Σκάνδαλα και σκαμπρόζικα

#Και σου γράφω τραγούδια σου στέλνω λουλούδια... 

Λέγαμε σε προηγούμενο ποστ πως η Άννα Φόνσου δήλωσε πως δεν είχε σχέσεις με συναδέλφους της... Οπότε το συνεχίζουμε από εκεί...

Εσείς το ξέρατε πως είχε δεσμό με τον Ντίνο Ηλιόπουλο; Πως όταν έβγαζε τα χαρτιά για τον πρώτο της γάμο ήταν ακόμα μαζί; Πως το έκανε για να γλιτώσει από τη φτώχεια αφού ο Ντίνος δε σκόπευε να την παντρευτεί; Πως και μετά το γάμο της έκλαιγε και τον σκεφτόταν; Πως ο Ντίνος έμαθε από την εφημερίδα πως παντρεύεται και δεν της μιλούσε για χρόνια; Πως της έγραψε τραγούδι;;; Ε εγώ δεν τα ήξερα το ομολογώ. Τώρα τα ξετρυπωσα και σας τα αφήνω εδώ.

(Πάντως θα ήθελα να είχαν παντρευτεί.. μου φαίνονται σούπερ μαζί!!)

http://www.ogdoo.gr/prosopa/synenteykseis/to-erotiko-tragoydi-tou-dinou-iliopoulou-gia-tin-anna-fonsou
 
#Και σου γράφω τραγούδια σου στέλνω λουλούδια... 

Λέγαμε σε προηγούμενο ποστ πως η Άννα Φόνσου δήλωσε πως δεν είχε σχέσεις με συναδέλφους της... Οπότε το συνεχίζουμε από εκεί...

Εσείς το ξέρατε πως είχε δεσμό με τον Ντίνο Ηλιόπουλο; Πως όταν έβγαζε τα χαρτιά για τον πρώτο της γάμο ήταν ακόμα μαζί;
Δεν την ηξερα αυτην την ιστορια και βεβαια ειναι παρα πολυ ενδιαφερουσα.

Εχω σιχαθει παντως να ακουω ενα σωρο ηθοποιους να κλαιγονται συνεχως για το ποσο φτωχοι ηταν η και συνεχιζουν να ειναι. Η Αννα δηλωνει στη συνεντευξη της πως εν ετει 1962 ηταν η φτωχοτερη Ελληνιδα, παρ'οτι εργαζοταν σε θεατρο και κινηματογραφο και ειχε αποκτησει μεγαλο ονομα.

Τι να πουν δηλαδη κατι βιοπαλαιστριες που δουλευαν σε μοδιστραδικα και εργοστασια για λιγα ψιχουλα;
 
Τι να πουν δηλαδη κατι βιοπαλαιστριες που δουλευαν σε μοδιστραδικα και εργοστασια για λιγα ψιχουλα;
etv1605032100.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πωπω! Πως το καναν ετσι το κεφαλι της Φονσου εδω; Σαν της Μαριας Αντουανετας μετα τη γκιλοτινα.
 
# " Αχός βαθύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν"
 
 
Κάτι έπρεπε να βάλω για τίτλο. Σας παρουσιάζω με περηφάνια και χωρίς προκατάληψη αγαπητοί φίλοι αυτό που όλοι λαχταρούσατε. Η ζουμερή σκαμπρόζικη συνέντευξη της ζουμερής Ελένης Ανουσάκη. Κι όχι σκαναρισμένη μη χαλάτε και τα μάτια σας.. 
Για τα μάτια σας μόνο λοιπόν. Δόθηκε στο 'ΕΜΠΡΟΣ" 11/12/65
 
 
 
Η Ελένη Ανουσάκη κρίνει, επικρίνει, αλλά και χειροκροτεί τας συναδέλφους της

 
- Η Αλίκη δεν είναι παρά ένα παροδικό φαινόμενο
- Η Τζένη δε μου είναι καθόλου συμπαθής
- Η Έλενα πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί το μυαλό και τη γλώσσα της 
 
-Καταρχήν θαυμάζω την Αλίκη σαν εργαζόμενο άνθρωπο της δουλειάς μας και δεν πιστεύω οτι της έλειψαν τα προσόντα να είναι πάρα πολύ καλή ηθοποιός και να κάνει μεγάλες ταινίες. Απλώς οι άνθρωποι που θέλανε να εκμεταλευθούν αυτό το φαινόμενο κι αυτήν την ξαφνική επιτυχία την τυποποίησαν και δεν της έδωσαν την ευκαιρία να ερμηνεύσει ρόλους πραγματικά αντάξιους της. Θα ήταν κακό και πικρόχολο να αγνοήσουμε την Αλίκη που μας έχει δώσει πολλές ευχάριστες και αξέχαστες ώρες. Δεν πιστεύω οτι η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν έχει ταλέντο. Δεν είναι τυχαίο που ανέβηκε τόσο ψηλά. 
 
ΕΡ: Τότε που ακριβώς τοποθετείς την αγανάκτηση σου για την Αλίκη; Μήπως στο οτι είπε πως δε βλέπει αυτή τη στιγμή την αντικαταστάτρια της στο θέατρο και στον κινηματογράφο;
 
Η Αλίκη δεν είναι της σειράς των μεγάλων πρωταγωνιστριών που έχουν προσφέρει συνέχεια επιτυχίες
 
ΕΡ: Τι εννοείς όταν λες "στη σειρά των μεγάλων πρωταγωνιστριών";
 
- Η Μαίρη Αρώνη, η Βάσω Μανωλίδου, η Έλλη Λαμπέτη, η Βέρα Ζαβιτσιάνου, η Άννα Συνοδινού, η Κατίνα Παξινού που έχουν παίξει ρόλους και ρόλους απο κωμωδία μέχρι τραγωδία, απο Αριστοφάνη μέχρι Πιραντέλλο. Ενω η κυρία Βουγιουκλάκη έχει κάνει δέκα ταινίες του ίδιου τύπου και δέκα ρόλους στο θέατρο επίσης του ίδιου τύπου.
 
ΕΡ: Κι αν η Αλίκη σε καλούσε μια μέρα και σου έλεγε οτι εσύ είσαι εκείνη στην οποία αξίζει να παραδώσει τη σκυτάλη;
 
- Ποιά σκυτάλη; Όλοι κάνουμε έναν αγώνα. Ο καθένας αγωνίζεται με διαφορετικό τρόπο. Ο καθένας με τη σειρά του, με την ηλικία του, και με την ώρα του. Πριν από πέντε χρόνια τα ταμία σπάγανε για την Αλίκη. Πριν απο τριάντα χρόνια γινόντουσαν ατελείωτες ουρές για τη Βάσω Μανωλίδου. 
 
Ερ: Εσύ πιστεύεις οτι μπορείς να γίνεις ένα 'φαινόμενο';
 
- Προσωπικά πιστεύω στις δυνατότητες μου. Οτι δηλαδή μπορώ να αναλάβω σπουδαίους ρόλους. Γι αυτό άλλωστε κάνω αυτή τη δουλειά. Γιατί πιστεύω στον εαυτό μου. Αλλά το να βγαίνει η κυρία Βουγιουκλάκη και να λέει αυτά που λέει είναι απαράδεκτο. Δε μας ενδιαφέρει η σκυτάλη που θέλει να μας παραδώσει. Η καθεμιά τραβάει το δρόμο της. 
 
ΕΡ: Αν παρόλα αυτά σου προτείνουν μια μέρα ένα ρόλο πλάι στην Αλίκη θα τον δεχθείς;
 
- Φυσικά. Γιατί να μην τον δεχθώ; Όταν εκείνη θα είναι σαράντα εγώ θα είμαι τριάντα. Εκείνη θα κάνει τις μεγάλες κυρίες και εγω τις "μπελ φαμ" εάν τότε θα είμαι ωραία. Αλλά θα τον δεχθώ οπωσδήποτε τον συναγωνισμό. Ωστόσο πρέπει να ξέρετε πως δε θέλει να βοηθήσει ανθρώπους με προσόντα κι επειδή εγώ πιστεύω πως έχω προσόντα σας λέω πως κάποτε με φώναξε να υποδυθώ σε μια ταινία της την υπηρέτρια και μου είπε οτι "θα χορεύετε και μπόσα νόβα". Τότε της απάντησα πως τη μπόσα νόβα τη χορεύω σπίτι μου ή σε ένα κέντρο. 
 
ΕΡ: Και είναι τόσο φοβερό να χορέψεις κάποιο μοντέρνο χορό;
 
- Με φώναξε για να με μειώσει. Όμως όπως και να ναι πάντα θα πιστεύω στην αναμφισβήτητη αξία της. Και ειλικρινά δε μιλώ με κακία. 
 
ΕΡ: Απο τις νέες συναδέλφους σου ποιά θεωρείς αντίζηλο σου, επαγγελματικά βεβαίως;
 
- Θαυμάζω πάρα πολύ την Έλλη Φωτίου. Για τον τρόπο που έκανε καριέρα, για τον τρόπο που εστάθηκε και για τον τρόπο που αντιμετώπισε πάρα πολλά πράγματα στη δουλειά της. Ανήκει σε εκείνους τους ανθρώπους που δούλεψαν μόνο με τα προσόντα τους. Υπάρχουν ξέρετε πάρα πολλοί τρόποι για να κάνει μια κοπέλα -ιδίως- καριέρα. Το να κάνεις σοβαρή καριέρα, να μη φθαρείς σαν άνθρωπος και να σε σέβονται οι άλλοι είναι εξαιρετικά σπουδαίο. Υπάρχουν κορίτσια νέα, με πολλά προσόντα που προσπαθούν με το να υποστηρίζονται απο διάφορους ανθρώπους της δουλειάς μας χρησιμοποιόντας άλλα μέσα να κάνουν μια πρόσκαιρη καριέρα.
 
ΕΡ: Αυτό το "άλλα μέσα" μπαίνει σε εισαγωγικά;
 
- Είναι αυτά τα μέσα που εννοείτε.. Τα βρώμικα και τα χυδαία. 
 
Στη συνέχεια της συνεντεύξεως η Ελένη Ανουσάκη σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε η Έλενα Ναθαναήλ για τη Τζένη Καρέζη είπε:
 
- Η Έλενα Ναθαναήλ είναι ένα πάρα πολύ ωραίο κορίτσι που πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί το μυαλό και τη γλώσσα της. Το να βγει να μιλήσει για μια επιτυχημένη ηθοποιό όπως η Τζένη Καρέζη είναι κουτό. Η Τζένη Καρέζη κατέχει σήμερα μια θέση που η Έλενα δεν την κατέχει. Όχι γιατί δεν διαθέτει τα προσόντα αλλά γιατί αυτή τη στιγμή δεν είναι ώριμη να μιλήσει για την κυρία Καρέζη, την οποία δε συμπαθώ..
 
ΕΡ: Και ο λόγος;
 
- Μου συμπεριφέρθηκε άσχημα. Με αγνόησε και με περιφρόνησε.
 
ΕΡ: Που έγινε αυτό;
 
- Στα "Κόκκινα Φανάρια". Όταν λοιπόν ένα κορίτσι νέο στη δουλειά το μάχεσαι -άσχετα αν το κορίτσι τελικά πετυχαίνει εκείνο που θέλει- είναι αντισυναδελφικό. Δε μου φέρθηκε διόλου φιλικά. Το να δημιουργείς σε νέους ανθρώπους κόμπλεξ και αβεβαιότητα είναι πολύ κακό και δείχνει οτι δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. 
 
ΕΡ: Στην "Εύα" υπάρχουν σκηνές σου περίπου.. αδαμιαίες; 
 
- Είναι μια τολμηρή ταινία, χωρίς σέξυ σκηνές που σατιρίζει την αστική τάξη. 
 
Ακόμα στις μελλοντικές ταινίες της Ελένης είναι και μια ταινία με το διακεκριμένο σκηνοθέτη Μ. Κακογιάννη. Στην ταινία αυτή ιστορείται η ζωή τριών ζευγαριών το ένα διαφορετικό απο το άλλο..
ΕΡ: Θα παίζουν μόνον Έλληνες ηθοποιοί;
 
- Ίσως κι ένας ξένος πολύ διάσημος.. 
 
ΕΡ: Ποιός;
 
- Ο Μπάρτ Λανκάστερ. Είναι ο άνθρωπος που διηγείται στην ταινία τις ιστορίες των τριών ζευγαριών.
 
ΕΡ: Τώρα θα σου κάνω μια κοινότυπη ερώτηση. Τι θέλεις να σου φέρει ο Αη Βασίλης;
 
- Την ανανέωση της ευτυχίας που ζω σήμερα. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη και πάρα πολύ ερωτευμένη και θέλω να εξακολουθήσει αυτή η κατάσταση...
 
ΕΡ: Θα ήθελες να τον παντρευτείς αυτόν τον άνθρωπο;
 
- Φυσικά. Αλλά τον αγαπώ τόσο που αισθάνομαι σα να μαι παντρεμένη κιόλας.
 
ΕΡ: Ο γαμπρός τι λέει;
 
- Πάρτε του μια συνέντευξη να σας πει.. 
 
 
Η συνέντευξις αυτή της Ελένης Ανουσάκη που άρχισε μέσα σε μια ατμόσφαιρα.. πολέμου, τερματίστηκε απο την ίδια με μια ειρηνική διάθεση: Η ειρήνη και η αγάπη να συνεχισθεί και το 1966. Αμην. 
 
 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αουτς! :)

Ποιος ηταν ο δυνητικος γαμπρος?
 
Η συνέντευξις αυτή της Ελένης Ανουσάκη που άρχισε μέσα σε μια ατμόσφαιρα.. πολέμου, τερματίστηκε απο την ίδια με μια ειρηνική διάθεση: Η ειρήνη και η αγάπη να συνεχισθεί και το 1966. Αμην. 
 
 
Ποια να συνεχισθει και το 1966; 9_9
 
" Η Έλενα Ναθαναήλ είναι ένα πάρα πολύ ωραίο κορίτσι που πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί το μυαλό και τη γλώσσα της. Το να βγει να μιλήσει για μια επιτυχημένη ηθοποιό όπως η Τζένη Καρέζη είναι κουτό. Η Τζένη Καρέζη κατέχει σήμερα μια θέση που η Έλενα δεν την κατέχει. "

Μάλιστα. Αν αντί Έλενα βάζαμε Ελένη κι αντί Καρέζη Βουγιουκλάκη αυτά που λέει για τη Ναθαναήλ θα της ταίριαζαν γάντι.

Οι ηθοποιοί που αναφέρει (Αρώνη κλπ.) ήταν όντως καλύτερες από την Α.Β. αν τις δούμε αυστηρά ως ηθοποιούς ιδιαίτερα μάλιστα στο θέατρο. Αλλά καμιά δεν ήταν σταρ του μεγέθους της Β. Και άλλωστε το 1965 η Βουγιουκλάκη είχε ήδη προσφέρει συνέχεια επιτυχίες για καμια δεκαριά χρόνια, άρα η εκτίμηση " Η Αλίκη δεν είναι της σειράς των μεγάλων πρωταγωνιστριών που έχουν προσφέρει συνέχεια επιτυχίες " ήταν τουλάχιστον ανόητη.

Ζήλια ή απλώς λέμε πράματα που σοκάρουν για να κάνουμε ντόρο?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αουτς! :)

Ποιος ηταν ο δυνητικος γαμπρος?
Ο σημερινος συζυγος της! Ειναι με τον ιδιο αντρα απο το 1965 μεχρι σημερα,παντρευτηκαν τη δεκαετια του '70 μετα απο πολλα χρονια δεσμου.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τα καλά σου λόγια, karapiperim. Κι εγώ διαβάζω πάντα αυτά που γράφεις γιατί είναι και ενδιαφέροντα και επιμορφωτικα ;)

Σχετικά με τη Φόνσου και τον Χατζηχρήστο, δεν υπάρχει απαραίτητα αντίφαση. Ο Χ"χρήστος λέει για ηθοποιούς στις οποίες είχε "ιδιαίτερη αδυναμία" και ότι η Φόνσου ήταν "καθοριστικό κίνητρο" και "δεν θα την ξεχάσει ποτέ". Άρα μπορεί να ήταν μονόπλευρο το "αίσθημα". Δεν συνάγεται απαραίτητα από τα λόγια του ότι είχαν σχέση. Ούτε και το αντίθετο βέβαια - με την Ντίνα Τριάντη ας πούμε έφτασαν μέχρι αρραβώνα.

Τριάντη! Πώς δεν το σκέφτηκα το όνομά της αμέσως όταν διάβασα στο προηγούμενο ποστ σου "απο τον αριθμό ταινιών που έχει γυρίσει που είναι περίπου ίδιος με αυτόν που θυμίζει το επίθετό της οι φίλοι της εύχονται επιτέλους να γνωρίσει το δυνατό έρωτα σύντομα πριν τα χρόνια της φτάσουν το αριθμητικό επίθετο της. " Υποθέτω για αυτήν πρόκειται...

Ε, σίγουρα, μια που στη retrodB διαβάζω "Σε μικρή ηλικία παντρεύτηκε τον ηθοποιό Αίαντα Τριάντη και λίγο αργότερα απέκτησε άδεια ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Ο δεύτερός της γάμος ήταν με τον ηθοποιό και παραγωγό Λάκη Κομνηνό". Δεν θα πρέπει να υπάρχει άλλη ηθοποιός με επώνυμο "αριθμητικό" που να ήταν του πρώην συζύγου της.
Το πραγματικο ονομα της Ντινας Τριαντη ειναι Κωνσταντινα Μαξούρη! Οπως αποκαλυψε η ιδια σε συνεντευξη που εδωσε το 1998.Εδω το λινκ της συνεντευξης  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4026195/?iid=2
 
Για αλλη μια φορα διαβαζω τα ιδια και τα ιδια λες και οι πιο πολλοι ηθοποιοι ειναι συνεννοημενοι μεταξυ τους.

Και η Ντινα παντρευτηκε πααααρα πολυ μικρη, σχεδον παιδακι.

Και η Ντινα ειναι παρα πολυ φτωχη και εχει αδειο ψυγειο.

Ευτυχως παντως που εβγαλε την ελια κι ετσι γλιτωσε τα αυτογραφα που θα' δινε απο την πολλη διασημοτητα.
 
Μα και χωρίς την ελιά και ας μην μοιάζει καθόλου (αν κρίνω από τη φωτό του 1998) με την παλιά Ντ. Τρ. τη γνωρίζουν όλοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διότι ως γνωστόν όταν πάμε σε μια ταβέρνα προσέχουμε πολύ το πρόσωπο του προσωπικού που μας σερβίρει.

Και εν πάση περιπτώσει, αν πρωταγωνίστησε ή έπαιξε σημαντικούς ρόλους σε 70 ταινίες (του εμπορικού κινηματογράφου) χώρια θέατρο κλπ. για μια 10ετία και πάνω θα πρέπει να είχε βγάλει αρκετά χρήματα ακόμη κι αν είχε μέτριο κασέ. Αν δεν τα διαχειρίστηκε σωστά και είχε οικονομικές δυσκολίες αργότερα, κρίμα βέβαια, αλλά τι να πουν όσοι δεν είχαν καν αυτή την ευκαιρία?
 
Αγαπημένη η Τριάντη. Εκτός της εμφάνισης και της χαρακτηριστικής ελιάς, ήταν και η φωνή της ιδιαίτερη. Παραθέτω το λινκ ενός βίντεο την ίδια περίοδο με την συνέντευξη στα ΝΕΑ, από μια γρήγορη αναζήτηση με το όνομα της, σε μια περίεργη συνάντηση παλαίων ηθοποιών υπό τον Δημήτρη Μάρκο 

 
Σχετικά με τη συνέντευξη της Ε. Ανουσάκη:

- στο σημείο που λέει πως την φώναξε η Βουγιουκλάκη να κάνει μια υπηρέτρια να υποθέσουμε ότι πρόκειται για το " αχ αυτή η γυναίκα μου;" Ρόλο που τελικά έπαιξε η Μ. Κωνστανταρου.. κρίνοντας και από της ημερομηνίες μάλλον αυτή θα είναι

- Σχετικά με την ταινία του Κακογιάννη που αναφέρει. Ξέρουμε στα σίγουρα πως δεν έγινε. Ξέρω επίσης πως ο σκηνοθέτης βρισκότανε σε κουβέντα με τον Λάνκαστερ για τον " Καπετάν Μιχάλη" του οποίου ο ηθοποιός είχε τα δικαιώματα ( κι όχι για ταινία με ζευγάρια). Βέβαια ούτε αυτό το σχέδιο προχώρησε. 

- Έψαξα αλλά δυστυχώς δε βρήκα τις δηλώσεις της Ναθαναήλ για την Καρέζη. Αν κάποιο τις έχει η ξέρει τι περίπου είπε ας το ανεβάσει. 

Τέλος, θα ήθελα να πω πως έχω έτσι κι αλλιώς αποφασίσει στο συγκεκριμένο θέμα να μην γράφω τη γνώμη μου ούτε να ασκώ κριτική για λόγους νομίζω ευνόητους. Φυσικά δε μπορώ να πω στον καθένα τι θα γράφει. Θα κάνω μια πρώτη και τελευταία εξαίρεση για να πω κάτι που θέλω. 

Οι άνθρωποι για τους οποίους μιλάμε ζήσανε σε άλλες εποχές και μάθανε να εκφράζονται αλλιώς. Επειδή γραφουμε δημόσια καλά είναι να ξέρουμε πως ότι γράψουμε θα μείνει εδώ και ίσως διαβαστεί κ πολλά χρόνια αφότου κι εμείς έχουμε φύγει. Τέλος, ας έχουμε κατά νου ότι υπάρχουν και απόγονοι που ίσως διαβάσουν. Αυτά γενικά, έτσι ώστε να συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε το θέμα που νομίζω είναι ενδιαφέρον. 
 
Σχετικά με τη συνέντευξη της Ε. Ανουσάκη:

- στο σημείο που λέει πως την φώναξε η Βουγιουκλάκη να κάνει μια υπηρέτρια να υποθέσουμε ότι πρόκειται για το " αχ αυτή η γυναίκα μου;" Ρόλο που τελικά έπαιξε η Μ. Κωνστανταρου.. κρίνοντας και από της ημερομηνίες μάλλον αυτή θα είναι

- Σχετικά με την ταινία του Κακογιάννη που αναφέρει. Ξέρουμε στα σίγουρα πως δεν έγινε. Ξέρω επίσης πως ο σκηνοθέτης βρισκότανε σε κουβέντα με τον Λάνκαστερ για τον " Καπετάν Μιχάλη" του οποίου ο ηθοποιός είχε τα δικαιώματα ( κι όχι για ταινία με ζευγάρια). Βέβαια ούτε αυτό το σχέδιο προχώρησε. 

- Έψαξα αλλά δυστυχώς δε βρήκα τις δηλώσεις της Ναθαναήλ για την Καρέζη. Αν κάποιο τις έχει η ξέρει τι περίπου είπε ας το ανεβάσει. 

Τέλος, θα ήθελα να πω πως έχω έτσι κι αλλιώς αποφασίσει στο συγκεκριμένο θέμα να μην γράφω τη γνώμη μου ούτε να ασκώ κριτική για λόγους νομίζω ευνόητους. Φυσικά δε μπορώ να πω στον καθένα τι θα γράφει. Θα κάνω μια πρώτη και τελευταία εξαίρεση για να πω κάτι που θέλω. 

Οι άνθρωποι για τους οποίους μιλάμε ζήσανε σε άλλες εποχές και μάθανε να εκφράζονται αλλιώς. Επειδή γραφουμε δημόσια καλά είναι να ξέρουμε πως ότι γράψουμε θα μείνει εδώ και ίσως διαβαστεί κ πολλά χρόνια αφότου κι εμείς έχουμε φύγει. Τέλος, ας έχουμε κατά νου ότι υπάρχουν και απόγονοι που ίσως διαβάσουν. Αυτά γενικά, έτσι ώστε να συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε το θέμα που νομίζω είναι ενδιαφέρον. 
Η ταινια που  τη φωναξε η Βουγιουκλακη να κανει την υπηρετρια  μαλλον ειναι "Η Σωφερινα" στη θεση της Σκουλουδη που ηταν η υπηρετρια στην ταινια.Αποκλειεται να ειναι  η ταινια "Αχ αυτη η γυναικα μου" γιατι γυριστηκε  το 1967 ενω η συνεντευξη  δοθηκε το 1965  δηλαδη 2 χρονια πριν την ταινια!
 

1@vanessa[/USER] you have a point...

Το είχα σίγουρο πως γυρίστηκε το '65. Θα πρέπει να γκουγκλιζω πριν ποσταρω τις βεβαιότητες μου :') 

Θυμόμουν όμως κ την Κωνστανταρου που χόρευε με τον αρραβωνιαστικό. Στη " Σωφερινα" ομολογώ δε μου έρχεται κατά νου η σκηνή που χορεύει η υπηρεσία Σκουλούδη.

 
Στη " Σωφερινα" ομολογώ δε μου έρχεται κατά νου η σκηνή που χορεύει η υπηρεσία Σκουλούδη.
Η Σκουλουδη χορευει μαζι με την Αλικη Μποσα Νοβα, χορος ολοφρεσκος για τα ελληνικα δεδομενα του '64.

"Βγηκε και το φεγγαρακι

που' ναι σαν φλουρι χρυσο...."
 
#Μόλις σε γνώρισα χώρισα...part 2
 

*Γιάννης Φέρτης - Ξένια  Καλογεροπούλου
 
Οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν στην ταινία του Καψάσκη " Αγάπη και θύελλα" το 1961 και στα γυρίσματα της γίνανε ζευγάρι. Ζήσανε μαζί συνολικά 15 χρόνια μέχρι το 1976, οπότε στη ζωή του Φέρτη μπήκε η 22χρονη τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου. Η Καλογεροπούλου περιγράφει τα του καιρού εκείνου γεγονότα:
 
 «Είκοσι δυο ημέρες δεν μπορούσα να καταπιώ, δυσκολευόμουν και να ανασάνω. Την εικοστή δεύτερη μέρα ο Γιάννης ξαναγύρισε σπίτι, λέγοντας ξερά και μελαγχολικά ότι είχε κάνει την επιλογή του. "Δεν θέλω να σε χάσω" μου είπε. Ο Γιάννης ήταν πάλι μαζί μου, αλλά τίποτα δεν ήταν όπως πριν». Οι δυο τους έκαναν προσπάθειες να τα ξαναβρούν, αλλά τελικά το γυαλί είχε ραγίσει. «Μια μέρα ο Γιάννης μού είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: "Ξένια μου, σε βρίσκω πάντα όμορφη και αξιαγάπητη. Ενα είναι που μου λείπει, εκείνο το χτυποκάρδι της αρχής. Οπως στα πρωτογνωρίσματα"» γράφει, ενθυμούμενη ότι μετά την επανασύνδεσή τους σε μια γωνιά του σπιτιού τους, ο Γιάννης Φέρτης είχε κρατήσει διάφορα ενθύμια της Τάνιας.

πηγή:http://www.espressonews.gr/showbiz/2016/01/144951/exomologisi-ego-o-fertis-kai-i-tania-tsanaklidoy
 
fertis-kalogeropoulou.jpg
 
* Γκέλυ Μαυροπούλου - Στέφανος Στρατηγός
Παντρεμένοι κι αυτοί όταν στη ζωή του ηθοποιού μπήκε μια νεαρή ηθοποιός η Μαρία Πανταζή , με την οποία απέκτησε και τον μοναχογιό του. Στην ταινία " κατηγορώ την κοινωνία" του '66 παίζουν και οι τρεις και μάλιστα η Μαυροπούλου υποδύεται τη μητέρα της Πανταζή.  Οι δύο ηθοποιοί χώρισαν πάντως με ενα απλό "εντάξει' κι αυτό απο τηλεφώνου, αφού ο Στρατηγός δεν είχε παραδεχθεί στη γυναίκα του ούτε την εξωσυζυγική σχέση ούτε την εγκυμοσύνη. 
Τους τελευταίους μήνες της ζωής του, χτυπημένος απο τον καρκίνο αλλά και απο το θάνατο της αδερφής του Στέλλας που του κόστισε πολύ, ο Στρατηγός τους πέρασε με την  πρώτη του γυναίκα στο πλευρό του. 

πηγή:https://www.newsbeast.gr/portraita/arthro/2766181/o-adisopitos-ntais-tou-ellinikou-sinema-
pou-epanelave-ton-rolo-tou-kakou-se-85-tenies


αρχείο λήψης.jpg
 
* Στέλλα Στρατηγού- Τόλης Βοσκόπουλος
 
Μιας που αναφέραμε τη Στέλλα Στρατηγού να πούμε πως κι ο δικός της γάμος έληξε εξαιτίας τρίτου προσώπου. Κι όχι κανενός αρχείο λήψης (1).jpgτυχαίου τρίτου προσώπου. Αλλά της κουκλάρας Ζωής Λάσκαρη. Η Στέλλα ήταν παντρεμένη με τον πασίγνωστο Τόλη Βοσκόπουλο -την εποχή πάντως που δεν ήταν πασίγνωστος-. Άγνωστος λοιπόν και νεότατος ο Τόλης παντρεύτηκε τη Στέλλα -που ήταν γνωστή τω καιρώ εκείνω- το 1959. Ήτανε περίπου μια δεκαετία μεγαλύτερη του ( και δε θα μπορούσα να μην επισημάνω πως την ίδια εποχή η αδερφή της Αλέκα Στρατηγού παντρευόταν με τον Μπάρκουλη του οποίου του έριχνε επίσης δέκα χρόνια!!). Ο Τόλης ως νέος κι αυτός ήτανε ζωηρός. Την  ιστορία διηγήθηκε η αδερφή του Παναγιώτα - μαζί με άλλες ζουμερές και μη λεπτομέρειες της ζωής του τραγουδιστή. 
 
 «Τη Λάσκαρη τη γνώρισε όταν έπαιζαν μαζί στο “Μαριχουάνα Στοπ”. Τότε τρελάθηκε ο άνθρωπος. Το παθαίνει αυτό οποιοσδήποτε όταν ερωτευτεί. Αυτό έπαθε όταν γνώρισε τη Ζωή. Και ξέχασε και σπίτι και δουλειά και συνεργάτες και τα πάντα και έφυγε μαζί της. Η Στέλλα η καημένη τότε που έφυγε με τη Δούκισσα, προσπάθησε, έτρεξε, τον “κυνήγησε” και τον κατάφερε να έρθει πίσω. Μα τώρα με τη Λάσκαρη δεν έκανε τίποτα, γιατί κατάλαβε πως ό,τι κι αν έκανε θα ήταν πια μάταιο. Φυσικά και φώναξε και έκλαψε και στενοχωρήθηκε. Μα όταν τελικά χώρισε έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και το ξεπέρασε. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει άλλωστε. Η ζωή συνεχίζεται και είναι τόσο ωραία. Ό,τι πέθανε, πάει πέθανε. Και ο έρωτας του Τόλιου για τη Στέλλα δεν υπάρχει, που θα πει πέθανε. Η Στέλλα το κατάλαβε και το κατάπιε και πια δεν είπε τίποτα άλλο. Πάντως ένα πράγμα είναι βέβαιο: Μπορεί ο έρωτας του Τόλιου για εκείνη να πέθανε, έμεινε όμως η εκτίμηση και η αγάπη του και το ενδιαφέρον του που είναι πάντα ζωντανά για τη Στέλλα. Όσα χρόνια κι αν περάσανε, της το δείχνει με κάθε τρόπο. Για παράδειγμα, ό,τι ώρα και να του πει “Τόλιο έχω ανάγκη από λεφτά”, κόβεται και της τα στέλνει. Και είπαμε, έφυγε με τη Λάσκαρη και άρχισε μια ιστορία μαζί της που κράτησε περίπου τρία χρόνια. Τρία χρόνια έρωτας, πάθος και λατρεία. Μα και τρέλα και στενοχώρια και αγωνία. Έρωτας τρελός, λοιπόν, για τη Λάσκαρη. Θεά την έβλεπε και θεά την ένιωθε. Ξανθή αγαπημένη Παναγιά. Πρέπει, όμως, να πω πάλι πως καμιά γυναίκα του, εκτός από τη Στέλλα, δεν του έδειξε αυτή την αφοσίωση, αυτή την αγάπη.  
πηγή:http://www.entertv.gr/lifestyle/173617_aporrito-imerologio-toy-toli-voskopoyloy-o-anagkastikos-gamos-me-ti-stratigoy-o
 
#Μόλις σε γνώρισα χώρισα...part 2
 

*Γιάννης Φέρτης - Ξένια  Καλογεροπούλου
 
Οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν στην ταινία του Καψάσκη " Αγάπη και θύελλα" το 1961 και στα γυρίσματα της γίνανε ζευγάρι. Ζήσανε μαζί συνολικά 15 χρόνια μέχρι το 1976, οπότε στη ζωή του Φέρτη μπήκε η 22χρονη τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου. Η Καλογεροπούλου περιγράφει τα του καιρού εκείνου γεγονότα:
 
 «Είκοσι δυο ημέρες δεν μπορούσα να καταπιώ, δυσκολευόμουν και να ανασάνω. Την εικοστή δεύτερη μέρα ο Γιάννης ξαναγύρισε σπίτι, λέγοντας ξερά και μελαγχολικά ότι είχε κάνει την επιλογή του. "Δεν θέλω να σε χάσω" μου είπε. Ο Γιάννης ήταν πάλι μαζί μου, αλλά τίποτα δεν ήταν όπως πριν». Οι δυο τους έκαναν προσπάθειες να τα ξαναβρούν, αλλά τελικά το γυαλί είχε ραγίσει. «Μια μέρα ο Γιάννης μού είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: "Ξένια μου, σε βρίσκω πάντα όμορφη και αξιαγάπητη. Ενα είναι που μου λείπει, εκείνο το χτυποκάρδι της αρχής. Οπως στα πρωτογνωρίσματα"» γράφει, ενθυμούμενη ότι μετά την επανασύνδεσή τους σε μια γωνιά του σπιτιού τους, ο Γιάννης Φέρτης είχε κρατήσει διάφορα ενθύμια της Τάνιας.

πηγή:http://www.espressonews.gr/showbiz/2016/01/144951/exomologisi-ego-o-fertis-kai-i-tania-tsanaklidoy
 
Προβολή συνημμένου 174134
 
* Γκέλυ Μαυροπούλου - Στέφανος Στρατηγός
Παντρεμένοι κι αυτοί όταν στη ζωή του ηθοποιού μπήκε μια νεαρή ηθοποιός η Μαρία Πανταζή , με την οποία απέκτησε και τον μοναχογιό του. Στην ταινία " κατηγορώ την κοινωνία" του '66 παίζουν και οι τρεις και μάλιστα η Μαυροπούλου υποδύεται τη μητέρα της Πανταζή.  Οι δύο ηθοποιοί χώρισαν πάντως με ενα απλό "εντάξει' κι αυτό απο τηλεφώνου, αφού ο Στρατηγός δεν είχε παραδεχθεί στη γυναίκα του ούτε την εξωσυζυγική σχέση ούτε την εγκυμοσύνη. 
Τους τελευταίους μήνες της ζωής του, χτυπημένος απο τον καρκίνο αλλά και απο το θάνατο της αδερφής του Στέλλας που του κόστισε πολύ, ο Στρατηγός τους πέρασε με την  πρώτη του γυναίκα στο πλευρό του. 

πηγή:https://www.newsbeast.gr/portraita/arthro/2766181/o-adisopitos-ntais-tou-ellinikou-sinema-
pou-epanelave-ton-rolo-tou-kakou-se-85-tenies


Προβολή συνημμένου 174136
 
* Στέλλα Στρατηγού- Τόλης Βοσκόπουλος
 
Μιας που αναφέραμε τη Στέλλα Στρατηγού να πούμε πως κι ο δικός της γάμος έληξε εξαιτίας τρίτου προσώπου. Κι όχι κανενός Προβολή συνημμένου 174135τυχαίου τρίτου προσώπου. Αλλά της κουκλάρας Ζωής Λάσκαρη. Η Στέλλα ήταν παντρεμένη με τον πασίγνωστο Τόλη Βοσκόπουλο -την εποχή πάντως που δεν ήταν πασίγνωστος-. Άγνωστος λοιπόν και νεότατος ο Τόλης παντρεύτηκε τη Στέλλα -που ήταν γνωστή τω καιρώ εκείνω- το 1959. Ήτανε περίπου μια δεκαετία μεγαλύτερη του ( και δε θα μπορούσα να μην επισημάνω πως την ίδια εποχή η αδερφή της Αλέκα Στρατηγού παντρευόταν με τον Μπάρκουλη του οποίου του έριχνε επίσης δέκα χρόνια!!). Ο Τόλης ως νέος κι αυτός ήτανε ζωηρός. Την  ιστορία διηγήθηκε η αδερφή του Παναγιώτα - μαζί με άλλες ζουμερές και μη λεπτομέρειες της ζωής του τραγουδιστή. 
 
 «Τη Λάσκαρη τη γνώρισε όταν έπαιζαν μαζί στο “Μαριχουάνα Στοπ”. Τότε τρελάθηκε ο άνθρωπος. Το παθαίνει αυτό οποιοσδήποτε όταν ερωτευτεί. Αυτό έπαθε όταν γνώρισε τη Ζωή. Και ξέχασε και σπίτι και δουλειά και συνεργάτες και τα πάντα και έφυγε μαζί της. Η Στέλλα η καημένη τότε που έφυγε με τη Δούκισσα, προσπάθησε, έτρεξε, τον “κυνήγησε” και τον κατάφερε να έρθει πίσω. Μα τώρα με τη Λάσκαρη δεν έκανε τίποτα, γιατί κατάλαβε πως ό,τι κι αν έκανε θα ήταν πια μάταιο. Φυσικά και φώναξε και έκλαψε και στενοχωρήθηκε. Μα όταν τελικά χώρισε έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και το ξεπέρασε. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει άλλωστε. Η ζωή συνεχίζεται και είναι τόσο ωραία. Ό,τι πέθανε, πάει πέθανε. Και ο έρωτας του Τόλιου για τη Στέλλα δεν υπάρχει, που θα πει πέθανε. Η Στέλλα το κατάλαβε και το κατάπιε και πια δεν είπε τίποτα άλλο. Πάντως ένα πράγμα είναι βέβαιο: Μπορεί ο έρωτας του Τόλιου για εκείνη να πέθανε, έμεινε όμως η εκτίμηση και η αγάπη του και το ενδιαφέρον του που είναι πάντα ζωντανά για τη Στέλλα. Όσα χρόνια κι αν περάσανε, της το δείχνει με κάθε τρόπο. Για παράδειγμα, ό,τι ώρα και να του πει “Τόλιο έχω ανάγκη από λεφτά”, κόβεται και της τα στέλνει. Και είπαμε, έφυγε με τη Λάσκαρη και άρχισε μια ιστορία μαζί της που κράτησε περίπου τρία χρόνια. Τρία χρόνια έρωτας, πάθος και λατρεία. Μα και τρέλα και στενοχώρια και αγωνία. Έρωτας τρελός, λοιπόν, για τη Λάσκαρη. Θεά την έβλεπε και θεά την ένιωθε. Ξανθή αγαπημένη Παναγιά. Πρέπει, όμως, να πω πάλι πως καμιά γυναίκα του, εκτός από τη Στέλλα, δεν του έδειξε αυτή την αφοσίωση, αυτή την αγάπη.  
πηγή:http://www.entertv.gr/lifestyle/173617_aporrito-imerologio-toy-toli-voskopoyloy-o-anagkastikos-gamos-me-ti-stratigoy-o
Εδω κατι δεν κολλαει πως ειναι δυνατον να ηταν εγκυος το 1966  αφου ο μοναχογιος τους γεννηθηκε τη δεκαετια του '70? Επισης επειδη εχω διαβασει το βιβλιο της Γκελυς γραφει οτι στεναχωρηθηκε παρα πολυ που χωρισανε ενω πριν λιγες μερες σε συνεντευξη ειπε οτι το "ευχαριστηθηκε".
 

1@vanessa[/USER]

Υπάρχει στο άρθρο όντως λάθος εκεί που λέει πως η Πανταζή ήταν ήδη έγκυος στα γυρίσματα της ταινίας κ για αυτό δεν το ποσταρα καθόλου στα σχόλια μου. Ωστόσο η ουσία δεν αλλάζει. Οι δυο τους χώρισαν όταν στη ζωή του Στρατηγού μπήκε η Πανταζή. 

Σε άλλη συνέντευξη της Μαυρόπουλου έλεγε πως τη μέρα που έγινε η δικτατορία πήγε να βρει το Στέφανο να δουν τι θα κάνουν συνεπώς το '67 ήταν ακόμη μαζί. 

Με την ευκαιρία του βίντεο της Τριάντη που ποσταριστηκε πιο πάνω είδα κι ένα ακομη. Είναι συνέντευξη στον Μαστοράκη κ το αφήνω κι αυτό εδώ γιατί αν και παλιό πια, απαντά σε όσα τέθηκαν πιο πάνω. Για τον εφηβικό της γάμο με τον Τριάντη, τους έρωτες, τις ταινίες, τα παιδιά, την απόφαση να αποσυρθεί, το διαζύγιο κ την μετέπειτα ζωή. 

Εγώ δεν ξέρω, συγκινήθηκα που είδα πως διατηρούσε το υπέροχο αυτό χαμόγελο κ σε μεγαλύτερη ηλικία. Τη λατρεύω αυτή τη φάτσα, ψεμματα να πω;; 



 
#Και σου γράφω τραγούδια σου στέλνω λουλούδια... 

Λέγαμε σε προηγούμενο ποστ πως η Άννα Φόνσου δήλωσε πως δεν είχε σχέσεις με συναδέλφους της... Οπότε το συνεχίζουμε από εκεί...

Εσείς το ξέρατε πως είχε δεσμό με τον Ντίνο Ηλιόπουλο; Πως όταν έβγαζε τα χαρτιά για τον πρώτο της γάμο ήταν ακόμα μαζί; Πως το έκανε για να γλιτώσει από τη φτώχεια αφού ο Ντίνος δε σκόπευε να την παντρευτεί; Πως και μετά το γάμο της έκλαιγε και τον σκεφτόταν; Πως ο Ντίνος έμαθε από την εφημερίδα πως παντρεύεται και δεν της μιλούσε για χρόνια; Πως της έγραψε τραγούδι;;; Ε εγώ δεν τα ήξερα το ομολογώ. Τώρα τα ξετρυπωσα και σας τα αφήνω εδώ.

(Πάντως θα ήθελα να είχαν παντρευτεί.. μου φαίνονται σούπερ μαζί!!)

http://www.ogdoo.gr/prosopa/synenteykseis/to-erotiko-tragoydi-tou-dinou-iliopoulou-gia-tin-anna-fonsou
Ισως  την επόμενη φορά που θα παίξει το " Ο Στρατής παραστράτησε(1969) 

την μόνη ταινία που νομίζω παίζουν ως κινηματογραφικό ζευγάρι 

(αν και στο τέλος δεν καταλήγουν μαζί), 

 ίσως κάποιοι  να διακρίνουν κάτω από   την μάσκα του ηθοποιού 

και κάτι περισσότερο  ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα