Θεία Λένα
RetroJunkie
- Αντιδράσεις
- 4.600
# "Κορίτσια ο Μπάρκουλης... και άλλα δεινά"
Αυτός είναι ο τίτλος που έδωσε ο ίδιος ο ηθοποιός στο βιβλίο του, αυτόν θα κρατήσω κι εγώ για να ποστάρω ένα τεράστιο σκάνδαλο που τον αφορά.
Βρισκόμαστε στα 1973. Η χούντα πνέει τα λοίσθια. Τον Μπάρκουλη -πασίγνωστος πρωταγωνιστής για κάτι λιγότερο απο είκοσι χρόνια- τον συνοδεύουν ήδη ένα καράβι φήμες για τον χαρακτήρα και τις επώνυμες σχέσεις του. Το σκάνδαλο είχε κι αυτό άρωμα γυναίκας αλλά αφορούσε τη σύλληψη και τη δίκη του για ναρκωτικά. Η ιστορία αυτή - που επι της ουσίας τον ανάγκασε να φύγει απο τη χώρα- είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο ηθοποιός είπε για όσα γίνανε τότε:
«Ο καθρέπτης μου πότε πότε συνομιλούσε με το χάος... Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά με συντηρούσαν στην άγνοια... Εκείνη την χρονιά (σ.σ. το 1973)έκανα μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου στο θέατρο. Τον "Έρωτα των Τεσσάρων συνταγματαρχών" του Ουστίνοφ. Ο επιχειρηματίας μου έλεγε θα μας έκλειναν μέσα... Είχα πολλά χρωστούμενα ως αντιστασιακός. Πέραν τούτο η υπογραφή μου το 71 για την αμνηστία των εξοριζομένων, κάτι τα γκομενικά που τα είχα κάνει μπάχαλο, μία που είχαν πάρει φόρα και με τις κατηγορίες στο στρατό που είχαν αποδώσει την πάτησα. Μου την έστησαν. Βρέθηκε πάνω μκροποσότητα χασίς. Η πρώην ιερόδουλος Ελένη Καραγιαννίδου -Ντρέβις... ομολόγησε εμπόριο ναρκωτικών, τους οδήγησε σε εμένα. Η αστυνομία ήρθε στο θέατρο την ώρα που έμπαινα στο αυτοκίνητό μου, με συνέλαβαν. Βρήκαν πάνω μου δυο τσιγαριλίκια κι ένα μικρό κομμάτι χασίς στο καμαρίνι μου. Παρόλο που μετέπειτα (Καραγιαννίδου -Ντρέβις) είπε πως εν αγνοία μου άφησε τα ναρκωτικά δεν μέτρησε. Όσο άφησε η τύπισσα, τόσο παρέδωσα στους αστυνομικούς, οπότε καμία απόδειξη χρήσης.
Ήμουν όμως ο Μπάρκουλης ήταν επιτυχία να με βάλλουν στο εδώλιο. Ο επίλογος αυτής της ιστορίας ήταν πώς προφυλακίστηκα στα κρατητήρια της Αίγινας, βγήκε με εγγύηση 50.000 δραχμών και στις 16-041974 έφυγα στο εξωτερικό»,
«Έφτασα εντελώς στον πάτο. Βγήκα καθαρός, ευπρεπής και μάγκας. Εγώ αυτά τα 3,17 γραμμάρια τα πλήρωσα. Κι αν έφτασα εντελώς στον πάτο, να μην ξεχνάτε, πως στο τέλος μονάχα τα σ... και οι φελλοί επιπλέουν...».
πηγή: http://m.eirinika.gr/article/148185/andreas-mparkoylis-zoi-san-sinema-erotes-gamoi-i-peroyka-stin-ameriki-fylaki-gia
Για την ιστορία να πουμε πως ο Ανδρέας Μπάρκουλης επέστρεψε στη χώρα οριστικά το 1983.
# Για το θέμα με τη Μαυροπούλου και το Στρατηγό πιο πάνω, έχω λάθος που γράφω πως το '67 ήταν ακόμη μαζί. Το ζευγάρι χώρισε μετά απο 12 χρόνια γάμου. Γνωρίστηκαν και παντρευτηκαν το '54 χώρισαν το ΄66.
Βρήκα τη συνέντευξη της Μαυροπούλου στο people που έχει σκαναριστεί και ανέβει απο τον 1@atanasio[/USER] χρόνια πριν εδώ:
Οπότε αυτό που δεν ξέρουμε είναι μόνο πότε συνέβη η εγκυμοσύνη, αλλά σε κάθε περίπτωση το ειδύλλιο πρέπει να είναι του '66.