Σε ποια δέσμη ανήκατε!

D@redevil είπε:
Σ.σ.: Έχω ενεργοποιήσει και τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών, για όσους ξεκίνησαν με μια δέσμη, αλλά κάπου στα μισά της χρονιάς, άλλαξαν! :)
Αχα! Δεν το πρόσεξα καν. Και ποιός το'κανε αυτό; Γιατί να το κανει αφου ήδη είχε παρακολουθήσει για 3 μηνες μία δέσμη που τελικά δεν ήθελε;; Ξερω πολλούς που άλλαξαν δεζμη ΑΦΟΥ ήδη είχαν δώσει μια φορά πανελλήνιες και δεν περασαν και το μετανιωσαν. Μετά όκ, παρατας τα λατινικά και πιάνιεις τη βιολογία ας πούμε, αλλα να το κανεις αυτό στη μεση της χρονιάς, δεν ξέρω αν καν γινόταν. Νομίζω ότι διαδικαστικά δε γινόταν, αλλα μπορεί να κανω και λάθος (σπάνιο πράγμα)...
 
Νομίζω υπήρχε ένα περιθώριο μέσα στο πρώτο τρίμηνο να αλλάξεις δέσμη. Πάντως πολλοί άλλαζαν από πρώτη σε τέταρτη μετά από μια αποτυχία στις πανελλήνιες.
 
Εγω πηγα στην καμπινολογικη και Arcadeικη δεσμη παντως :D
 
Rygar είπε:
Και ποιός το'κανε αυτό;

Kambia είπε:
Νομίζω υπήρχε ένα περιθώριο μέσα στο πρώτο τρίμηνο να αλλάξεις δέσμη. Πάντως πολλοί άλλαζαν από πρώτη σε τέταρτη ....
....και αρκετά παραδείγματα και σε μας, ΚΑΙ από 1η, ΚΑΙ 2η, ακόμα ΚΑΙ από 3η (λόγω ιστορίας δέσμης!) -> σε 4η... Στα ιδιωτικά, ξεκινούσαμε "προεργασία" με τις πανελλήνιες από Α' λυκείου. 3 ώρες την εβδομάδα επιπλέον, κάναμε μαθήματα δέσμης (φυσικά, εκτός ύλης, εκτός εξετάσεων & εκτός βαθμολογίας).

Μέχρι το τέλος της Β' Λυκείου, είχαμε ήδη βγάλει την ύλη των πανελληνίων μια φορά και στη Γ' Λυκείου πλέον πηγαίναμε για 2η φορά....

Περισσότερες αλλαγές είχαμε στη μετάβαση Β' σε Γ' Λυκείου!....

Rygar είπε:
Νομίζω ότι διαδικαστικά δε γινόταν, αλλα μπορεί να κανω και λάθος (σπάνιο πράγμα)...
Ρε συ, με προκαλείς να σε "πειράξω"! Δηλαδή, το τραβάει ο οργανισμός σου! :biglaugh:

metalcandyman είπε:
Εγω πηγα στην καμπινολογικη και Arcadeικη δεσμη παντως :D
Στο "Άλλο" είσαι εσύ! :D
 
Εφιάλτης της δευτέρας Λυκείου: Σχολείο το πρωϊ, φροντιστήριο/προετοιμασία δέσμης μετά, φροντιστήριο κανονικό μετά και το βράδυ Αγγλικά... Και μετά ρωτάνε γιατί βγήκα έτσι... :)
 
Τεταρτοδεσμίτισσα... για τον απλούστατο λόγο ότι την είχαν επιλέξει οι κολλητές μου, (τη μιά εκ των οποίων δεν αναγνώρισα στο πρόσφατο ρεγιούνιον... :p ). Αν δε με παρέσερναν αυτές, θα είχα πάει 3η όπως και όλο το κοριτσόσογο μέχρι τότε...
 
1η δέσμη. Ειλλημένη απόφαση ήδη από το γυμνάσιο.

Στην 2α λυκείου μία φιλόλογος εκτιμώντας τις εκθέσεις μου (ήταν η μοναδική) ήθελε να με πείσει για 3η δέσμη... προσπαθώντας να μου εξηγήσει ότι γράφω καλές εκθέσεις ιδεών... ( :rofl: )
 
... δεν θέλω να θυμηθώ τίποτα από εκείνη την περίοδο της ζωής μου :cry:
 
delete please /να διαγραφει

double post/διπλοεγγραφη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τριτοδεσμίτης (λάτρης της αρχαίας ελληνικής)!
 
Πρωτοδεσμιτης ....

Αλλωστε κι αν ηθελα να επιλεξω οτιδηπωτε αλλο (Β',Γ')ο βαθμος δυσκολιας θα ηταν μεγαλος ( γιατι χωλαινα καπως στην εκθεση ) ,παρολο (το λεω και μου ακουγεται σχεδον σαν ανεκδοτο) καποια στιγμη στη πρωτη λυκειου η φιλολογος ειχε πει στη μητερα μου οτι μπορω καλλιστα να επιλεξω τριτη δεσμη :points: , μια και τα πηγαινα αριστα στα αρχαια (καλυτερα απο τους προοριζομενους για τριτη δεσμη -(ρες μπας και ηταν πρωιμη εκδηλωση των retromaniax ανακλαστικων μου )) ....

Οσο για την Δ' θα πω κατι χωρις καμια διαθεση προκαταληψης ,απλα οπως λεγοταν και πιστευονταν τοτε απο την πλειοψηφια των συμμαθητων και καθηγητων την περιοδο εκεινη , που εδινα πανελλαδικες :

"Οτι εκει πηγαιναν στην τεραστια πλειοψηφια τους, οσοι πιστευαν οτι δεν μπορουσαν να τα καταφερουν στις αλλες δεσμες ή απλα ήθελαν να τελειωσουν την τριτη λυκειου και να παρουν απολυτηριο".

Βεβαια ολα αυτα τα λεγαμε, χωρις να "βροντοφωναζουμε" καποια αλλα οτι π.χ. στην Α' δεσμη περνουσε περιπου 1 στους 2 και κατι (ΑΕΙ και ΤΕΙ) και περιπου 1 στους 4 και κατι σε καποιο ΑΕΙ . ;)

Ενω στην Δ' αν θυμαμαι καλα ηταν 1 στους 7 ....

Παντως εχει ενδιαφερων ,ως κεντρικη σχεδιαση των εκαστοτε υπουργων Παιδειας,και ως κοινωνικο συμπτωμα , η σχετικη υποτιμηση/απαξιωση αυτη της Δ΄ Δεσμης της οποιας κεντρικοτατες σχολες ειναι οι (Χρηματο)Οικονομικες σχολες και σε σχεση και με την σημερινη γενικοτερη οικονομικη κατασταση ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
nkarytia είπε:
Εφιάλτης της δευτέρας Λυκείου: Σχολείο το πρωϊ, φροντιστήριο/προετοιμασία δέσμης μετά, φροντιστήριο κανονικό μετά και το βράδυ Αγγλικά... Και μετά ρωτάνε γιατί βγήκα έτσι... :)
Μια χαρά βγήκες! Σε ζηλεύουν επειδή είσαι πολυεπεξεργαστικός! :)

Juanita είπε:
Τεταρτοδεσμίτισσα... για τον απλούστατο λόγο ότι την είχαν επιλέξει οι κολλητές μου, (τη μιά εκ των οποίων δεν αναγνώρισα στο πρόσφατο ρεγιούνιον... :p ). Αν δε με παρέσερναν αυτές, θα είχα πάει 3η όπως και όλο το κοριτσόσογο μέχρι τότε...
Από όλους τους λόγους ρε συ, γι' αυτόν πήγες 4η δέσμη? :D

Αν μη τι άλλον, είσαι πρωτότυπη - respect!

ntsmrtz είπε:
Στην 2α λυκείου μία φιλόλογος εκτιμώντας τις εκθέσεις μου (ήταν η μοναδική) ήθελε να με πείσει για 3η δέσμη... προσπαθώντας να μου εξηγήσει ότι γράφω καλές εκθέσεις ιδεών... ( :rofl: )
Κρίμα - νομίζω ότι "το 'χες"! (και ψηνόμουν για μια ψήφο ακόμα! :D )

caprice είπε:
Γιατί ρε συ! :(

Εκτός από το σιχαμένο, γκρίζο βιβλίο της Ιστορίας Δέσμης, δεν είχε κάτι άλλο κακό! :)
 
2η δέσμη -> 1707 μόρια -> ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας ! :D
 
Kambia είπε:
[off topic] Με αφορμή το ποστ του Thor θυμήθηκα ότι στο δικό μου σχολείο δεν υπήρχε 2 Δέσμη. Είχαν δηλώσει 2 άτομα στην αρχή και επειδή τότε για να πάρει ο μαθητής το κτελ και να πάει στην πόλη σε σχολείο που να είχε 2η Δέσμη θα έπρεπε να φάει αρκετή ώρα στους δρόμους, ο ένας άλλαξε γνώμη και πήγε 1η. Ο δεύτερος εννοείται άλλαξε σχολείο! [off topic]
Παρομοιο ειχε γινει και με εμενα..αναγκαστηκα να παω στο 3ο Λυκειο (απο το 4ο που ημουν) γιατι ειμασταν πολυ λιγοι για 2η δεσμη..ειναι ασχημο παντως να αλλαζεις σχολειο στην τελευταια ταξη :(
 
Τι να πω κι εγώ που είμαι αδέσμευτος? Στην εποχή μου δεν υπήρχαν δέσμες, μόνο οι επιλογές Πρακτικό - Κλασσικό, και μετά εισαγωγικές εξετάσεις (και επι της διδακτέας ύλης, όχι της διδαχθείσης, άσχετο αν η "διδακτέα" ύλη έβγαινε λίγο πριν τις εξετάσεις, οπότε τι σόι διδακτέα ήταν αφού δεν υπήρχε καιρός να την διδάξουν?)

Πήγα Πρακτικό, κι έτσι δυστυχώς δεν έμαθα ούτε τα στοιχειώδη Λατινικά, που πάντα ήθελα να ξέρω. Μου άρεσαν πολύ και τα αρχαία και η ιστορία, ήμουν καλός και σ' αυτά και στα πρακτικά μαθήματα, αλλά σκόπευα να δώσω Πολυτεχνείο, οπότε...

Σε τι δέσμη θα με κατέτασσε αυτό?
 
Για μαθηματικά, φυσική, χημεία, έκθεση: Α' Δέσμη

Για φυσική, χημεία, βιολογία, έκθεση: Β' Δέσμη

Για αρχαία, λατινικά, ιστορία, έκθεση: Γ' Δέσμη! :)

Για μαθηματικά, ιστορία, (νομίζω) πολιτική οικονομία, έκθεση: Δ' Δέσμη!

Τώρα, αν θυμάμαι καλά, είσαι μηχανικός - οπότε φαντάζομαι μάλλον 1η δέσμη είναι η αντιστοιχία! :)

[edit] Για τη Δ' δέσμη λάθος νομίζω. Κοινωνιολογία ήταν το μάθημα! :) )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πολυτεχνείο ήταν στην πρώτη δέσμη.
 
Η τρίτη δέσμη, αν κατάλαβα καλά, είναι η σημερινή θεωρητική κατεύθυνση. Η πρώτη και η τέταρτη δέσμη πρέπει να είναι η αντίστοιχη τεχνολογική και η δεύτερη η αντίστοιχη θετική. Δεν πρόλαβα τις δέσμες, αλλά τις κατευθύνσεις, λόγω ηλικίας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι ακόμα και σήμερα η κατάσταση είναι εξίσου ψυχοβγαλτική για τη θεωρητική κατεύθυνση, ακόμη και με την κάπως μειωμένη ύλη, συγκριτικά με τότε.

Ακόμη και σήμερα, πάντως, υπάρχει μια ανισοκατανομή στις κατευθύνσεις, μιας και η τεχνολογική τραβά τους περισσότερους, η θεωρητική τους αμέσως επόμενους και η θετική μια χούφτα παιδιά. Για οικονομικές σχολές διαλέγεις απλά το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, που συνδυάζεται με το μάθημα ΑΟΔΕΥ (αρχές οργάνωσης και διοίκησης) της τεχνολογικής, αλλά μπορείς να δηλωσεις αν διαλέξεις το μαθημα, ασχετα με την κατευθυνση σου.
 
4η δέσμη φυσικά.

Η επιλογή έγινε για να μπω Πάντειο. Όπως έχω ξαναπεί, με το σκεπτικό να μη μπω σε σχολή που έχει υποχρεωτική παρακολούθηση για να μπορώ να ξενυχτάω, να γυρνάω, να παίζω με την Amiga μου, να χαζολογάω και να πάρω αναβολή. Έβγαλα πτυχίο με το ζόρι το 1995 (8 χρόνια μετά) με 6,14 (μαύρα χάλια) και θυμάμαι ότι στην περίοδο των εξετάσεων αντί για 6 μαθήματα το εξάμηνο έδινα 3 ή 4, ενώ σκεφτόμουν κανά μήνα πιο νωρίς ότι έπρεπε να ξυπνίσω στις 6 το πρωί για να είμαι 8 στη σχολή να δώσω εξετάσεις. Κάθε Σεπτέμβριο πέρναγα και άλλο 1, καλά ήταν.

Άν ήταν να ξαναπάω, θα επέλεγα να γίνω βοθρατζής καλύτερα.
 
Πίσω
Μπλουζα