Σημασία στη λεπτομέρεια...New Edition!

1. Εγωισμος
3. Πυρετος στην ασφαλτο
4. Ερασται του ονειρου
5. Ζητειται επειγοντως γαμπρος
4. Ο Ηλιας του 16ου
Βρήκες το 1 το 4 το 5 και το 6 σωστά , ψάχνουμε το 2 και το 3 (που δεν είναι ο "Πυρετός...")
 
2. Ένα αστείο κορίτσι;
 
Επιτέλους!..Την 6η τη βρήκα και εγώ!..Το 'γραψε βέβαια η bambi,αλλά το αναγνώρισα και ΄γω σχεδόν αμέσως..Και γράφω "σχεδόν",γιατί αν ήμασταν σε τηλεπαιχνίδι,η bambi όχι μόνο θα πατούσε πιο γρήγορα το κουμπί για να απαντήσει,αλλά την στιγμή που εγώ θα σκεφτόμουν ότι το σωστό για την 6η είναι ο "Ηλίας του 16ου",εκείνη θα απαντούσε και τις υπόλοιπες!
Για τις άλλες φωτό φυσικά,τα ίδια.Ξύσιμο στο κεφάλι,προβληματισμός και δικαιολογίες τύπου "κ.Δάσκαλε,χθες είχαμε καλεσμένους στο σπίτι και δεν διάβασα για το τεστ" (στη δική μου περίπτωση " κ. tonytony , τα τελευταία σαράντα χρόνια έλειπα από την Ελλάδα και δεν έβλεπα ελληνική τηλεόραση και ελληνικές ταινίες").
Μάλιτστα,στο ρεζουμέ: 1 στα 18 μόνος μου, 2 στα 18 με βοήθεια από tonytony
Το οποίο μεταφράζεται : " Που πας βρε δόλιε Fulci.. "
 
να πω και εγώ αφού δε το βρήκε κανείς πως το 2 είναι η υπηρέτρια στο "Εκείνο το καλοκαίρι" και ιδού οι επόμενες...

1.
1 (1).jpg

2.
1 (1).jpg

3.
1 (1).jpg

4.
1 (1).jpg

5.
1 (1).jpg

6.
1 (1).jpg
 
1. Οι θαλασσιές οι χάντρες. Πλάνο της διαδρομής από την Ακρόπολη μέχρι τον Πειραιά με τον "Αμερικάνο" Γιώργο Τσιτσόπουλο και την παρέα Βουτσά, Παπαναστασίου κ.λπ.

2. Ο Θησαυρός του μακαρίτη. Η κοπέλα βρίσκει την διαθήκη του Βρασίδα Παρτσαλόπουλου.

3. Η Υβόννη Βλαδιμήρου από την Στεφανία.

5. Ο Κώστας Φυσσούν ως ταχυδρόμος παραδίδει την αλληλογραφία στην αρχή της ταινίας: Μία Ιταλίδα απ' την Κυψέλη.

6. Βασίλης Λογοθετίδης και Ευάγγελος Πρωτόπαππας στο Δελησταύρου και Υιός.
 
Μη φύγεις, φίλε fulci, κάτσε να μου κάνεις παρέα εδώ στον πάτο. 0 στα 30.

Οι μόνες κινηματογραφικές ομπρέλλες που ξέρω είναι αυτές του Χερβούργου, η έγχρωμη της Μαίρης Πόππινς, και η χορευτική του Gene Kelly. Από ελληνικές δεν.
 
2. Ραντεβού στον αέρα (?)

4. Το πιο λαμπρό αστέρι, στο τρίκυκλο Αλίκη Βουγιουκλάκη και Λαυρέντης Διανελος, το τραγούδι ''Βγαίνει η Κατερίνα, τσάρκα στην Αθήνα...''
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λοιπόν..γνώρισα ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ την "Καφετζού" και το "Το πιο Λαμπρό αστέρι" (φωτό 4)!..Έχω δηλαδή 3 στις 36 μόνος μου και 4 στις 36 με βοήθεια (εάν ισχύει βέβαια "Το πιο λαμπρό αστέρι")..Υπήρχαν και άλλες που υποψιαζόμουν,αλλά αυτό δεν μετράει..
Το "χτύπημα" ήρθε από αλλού όμως..Από τη φωτό με το "Εκείνο το καλοκαίρι"!
Λίγες μέρες πριν,σε μια συζήτηση με την bambi,της είχα αναφέρει πως η συγκεκριμένη ταινία είναι από τις αγαπημένες μου στον Ελληνικό κινηματογράφο.Από τον επίσης πιο αγαπημένο μου σκηνοθέτη στο Ελληνικό σινεμά (Γεωργειάδη)..Το "Εκείνο το καλοκαίρι" το ΄χω δει κοντά στις 20 φορές..Την έχω στη ταινιοθήκη μου..Λατρεύω τη μουσική της και μου αρέσει το σενάριο.
Τώρα..
Πώς γίνεται να μην αναγνωρίσω την συγκεκριμένη ταινία,μου είναι εντελώς ανεξήγητο..Δεν είναι δυνατόν!
Που από τους τίτλους αρχής ακόμα και τη μουσική που παίζει αρχίζει να "χαλάει" η καλή ψυχολογική κατάσταση μου!..Η σκηνή με τα γένια του Κομνηνού,η σκηνή που δεν θέλει να ακούσει την αγγλική λέξη,αλλά την ελληνική από το κοριτσάκι του,η σκηνή που του δίνει το χεράκι της στο τέλος γιατί πλέον είναι η στιγμή που τη χρειάζεται μετά το χαμό της γυναίκας του (όπως το είχε προβλέψει η μητέρα της),τόσες σκηνές,χαραγμένες στο μυαλό μου!..Και να μην μπορώ να θυμηθώ τη φωτό με την υπηρέτρια!..
Δεν εξηγείται..Ίσως επειδή την περισσότερη ώρα της ταινίας είμαι με μια συνεχής θολούρα στα μάτια λόγω δακρύων.Μάλλον γι αυτό δεν θυμάμαι κάποιες στιγμές της!
Αυτό είναι ο ορισμός του τίτλου του tonytony στο κουίζ : " Σημασία στη λεπτομέρεια.."
Ααα..και για τις υπόλοιπες φωτό και την επίδοση μου των 3 στα 36 και τις γνώσεις περί ελληνικό κινηματογράφου,τα γράψαμε.
Αισθάνομαι ακριβώς σαν εκείνο που είχε πει και ο Ηλιόπουλος στο "Το δόλωμα",όταν έπιασαν την Αλίκη και συζητούσε με τον ξενοδόχο και τους άλλους πελάτες: " ..Εκεί που φτάσαμε δηλαδή,αρχίζει κανείς να αμφιβάλλει για τον ίδιο τον εαυτό του"..
 
Πίσω
Μπλουζα