ευρώ διαφορά στην τιμή...

Κοινώς, πιστεύω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει για την ποιότητα κατασκευής τουλάχιστον το "ότι πληρώνεις παίρνεις"...
 
Χε χε!!!!

Το φορητό θηρίο ήρθε σπίτι και αυτή τη στιγμή στήνω ξανά το computer room από την αρχή.

Τελικά αγοράστηκε το μοντέλο Multirama δηλαδή Compal HL-90 με Centrino 2 επεξεργαστή 8400, 4 giga DDR-II, 9600GT με 512 DDR-III και 250 σκληρό.

Πρώτες εντυπώσεις εξαιρετικές. Τα Vista πάνε με τις πάντες, δεν ζεσταίνεται καθόλου παρά μόνο στον αεραγωγό, όταν στήσω το computer room από την αρχή θα δοκιμάσω παιχνίδια, και θα ανεβάσω φωτό. Αφού γίνουν όλες οι ρυθμίσεις στο λειτουργικό βέβαια.

Το πήρα με το πακέτο Replace me και για 3 χρόνια δεν μου καίγεται καρφί. Δεν θα λειτουργεί 24/7 όπως το Wind, αλλά θα λοιώσει στα παιχνίδια. Διπλά με ασύρματο δίκτυο με το Retro Beast, το οποίο και θα αναλάβει η κυρία του σπιτιού.
 
Με γειες Τζώρτζη !!!

Καλόπαιχτος !!
 
Thanks man.

Χτες τη νύχτα ρύθμισα τα Vista και τα έφερα στα μέτρα μου. Με 4 giga το μηχάνημα πραγματικά πετάει. Έβαλα Oblivion (τι άλλο θα έκανα άλλωστε) και σε 1280 Χ 800 με τα πάντα στο maximum το μηχανάκι έδωσε ρέστα.

Αυτό που μου έκανε πραγματικά εντύπωση πάντως είναι άλλο. Έκλεισα τη βάση ώστε να μην έχει επιπρόσθετο cooling και έλεγξα θερμοκρασίες.

Ο δίσκος έφτασε μέχρι τους 43 βαθμούς και σε Oblivion ο επεξεργαστής "βάρεσε" 44 maximum!!!!!! Το θέμα είναι ότι με το που έκλεισα το παιχνίδι σε μισό λεπτό ο επεξεργαστής πήγε στους 33 και ο δίσκος στους 40. Συγκριτικά το MSI Wind βρίσκεται μόνιμα στους 48 ο επεξεργαστής idle χτυπώντας 70άρια αν κάνεις κάτι πιό βαρύ (και δεν μιλάμε για Oblivion) και ο δίσκος μόνιμα στους 42. Και πάντα με ανεμιστήρα από κάτω, αν κάνεις αστείο να τον κλείσεις ο δίσκος χτυπάει 48άρια για τη πλάκα. Για το Fujitsu που έχω δίπλα ο επεξεργαστής είναι μόνιμα στους 54+ και ο δίσκος στους 44+.

Η τεχνολογία Centrino II είναι εκπληκτική. Σε παιχνιδικαταστάσεις, οι ανεμιστήρες γκαζώνουν φυσικά αλλά δεν είναι ενοχλητικοί με τίποτε. Περισσότερο καταλαβαίνεις το ρεύμα αέρα που βγάζουν.

Τι αν πω, δεν περίμενα σε καμία περίπτωση τέτοια συμπεριφορά από επεξεργαστή φορητού μηχανήματος. Φαντάζομαι τι θα γίνεται σε αντίστοιχα 17άρια μοντέλα που έχουν και περισσότερο χώρο για καλύτερη, ακόμα, απαγωγή θερμότητας.......

[edit]

Δίπλα - δίπλα με το Wind. Στο Wind έχω βάλει από κάτω έναν ανεμιστήρα 24'' που παίρνει ρεύμα από ένα παλιό κουτί εξωτερικού σκληρού δίσκου. Οι θερμοκρασίες είναι μικρότερες από ποτέ. Από κάτω οι χαρακτήρες των role playing games ετοιμάζονται για μάχη....

Στη δεύτερη φωτό όλα τα μηχανάκια μαζί, ενώ στη τρίτη το Retro-Beast που πήγε ακριβώς από πίσω, αφού δε χώραγε πιά στο γραφείο. Δεν του κακόπεσε πάντως......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με γεια και στους δύο!

@pooky

Βλέπω και τα αξεσουάρ του Dreamcast από κάτω αλλά φαντάζομαι τα έχεις απλά αποθηκευμένα εκεί και δεν συνδέεις σε κάποια από αυτές τις οθόνες το Dreamcast αλλά στη μεγάλη τηλεόραση του σπιτιού, σωστά;

Με λίγα λόγια έχεις κάνει εντελώς gaming σπίτι! :D

Έχεις βασιστεί και σε φορητά, οπότε αν υπάρξει... ανάγκη τα παίρνεις και στην τουαλέτα για να συνεχίσεις... :p

@geoanas

Γιώργο το δικό σου το δουλεύεις κανονικά σε 1680x1050; Δεν είναι υπερβολικά υψηλή ανάλυση για 15άρα οθόνη;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Thanks Ορέστη !

Ναι το έχω full και έχω ξεστραβωθεί ! Προς το παρόν το δουλεύω μόνο με μtorrent και Firefox, όπου μεγεθύνω με Ctrl + ..η ανάλυση ασφαλώς θα αλλάξει τις προσεχείς μέρες !
 
Πίσω
Μπλουζα