Σημασία στη λεπτομέρεια...New Edition!

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.133
Αντιδράσεις
48.307
Οι παλιότεροι του φόρουμ θα θυμούνται την επιτυχία του συγκεκριμένου κουίζ που είχα ανοίξει κάποια χρόνια πριν και πόσο διασκεδαστικό ήταν! Είναι ένα κουίζ για δυνατούς λύτες , σας δίνω την περιγραφή του για όσους δεν το ξέρουν...
Πόσο παρατηρητικοί είμαστε σε ταινίες που είδαμε όλοι μας πάνω από 10 φορές;
Πόσο σημασία δίνουμε σε πρόσωπα , τοπία , αντικείμενα;
Κάθε φορά θα σας δίνω 6 φωτογραφίες και εσείς θα προσπαθείτε να βρείτε (όχι να μαντέψετε) από ποια ταινία είναι. Και για να είμαστε όλοι σίγουροι πως όντως το βρήκατε , στην απάντηση σας θα ήθελα και 2 3 λέξεις από το τι βλέπουμε ή από ποια σκηνή είναι η φωτογραφία. Αν δω πως κάπου κολλήσατε όλοι θα σας δώσω βοήθεια.

1.
1 (1).jpg

2.
1 (1).jpg

3.
1 (1).jpg

4.
1 (1).jpg

5.
1 (1).jpg

6.
1 (1).jpg
 
Ποιος μπορει να ξεχασει αυτο το κουιζ, Αντωνη; Νομιζω ηταν το 2012 που ειχε κανει θραυση μεσα στο φορουμ.
Ευχομαι και τωρα την ιδια επιτυχια, αν και λειπουν πολλα εκλεκτα μελη που συμμετειχαν τοτε. Θα δουμε....

Κανω την αρχη:
2. Το δολωμα
3. Αιχμαλωτοι του μισους
4. Αντιο ζωη
5. Η αρχοντισσα και ο αλητης
6. Ενα αστειο κοριτσι
 
είσαι σωστή @bambinella 100 στις 3 4 5 και 6 , οπότε μας μένουν οι 1 και 2 και καλό είναι μια μικρή εξήγηση για το τι βλέπουμε να το καταλαβαίνουν όλοι!:)
 
μάλλον έχεις δίκιο αγαπητή μου @bambinella 100 οι παλιές εποχές πέρασαν φαίνεται για τέτοια κουίζ...:confused:
να πω πως η 1 είναι το "Αγάπη για πάντα" , ο κουμπαράς που σπάει ο συγκάτοικος του Φέρτη και η 2 είναι η "Αγάπη μας" , ο προβολέας στο γύρισμα Χέλμη - Παπαμιχαήλ...
 
Να βάλεις κι άλλα Τόνι, εμένα μου αρέσουν!
Άσχετα που το μόνο που ήξερα το πρόλαβε η Βιβή κ δεν ήξερα κανένα άλλο :-(
Ελπίζω στο επόμενο να βρω κι εγώ κατιτις
 
Να βάλεις κι άλλα Τόνι, εμένα μου αρέσουν!
Άσχετα που το μόνο που ήξερα το πρόλαβε η Βιβή κ δεν ήξερα κανένα άλλο :-(
Ελπίζω στο επόμενο να βρω κι εγώ κατιτις
Και ποιο ηταν αυτο απο τα εξι;
 
:D
@karapiperim Εισαι σχετικως νεο μελος και δεν προλαβες εκεινον τον πανικο που εγινε εν ετει 2012 με το κουιζ του tonytony.
Hταν και αλλη εποχη τοτε. Το φορουμ στο ζενιθ του. Εμεις οι πιο παλιοι ζησαμε μεγαλες στιγμες εδω. Αξεχαστες. Να μπαινεις μεσα στο θεμα και να βλεπεις να το παρακολουθουν ταυτοχρονως 30 μελη!
Απο την αρχη του 2016 με εκεινη την αναβαθμιση, το φορουμ πηρε την κατιουσα. Να σκεφτεις οτι αυτος ηταν και ο λογος που αποχωρησα για δυο συναπτα ετη.
Δες εδω τι γινοταν και διαβασε και τα σχολια να κανεις καινουργιο συκωτι:

 
Φυσικά το έχω διαβάσει το θέμα :)
Νομίζω αν θυμάμαι καλά το διάβαζα κ τότε αλλά δεν αποφάσιζα να γράψω .. δυστυχώς..
Πάντως ανεξάρτητα απ' την αποδοχή νομίζω πως το κουίζ πρέπει να συνεχιστεί. Δεν ξέρω αν θα πιάσει ποτέ την απόδοση που είχε , αλλά ας το παλέψουμε... Άλλωστε είμαι βέβαιη πως εκτός από εμάς που γράφουμε είναι κι αυτοί που απλώς διαβάζουν. Δεν ξέρω αν είναι παρηγορο αλλά για μένα είναι σημαντικό. Κάνε βρε Τόνι άλλο ενααααα
 
6. Ίσως είναι η Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο εκεί που λένε στο καφενείο πως είχαν πολλά λεφτά οι λατερνατζιδες κ τα έφαγαν μέχρι πεντάρα
Και το 4 θα πω χωρίς σιγουριά πως είναι η γυναίκα του Σπύρου Καλογήρου δε θυμάμαι τώρα όνομα στη Νεράιδα που κάνει το προξενιό με τον Παπαμιχαήλ. Αλλά δε θυμάμαι αν τρώει τούρτα ή γλυκό κουταλιού
 
Τι να γράψω βρε παιδιά!..Δεν βρήκα καμία!..
Μία σκέψη μόνο έκανα για την 3 ότι πρόκειται για τον "Ατσίδα",αλλά αυτό δεν μετράει (όπως έγραψε ο tonytony, απαγορεύονται οι μαντεψιές).Δεν θυμάμαι καν τόσο μακρινό πλάνο,αλλά το σκηνικό μου θύμισε την ταινία.Και μόλις είδα ότι το ΄γραψε και η bambi..
Μπράβο βρε bambi..
Αισθάνομαι ότι παίρνω μέρος στο κουίζ όπως θα αισθανόταν ένα παιδί πρώτης δημοτικού εάν έγραφε πανελλήνιες εξετάσεις για το πανεπιστήμιο..Φαντάσου πως το πρώτο που σκέφτηκα όταν είδα τη φωτό 2, και το πρώτο που θα απαντούσα σε τηλεπαιχνίδι αν ήταν αυτή η ερώτηση είναι : "H φωτό είναι από το "οι Δέκα εντολές" με τον Τσάρλτον Ίστον!" (νερά,κοφίνι..το μόνο θέμα είναι ότι είναι ασπρόμαυρη και όχι έγχρωμη όπως θα έπρεπε.
0 στα 12 λοιπόν!..Δεν ξέρω αν στην επόμενη εξάδα θα μου επιτραπεί να λάβω μέρος.Τι να πω..Μένω άναυδος με την "άγνοια" μου..
 
μας έμεινε το 1 και το 5 που δεν είναι το Αγάπη για πάντα , τα άλλα σωστά! στο 4 είναι η μητέρα του Γιάννη Φέρτη Κάκια Παναγιώτου στο "Αυτοί που μίλησαν..."
 
Καλά κι εγώ το διαβάζω το θέμα (όπως και το παλιό) και μένω άναυδος για το πώς τα βρίσκετε. Βέβαια δεν έχω εντρυφήσει στις παλιές ταινίες, λόγω τόπου διαμονής και έλλειψης καιρού, αλλά και να είχα σιγά μην γνώριζα το νύχι της Κάκιας Παναγιώτου. Βάλε κι άλλα, tonytony. Συμμετέχω ως θεατής. Κάποιος πρέπει να χειροκροτεί τους διαγωνιζόμενους.
cheer-clipart-emoji-9.png
 
να δώσω μια μικρή βοήθεια για την 1 και την 5 , παίζουν και στις δυο , δυο μεγάλες ξανθές πρωταγωνίστριες , η μια στη μια και η άλλη στην άλλη...;)
 
Πίσω
Μπλουζα