[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Συμβουλές για αγορά laptop/netbook

Τα γυαλιά σου να φορέσεις παππούλη, τίποτα άλλο δεν φταίει! :diablotin:
 
Γι αυτό και ήθελα 1280 Χ 800 και μόνο. Η ανάλυση 1680 Χ 1050 είναι η αντίστοιχη στην 22άρα μου. Σε 15 είναι βασανισικά μικρή!!!!

Ορέστη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τα δύο ράφια είναι γεμάτα Dreamcast περιφερειακά +2 κονσόλες καλά κρυμμένες. Φυσικά η κονσόλα που παίζω είναι στην μεγάλη tv του σπιτιού.
 
καλως σας βρεικα παιδες θελω βοειθηα. θελω να παρω εναν λαπτοπ γιρο στα 1100 με 1300 ευρο πλζ πιτε μου τιποτα τα εχω χασει θελω τον καλυτερο αυτης τησ κατιγοριας

υσ. μιν δινετε σημασια στα ορθογραφηκα λοβββββ γκρικλινς :D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

παρακαλωωω πολυ απαντηστε μου :bow:
 
Καλώς ήρθες.

Από τα Multirama δεν έχω κανένα παράπονο. Τόσο από εξυπηρέτηση όσο και από μηχανήματα.

Το δικό μου που αναφέρω σε μερικά posts πιό πάνω είναι της Compal, με την φίρμα των Multirama. Κυκλοφορεί στην Αμερική σαν Sager NP2096 και έχει βγει σκύλος από πλευράς αξιοπιστίας και θερμικής συμπεριφοράς.

Θα σου πρότεινα το μοντέλο με blue-ray player γύρω στα 1100 ευρώ και τα υπόλοιπα 200 μέχρι τα 1300 δώστα για ένα πακέτο replace me για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για 3 χρόνια.
 
Και γω πηρα 2 laptop!

πηρα φυσικα 2 asus eee 1000h,10ρα οθονη και μεχρι 7,30 ωρες αυτονομια!

Αυτο δεν ειναι το πιο σημαντικο στα laptop?Ποιο αλλο laptop εχει μεγαλυτερη αυτονομια στην τιμη των 419 ευρω?(Πηρα και εξωτερικο dvd writer)

Το ενα απ τα δυο παει στη κοπελα μου που ειναι αρχαρια στους υπολογιστες.

Δεν υπαρχει λογος να αγοραζουμε laptop για gaming γιατι σε καμια περιπτωση δεν θα τρεξουν το crysis στα very high!Γι αυτο εχω τον desktop!!!

To να παρω ενα laptop για να το χω συνεχεια στη μπριζα και να σερνω καλωδια οπου παω το θεωρω πεταμενα λεφτα!
 
http://www.pctorque.com/sager-2096-gaming-computers.php#

Ορίστε και το link για το Sager ΑΚΑ Multirama AKA Compal.

Cokacolakid απόλυτα σεβαστή η γνώμη σου αλλά, όπως ξέρεις κι εσύ, οι γνώμες, οι στάσεις ζωής και οι ανάγκες διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Το παραπάνω laptop δεν το χρειαζόμουν μια και έχω ένα τέρας στην κυριολεξία να παίζω. Το πήρα γιατί αφενός δεν υπήρχε πρόβλημα χρημάτων, αφετέρου γιατί μου αρέσουν όλα αυτά τα παιχνιδάκια. Φυσικά το έχω για να το κουβαλώ σε lan parties που κάνουμε με άλλους φίλους, (η μόνη περίπτωση να παίξω on line games) , να παίζω διπλά παιχνίδια με τη γυναίκα μου και γενικά για τη πλάκα μου.

Η φορητότητα και η διάρκεια της μπαταρίας δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Φυσικά το χρησιμοποιώ και στην εργασία μου, όντως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλο ΙΤ department. Στο IT Department του σπιτιού μου φυσικά, αφού όλη μέρα παίζω σαν παλαβός!!!!!! :D :D

Επίσης το MSI Wind που έχω έχει αυτονομία 2 ώρες και κάτι. Το πήρα βέβαια για να το κάνω κατεβαστήρι, κάτι που να μη ζεσταίνεται, κάτι που να μη χρειάζεται πυρηνικό αντιδραστήρα παραγωγής ισχύος για να λειτουργεί, κάτι που να μην κάνει το computer room φούρνο το καλοκαίρι (και πίστεψέ με με 5 υπολογιστές εδώ μέσα γίνεται κόλαση... ) .

Η επιλογή σου για το EEE pc πραγματικά άψογη και εύχομαι να το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει, κάτι που είμαι σίγουρος. Δυστυχώς όταν πήρα το Wind δεν ήταν διαθέσιμο, σκέφτομαι πάντως το 1000ράκι ή το αντίστοιχο της LG σαν δώρο Χριστουγέννων στον εαυτό μου.

Όσο για τα gaming laptops, μπορώ να πω ότι από την πλευρά σου έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά:

- Δεν είναι για τον καθένα. Είναι για τους πορωμένους, όσους το παιχνίδι είναι η μοναδική τους απασχόληση και το κύριο χόμπυ και φυσικά, για όποιους είναι διατεθιμένοι να καταβάλουν το αντίτιμο.

- Δεν το θεωρώ πολυτέλεια. Καλύπτει κάποιοες ανάγκες που δεν μπορούν να καταννοήσουν όλοι. Όπως και μια ακριβή Mustang δεν μπορείς να τη δεις σαν απλό μεταφορικό μέσον, έτσι και ένα ακριβό gaming laptop δεν μπορείς να το δεις σαν μηχανάκι σερφαρίσματος στον παγκόσμιο ιστό.

- Δεν θεωρώ την αγορά του πεταμένα λεφτά. Πεταμένα λεφτά είναι, πάντοτε για μένα, τα τσιγάρα, οι καφέδες έξω, τα χαζοξενύχτια και η κατά συρροή χρέωση για την απόλυτη φιγούρα.

- Θα ξαναπάρω gaming laptop; Απλά, γνωρίζω ότι την επόμενη χρονιά θα αντικατασταθεί από κάτι μεγαλύτερο και ισχυρότερο, στην τάξη τιμής των 2,5Κ. Και την επόμενη της επόμενης το ίδιο.

Αν μπορείς δώσε λίγες πληροφορίες για την ποιότητα του πληκτρολογίου του EEE 1000, Το Wind έχει άριστο πληκτρολόγιο και θα ήθελα να μου πεις αν μπορείς πόσο σε βολέυει σε γρήγορη πληκτρολόγηση.
 
το πληκτρολογιο του ειναι στο 97% του αντιστοιχου σε ενα 15αρι laptop.Αν βρεθεις στα media markt ισως και στο πλαισιο θα εχεις την ευκαιρια να το testαρεις!Αυτο εκανα εγω!

Περιμενω ενα φιλαρακι το μεσημερι με το καινουριο του 15,4 hp με 9600 gt.Θα τα συγκρινω και θα γραψω εδω τις διαφορες.

Παντως στο προτεινω ανεπιφυλακτα.

α και η 9600 gt στις μετρησεις στο crysis παιζει μονο στο medium καλα.

Εγω το παιζω στα very high με την 3870!φαντασου!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι η 9600 παίζει Crysis μόνο στα medium. Αλλά το Crysis είναι από τα παιχνίδια που δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Μέχρι στιγμής έχει παίξει τα πάντα μια χαρά. Γνωρίζω ότι πρέπει να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί στα γραφικά σε κάποια παιχνίδια, αλλά δεν έχω πρόβλημα.

Όσο για το desktop περιμένω την επόμενη γενιά καρτών γραφικών της ATI για να πάρουν τη θέση τους στο σύστημα. Δεν με ενδιαφέρει να δώσω χρήματα για 4870 αυτή τη στιγμή, που έχω μέρες να ανάψω το desktop.

Θα τσεκάρω με την πρώτη ευκαιρία στο Πλαίσιο το EEE 1000h, μέσα στην εβδομάδα κάποια στιγμή. Φυσικά δεν θα το πάρω από εκεί γιατί χρεώνουν περισσότερα από ότι κάποιοι άλλοι. Το ΕΕΕ το θέλω για να περιφέρεται μέσα στο σπίτι και να κρατάει κανά 6άωρο (μέσο ώρο φόρτιση κάθε δυό - τρεις μέρες θα ήταν το ιδανικό) .

Από αξιοπιστία ασύρματου δικτύου πως τα πάει; Στο Wind έπρεπε να αλλαχθεί bios και drivers κάρτας δικτύου για να μην αποσυνδέεται κάθε τρεις και λίγο, αλλά τώρα είναι rock solid.

Επίσης, πόσο είναι το χρονικό διάστημα της εγγύησης; Κάτι πήρε το μάτι μου για δύο χρόνια με παραλαβή - παράδοση on site. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Thanks για τις πληροφορίες, να' σαι πάντα καλά.
 
Ποια είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη κάρτα γραφικών για gaming σε laptop?
 
H 9800M GTX με 1 giga ram.

Την "φοράνε" τα νέα Dominus του Πλαισίου.

Εδώ υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση, ότι ΑΚΡΙΒΩΣ γίνεται και με τα Vista. Ο κάθε άσχετος που δεν ξέρει που πάνε τα 4, όπως λέει και ο λαός, κάθεται και παπαγαλίζει ότι τα Ελληνικής φίρμας laptops είναι για πέταμα.

Multirama = Compal.

Πλαίσιο = Clevo.

Φυσικά υπήρχαν και τα μελανά σημεία, όπως η σειρά Iron του Πλαισίου, που βασιζόταν, όχι πια όμως, σε σασί της Τούρκικης Vestel, τα οποία ήταν πραγματικά προσβολή στη νοημοσύνη ακόμα και του πιό άσχετου. Από τις βλάβες και τις συχνές επιστροφές το Πλαίσιο κόντεψε να χάσει το παιχνίδι. Ευτυχώς έβαλαν γρήγορα μυαλό, αλλά πολλοί δεν εμπιστεύονται με τίποτε Ελληνική φίρμα πια.

Ειδικά τα Multirama έρχονται έτοιμα από την Compal και δεν συναρμολογούνται εδώ. Η συναρμολόγησή τους πάντως είναι παιχνιδάκι για κάποιον που ξέρει να πιάσει κατσαβίδι στα χέρια του.

Η σειρά Dominus πωλείται με διαφορετικές φίρμες ανά το κόσμο και έχει αποδειχτεί κακό σκυλί που ψόφο δεν έχει. Ξεκινά από 2000 ευρώ και κατά τη γνώμη μου αξίζει και το τελευταίο cent. Η οθόνη που φοράει είναι διαμάντι. Με 119 ευρώ αγοράζεις και 2 χρόνια επιπλέον εγγύηση και έχεις ένα μηχάνημα που για μια τετραετία θα είναι άψογο.

Στην επόμενη αγορά gaming laptop θα πάω στη σειρά αυτή μάλλον. Μια και το 17άρι XPS της Dell δεν διατίθεται στην Ελληνική αγορά, είναι μονόδρομος.
 
Γιώργο,και πάλι θα διαφωνήσω...

Αφού ουσιαστικά το είπες και το αιτιολόγησες και μόνος σου,ότι μόνο παρεξήγηση και παπαγαλία δεν είναι αυτό που λέγεται για τα laptops,αλλά έχει την αιτία του !!Και ναι,τo Πλαίσιο το γνωρίζει πολύ καλά αυτό...

Εντάξει,δε λέω,από τότε μπορεί και πρέπει να έχουν καλυτερέψει τα πράγματα,αυτό έλειπε,αλλά σαν π.χ τα Dell δε θα γίνουν ποτέ,μη τρελαθούμε κιόλας....

Όσο για τα Vista,μη τα ξαναλέμε... :D :D :D
 
Η Dell δεν είναι για όλους. Το 17άρι XPS κοστίζει 3700 ευρώ. Και το μόνο που έχει σαν ατού είναι λαμπάκια στο πληκτρολόγιο και όλο το σασί.

Άλλο 2000, άλλο 3700. Οι Compal, Clevo είναι ΟΕΜ κατασκευαστές. Ακόμα και το MSI Wind είναι κατασκευή της Compal. Για αυτό το λόγο τα Multirama το δίνουν με τη δική τους φίρμα, για αυτό το λόγο έφεραν πρώτοι και το Wind, για αυτό το λόγο το Πλαίσιο θα αργήσει να δει Wind, αν δει ποτέ του.

Προσωπικά έχω την Dell σε υψηλή εκτίμηση. Αλλά με τα χρήματα που έδωσα για το Compal, θα έπαιρνα Dell με 8400 GS κάρτα γραφικών. Όσο καλό και να είναι, δεν ήταν για μένα.

Μην ξεχνάς ότι μιλώ για Gaming laptop. Σε λιγότερο από χρόνο έχει καθαιρεθεί και θα δωθεί δωράκι στη γυναίκα μου και θα αντικατασταθεί με κάτι άλλο.

Δεν με καίει τόσο, λοιπόν, το lastability του μηχανήματος. Αλλά και για τα Dell τι να πω. Η σειρά XPS 1530 έχει βγεί άκρως προβληματική, με grainy οθόνες, οπτικές συσκευές που χαλάνε το κόσμο και ένα σωρό μύρια προβλήματα.

Η Dell, πια, είναι κορυφή στην υποστήριξη, όχι όσο στην ποιότητα κατασκευής. Η σειρά Studio που είδα από κοντά δεν με ενθουσίασε καθόλου, κατασκευαστικά τίποτε το ιδιαίτερο.

Αντίθετα με "παραδοσιακούς φτηνιάρηδες" όπως η Acer που έχει βελτιώσει μακράν την ποιότητά της στα τελευταία μοντέλα της.

Είπαμε έχω άπλετο χρόνο στη διάθεσή μου έχω γίνει μόνιμος στα Multirama της περιοχής μου.
 
Bρε Γιώργο,αφού και το Wind πρόβλημα βγάζει,μόνος σου το είπες.Δε θεωρείται και η πιο αξιόπιστη/ποιοτική κατασκευή...

Επίσης,η χρήση που κάνεις εσύ σε laptop είναι "ιδιάζουσα",το ίδιο λοιπόν και τα κριτήριά σου.Με τα "παραδοσιακά" κριτήρια ενός laptop,τα Dell/HP εξακολουθούν να είναι μάλλον καλύτερα πιστεύω...

Ναι,δεν είναι για όλους,όπως και π.χ ο κάθε νέος Quad επεξεργαστής της Intel.Αλλά αυτό δε πάει να πει ότι δεν είναι -τις περισσότερες φορές βέβαια- καλύτερος των προκατόχων του...

Anyway,περί ορέξεως πάντα,τα γνωστά...
 
To Wind μου έβγαλε το γνωστό πρόβλημα με τον ανεμιστήρα, όλα τα μηχανήματα πάσχουν από παιδικές ασθένειες ειδικά στην πρώτη φουρνιά παραγωγής.

Θυμίζω ότι δεν σβήνει καθόλου και έχει αναλάβει και τα καθήκοντα file server στο σπίτι μου. Είναι εντελώς αντισυμβατική η λειτουργία που του κάνω, καμία σχέση με το λόγο ύπαρξής του.

Σαν να είχα το Matiz να εκτελεί χρέη λεωφορείου για παράδειγμα.

Τα νέα Wind είναι απαλλαγμένα από τέτοια προβλήματα και όλα καλά. Να πω για τα Dell; Ότι καίγονται οι κάρττες γραφικών, ότι έχουν grainy οθονούλες, ότι κάνουν θόρυβο, ότι σφυρίζουν οι επεξεργαστές;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Pooky είπε:
Να πω για τα Dell; Ότι καίγονται οι κάρττες γραφικών, ότι έχουν grainy οθονούλες, ότι κάνουν θόρυβο, ότι σφυρίζουν οι επεξεργαστές;
Γιώργο,μας έχεις μπερδέψει λίγο τελευταία,είναι η αλήθεια,με την αλλαγή γνώμης σου για XP/Vista,Dell/Acer/Multirama laptops,αλλά δε πειράζει,εμείς σε αγαπάμε κι έτσι... :p :p :p
 
Οι γνώμες είναι για να αλλάζουν φίλε Μάνο.

Αλλοίμονο αν σήμερα εκφέρεις γνώμη για μια εταιρεία σύμφωνα με εμπειρία που είχες από προϊόν της προ 5ετίας. Τα κάθε λογής προϊόντα, αλλάζουν, εξελίσσονται και μαζί αλλάζουν και οι γνώμες όλων οσων παρακολουθούν τις εξελίξεις, προς το καλύτερο ή χειρότερο δεν έχει σημασία.

Η Dell έφτιαχνε προ και διετίας ακόμα μηχανήματα πραγματικά τέρατα αντοχής και αξιοπιστίας. Αλλά ακόμα και αυτή αναγκάστηκε να ρίξει την ποιότητα κατασκευής της μια και πρέπει επιτακτικά να πέσει πάση θυσία το κόστος. Υπάρχει ένα χρονικό διάστημα όπου ο κάθε ένας θα κατέχει την ηγετική θέση όπως και να το κάνουμε.

Θυμίζω ότι χόμπυ, τρόπος ζωής και κάτι παραπάνω για μένα, είναι οι υπολογιστές και τα παιχνίδια, ενίοτε οι ίδιοι οι υπολογιστές σαν ακριβά παιχνίδια. Μου αρέσει να σκαλίζω νέα μοντέλα, έχω γίνει μόνιμος σε καταστήματα υπολογιστών όπου διατίθενται νέα μοντέλα και μετά τόσα χρόνια έχω την μικρή ικανότητα να ξεχωρίζω ποιότητα κατασκευής, υλικών και συναρμολόγησης με την πρώτη κιόλας ματιά. Ειδικά τώρα που από τη ζωή μου απέβαλα τα ακριβά αυτοκίνητα και το κάπνισμα, το κόστος νέων μηχανημάτων είναι αστείο ακόμα και για κατοχή.

Σαν γιατρός ένα πράμα!!!!!! :D :D:D
 
Ολα τα μη επωνυμα laptops εχουν προβλημα με το "μοιρασμα" τηε θερμοτητας σε ολο το σασι.Δηλαδη αν δεις ενα θερμογραφημα του κατω μερους θα παρατηρησεις 2 κατακοκκινες περιοχες και το υπολοιπο γαλαζακι.

Τωρα εχω μια απορια.

Παιζει ο ορος gaming laptop?Τα laptops λογικα φορανε καρα-lite εκδοσεις των καρτων.Ε?

Αν πχ ειχε full GTX280 θα ηθελε κανα 150W μονο για τη καρτα και θα ειχε γυρω στους 90 βαθμους κελσιου μεσα στη κασα...
 
O όρος gaming laptop παίζει και μάλιστα αν δεις τα ξένα fora είναι ένα σωρό οι χρήστες που ακολουθούν αυτό το δρόμο.

Πρώτα από όλα έχουμε τους μπούληδες που έχουν το μπαμπά με τις βαθειές τσέπες. Αυτοί θα πάρουν ότι τελευταίο κυκλοφορεί για το WOW factor και μόνο. Δεν τους κατηγορώ σε καμία περίπτωση, κι εγώ στην ίδια κατηγορία θα ανήκα αν ήμουν σήμερα 16 χρονών και είχα μπαμπά ζάμπλουτο.

Συνεχίσουμε στο λεγόμενο target group. Ειδικά στην Αμερική τα φορητά αυτής της κατηγορίας προτιμώνται από άτομα που πάνε κολλέγιο. Gamers που πάνε να σπουδάσουν μακριά από τα σπίτια τους και μένουν μέσα στο κολλέγιο, όπου δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους ένα ολόκληρο desktop αλλά θέλουν και ένα μηχάνημα που θα γράφουν τις κάθε λογής εργασίες και projects. Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για άτομα που διαθέτουν χοντρό χρήμα για σπουδές και δεν έχουν πρόβλημα να πάρουν ένα τέτοιο μηχάνημα. Εδώ βρίσκεται και ο κύριος όγκος των υποψήφιων αγοραστών, με αριθμό πραγματικά αξιοσέβαστο.

Μετά έχουμε τον κάθε πορωμένο σαν και μένα που θα δώσει το ποσό που χρειάζεται για ένα gaming laptop, τις γυναίκες gamers που δεν θέλουν ούτε ζωγραφιστά να δουν μπαούλα desktops και άλλες παρόμοιες μικρότερες κατηγορίες αγοραστών.

Βάζουμε και στον λογαριασμό ότι οι τιμές στα μηχανήματα αυτά πέφτουν και συγκλίνουν σιγά - σιγά με τα "κανονικά" φορητά και η συνταγή έδεσε.

Σήμερα ένα HP με 9600GT μπορεί να αγοραστεί και με λιγότερα από 800 ευρώ, στην κατηγορία αυτή της κάρτας γραφικών ότι επεξεργαστή και να βάλεις θα πάνε όλα τζάμι. Ένα σοβαρό laptop με intergrated κάρτα γραφικών κοστίζει 150 με 200 ευρώ λιγότερα, ποσό που ναι μεν κάνει τη διαφορά, αλλά σε καμία περίπτωση τη διαφορά που θα έκανε πριν από ένα χρόνο, όπου και θα ήταν της τάξης των 500 με 700 ευρώ.

Οι κάρτες γραφικών τώρα των φορητών είναι διαφορετικές σε σχέση με τα desktops. Είναι κατασκευασμένες με διαφορετική τεχνολογία ώστε να αντέχουν σε έντονα θερμικά φορτία, όπως και οι επεξεργαστές. Η 9600GT στο δικό μου έφτασε σε περίοδο καύσωνα στο Oblivion τους 88 βαθμούς, τη στιγμή που η Compal ορίζει σαν κανονική θερμοκρασία σε έντονες συνθήκες τους 95 με 100. Από επιδόσεις δεν έχω παράπονο, είναι όμως της τάξης του -15% κάτω σε σχέση με το desktop. Μην ξεχνάμε όμως και την ανάλυση της οθόνης, μια 9600 με ανάλυση 1280 Χ 800 είναι υπέρ αρκετή στην πλειοψηφία των παιχνιδιών, πολύ μικρότερη από την μίνιμουμ τυπική των 1280 Χ 1024 του κάθε desktop, δεν συγκρίνω με μεγαλύτερες.

Ειδικά για τις θερμοκρασίες τώρα ενδεικτικά αναφέρω ότι η 4870 της ΑΤΙ φτάνει 89 βαθμούς για τη πλάκα κάτω από πίεση.

Wally είπε:
Ολα τα μη επωνυμα laptops εχουν προβλημα με το "μοιρασμα" τηε θερμοτητας σε ολο το σασι.Δηλαδη αν δεις ενα θερμογραφημα του κατω μερους θα παρατηρησεις 2 κατακοκκινες περιοχες και το υπολοιπο γαλαζακι.
Έψαξα λίγο το θέμα και έχω να πω τα εξής:

Το τεστ έγινε από ελληνικό περιοδικό έτσι δεν είναι; Δεν αναφέρω το περιοδικό εδώ μη μας κατηγορήσουν για δυσφήμιση.

Τα ελληνικά περιοδικά δεν τα έχω σε καμία εκτίμηση. Δυστυχώς τα τεστ που διεξάγουν δεν είναι και τα περισσότερο αξιόπιστα. Υπενθυμίζω ότι εργαζόμουν σε τέτοια περιοδικά και τα κριτήρια τους τα είδα.

Αν τώρα στο ίδιο περιοδικό έδινες το Multirama που έχω εγώ και το Sager που είναι και τα δύο Compal με άλλο όνομα, από την ίδια γραμμή παραγωγής με αλλαγμένη τη γλώσσα του λειτουργικού, είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά.

Δεν με ενδιαφέρουν οι γνώμες των "ειδημώνων" του "χώρου" τους έχω γραμμένους στα μαύρα κατάστιχά μου. Ευτυχώς γνωρίζω περισσότερα από τα συντακτάκια που απασχολούνται στα περιοδικά, ειδικά της χώρας μας. Άλλωστε για τα μηχανήματα που μιλώ με λεπτομέρειες τυγχάνει πάντοτε να τα κατέχω.

Όσο για τα θερμογραφήματα α μου επιτρέψεις να έχω τις δικές μου ενστάσεις. Ακόμα και αν διεξήχθη όντως το τεστ, δεν με πείθει ούτε για δευτερόλεπτο.

Με τα αποτελέσματα του εν λόγω "συγκριτικού" η Compal θα έπρεπε να έχει κλείσει προ πολλού, το ίδιο και η Clevo.

Οσο για τους μεγάλους επώνυμους κατασκευαστές διαβάστε λίγο το παρακάτω αρθράκι και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

http://digitimes.com/news/a20081015PD214.html

Hint: Ο λόγος που η Acer έχει αλλάξει προς το πολύ καλύτερο την ποιότητα των φορητών της αλλά και την αξιοπιστία τους, η οποία είναι πιά σε εξαιρετικά επίπεδα, είναι ότι έχει επιλλέξει σαν κατασκευαστή της νέας της σειράς την Compal. Η Compal κατασκευάζει και για άλλους κατασκευαστές που θεωρούνται κορυφές. Για ψάχτε το λιγάκι.

Δεν μιλώ για υποστήριξη και after sales service, αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε εταιρείας για το πως θα το οργανώσει, τι υπηρεσίες θα προσφέρει και πως θα τις προσφέρει, και καμία σχέση δεν έχει με το κατασκευαστικό κομμάτι της κάθε υπόθεσης.

Sorry για τα απανωτά posts αλλά λόγω μεγέθους και αλλαγής περιεχομένου κρίνονται απαραίτητα.

Πρώτη σύγκριση:

[edit]

και

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0302590&catid=010200

Δεύτερη σύγκριση:

[edit]

και

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1144316

Για κοιτάξτε τις φωτό από όλες τις πλευρές............

και από Wiki:

http://en.wikipedia.org/wiki/Clevo#Companies_using_Clevo_Platform

λέτε όοοοοολες αυτές οι εταιρείες αν είχαν τοοοοοοοοσα προβλήματα όσα διατείνονται οι κακές γλώσσες να μην είχαν κλείσει ή αλλάξει κατασκευαστή;

Προσέξτε τους Αμερικάνικους high end "κατασκευαστές" που αγοράζουν από την παραπάνω εταιρεία.........

και ιδιαίτερη προσοχή στο παρακάτω παρακαλώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Compal_Electronics

για διαβάστε καλά την πρώτη παράγραφο. Μάλλον λύνει πολλές απορίες έτσι;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βασικά εγώ ψιλοσυμφωνώ μαζί σου καθότι όπως γνωρίζεις είμαι πολύ ευχαριστημένη με το Turbo-X laptop μου. Τώρα, για extreme gamer pc, κακά τα ψέματα, αλλά δεν κάνει. Κι εγώ αναγκάστηκα να χρησιμοποιώ laptop λόγο έλλειψης χώρου.

Προτιμώ 1000 φορές τα desktop pc τα οποία μπορείς σχεδόν ανά πάσα στιγμή να αναβαθμίσεις και στοιχίζουν και κατά πολύ φθηνότερα.

Το laptop μου έχει πλέον παλιώσει. H κάρτα γραφικών του είναι αρχαία και ήθελε αλλαγή απο πέρυσι, αλλά πώς να την αλλάξεις; Άσε που από όσο βλέπω κανένα laptop σήμερα (εκτός από τα απρόσιτα της Alienware) δεν υποστηρίζει SLI κάρτες.

Απλά όταν αποφασίζεις να αγοράζεις laptop για gaming πρέπει να κάνεις πολλούς συμβιβασμούς που μάλλον στην τελική δεν αξίζει.
 
Πίσω
Μπλουζα